Sevilla – Osasuna 3:2 (kon.) | Bilbao – Villarreal 1:0 (kon.) | Espanyol – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Mallorca – Getafe 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
0:1 (0:0)
Getafe CF
Nedeľa 01.03.2020, 18:30 • Estadio de Son Moix, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:29:24)
     
    Držanie lopty: 55 % : 45 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 1:3.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 8:0.
    Fauly: 13:24.
     
    Dlhý nadstavený čas je za nami a zo zisku troch bodov sa po ňom radujú hostia. Tí nepustili ani v druhom polčase domácich k ničomu, sami sa ale predsa len dostali do niekoľkých nebezpečných príležitostí a napokon jednu z nich zásluhou Nemanju Maksimovića premenili. Záver zápasu si už hostia postrážili a hru navyše ešte rozkúskovala striedačka domáceho tímu, keď dostal žltú kartu domáci tréner Moreno a súčasne v priebehu niekoľkých sekúnd dostal dve žlté karty Salva Sevilla. Na skóre sa však už nič nezmenilo a zo zaslúženej výhry sa raduje Getafe, ktoré sa vďaka tomuto výsledku posúva na priebežné štvrté miesto tabuľky. Mallorca zostáva na 18. mieste a na 17. Celtu Vigo stráca už tri body.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Reinov nákop na útočnú polovicu nedokázali jeho spoluhráči vybojovať a napokon fauloval hráča Getafe Febas. Hostia sa už s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+7
    Hostia chceli podržať loptu pri rohovej zástavke na útočnej polovici, to sa im ale nevydarilo a domáci vyrážajú ešte do jedného útoku.
     
    90+6
    Deyverson na konci rýchleho protiútoku nádherným oblúčikom na ľavú stranu šestnástky našiel voľného Jaimeho Matu, ktorého zakončenie k vzdialenejšej tyči vyrazil brankár Reina.
     
    90+5
    Lago Junior sa v strede pokutového územia Getafe pretlačil k centru z pravej strany, jeho hlavička ale letela len priamo do rúk pripraveného brankára Reinu.
     
    90+4
    Na rohový kop si už nabehol do šestnástky Getafe i domáci brankár Reina. Obrana hostí si ale s centrom poradila a domáci musia začínať rozohrávkou zo stredu poľa.
     
    90+3
    Domáci sa predsa len ešte dostali do útoku. Pratsov center na prednú tyč tečoval Kubo a Dakonam jeho zakončenie zrazil na poslednú chvíľu na rohový kop.
     
    90+2
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+1
    Salva Sevilla (RCD Mallorca) v protestoch neprestal a hneď dostal od hlavného rozhodcu i druhú žltú kartu. Zo striedačky tak odchádza do kabíny.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva Salva Sevilla (RCD Mallorca), ktorý už je na striedačke svojho tímu.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva tréner Vicente Moreno (RCD Mallorca).
     
    90
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Oghenekaro Etebo, prichádza David Timor.
     
    89
    Mallorca rozohrala štandardku na krátko na Kuba, ktorý sa snažil prejsť individuálne z ľavého krídla cez Eteba. To sa mu ale nepodarilo a navyše sa mu nepodarilo ani získať faul od záložníka hostí.
     
    88
    Febasovu strelu spoza šestnástky obrancovia Getafe zablokovali. Damián Suárez potom fauloval protihráča, čím dal Mallorce priamy kop na útočnej polovici.
     
    87
    Žltú kartu za zdržovanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Mathias Oliveira (Getafe CF).

    Michal Sadlek

    Góly: 67. Nemanja Maksimović

    Karty:   78. Chavarría (MLR), 90+1. tréner Vicente Moreno (MLR), 90+1. Sevilla (MLR) – 30. Ángel Rodríguez (GET), 59. Etxeita (GET), 81. Deyverson (GET), 82. Etebo (GET), 87. Oliveira (GET)   90+1. Sevilla (MLR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 13:24.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – D. Rodríguez, Sevilla (56. Chavarría), Baba Mohammed (76. Febas), Kubo – Lago Junior, Cucho Hernández (72. Prats).
    Náhradníci: Fabri – Gámez, Chavarría, Prats, Febas, Sedlar, Pedraza.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Oliveira – Etebo (90. Timor), Nemanja Maksimović, Arambarri, Kenedy (77. Ndiaye) – Jaime Mata, Ángel Rodríguez (70. Deyverson).
    Náhradníci: Chichizola – J. Molina, Ndiaye, Jason, Deyverson, Timor, Cabaco.

    Rozhodca: López – Montero, Espejo

    Diváci: 14 241