Aston Villa – Manchester City 1:2 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (1:2)
Manchester City
cz Nedeľa 01.03.2020, 17:30 • Wembley, Londýn • Anglický Ligový pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Manchester City zvedne další trofej, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:26:41)
     
    Kdo by před zápasem čekal, že se Manchester City bude bát v závěrečných minutách o výsledek! Citizens získávají potřetí v řadě Anglický ligový pohár, ale dnes to byla pořádná fuška. Vždyť v samotném závěru domácí nastřelili tyč, když úžasným zákrokem zasáhl Bravo.
    Celek z Manchesteru bude muset potvrdit, že Aston Villa byla vyrovnaným soupeřem. Utkání by slušelo prodloužení, jenže hostující hráči výsledek ubránili a zvednou cennou trofej.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Aston Villa bude rozehrávat další rohový kop, do šestnáctky soupeře také míří brankář Nyland. Centr zamířil na první tyč, odkud byl přizvednut do bezpečných míst.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Tyrone Mings (Aston Villa FC), který u středového kruhu zastavil Rodriho.
     
    90+2
    Favorit zápasu je u balonu a díky těsnému vedení nikam nespěchá. Hráči v černých dresech kombinují na útočné polovině, kde získávají čas.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut.
     
    90
    Sterling se uvolnil na pravé straně a přihrál po zemí do zadní části šestnáctky, kam si nabíhal Bernardo Silva. Jeho pokus po zemi mířil doprostřed branky, a tak se brankář stihl přesunout a zasáhnout.
    88. Engels (ASV)
     
    88
    Tyč! Aston Villa rozehrávala rohový kop, na který si v chumlu hráčů naskočil Engels, jehož hlavička mířila k levé tyči. Jenomže Bravo na něj dosáhl a vyrazil jej na tyč, o zbytek práce se postaral Walker.
     
    86
    Za obranu domácího celku si nabíhal Jesus, kterému je správně odpískán ofsajd. Aston Villa se zmocní míče a bude moci útočit.
     
    86
    Aston Villa by potřebovala získat míč a útočit, ovšem opak je pravdou. Z velké dálky se zakončení předvedl Sterling, jenž zamířil jen nad břevno.
     
    84
    Manchester City rozehrál další rohový kop, když se centr kroutil na zadní tyč, kde se pohyboval Stones. Jenže z branky vyrazil Nyland, který celou situaci vyřešil.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Agüero, přichází Jesus.
     
    82
    Silva znovu vnikl do šestnáctky, kde se mu nejprve nepodařilo prohodit míč před branku. Záložník City tak napodruhé vybojoval alespoň rohový kop.
     
    81
    Bernardo Silva poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde se nacházel Agüero, jehož pokus zamířil jen těsně vedle branky. Hostující útočník v konečné fázi narazil na kolíky soupeřova kapitána, ale bude v pořádku.
     
    80
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Samata, přichází Davis.
     
    79
    Balon ze strany nakonec mířil na branku, s čímž Nyland nepočítal, a tak jej vyrazil před sebe. O dorážku se chtěl pokusit Sterling, jenž situaci přeběhl.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází Bernardo Silva.
     
    75
    Přenesení hry zpracoval na levé straně šestnáctky Sterling, který přihrával pod sebe. De Bruyne rychle zakončil, ovšem zamířil jen vedle bližší tyče.
    74. Rodri (MAC)
     
    74
    Výborný zákrok Nylanda, který drží Aston Villu ve hře! Centr od praporku zamířil na zadní tyč, kde si naskočil Rodri, jenž mířil do spodního rohu branky. Domácí brankář se natáhl a míč vyrazil na další roh.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Marvelous Nakamba (Aston Villa FC), který ve skluzu tvrdě atakoval Agüera. Snad bude hostující útočník v pořádku, tohle vypadalo opravdu ošklivě.
     
    71
    Domácí mužstvo se uvolnilo na levé straně a vyslalo centr do šestnáctky. Jenomže dobře postavený Zinčenko balon s přehledem odehrál.
     
    70
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Elmohamedy, přichází Trezeguet.
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází El-Ghazi, přichází Hourihane.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Ahmed Elmohamady (Aston Villa FC), který dohrál soupeře. Tohle nebyl pěkný ani férový zákrok.
     
    68
    De Bruyne přihrával ze obranu, kam si nabíhal Sterling. Jenže celou akci překazil Mings, jenž se výborně vracel.
     
    67
    Agüero pracoval na straně šestnáctky a poslal nadýchaný míč na zadní tyč, kde soupeře předskočil Foden. Jeho hlavička z těžké pozice byla nepřesná.
     
    65
    Jenomže centr od pravé postranní čáry byl příliš dlouhý a zamířil mimo hrací plochy. Za balonem mířil Mings, jenž se natahoval marně.
     
