Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (1:2)
Manchester City
cz Nedeľa 01.03.2020, 17:30 • Wembley, Londýn • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Tyrone Mings (Aston Villa FC), který u středového kruhu zastavil Rodriho.
     
    90
    Sterling se uvolnil na pravé straně a přihrál po zemí do zadní části šestnáctky, kam si nabíhal Bernardo Silva. Jeho pokus po zemi mířil doprostřed branky, a tak se brankář stihl přesunout a zasáhnout.
    88. Engels (ASV)
     
    88
    Tyč! Aston Villa rozehrávala rohový kop, na který si v chumlu hráčů naskočil Engels, jehož hlavička mířila k levé tyči. Jenomže Bravo na něj dosáhl a vyrazil jej na tyč, o zbytek práce se postaral Walker.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Agüero, přichází Jesus.
     
    81
    Bernardo Silva poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se nacházel Agüero, jehož pokus zamířil jen těsně vedle branky. Hostující útočník v konečné fázi narazil na kolíky soupeřova kapitána, ale bude v pořádku.
     
    80
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Samata, přichází Davis.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Bernardo Silva.
    74. Rodri (MAC)
     
    74
    Výborný zákrok Nylanda, který drží Aston Villu ve hře! Centr od praporku zamířil na zadní tyč, kde si naskočil Rodri, jenž mířil do spodního rohu branky. Domácí brankář se natáhl a míč vyrazil na další roh.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Marvelous Nakamba (Aston Villa FC), který ve skluzu tvrdě atakoval Agüera. Snad bude hostující útočník v pořádku, tohle vypadalo opravdu ošklivě.
     
    70
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Elmohamedy, přichází Trezeguet.
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází El-Ghazi, přichází Hourihane.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ahmed Elmohamady (Aston Villa FC), který dohrál soupeře. Tohle nebyl pěkný ani férový zákrok.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Rodri (Manchester City), který hasil ztrátu míče ze strany belgického parťáka. Španělský hráč tak ze strany podrazil unikajícího soupeře.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gündoğan, přichází De Bruyne.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Raheem Sterling (Manchester City), jenž kolenem naletěl do kolena Guiberta. Tohle byla zcela zbytečná odplata hostujícího hráče.
    53. Foden (MAC)
     
    53
    K volnému kopu se postavil Gündoğan, jenž jej posla do zadní části šestnáctky, odkud byl míč odvrácen. Na hranici vápna se ho zmocnil Foden, jehož pokus zamířil do země a následně těsně vedle branky.
    41. Mbwana SAMATA - 1:2
     
    41
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Po dlouhé době se domácí tým ocitl na útočné polovině! Stones nezvládl koordinaci pohybů a skončil na trávníku. Toho využil na levé straně El-Ghazi, jenž našel přesným centrem útočníka. MBWANA SAMATA byl v náběhu a hlavou uklidil balon do levého spodního rohu branky.
    30. RODRI - 0:2
     
    30
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po rohu, který se neměl ani kopat se City znovu raduje! Na centr si před brankou naskočil RODRI, jehož neuhlídal Guibert. Hostující záložník pak zamířil do levého spodního rohu branky, kam se Nyland včas nedostal.
     
    29
    Sterling byl v pokutovém území, odkud přihrál na jeho hranici, kde se nacházel Agüero! Do jeho pokusu se neohroženě položil Engels.
    26. Foden (MAC)
     
    26
    Manchester City znovu u balonu a předvedlo rychlé přenesení hry! Zinčenko zpracoval balon, který hned přenesl na pravou stranu, kde byl v náběhu Foden. Ten se toho nebál, udělal kličku do šestnáctky a zakončil těsně vedle vzdálenější tyče – bude se kopat roh.
    20. Sergio AGÜERO - 0:1
     
    20
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Krásná akce favorita, který jde do vedení! Rodri poslal centr do šestnáctky, kde se pohyboval Foden, který hlavou vrátil balon před branku, kde se nacházel SERGIO AGÜERO. Střelec z povolání se zblízka nemýlil a je opět zapsán mezi střelci zápasu.
    3. El-Ghazi (ASV)
     
    3
    K rohovému praporku přispěchal Targett, jehož centr mířil na zadní tyč, kam se vydal Bravo. Aston Villa se rychle vrátila k míči a po centru hlavičkoval El-Ghazi, jehož zakončení mířilo těsně nad břevno.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Samata – 20. Agüero, 30. Rodri

    Karty:   68. Elmohamady (ASV), 72. Nakamba (ASV), 90+2. Mings (ASV) – 57. Sterling (MAC), 60. Rodri (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.
    Aston Villa FC: Nyland – Guibert, Engels, Mings, Targett – Nakamba, Luiz – Elmohamedy (70. Trezeguet), Grealish (C), El-Ghazi (70. Hourihane) – Samata (80. Davis).
    Náhradníci: Reina – Davis, Trezeguet, Hourihane, Konsa, Lansbury, Taylor.

    Manchester City: Bravo – Walker, Stones, Fernandinho, Zinčenko – Gündoğan (58. De Bruyne), Rodri, D. Silva (C) (77. B. Silva) – Sterling, Agüero (84. Jesus), Foden.
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Jesus, Mahrez, Mendy, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Mason – Hussin, Lennard