Poľsko – Bosna 3:0 (kon.) | Taliansko – Holandsko 1:1 (kon.) | Anglicko – Dánsko 0:1 (kon.)
Island – Belgicko 1:2 (kon.) | Chorvátsko – Francúzsko 1:2 (kon.) | Portugalsko – Švédsko 3:0 (kon.)
koniec
Poľsko
3:0 (2:0)
Bosna a Hercegovina
cz Streda 14.10.2020, 20:45 • Stadion Miejski we Wrocławiu, Varšava • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (22:42:02)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:12.
     
    Druhá půle byla v porovnání s tou první opravdu hodně nudná, protože Bosna byla od začátku smířená s tím, že nevyrovnaná, takže se o to ani nepokusili. Když se pak Polsko prosadilo potřetí, tak také přestalo hrát, takže oba týmy poté vyčkávali na závěrečný hvizd. Ten je samozřejmě šťastnější pro domácí fotbalisty, kteří před svými fanoušky předvedli dobrý výkon a naprosto po právu berou tři body a posouvají se dokonce na první místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Polsko ještě jednou fauluje, takže bude rozehrávat Ibrahim Šehić. Ten míč posílá co nejdál od své klece.
     
    90+2
    Gojko Cimirot chtěl v rohu hřiště co nejdéle zdržet hru, ale míč si ukopl až za pomezní čáru, kvůli čemuž Poláci ještě budou vhazovat aut poblíž pokutového území.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Pomalu vstupujeme do nastavení, hlavní rozhodčí určitě zápas nebude moc protahovat, protože se toho ve druhém poločase opravdu moc nestalo.
     
    88
    Bosňané se ještě usazují na útočné polovině, kde i docela pěkně kombinují, ale na bránění už se Poláci opravdu soustředí, v samotném závěru utkání určitě nechtějí inkasovat.
     
    87
    Bartosz Bereszyński se zkusil uvolnit pomocí kliček, ale do přímého souboje s bránícím hráčem si netroufl, takže nakonec přihrával jenom dozadu.
     
    86
    Domácí se nakonec prokombinovali až k vápnu, ale tam jeden z nich ztratil míč. Ten chtěl co nejrychleji získat zpět, ale místo toho jenom fauloval.
     
    85
    Polsko si jen tak přihrává kolem půlící čáry. Nyní už se mu dopředu vůbec nechce, nevidí k tomu žádný důvod.
     
    84
    Bosna konečně po delší době mířila do nějakého nebezpečnějšího útoku, nadějné přečíslení však zhatil dost ledabylý pokus o centr.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Haris Hajradinovič (Bosna a Hercegovina).
     
    82
    Hosté si zase pomohli faulem, tentokrát se provinil Smail Prevljak, kterému už je to však docela jedno.
     
    81
    Začíná poslední desetiminutovka, za což jsou určitě rádi všichni hráči na hřišti, protože absolutně nikomu už se dopředu moc nechce.
     
    80
    Deni Milošević konečně ukázal nějaké nasazení v souboji, s důrazem to ale přehnal, jelikož se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    79
    Domácím se přece jen povedlo trochu rozhodit soupeřící defenzivu, díky čemuž se do šestnáctky dostávali docela bez problémů. Krzysztof Piątek si však nepohlídal ofsajd.
     
    77
    Bosna to po delší době zkusili dopředu pomocí nákopu, ale ten ztroskotal na pozorných polských obráncích, kteří pro svého brankáře rozhodně chtějí čisté konto.

    Lukáš Mihal

    Góly: 40. Lewandowski (Jóźwiak), 45+1. Linetty (Lewandowski), 52. Lewandowski (Klich)

    Karty:   20. Klich (POL), 36. Bednarek (POL) – 15. Džeko (BSN), 44. Kolašinac (BSN), 83. Hajradinovič (BSN)   15. Ahmedhodžić (BSN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:12.
    Poľsko: Szczęsny – Kędziora (72. Bereszyński), Glik, Bednarek, Reca – Góralski, Linetty – Jóźwiak (72. Karbownik), Klich (64. K. Piątek), Grosicki (64. Kądzior) – Lewandowski (C) (58. Milik).
    Náhradníci: Drągowski, Fabiański – Bochniewicz, Walukiewicz, Milik, Krychowiak, Karbownik, Kądzior, Bereszyński, Szymański, Moder, K. Piątek.

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Cipetić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac – Cimirot, Hadžiahmetović (74. Hajradinovič), Pjanić (33. Hadžikadunić) – Višća (58. Gojak), Džeko (C) (58. Prevljak), Krunić (74. Milošević).
    Náhradníci: Brašnić, Pirić – Nastić, Todorović, Tatar, Prevljak, Gojak, Hadžikadunić, Djurić, Hajradinovič, Lončar, Milošević.

    Rozhodca: Pawson – Betts, Hussin (všichni ENG)