    64
    Zinčenko předvedl klukovinu, kterou nabízí soupeři standardní situaci. Před branku CIty míří nejvyšší hráči domácího mužstva.
     
    63
    Favorit zápasu sice více drží balon, ovšem potřeboval by vsítit další gól, aby se uklidnil. Naopak Aston Villa čeká na chyby soupeře, které zatím nepřicházejí.
     
    62
    Po kombinaci se na pravé straně uvolnil De Bruyne, který přihrával před branku, kam si nabíhal Agüero. Celou akci ale odkopem vyřešil Mings, který hraje fantasticky.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Rodri (Manchester City), který hasil ztrátu míče ze strany belgického parťáka. Španělský hráč tak ze strany podrazil unikajícího soupeře.
     
    59
    Z hranice šestnáctky do soupeře zakončil De Bruyne, balon se odrazil do pravé části pokutového území, kde byl osamocený Foden. Jemuž zpracování skočil soupeř, jenž situaci zachránil.
     
    58
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gündoğan, přichází De Bruyne.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Raheem Sterling (Manchester City), jenž kolenem naletěl do kolena Guiberta. Tohle byla zcela zbytečná odplata hostujícího hráče.
     
    55
    Po jednom ze soubojů zůstal sedět na hrací ploše Grealish , jehož vyřazení by bylo pro domácí velmi nepříjemné. Aston Villa tak poslal míč za postranní čáru.
     
    54
    Velkou rychlostí disponuje Sterling, který udržel míč na hrací ploše. Stejný hráč se pak pokusil o centr, jenž byl zastaven prvním bránícím soupeřem.
    53. Foden (MAC)
     
    53
    K volnému kopu se postavil Gündoğan, jenž jej posla do zadní části šestnáctky, odkud byl míč odvrácen. Na hranici vápna se ho zmocnil Foden, jehož pokus zamířil do země a následně těsně vedle branky.
     
    52
    Agüero si pokryl balon tělem a byl faulován, což bylo odpískáno až po delší době. Manchester City bude rozehrávat zajímavou standardní situaci.
     
    50
    Přihrávka mířila na brankáře Nylanda, který poslal balon na pravou stranu, kde se nacházel Guibert. Francouzský obránce sice prodloužil míč, jenže jej poslal jen mimo hrací plochu.
     
    48
    Aston Villa dnes hraje ve vínových dresech, naopak Manchester City oblékl černou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde se o střelu pokusil Rodri, ovšem celou situaci vyřešil Mings.
     
    47
    Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že se pokračuje v zahajovacích sestavách. Na levé straně se uvolnil Sterling, jenž si pomohl faulem.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem,tentokrát na balonu začíná Manchester City. Také favorit se pokusil o nákop na pravou stranu, který nevyšel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Aston Villa do zápasu vstoupila neohroženě, ale od desáté minuty se hra úplně otočila a City potvrdilo, že bude hájit čest favorita. Hostující tým začal výborně kombinovat a zaznamenal dva góly, když se prosadili Agüero a Rodri. Ke konci poločasu domácí mužstvo využilo chyby a přišlo snížení, které zaznamenal Samata. Čeká nás tak napínavá druhá polovina střetnutí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Kombinace stále trvá, ovšem hráči v černých dresech jsou tentokrát bez nápadu. Aston Villa vystihla přihrávku na pravé straně a rozhodně se nikam nepožene.
     
    43
    Manchester City znovu drží míč a snaží se vrátit dvoubrankové vedení na svou stranu. Na hostujícím celku je znovu vidět, že přidal především na pohybu.
    41. Mbwana SAMATA - 1:2
     
    41
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Po dlouhé době se domácí tým ocitl na útočné polovině! Stones nezvládl koordinaci pohybů a skončil na trávníku. Toho využil na levé straně El-Ghazi, jenž našel přesným centrem útočníka. MBWANA SAMATA byl v náběhu a hlavou uklidil balon do levého spodního rohu branky.
     
    39
    Aston Villa získala míč a znovu se pokusila o rychlý přechod, ovšem útočník Samata byl u půlící čáry faulován.
     
    37
    Tentokrát byl na druhé straně v náběhu Samata, ale pas na něj byl příliš dlouhý. Bravo tak poslal míč na druhou stranu, kde do šestnáctky pronikl Sterling, jenž udělal kličku navíc.
     
    36
    Manchester City rozehrával další rohový kop, který byl odvrácen do bezpečných míst. Z velké dálky se do míče opřel Walker, jehož pokus byl nepřesný.
     
    35
    Znovu byl v náběhu Foden, který přihrál před branku. Ovšem Agüero zakončil do soupeře, to samé předvedl také Sterling, jemuž do střely skočil Mings.
     
