Liége – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
koniec
Standard Liége
4:0 (2:0)
SV Zulte Waregem
cz Sobota 03.08.2019, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Renaud Emond nyní neuvěřitelně cílil na hattrick! Belgický snajpr se prokličkoval přes obranu a před brankářem Bansenem zakončoval v pádu špičkou kopačky. Německý brankář ale jeho pokus nohou skvěle vyrazil!
     
    84
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mahdí Carcela-González, přichází Aleksandar Boljević.
     
    75
    Standard právě vstřelil branku!
    Dnešní výsledek se pomalu a jistě začíná dostávat k pořádné demolici. Anthony Limbombe je pár minut na hřišti a hned vymyslel velkou parádu. Dostal míč do vápna, kde ale nehamounil a poslal centrovaný míč na hlavu RENAUDA EMONDA. Ten se hlavou do prázdné nemýlil a přidal třetí trefu v sezóně.
     
    73
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Maxime Lestienne, přichází Anthony Limbombe.
     
    72
    Waregem se ale nevzdává a nejspíše chce vstřelit alespoň kontaktní branku. Centr z pravé strany byl ovšem odvrácen, protiakci pak ukončoval za cenu žluté karty Gianni Bruno.
     
    71
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Merveille Bokadi.
     
    70
    Standard právě vstřelil branku!
    Nyní už Lutychu vítězství nikdo nevezme! Kapitán RENAUD EMOND se dostal s míčem za obranu a přesnou střelou z hranice vápna na vzdálenější tyčku dává třetí branku svého celku v utkání!
     
    58
    Právě Lestienne byl poté velice blízko ke vstřelení své druhé branky v utkání. Míč totiž propadl až na zadní tyčku, kde mu chyběly milimetry k tomu, aby se prosadil!
     
    52
    Zároveň to mohlo být již o tři branky! Centr za obranu dostal jeden z domácích, který si parádně míč zpracoval. Poté ale zakončoval vysoko nad branku, prostoru měl před sebou ovšem dost...
     
    52
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Luka Zarandia, přichází George Timotheou.
     
    49
    Červená karta platí a Olivier Deschacht se tak může vrátit zpátky do kabiny. Pokračovat se bude nadějnou standardní situací domácího celku.
     
    48
    Hlavní sudí ještě vše kontroluje přes video, ale obránce mu utekl do šatny. Nakonec si celou situaci rozhodčí projde sám.
     
    46
    Domácí se hned dostsali do otevřené obrany a Olivier Deschacht vše hasil pádem pod nohy unikajícího hráče. Vypadalo to na jednoznačně čistý zákrok, ale sudí ukázal červenou kartu!
     
    46
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Henrik Björdal, přichází Mikael Soisalo.
     
    45+1
    Standard právě vstřelil branku!
    Naprosto zapomenutý byl na pravé straně MAXIME LESTIENNE. Ten dostal centrovaný míč na pravou stranu, ve vápně pak nikterak nezpanikařil a přesnou střelou ke vzdálenější tyčce zvyšuje stav duelu na 2:0.
     
    44
    Hodně do tvrdého zákroku šli dva hráči Waregemu, přičemž oba zajeli do hráče s míčem. Henrik Björdal byl v souboji třetí a po skluzu ze strany vidí žlutou kartu.
     
    24
    Nebylo to tak jednoznačné a VAR dal zapravdu ublíženému obránci Deschachtovi. Ten měl ruku u těla a penalta se zahrávat nebude. Odkop od branky!
     
    23
    Domácí Standard bude zahrávat pokutový kop. Střela Mërgima Vojvody totiž ve vápně skončila na ruce obránce, který měl ruku ovšem u těla. Hodně přísná penalta!
     
    13
    Hodně blízko byla nyní druhá branka utkání. Maxime Lestienne dostal parádná přihrávku za obranu a hnal se sám na Bansena. Ten proti němu ale dobře vystoupil a jeho zakončení tělem pokryl!
     
    4
    Hostující celek si ale nechce připustit branku a hned se dostává do protiakce, která nabídla velkou šanci. Na hranici malého vápna totiž zakončoval Omar Govea, ale brankář Bodart jeho ránu zblízka vyrazil!
     
    2
    Standard právě vstřelil branku!
    A hned je z toho branka, no vida! Právě Selim Amallah dostal centrovaný míč do vápna, který měl jít na penaltu. Do míče ale vložil nohu obránce SANDY WALSH, jenž si dává opravdu výstavního vlastence. To je start ze říše snů pro domácí.

    David Panuška

    Góly: 2. Walsh (vla.), 45+1. Lestienne, 70. Emond, 75. Emond

    Karty:   44. Björdal (WAR), 72. Bruno (WAR)   46. Deschacht (WAR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 9:2. Rohy: 4:2.
    Standard Liége: Bodart – Kosanović, Vojvoda, Gavory, Laifis – M. Carcela-González (84. Boljević), Cimirot (71. Bokadi), Bastien – Amallah, Lestienne (73. Limbombe), Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet, V. Milinković-Savić – Bokadi, Boljević, Čop, Goreux, Halilović, Limbombe, Lavalée, Pocognoli, Miangue.

    SV Zulte Waregem: Bansen – de Fauw, Pletinckx, Walsh, Deschacht, Bürki – Bruno, Björdal (46. Soisalo), Govea, Zarandia (52. Timotheou) – Larin.
    Náhradníci: Bossut – Timotheou, Humphreys, Kainourgios, Marcq, Soisalo, M. De Smet.

    Rozhodca: Verboomen – Wyns, Theys