Sevilla – Osasuna 3:2 (kon.) | Bilbao – Villarreal 1:0 (kon.) | Espanyol – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Mallorca – Getafe 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
0:1 (0:0)
Getafe CF
Nedeľa 01.03.2020, 18:30 • Estadio de Son Moix, Palma de Mallorca • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:29:24)
     
    Držanie lopty: 55 % : 45 %.
    Strely na bránu: 1:5.
    Strely mimo: 1:3.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 8:0.
    Fauly: 13:24.
     
    Dlhý nadstavený čas je za nami a zo zisku troch bodov sa po ňom radujú hostia. Tí nepustili ani v druhom polčase domácich k ničomu, sami sa ale predsa len dostali do niekoľkých nebezpečných príležitostí a napokon jednu z nich zásluhou Nemanju Maksimovića premenili. Záver zápasu si už hostia postrážili a hru navyše ešte rozkúskovala striedačka domáceho tímu, keď dostal žltú kartu domáci tréner Moreno a súčasne v priebehu niekoľkých sekúnd dostal dve žlté karty Salva Sevilla. Na skóre sa však už nič nezmenilo a zo zaslúženej výhry sa raduje Getafe, ktoré sa vďaka tomuto výsledku posúva na priebežné štvrté miesto tabuľky. Mallorca zostáva na 18. mieste a na 17. Celtu Vigo stráca už tri body.
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Reinov nákop na útočnú polovicu nedokázali jeho spoluhráči vybojovať a napokon fauloval hráča Getafe Febas. Hostia sa už s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    90+7
    Hostia chceli podržať loptu pri rohovej zástavke na útočnej polovici, to sa im ale nevydarilo a domáci vyrážajú ešte do jedného útoku.
     
    90+6
    Deyverson na konci rýchleho protiútoku nádherným oblúčikom na ľavú stranu šestnástky našiel voľného Jaimeho Matu, ktorého zakončenie k vzdialenejšej tyči vyrazil brankár Reina.
     
    90+5
    Lago Junior sa v strede pokutového územia Getafe pretlačil k centru z pravej strany, jeho hlavička ale letela len priamo do rúk pripraveného brankára Reinu.
     
    90+4
    Na rohový kop si už nabehol do šestnástky Getafe i domáci brankár Reina. Obrana hostí si ale s centrom poradila a domáci musia začínať rozohrávkou zo stredu poľa.
     
    90+3
    Domáci sa predsa len ešte dostali do útoku. Pratsov center na prednú tyč tečoval Kubo a Dakonam jeho zakončenie zrazil na poslednú chvíľu na rohový kop.
     
    90+2
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+1
    Salva Sevilla (RCD Mallorca) v protestoch neprestal a hneď dostal od hlavného rozhodcu i druhú žltú kartu. Zo striedačky tak odchádza do kabíny.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva Salva Sevilla (RCD Mallorca), ktorý už je na striedačke svojho tímu.
     
    90+1
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva tréner Vicente Moreno (RCD Mallorca).
     
    90
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Oghenekaro Etebo, prichádza David Timor.
     
    89
    Mallorca rozohrala štandardku na krátko na Kuba, ktorý sa snažil prejsť individuálne z ľavého krídla cez Eteba. To sa mu ale nepodarilo a navyše sa mu nepodarilo ani získať faul od záložníka hostí.
     
    88
    Febasovu strelu spoza šestnástky obrancovia Getafe zablokovali. Damián Suárez potom fauloval protihráča, čím dal Mallorce priamy kop na útočnej polovici.
     
    87
    Žltú kartu za zdržovanie hry pri autovom vhadzovaní dostáva Mathias Oliveira (Getafe CF).
     
    86
    Getafe má záver zápasu plne pod kontrolou. Hostia držia loptu v blízkosti pokutového územia domáceho tímu a nútia domácich, aby za nimi neustále behali zo strany na stranu.
     
    85
    Arambarri vyrazil s loptou dopredu a pri stredovom kruhu ho zastavil šliapnutím na nohu Dani Rodríguez. Záložník Getafe si rád poleží na trávniku...
     
    84
    Lago Junior potiahol loptu po ľavom krídle k šestnástke Getafe, center sa mu ale vôbec nevydaril a hostia loptu získali.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie protihráča sklzom zboku v strede poľa dostáva Oghenekaro Etebo (Getafe CF).
     
    82
    Fauly: 7:21
     
    81
    Žltú kartu za kopnutie do nohy Raílla pri odkope lopty z vlastného bránkoviska dostáva Deyverson (Getafe CF).
     