    33
    Kotel domácího celku mlčí, naopak fanoušci City už slaví. Hostující celek je znovu u balonu a dal kombinuje na útočné polovině.
    30. RODRI - 0:2
     
    30
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Po rohu, který se neměl ani kopat se City znovu raduje! Na centr si před brankou naskočil RODRI, jehož neuhlídal Guibert. Hostující záložník pak zamířil do levého spodního rohu branky, kam se Nyland včas nedostal.
     
    29
    Sterling byl v pokutovém území, odkud přihrál na jeho hranici, kde se nacházel Agüero! Do jeho pokusu se neohroženě položil Engels.
     
    28
    Po rohovém kopu zakončení nepřišlo, ovšem akce trvala dál a zpoza šestnáctky vystřelil vedle levé tyče Sterling. Citizens jsou v posledních minutách na koni, s čímž se vlastně počítalo.
    26. Foden (MAC)
     
    26
    Manchester City znovu u balonu a předvedlo rychlé přenesení hry! Zinčenko zpracoval balon, který hned přenesl na pravou stranu, kde byl v náběhu Foden. Ten se toho nebál, udělal kličku do šestnáctky a zakončil těsně vedle vzdálenější tyče – bude se kopat roh.
     
    25
    Vypadá to na uspávací taktiku hostujícího mužstva, které kombinuje kolem středového kruhu. Po chvíli přišlo přenesení hry na levou stranu, jenomže bylo nepřesná a skončilo mimo hrací plochu.
     
    23
    Na levé straně se snažil do šestnáctky proniknout Grealish, kterého vyhnal Walker. Následně se o střelu zasloužil El-Ghazi, jenž mířil do levého spodního rohu branky. Bravo zaznamenává zákrok a drží celek z Manchesteru ve vedení.
     
    22
    Domácí mužstvo se s průběžným výsledkem nechce smířit a hnalo se na útočnou polovinu, kde bylo faulováno. Následný centr se ale obraně City povedl odvrátit.
    20. Sergio AGÜERO - 0:1
     
    20
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Krásná akce favorita, který jde do vedení! Rodri poslal centr do šestnáctky, kde se pohyboval Foden, který hlavou vrátil balon před branku, kde se nacházel SERGIO AGÜERO. Střelec z povolání se zblízka nemýlil a je opět zapsán mezi střelci zápasu.
     
    18
    David Silva a Sterling kombinovali na hranici šestnáctky, ale za obranu neprošli. Následně se o centr pokusil Zinčenko, avšak pro balon si vyběhl Nyland.
     
    17
    Gündoğan nezpracoval balon u levé postranní čáry, jenomže domácí mužstvo se balonu pouze zbavilo. Budeme sledovat další postupný útok favorita.
     
    16
    Zatím se nehraje v žádném velkém tempu, spíše se čeká na první chybu. Co můžeme vyzdvihnout je fakt, že fanoušci mohutně podporují svůj mančaft.
     
    14
    Aston Villa se nikam nežene a drží balon a dokonce přešla na útočnou polovinu, kde o míč přišla. Citizens se vydalo do otevřené obrany, ovšem celá situace byla zdržena.
     
    13
    Hostující favorit už obléhá pokutové území soupeře. Další centr mířil do levé části vápna, kde se nacházel David Silva, jenž míč na zeleném pažitu neudržel.
     
    11
    A už to začíná! City se začíná tlačit do pokutového území, ovšem Sterling měl proti sobě dva soupeře, a tak pochopitelně neuspěl.
     
    9
    Manchester City sice rozehrál rohový kop, který zamířil do území nikoho. Následně se k hlavičce dostal Agüero, jenž se pro míč vracet, a tak jej poslal jen nad branku.
     
    8
    Centr na levé straně šestnáctky zpracoval Davis Silva, který následně přihrál do druhé vlny, kde se nacházel Sterling. Jeho pokus byl sražen na další rohový kop.
     
    8
    Aston Villa vybojovala faul a mohla poslat další centr před branku. K míči se tlačil Mings, jenomže proti přesile neuspěl.
     
    6
    Další dobrý centr letěl do hostující šestnáctky, ovšem Elmohamedy se k míči nedostal. Po chvíli přišla také přihrávka po zemi, ale i s ní si City poradilo.
     
    5
    Centrem od rohového praporku se prezentoval Gündoğan, jehož centr nebyl tak nebezpečný, jako na druhé straně. Domácí tým bude odkopávat od branky.
     
    4
    Manchester City se poprvé vydal do akce a vybojoval rohový kop, konkrétně se o to postaral Agüero.
    3. El-Ghazi (ASV)
     
    3
    K rohovému praporku přispěchal Targett, jehož centr mířil na zadní tyč, kam se vydal Bravo. Aston Villa se rychle vrátila k míči a po centru hlavičkoval El-Ghazi, jehož zakončení mířilo těsně nad břevno.
     
