Girona – Espanyol 1:2 (kon.) | Real Madrid – Eibar 2:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Valencia 2:0 (kon.)
Barcelona – Atlético Madrid 2:0 (kon.)
koniec
Girona FC
1:2 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
Sobota 06.04.2019, 13:00 • Estadi Municipal de Montilivi, Girona • Španielska LaLiga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Práve v druhom polčase tohto zápasu sme videli všetko podstatné. Domáci šli do vedenia po zásahu z 59. minúty, kedy sa presadil Darder. Následne síce v 80. minúte z pokutového kopu vyrovnal Stuani, ale o tri body pre Espanyol rozhodol v závere riadneho hracieho času znovu po druhýkrát Sergi Darder. Barcelončania teda berú tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. (14:54:11)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Oscar Melendo, prichádza Sergio Sánchez.
     
    90+4
    Pomaly už začínajú v Barcelone otvárať šampanské, keďže Espanyol kráča k dôležitému zisku troch bodov z ťažkého zápasu.
     
    90+3
    Dvojnásobnému dnešnému strelcovi sa podarilo poriadne natiahnuť čas, a tak sa nadstavené minúty zrejme ešte o niečo predĺžia.
     
    90+2
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Javi López, prichádza Adria Giner Pedrosa.
     
    90+1
    Na ľavej strane ihriska sa nedovoleným zákrokom prezentoval Ramalho, ktorý zrazil k zemi Sergiho Dardera. Karta z toho bude. Darder však výrazne naťahuje čas. Ramalho dostáva žltú kartu.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte štyri minúty.
     
    90
    Brankár domáceho tímu si rozhodne môže sypať popol na hlavu, keďže pri góle urobil fatálnu chybu, ktorá sa len tak ľahko neodpúšťa.
     
    89
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Barcelončania sa po druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia! Tak teraz to bola one man show v podaní SERGIHO DARDERA, ktorý neuveriteľne vypálil spoza pokutového územia a nachytla brankára Bounoua na hruškách.
    Sergi Darder (ESB) - 1:2
     
    88
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pedro Porro, prichádza Jonás Ramalho.
     
    87
    Prihrávka za šestnástku došla k Darderovi, ktorý hľadal v pokutovom území voľného Borju Iglesiasa. Do voľných priestorov si hráč Espanyolu nenabehol.
     
    85
    Center z pravej strany z kopačky Portuguésa smeroval iba priamo do rúk brankára Diega Lópeza, ktorý si s loptou hravo poradil.
     
    84
    VAR systém jednoznačne rozhodol v prospech hráčov Girony, a tak môžu ďakovať vedeniu La Ligy, že od tohto ročníka je už tento systém používaný v každom zápase. Prospelo to výrazne spravodlivosti.
     
    83
    Roberts prihrávkou do vnútra pokutového územia našiel Stuaniho, ktorý sa však nedokázal vymaniť spod obkľúčenia niekoľkých protihráčov.
     
    82
    Spoza pokutového územia sa rozhodol páliť Borja García. Jeho projektil z kopačky smeroval vysoko ponad bránku.
    81.
     
    81
    Víctor Sánchez bol na útočnej polovici faulovaný a z toho je lopta pre Espanyol Barcelona, ktorý utrpel studenú sprchu po inkasovaní gólu.
    80. Cristhian Stuani (GIR) - 1:1
     
    80
    Tím Girona práve strelil gól!
    Girona vyrovnáva stav stretnutia po premenenej penalte. K lopte sa postavil rutinér CHRISTIAN STUANI a prudkou strelou do pravého horného rohu skóroval.
     
    79
    Pokutový kop sa čoskoro bude zahrávať a Girona má ideálnu možnosť na skórovanie.
     
    78
    Hlavný rozhodca si predchádzajúcu situáciu išiel skontrolovať pomocou systému VAR. Jedná sa o penaltu pre domácich. A napokon rozhodol v prospech Girony, ktorá bude zahrávať pokutový kop!
     
    77
    Z pravej strany center z kopačky Pedra Porra smeroval priamo cez pokutové územie, v ktorom však futbalisti Girony pripravení neboli.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Wu Lej, prichádza Javi Puado.
     
    75
    Hostia zahrávali rohový kop. Lopta letela k vzdialenejšej žrdi, kde sa pripravoval strelec jediného gólu Sergi Darder, ale tento raz recept na brankára Bounoua nenašiel.
     
    74
    Do priestoru na pravej strane ostro vbehol Víctor Sánchez, ktorý chcel loptu rozhodne prepasírovať do vnútra vápna, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    73
    Hlavný rozhodca sa cez dnešné stretnutie už toho dosť napískal, pretože stále vidíme každých osem minút nejaký nedovolený zákrok. Teraz bol aj kartovo potrestaný Douglas Luiz.
     
    72
    Hostia pomaličky začínajú zbierať cenné sekundy v každej situácii. S rozohrávkou teraz otáľal obranca Naldo, aby nazbieral nejaký čas k dobru.
     
    71
    Hlavný arbiter musel v týchto chvíľach pískať ďalší nedovolený zákrok zo strany hosťujúcich hráčov. Lopta patrí domácej Girone.
     