    80
    Jaime Mata podržal loptu pri rohovej zástavke na pravej strane a až dvojica Valjent – Raíllo ho o ňu obrala. V súboji o loptu po následnom nákope brankára Reinu do stredu poľa ju však znovu získali hostia.
     
    79
    Hostia pokračujú v obliehaní šestnástky domáceho tímu. Mallorca má veľký problém dostať sa k lopte a čas sa jej rýchlo kráti.
     
    78
    Žltú kartu za zásah vysokou nohou do stehna Arambarriho dostáva Pablo Chavarría (RCD Mallorca).
     
    77
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Kenedy, prichádza Amath Ndiaye.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Iddrisu Baba Mohammed, prichádza Aleix Febas.
     
    74
    Arambarri nakopol loptu na Deyversona na ľavú stranu, toho ale čisto telom odtlačil od hracieho predmetu Valjent a slovenský reprezentačný obranca potom nechal loptu dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    73
    Hostia majú od streleného gólu výraznú prevahu. Deyverson si narazil na ľavej strane loptu s Kenedym, následný pokus o prienik sa mu ale nevydaril. Domáci však ani potom loptu nezískali.
     
    72
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Cucho Hernández, prichádza Abdón Prats.
     
    71
    Kenedy rozohral rohový kop Getafe na krátko na Arambarriho, ktorý ale nepresným centrom nakopol loptu až za Reinovu bránu.
     
    70
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Ángel Rodríguez, prichádza Deyverson.
     
    69
    Domáci sú trochu zaskočení gólom hostí a prakticky bez boja loptu odovzdali hráčom Getafe. To sa vracia svojim postupným útokom na ich polovicu.
     
    67
    Getafe dalo gól!
    Hostia otvárajú skóre! Arambarri nakopol loptu na ľavé krídlo na Kenedyho, ktorý si loptu spracoval. Presným centrom ju potom poslal na pred bránkovisko na úplne voľného NEMANJU MAKSIMOVIĆA, ktorý ju hlavou nasmeroval presne k pravej tyči Reinovej brány.
     
    65
    V strede poľa sa v súboji o loptu zrazili Chavarría a Arambarri, obaja hráči ale napokon budú zrejme v poriadku. Situácia bola vyhodnotená ako faul domáceho hráča.
     
    64
    Strely na bránu: 0:3
     
    63
    Hostia loptu rýchlo získali naspäť a zaútočili. Damián Suárez vystrelil zo strednej vzdialenosti po zemi k pravej tyči, jeho pokus ale nebol príliš tvrdý a gólman Reina si s ním poradil.
     
    62
    I Cucho Hernández, i brankár Reina po ošetrení pokračujú v hre. Tú ale hneď prerušil držaním striedajúceho Chavarríu za dres Damián Suárez.
     
    60
    Na trávniku zostáva sedieť i brankár Reina, ktorý má zrejme svalový problém. I on sa tak ocitá v opatere lekárov Mallorcy.
     
    59
    Žltú kartu dostáva za predošlý zákrok na Cucha Hernándeza Xabier Etxeita (Getafe CF). Etxeita nebude hrať v ďalšom zápase.
     
    58
    Etxeita zasiahol pri svojom páde kopačkou do hlavy rovnako padajúceho Cucha Hernándeza. Ten sa okamžite ocitá v opatere lekárov domáceho tímu.
     
    57
    Arambarri vypichol loptu rozohrávajúcemu Babovi Mohammedovi, podľa názoru hlavného rozhodcu to ale bolo faulom. Loptu tak získavajú na svoje kopačky domáci hráči.
     
    56
    Striedanie v tíme RCD Mallorca: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza Pablo Chavarría.
     
    55
    Po centri z ľavej strany sa lopta odrazila na pravú stranu šestnástky k Etebovi, ktorý ju z voleja poslal po zemi k pravej tyči. Výborným zákrokom však loptu vyrazil domáci brankár Reina.
     
    54
    Kenedy vysunul na pravú stranu šestnástky Eteba, ktorý loptu ešte okolo vybiehajúceho brankára Reinu posúval do bránkoviska. Tam ale nebol nikto v modrom a lopta skončila až pri autovej čiare.
     
    53
    Domáci hráči a fanúšikovia ešte pri prerušení hry protestujú proti predošlému zákroku Kenedyho proti Kubovi, i opakované zábery ale potvrdili, že sa skutočne jednalo o čistý zákrok.
     