    2
    Na hranici šestnáctky míč zpracovával Samata, jenž byl rychle dostoupen soupeřem. Domácí tým je dál v akci a dlouhým vhazováním se prezentoval Guibert, Gündoğan odehrál na roh.
     
    1
    Finále je zahájeno! Aston Villa se jako první ujala balonu, ovšem nákop byl odvrácen obranou. Domácí mužstvo se však k balonu vrátilo a kombinuje na levé straně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný fotbalový podvečer u Anglického ligového poháru. Oba celky už jsou na zeleném pažitu, a tak za pár chvil utkání začne. Manchester City bude obrovským favoritem na zisk trofeje.
     
    Úvodní sestavy:

    Aston Villa FC: Nyland – Guibert, Engels, Mings, Targett – Nakamba, Luiz – Elmohamedy, Grealish (C), El-Ghazi – Samata.
    Náhradníci: Reina – Davis, Trezeguet, Hourihane, Konsa, Lansbury, Taylor.

    Manchester City: Bravo – Walker, Stones, Fernandinho, Zinčenko – Gündoğan, Rodri, D. Silva (C) – Sterling, Agüero, Foden.
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Jesus, Mahrez, Mendy, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodčí: Mason – Hussin, Lennard.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    12.1.2020 Aston Villa – Manchester City 1:6
    26.10.2019 Manchester City – Aston Villa 3:0
     
    Aston Villa

    Celek bojující o udržení ligové příslušnosti se do finále dostal s kapičkou štěstí. Ligový celek rozjel svou pouť dobře, když si v osmifinále poradil s Wolves 2:1, následně i s Liverpoolem, a to vysoko 5:0. Nutno však dodat, že Reds nastoupili s juniory, jelikož jejich áčko hrálo Mistrovství světa klubů. V semifinále čekal na Aston Villu rozjetý Leicester, ale Aston Villa díky výsledkům 1:1 a 2:1 dokázala postoupit. Vítěznou branku vsítil v třetí minutě nastaveného času odvetného utkání Trézéguet.

    V Premier League však Aston Villa musí bojovat o holé přežití. Po dvaceti sedmi odehraných zápasech má na svém kontě dvacet pět zápasů a na sestupové příčky má k dobru jediný bod. V posledním duelu navíc prohrála 0:2 na půdě Southamptonu.
     
    Manchester City

    Obhájci titulu v září zvítězili 3:0 na hřišti druholigového Prestonu, v osmifinále si doma poradili se Southamptonem 3:1 a stejně jako městský rival v minulém kole ukončili pouť velkého překvapení poháru. V univerzitním Oxfordu zdolali tamní třetiligový klub rovněž 3:1.
    Pro Citizens je Ligový pohár parádní disciplínou, vyhráli poslední dva ročníky a vítěznou šňůru natáhli na 16 zápasů. Porážka přišla až v odvetném utkání s Manchesterem United na domácí půdě.

    Guardiolův celek ale v posledních týdnech zažívá opravdu těžké časy. Manchester City byl totiž kvůli porušení finančních pravidel vyloučet z příštích dvou ročníků Ligy mistrů. V Premier League však před týdnem zvládli Citizens souboj s Leicesterem a upevnili si druhou pozici za rozjetým Liverpoolem. Ve středu navíc odehrál Manchester City úvodní duel osmifinále Ligy mistrů na Santiago Bernabeu, kde porazil Real Madrid 2:1.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání finále Anglického ligového poháru mezi Aston Villou a Manchesterem City. Výkop je stanoven na 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Samata – 20. Agüero, 30. Rodri

    Karty:   68. Elmohamady (ASV), 72. Nakamba (ASV), 90+2. Mings (ASV) – 57. Sterling (MAC), 60. Rodri (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:13.
    Aston Villa FC: Nyland – Guibert, Engels, Mings, Targett – Nakamba, Luiz – Elmohamedy (70. Trezeguet), Grealish (C), El-Ghazi (70. Hourihane) – Samata (80. Davis).
    Náhradníci: Reina – Davis, Trezeguet, Hourihane, Konsa, Lansbury, Taylor.

    Manchester City: Bravo – Walker, Stones, Fernandinho, Zinčenko – Gündoğan (58. De Bruyne), Rodri, D. Silva (C) (77. B. Silva) – Sterling, Agüero (84. Jesus), Foden.
    Náhradníci: Ederson – De Bruyne, Jesus, Mahrez, Mendy, Otamendi, B. Silva.

    Rozhodca: Mason – Hussin, Lennard