Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (1:2)
Manchester City
cz Nedeľa 01.03.2020, 17:30 • Wembley, Londýn • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Manchester City zvedne další trofej, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:26:41)
     
    Kdo by před zápasem čekal, že se Manchester City bude bát v závěrečných minutách o výsledek! Citizens získávají potřetí v řadě Anglický ligový pohár, ale dnes to byla pořádná fuška. Vždyť v samotném závěru domácí nastřelili tyč, když úžasným zákrokem zasáhl Bravo.
    Celek z Manchesteru bude muset potvrdit, že Aston Villa byla vyrovnaným soupeřem. Utkání by slušelo prodloužení, jenže hostující hráči výsledek ubránili a zvednou cennou trofej.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Aston Villa bude rozehrávat další rohový kop, do šestnáctky soupeře také míří brankář Nyland. Centr zamířil na první tyč, odkud byl přizvednut do bezpečných míst.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Tyrone Mings (Aston Villa FC), který u středového kruhu zastavil Rodriho.
     
    90+2
    Favorit zápasu je u balonu a díky těsnému vedení nikam nespěchá. Hráči v černých dresech kombinují na útočné polovině, kde získávají čas.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Sterling se uvolnil na pravé straně a přihrál po zemí do zadní části šestnáctky, kam si nabíhal Bernardo Silva. Jeho pokus po zemi mířil doprostřed branky, a tak se brankář stihl přesunout a zasáhnout.
    88. Engels (ASV)
     
    88
    Tyč! Aston Villa rozehrávala rohový kop, na který si v chumlu hráčů naskočil Engels, jehož hlavička mířila k levé tyči. Jenomže Bravo na něj dosáhl a vyrazil jej na tyč, o zbytek práce se postaral Walker.
     
    86
    Za obranu domácího celku si nabíhal Jesus, kterému je správně odpískán ofsajd. Aston Villa se zmocní míče a bude moci útočit.
     
    86
    Aston Villa by potřebovala získat míč a útočit, ovšem opak je pravdou. Z velké dálky se zakončení předvedl Sterling, jenž zamířil jen nad břevno.
     
    84
    Manchester City rozehrál další rohový kop, když se centr kroutil na zadní tyč, kde se pohyboval Stones. Jenže z branky vyrazil Nyland, který celou situaci vyřešil.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Agüero, přichází Jesus.
     
    82
    Silva znovu vnikl do šestnáctky, kde se mu nejprve nepodařilo prohodit míč před branku. Záložník City tak napodruhé vybojoval alespoň rohový kop.
     
    81
    Bernardo Silva poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se nacházel Agüero, jehož pokus zamířil jen těsně vedle branky. Hostující útočník v konečné fázi narazil na kolíky soupeřova kapitána, ale bude v pořádku.
     
    80
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Samata, přichází Davis.
     
    79
    Balon ze strany nakonec mířil na branku, s čímž Nyland nepočítal, a tak jej vyrazil před sebe. O dorážku se chtěl pokusit Sterling, jenž situaci přeběhl.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Bernardo Silva.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Samata – 20. Agüero, 30. Rodri

    Karty:   68. Elmohamady (ASV), 72. Nakamba (ASV), 90+2. Mings (ASV) – 57. Sterling (MAC), 60. Rodri (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.
    Aston Villa FC: Nyland – Guibert, Engels, Mings, Targett – Nakamba, Luiz – Elmohamedy (70. Trezeguet), Grealish (C), El-Ghazi (70. Hourihane) – Samata (80. Davis).
    Náhradníci: Reina – Davis, Trezeguet, Hourihane, Konsa, Lansbury, Taylor.

    Manchester City: Bravo – Walker, Stones, Fernandinho, Zinčenko – Gündoğan (58. De Bruyne), Rodri, D. Silva (C) (77. B. Silva) – Sterling, Agüero (84. Jesus), Foden.
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Jesus, Mahrez, Mendy, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Mason – Hussin, Lennard