    52
    Domáci sa po zisku lopty vyrútili do rýchleho protiútoku, kolmicu na Kuba za obranu hostí ale na poslednú chvíľu v sklze zrazil k svojmu brankárovi Kenedy.
     
    50
    Arambarri podrazil ostrým sklzom v strede poľa Kuba. Hneď po tomto zákroku vznikla menšia výmena názorov medzi Pozom a trénerom Getafe Pepem Bordalásom, ktorú riešil hlavný rozhodca.
     
    49
    Nákop Agbenyenuho predĺžil hlavou za obranu hostí Dani Rodríguez, Lago Junior si ale nabiehal za loptou z ofsajdovej pozície.
     
    48
    Hostia sa následne dostali na útočnú polovicu, ich kostrbatá kombinácia ale skončila nepresným centrom priamo do rúk domáceho brankára Reinu.
     
    47
    Lago Junior si po zisku lopty zo strany domácich nabehol na kolmicu za obranu Getafe a obišiel Etxeitu, center do šestnástky mu ale zrazil obranca hostí za bránkovú čiaru.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:31.
     
    Prvý polčas bol zrejme pre fanúšikov oboch tímov utrpením. Ani jedno z mužstiev si nevytvorilo nič nebezpečné pred bránou súpera a nevideli sme tak okrem niekoľkých faulov nič, čo by stálo za zmienku. Nezostáva nám tak nič iné, ako veriť, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 60 % : 40 %
    Strely na bránu: 0:1
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 2:0
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 4:10
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Nemanja Maksimović sa pošmykol pri spracovávaní nákopu domácich, našťastie ale za ním bol brankár Soria, ktorý loptu odkopol pred hráčmi Mallorcy.
     
    43
    Pozovu prihrávku v strede poľa vystihol Arambarri, ktorý chcel hneď založiť rýchly protiútok Getafe. Domáci sa ale rýchlo zoradili na vlastnej polovici a hostia tak musia útočiť „do plných“.
     
    41
    Ángel Rodríguez centrom z ľavej strany našiel v šestnástke domácich voľného Eteba, ktorý z voleja vypálil vysoko nad Reinovu bránu.
     
    40
    Sám Dani Rodríguez sa rozbehol stredom ihriska smerom k šestnástke Getafe, kde mu ale loptu vypichol tvrdým spôsobom Damián Suárez. Toho následne Dani Rodríguez fauloval.
     
    39
    Oliveira po ľavej strane zaviezol loptu k šestnástke Mallorcy, kde ju posunul dozadu na spoluhráča. Center zľava odhlavičkoval Dani Rodríguez a domáci po zisku lopty otočili hru.
     
    38
    Kubo obral hostí o loptu a krásnou prihrávkou za obranu hľadal nabiehajúceho Cucha Hernándeza. Ten však na loptu nedosiahol a hrací predmet tak znovu skončil u brankára Getafe.
     
    37
    Nákop do šestnástky hostia odvrátili do bezpečia a následný center Laga Juniora chytil brankár Soria. Ten loptu hneď vykopol do stredu poľa.
     
    36
    Arambarri zasiahol vysokou nohou do stehna Daniho Rodrígueza. Priamy kop pre domácich zo vzdialenosti zhruba 35 metrov od Soriovej brány.
     
    34
    Kubo chcel okamžitou kolmicou z pravej strany vysunúť do nábehu Daniho Rodrígueza, tesne pred ním ale loptu zastavil Dakonam. Hostia sa následne ocitli pod veľkým presingom domácich.
     
    33
    Nákop na Matu ale nebol presný a Raíllo sa lopty zmocnil. Teraz tak môžeme sledovať podobnú kombináciu, ale zo strany domáceho tímu.
     
    32
    Getafe vysokým presingom donútili rozohrávajúcich domácich obrancov k chybe a postupnou kombináciou si hostia posúvajú loptu v strede poľa.
     
    31
    Pozo obišiel dvojicu obrancu domáceho tímu a nacentroval do stredu šestnástky, kam si nečakane nabehol Arambarri. Ten loptu zblízka v páde nasmeroval výrazne nad Reinovu bránu.
     
    30
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podkopnutie domáceho brankára Reinu pri napádaní jeho rozohrávky Ángel Rodríguez (Getafe CF).
     
    28
    Center domácich z rohového kopu obrana hostí odhlavičkovala do bezpečia. K odrazenej lopte sa potom znovu dostali hráči Mallorcy, ktorí tak pokračujú vo svojom útoku.
     
