Poľsko – Bosna 3:0 (kon.) | Taliansko – Holandsko 1:1 (kon.) | Anglicko – Dánsko 0:1 (kon.)
Island – Belgicko 1:2 (kon.) | Chorvátsko – Francúzsko 1:2 (kon.) | Portugalsko – Švédsko 3:0 (kon.)
koniec
Anglicko
0:1 (0:1)
Dánsko
cz Streda 14.10.2020, 20:45 • Wembley, Londýn • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:48:00)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
     
    V tabulce skupiny A2 Dánsko poskočilo na druhé místo, z něhož ztrácí dva body na první Belgičany. Anglie se zařadila se stejným počtem sedmi bodů na třetí příčku před beznadějně poslední Island.
     
    Anglie ve Wembley po více než dvou letech prohrála a za hlavního viníka bude mnohými považován stoper Manchesteru United Harry Maguire, který se ještě v první půli nechal zbytečně vyloučit. Jen o pár vteřin později byl navíc Walkerovi odpískán přísný faul ve vápně a Christian Eriksen výhodu pokutového kopu neomylně využil. Anglie se častěji dostávala do zóny dostřelu až v posledních třiceti minutách, leč jedinou velkou šanci Mounta Schmeichel parádně zlikvidoval.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po faulu Wasse na Walkera rozehrával z útočné půlky brankář Jordan Pickford. Nákop ale zpackal a musel se rychle vracet s hrozícím protiútokem.
     
    90+2
    Času na vstřelení vyrovnávajícího gólu už Angličané moc nemají. Jen tříminutové nastavení se pomalu překlápí do druhé poloviny.
     
    90+1
    Calvertu-Lewinovi se nepovedlo hlavičkovat po centru Jamese. Před Schmeichela pak letěl ještě jeden nebezpečný pas, ale Coady trefil pouze hlavu Kjaera.
     
    90
    Kasper Schmeichel dokázal alespoň částečně vyrazit nákop od Phillipse. Míč si vybojovali Dánové, kteří teď určitě nebudou chvátat do ofenzivy.
     
    89
    Walkerův dlouhý aut hostující obrana zneškodnila. Všechna práce pro ni ale neskončila, protože si Joakim Maehle pomohl v kontrontaci s Jamesem nedovoleně.
     
    88
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Pierre-Emile Höjbjerg, přichází Mathias Jensen.
     
    87
    Žlutou kartu nakonec dostává také Kalvin Phillips, který v přerušené hře kontaktoval ochotně padajícího Poulsena.
     
    86
    Reece James zastavil Maehleho, před kterým se na chvíli objevila dálnice volného prostoru. Vzápětí byl pískán faul Poulsena na Kanea.
     
    85
    Phillips s přehnanou agresí vletěl do Maehleho. Proti odpískanému faulu protestoval Henderson, který za své výlevy inkasoval žlutou kartu.
     
    84
    Kane šel z jednoho souboje do druhého. Skluz proti Delaneymu byl posouzen jako fotbalově nezákonný, takže hrát budou hosté z Dánska.
     
    83
    Jeden z Dánů naprosto odignoroval náběh Sista, který si i rukou říhal o přihrávku za obranu. Výsledkem toho byl zisk balonu pro Angličany.
     
    82
    Nepředvídatelně odražený míč si u hranice velkého vápna přivlastnil Poulsen, jenže prudkou střelou ze sedmnácti metrů Pickfordovi moc těžkou práci nepřidělal.
     
    81
    Sisto měl kolem sebe moře volného prostoru. Místo postupu k velkému vápnu ale nechal míč Delaneymu, který se rovněž nikam nežene.
     
    80
    Klid pro dánskou obranu nastal až s nedovoleným zákrokem Mingse na Sista. Od nesmírně cenné výhry dělí hosty posledních deset minut.

    Michal Břuchanský

    Góly: 35. Eriksen (pen.)

    Karty:   5. Maguire (ENG), 85. J. Henderson (ENG), 87. Phillips (ENG) – 38. Christensen (DEN), 45+1. P.-E. Höjbjerg (DEN)   32. Maguire (ENG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:12.
    Anglicko: Pickford – R. James, Maguire, Coady, Walker, Maitland-Niles (36. Mings) – Phillips, Rice (76. J. Henderson), Mount (73. Sancho) – Kane (C), Rashford (72. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: D. Henderson, Pope – Alexander-Arnold, Calvert-Lewin, Joe Gomez, Grealish, J. Henderson, Ings, Mings, Saka, Sancho, Ward-Prowse.

    Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen (46. M. Jörgensen), Skov (46. Maehle) – Delaney, Eriksen, P.-E. Höjbjerg (88. M. Jensen) – Braithwaite (73. Vestergaard), Dolberg (37. Sisto), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Hansen, Lössl – Billing, Dalsgaard, Gytkjaer, M. Jensen, M. Jörgensen, Maehle, Wind, Sisto, Vestergaard.

    Rozhodca: Manzano – Barbero, Nevado (ESP)