Liége – Waregem 4:0 (kon.) | Kortrijk – Charleroi 1:1 (kon.) | Oostende – Cercle Brugge 3:1 (kon.)
Mechelen – Genk 3:1 (kon.)
koniec
YR KV Mechelen
3:1 (1:1)
KRC Genk
cz Sobota 03.08.2019, 20:30 • AFAS-stadion Achter de Kazerne, Mechelen • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Mechelen zaskočil obrovského favorita, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:33:03)
     
    Je tu překvapení, jelikož nováček poráží uřadujícího mistra! Ve druhém poločase se Mechelen prosadil dvakrát, čímž dovršil vítězství. V sedmasedmdesáté minutě se trefil Gustav Engvall, jehož o tři minuty později napodobil Igor De Camargo. V závěru zápasu se očekával nápor Genku, který ale nepřišel, a tak hosté odchází poraženi.
    Mechelen se díky vítězství posouvá na třetí příčku, když má plný počet bodů. Naopak Genku patří sedmá pozice se třemi body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V poslední minutě nastavení rozehrál Genk rohový kop, ale centr byl na první tyči odvrácen. Následně zakončoval Bryan Heynen, ale míč z jeho kopačky byl nepřesný.
     
    90+2
    Domácí celek se hnal znovu do otevřené obrany, ale pokus z velké dálky zamířil nad břevno. Genk rozehrál od branky a rychle se žene za další útočnou akcí.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Genk je stále u balonu, jenže daleko od branky soupeře. Hostující tým nic nevymýšlí a posílá do vápna dlouhé centry. Ovšem Mechelen se vydal do protiakce, ale útočící hráč na pas nedosáhl.
     
    89
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Gustav Engvall, přichází Sheldon Bateau.
     
    88
    Na pravé straně vnikl do šestnáctky Stephen Odey, který po souboji skončil na trávníku. Hostující hráč se dožadoval pokutového kopu, ovšem rozhodčí razantně rozpažil.
     
    87
    Hostující tým se stále nachází na útočné polovině, kde se snaží najít cestu do další šance. Ovšem Mechelen soupeře znovu vytlačil až za půlící čáru.
    85. Stephen Odey (GNK)
     
    85
    Yannick Thoelen předvedl spektakulární zákrok a díky němu jsou stále ve dvoubrankovém vedení! Na centr z pravé strany si naskočil střídající Stephen Odey, jehož hlavička mířila pod horní tyč. Ovšem domácí brankář reflexivně zasáhl.
     
    83
    Domácí mužstvo zastavilo útočnou akci a vydalo se do protiútoku, ovšem přihrávka na levou stranu byla nepřesná. Fanoušci Mechelenu bouří, vždyť v tuto chvíli poráží úřadujícího mistra belgické ligy.
     
    83
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Joseph Paintsil, přichází Stephen Odey.
    80. Igor De Camargo - 3:1
     
    80
    Mechelen právě vstřelil branku!
    S Genkem to vypadá ještě hůře a troufám si říct, že favorit zápasu prohraje! IGOR DE CAMARGO milimetrově načasoval svůj pohyb vpřed a najednou se ocitl za obranou. Střídající hráč zvedl hlavu a střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci zasáhnout.
     
    79
    Genk byl před zápasem papírovým favoritem, ale v tuto chvíli prohrává. Hostujícímu mužstvu teď bude zbývající čas velmi rychle utíkat. Chystá se zde překvapení?
    77. Gustav ENGVALL - 2:1
     
    77
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Tak to byla vydařená akcička, po které jde nováček znovu do vedení! Zprava přihrál do šestnáctky Jules Van Cleemput, který viděl nabíhajícího Roba Schoofse. Domácí hráč se nerozpakoval a patičkou přihrál do druhé vlny, kam si nabíhal GUSTAV ENGVALL, jenž zamířil přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky.

    Michal Luxa

    Góly: 18. Togui, 77. Engvall, 80. De Camargo – 45+4. Samatta

    Karty:   54. Engvall (MEC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4.
    YR KV Mechelen: Thoelen – Van Cleemput, Bijker, Swinkels, Peyre – Kaya (C), Van Damme (21. Corryn), Schoofs – Togui (71. De Camargo), Engvall (89. Bateau), Storm.
    Náhradníci: Bouzian – Bateau, Boni, Bosiers, Corryn, De Camargo, El Messaoudi.

    KRC Genk: Coucke – Maehle, Cuesta, Dewaest (C), Uronen – Nygren (46. Hagi), S. Berge, Heynen – Ito (72. Benson), Samatta, Paintsil (83. Odey).
    Náhradníci: Vandevoordt – Lucumi, De Norre, Benson, Khammas, Piotrowski, Hagi, Odey.

    Rozhodca: Van Driessche – Monteny, Vandecauter