Lecce – Bergamo 2:7 (kon.) | Cagliari – AS Rím 3:4 (kon.)
koniec
US Lecce
2:7 (2:2)
Atalanta Bergamo
cz Nedeľa 01.03.2020, 15:00 • Stadio Comunale Via del Mare • Talianska Seria A • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž se o pět z nich postarala Atalanta, která tak zvítězila výsledkem 7:2. Hostující celek vstoupil i do druhého poločasu ukázkovým způsobem, během několika minut se dostal zpět do dvoubrankového vedení, načež se Bergamu povedlo ještě třikrát skórovat. Lecce dnes nehrálo zrovna nejlépe, na bodový zisk to určitě nebylo. (16:52:42)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1. Ruslan MALINOVSKYJ - 2:7
     
    90+1
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hostující celek dokonce slaví sedmý přesný zásah! Atalanta totiž rozjela jednu z posledních akcí tohoto zápasu, za pokutovým územím si našel střeleckou pozici RUSLAN MALINOVSKYJ, který o zkusil levou nohou, což slavilo úspěch.
     
    90+1
    Ještě jeden rohový kop pro domácí Lecce rozehrál Saponara. Nakonec se jednalo o rozehrávku po zemi, následné zakončení trefilo pouze jednoho z protihráčů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
    88. Luis MURIEL - 2:6
     
    88
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Branka nakonec skutečně platí! LUSI MURIEL se totiž dostal do úniku, při kterém nejprve trefil brankovou konstrukci, avšak následná dorážka skončila v síti. Sudí nejprve branku neuznal kvůli ofsajdu, následné přezkoumání u videa ale žádný ofsajd nepotvrdilo!
     
    88
    Bergamo se radovalo ze šesté branky, avšak ta nakonec kvůli ofsajdu neplatí. Muriel se dostal do úniku, avšak ten dle sudího nebyl v pořádku.
     
    88
    Z jeho kopačky se do pokutového území zakroutil pohotový centr, který ovšem odvracel protihráč. Odraženého balónu se chopil Deiola, jenž pálil vedle.
     
    87
    U postranní lajny si nedovoleným zákrokem pomohl střídající Tameze, který před zrakem sudího fauloval Calderoniho. Saponara tak obstará další volný kop.
     
    86
    V posledních minutách není k vidění zrovna moc pohledných momentů, Lecce se s porážkou zřejmě smířilo. Ani aktivita Bergama není zrovna moc ukázková.
     
    85
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Adrien Tameze.
     
    84
    Tentokráte to měl na dlouhou nohu hostující Zapata, který tak na nahrávku od Freulera neměl šanci dosáhnout. Míč naopak proskákal až na nohu brankáře.
     
    83
    K práci s míčem se dostal také Gabriel, který velice přesným odkopem poslal hrací předmět na opačnou polovinu, kde se Calderoni nedostal kolem Hateboera.
     
    78
    Lecce v posledních minutách přeci jenom o poznání více přidalo na aktivitě, avšak obrana Bergama podává zodpovědný výkon. Ani Gollini nemá moc práce.
     
    77
    Saponara si již tradičním způsobem potáhl míč na pravou nohu, načež se pokusil o zakončení. To zablokoval pozorný Caldara, od kterého se balón dostal k Deiolovi.
     
    76
    Donatimu se povedlo udržet míč na svých kopačkách, jenomže snaha o nahrávku skončila pouze na Gosensovi, který pro domácí "vybojoval" autové vhazování.

    David Suchý

    Góly: 29. Saponara (Deiola), 40. Donati (Saponara) – 17. Donati (vla.), 22. D. Zapata (Iličić), 47. Iličić, 54. D. Zapata, 62. D. Zapata (Iličić), 88. Muriel, 90+1. Malinovskyj (Pašalić)

    Karty:   66. Lucioni (LCC), 71. Saponara (LCC) – 45+1. Hateboer (ABC), 57. Palomino (ABC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    US Lecce: Gabriel – Donati, Lucioni, Rossettini, Calderoni – Majer (63. Tachtsidis), Deiola, Barák – Mancosu (C) (63. Šachov) – Saponara, Lapadula.
    Náhradníci: Chironi, Vigorito – Dell'Orco, Oltremarini, Meccariello, Petriccione, Paz, Rimoli, Rispoli, Šachov, Tachtsidis, Vera.

    Atalanta Bergamo: Gollini – de Roon, Caldara, Palomino – Hateboer, Freuler, Pašalić, Gosens – A. Gómez (C) (69. Malinovskyj) – Iličić (73. Muriel), D. Zapata (85. Tameze).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Bellanova, Castagne, Czyborra, Colley, Malinovskyj, Muriel, Okoli, Tameze.

    Rozhodca: Massa – Schenone, Valeriani