    27
    Pozo sa po pravom krídle rozbehol k šestnástke Getafe, tesne pred ňou mu ale lopta odskočila a Arambarri ju odkopol do stredu poľa. Tam ju zachytil Vajlent a postupný útok domácich pokračuje.
     
    26
    Domáci sa vďaka Danimu Rodríguezovi dostali na útočnú polovicu, ich kombinácia ale prebieha len v úctivej vzdialenosti od šestnástky Getafe.
     
    25
    Dva fauly hostí v strede poľa vzbudili veľké vášne domácich hráčov i fanúšikov, hlavný rozhodca ale ponechal hostí bez žltej karty.
     
    24
    Záložník Getafe loptu hneď nakopol na Jaimeho Matu, ktorý sa však dostal cez Valjenta len vďaka faulu.
     
    23
    Tempo zápasu sa zatiaľ veľmi nemení. Matov center zľava odhlavičkoval Agbenyenu a Lago Junior sa pokúsil o rýchly protiútok. O loptu ho ale čisto obral Etebo.
     
    21
    Kubo sa pekne dostal cez Damiána Suáreza na ľavej strane, centrom do šestnástky ale loptu v podstate prihral Etxeitovi.
     
    20
    Mata je našťastie v poriadku. Damián Suárez centroval z priameho kopu z pravej strany na zadnú tyč, tam ale na loptu nedosiahol nikto a hrací predmet skončil až v aute na opačnej strane.
     
    19
    Baba Mohammed zasiahol v hlavičkovom súboji Jaimeho Matu, ktorý veľmi nepekne spadol z výšky na trávnik. Útočník Getafe zostáva ležať na trávniku.
     
    18
    Postupný útok Getafe sa skončil tým, že si Ángel Rodríguez pomohol pri spracovaní odkopu Babu Mohammeda rukou.
     
    17
    V zápase sa vlastne vôbec nič nedeje. Oba tímy si v posledných minútach striedajú kontrolu nad loptou v strede poľa.
     
    15
    Baba Mohammed zo štandardky nacentroval na hranicu šestnástky, tam ale Lago Junior podkopol v súboji o loptu jedného z hráčov Getafe.
     
    14
    Getafe však znovu vytlačilo domácich na ich polovicu, kde im bráni v rozohrávvke. Loptu si prihrávajú obrancovia domáceho tímu pred vlastnou šestnástkou.
     
    13
    Jaime Mata sa pokúsil o sólový prienik stredom domácej obrany, Valjent ho ale pred šestnástkou obral o loptu. Jeho spoluhráča Daniho Rodrígueza potom v strede poľa takticky fauloval Oliveira.
     
    11
    Kenedy po zisku lopty vyrazil dopredu po ľavej strane, jeho center do šestnástky ale domáca obrana bez väčších problémov vyriešila.
     
    10
    Pozov nákop na Kuba ale nebol presný a lopta opäť skončila u brankára hostí. Loptu po jeho výkope do stredu poľa získal Ángel Rodríguez.
     
    9
    Dakonam v súboji o loptu zrazil na trávnik Cucha Hernándeza. Loptu tak získavajú znovu naspäť domáci a môžu založiť svoj útok.
     
    8
    Damián Suárez si nabehol na pravom krídle na kolmú prihrávku zo stredu poľa a presným centrom na prednú tyč našiel hlavu Jaime Matu. Jeho hlavička ale nebola príliš umiestnená a brankár Reina ju bez väčších problémov chytil.
     
    7
    Úvod zápasu sa nesie vo veľmi opatrnom duchu. Ani hostia sa so svojou rozohrávkou zatiaľ nikam neponáhľajú a loptu si prihrávajú hlavne v strede poľa.
     
    6
    Hráči Getafe znovu vytlačili domácich na ich polovicu. Valjent sa napokon pokúsil o nákop na hrot útoku, ten ale presný nebol a skončil u brankára Getafe Soriu.
     
    5
    Oliveira nepresným centrom do šestnástky poslal loptu za bránkovú čiaru. Po odkope od brány Reinu sa o postupnú kombináciu znovu snažia domáci, stále ale bez väčšieho úspechu.
     
    4
    A až po nepresnom nákope Raílla získali loptu hostia. Tí sa okamžite nasťahovali na útočnú polovicu.
     
    3
    Hostia sa od úvodu ešte k lopte poriadne nedostali, podarilo sa im ale aspoň vytlačiť domácich pred ich šestnástku.
     
    2
    Domáci znovu nakopli loptu na útočnú polovicu, kde ju tentokrát dokázali udržať. Ángel Rodríguez zbrzdil kombináciu domácich faulom na Cucha Hernándeza.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Ich prvý nákop na útočnú polovicu hostia bez väčších problémov odvrátili a Mallorčania začínajú znovu z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Mallorca bude hrať v červených dresoch, Getafe v modrých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – D. Rodríguez, Sevilla, Baba Mohammed, Kubo – Lago Junior, Cucho Hernández.
    Náhradníci: Fabri – Gámez, Chavarría, Prats, Febas, Sedlar, Pedraza.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Oliveira – Etebo, Nemanja Maksimović, Arambarri, Kenedy – Jaime Mata, Ángel Rodríguez.
    Náhradníci: Chichizola – J. Molina, Ndiaye, Jason, Deyverson, Timor, Cabaco.

    Rozhodca: López – Montero, Espejo.
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí sa oba tímy proti sebe v LaLige postavili osemkrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Getafe, ktoré Mallorcu porazilo šesťkrát. Mallorca vyhrala dvakrát, naposledy ešte v apríli 2012, a ani raz sa v tomto období nestalo, že by sa ich duel skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhralo doma Getafe 4:2.
     


    Getafe CF

    Getafe bojuje o Ligu majstrov, vďaka dvom prehrám v posledných dvoch zápasoch sa ale prepadlo pred týmto kolom na 5. miesto. Z neho strácalo na 3. Atlético Madrid a 4. Sevillu jeden bod. Hosťom tohto zápasu sa darí predovšetkým v obrane, ktorá je celkovo štvrtou najlepšou v lige, v posledných dvoch zápasoch ale inkasovali až päť gólov. Útok Getafe je však na tom tiež veľmi dobre a čo sa týka útočnej produktivity, tak je piaty najlepší v LaLige (36 strelených gólov). V tabuľke zápasov vonku je Getafe na treťom mieste, keď v 12 dueloch na cudzích ihriskách získalo 18 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Getafe – Betis 1:0
    Athletic Bilbao – Getafe 0:2
    Getafe – Valencia 3:0
    Barcelona – Getafe 2:1
    Getafe – Sevilla 0:3
     


    RCD Mallorca

    Po nie príliš vydarených týždňoch sa Mallorca v posledných dvoch kolách zdvihla a vďaka domácej výhre nad Alavésom a remíze s Betisom získala štyri body. Ani tie ale zatiaľ Mallorcu nedostali zo zostupovej 18. priečky, na ktorej bola pred týmto kolom, a z ktorej strácala na 17. Celtu dva body. Problémom tohto tímu je predovšetkým obrana, ktorá je po poslednom Espanyole druhou najhoršou v súťaži (42 inkasovaných gólov). Doma sa však Mallorce darí a na vlastnom štadióne získala 20 zo svojich celkových 22 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Real Sociedad – Mallorca 3:0
    Mallorca – Valladolid 0:1
    Espanyol – Mallorca 1:0
    Mallorca – Alavés 1:0
    Betis – Mallorca 3:3
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RCD Mallorca – Getafe CF. Stretnutie 26. kola španielskej LaLigy sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 67. Nemanja Maksimović

    Karty:   78. Chavarría (MLR), 90+1. tréner Vicente Moreno (MLR), 90+1. Sevilla (MLR) – 30. Ángel Rodríguez (GET), 59. Etxeita (GET), 81. Deyverson (GET), 82. Etebo (GET), 87. Oliveira (GET)   90+1. Sevilla (MLR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 8:0. Fauly: 13:24.
    RCD Mallorca: Reina (C) – Pozo, Valjent, Raíllo, Agbenyenu – D. Rodríguez, Sevilla (56. Chavarría), Baba Mohammed (76. Febas), Kubo – Lago Junior, Cucho Hernández (72. Prats).
    Náhradníci: Fabri – Gámez, Chavarría, Prats, Febas, Sedlar, Pedraza.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Etxeita, Oliveira – Etebo (90. Timor), Nemanja Maksimović, Arambarri, Kenedy (77. Ndiaye) – Jaime Mata, Ángel Rodríguez (70. Deyverson).
    Náhradníci: Chichizola – J. Molina, Ndiaye, Jason, Deyverson, Timor, Cabaco.

    Rozhodca: López – Montero, Espejo

    Diváci: 14 241