    70
    Center z ľavej strany dobehol na útočnej polovici Rosales, Ktorý to dával do šestnástky smerom na Wu Leja. Jeho strela bola nedôrazná a nepresná.
     
    69
    Girona stále hľadá medzery v súperovej defenzíve na prípadné využitie zlyhania. Zatiaľ sa však domácim nepodarilo nájsť recept na pozorne sformovanú hosťujúcu obranu.
     
    68
    Útočným faulom sa teraz nedobre prezentoval proti Mariovi Hermosovi domáci Portugués, ktorý nepríjemne nohou s kopačkami pošliapol Hermosu.
     
    67
    V súboji boli proti sebe Borja García a Óscar Melendo. Karta sa nevyťahovala, no hlavný arbiter rozhodne napomenul hosťujúceho futbalistu.
     
    66
    Po pravom krídle vybiehal smerom dopredu Pedro Porro, ktorý je aj v druhom polčase na svojej strane mimoriadne aktívny a často spontánne podporí ofenzívu.
     
    65
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pere Pons, prichádza Douglas Luiz.
     
    64
    Postupnou rozohrávkou to znovu skúšajú domáci, ktorí určite nenechajú stav 0:1 dlho zobrazený na svetelnej tabuli. Uvidíme, za akú dlhú chvíľu sa im podarí odpovedať.
     
    63
    Girona sa rozhodla podniknúť protiútok, i keď bol výrazne spomalený. Po strate lopty prepla ihneď do defenzívy a Borja García fauloval.
     
    62
    Priama prihrávka z pravej strany z kopačky Iglesiasa smerovala do vnútra pokutového územia, kde však boli v prevahe domáci futbalisti. Žltú kartu po následnom súboji vytiahol hlavný arbiter proti Víctorovi Sánchezovi.
     
    61
    V druhom polčase zatiaľ prevláda oblačnejšie počasie. V prvom polčase bolo viac slnečno, teraz prišli nad štadión v Girone aj nejaké oblaky.
     
    60
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Anthony Lozano, prichádza Patrick Roberts.
    59. Sergi Darder (ESB) - 0:1
    59. 0:1
     
    59
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Barcelončania sa dostávajú do vedenia v stretnutí. Z ľavej strany prišla dobrá lopta pre SERGIHO DARDERA, ktorý si to spracoval na hranici šestnástky a parádnou strelou k pravej žrdi prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Pere Pons (Girona FC).
     
    58
    K zakončeniu z ľavej strany sa prepracovalLej Wu, ktorý vnikol do vápna a zakončoval spred malého vápna. Brankár Bounou likvidoval zákrokom.
     
    57
    Rozohrať novú útočnú akciu môžu hráči Girony, ktorým je ponúknutá lopta práve po predchádzajúcom ofsajde súpera. Ujíma sa toho brankár Bounou.
     
    56
    Naďalej sledujeme z pohľadu oboch tímov veľmi aktívny futbal. Teraz sa dokonca ku gólovému zakončeniu prepracoval hosťujúci Borja Iglesias. Zakončoval však z ofsajdu a tento gól rozhodne platiť nemôže.
     
    55
    V súboji sa zrazili pri postrannej čiare kapitán hostí López a domáci Pedro Porro. Výrazne podkopnutý a obmedzený tu bol práve hráč Espanyolu Barcelona.
     
    54
    Spoza pokutového územia sa rozhodol vypáliť Pedro Porro, ktorého delovka letela až niekam na tribúnu a rozhodne nebola presná. Ďalšiu streleckú možnosť spoza šestnástky mal aj Lozano, ale mieril vedľa.
     
    53
    Roberto Rosales na pravej strane už zahrával spoza postrannej čiary, a tak bolo odpískané. Jednoznačne už lopta prenikla za čiaru a bude z toho aut pre Gironu.
     
    52
    Portugués vnikol do vápna z ľavej strany, urobil pár krokov a nasmeroval center k opačnej žrdi, kde mu nabiehal Lozano. Z centra už neprofitoval.
     
    51
    Nepríjemne v súboji preletel cez hráča Óscar Melendo, ktorý bol faulovaný Muniesom. Hlavný rozhodca tento faul jednoznačne odpískal.
     
    50
    Center z ľavej strany z kopačky Borju García smeroval priamo do pokutového územia, kde však suverénne kraľoval brankár Diego López.
    49.
     
    49
    Hlavný arbiter sa po tomto súboji poradil aj so svojimi videoasistentmi, ktorí situáciu ešte posudzovali podľa spomalených záberov. K penaltovému verdiktu takisto nedospeli.
     
    48
    Protiútok domácich režíroval Lozano spoločne s Christianom Stuanim. V pokutovom území bol napokon faulovaný práve Stuani. Hlavný rozhodca však nepochopiteľne penaltu neodpískal.
     
    47
    Hneď v úvode polčasu to vyskúšal streleckým pokusom spoza pokutového územia Marc Roca. Jeho delovka smerovala vedľa pravej žrde.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme rozhodne pre nestranného diváka videli útočný a agresívny futbal. Miestami sme sledovali až veľa nedovolených zákrokov, ale videli sme aj niekoľko pekných streleckých pokusov.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Nedovoleným zákrokom na obrannej polovici bol odstavený aj Borja García, ktorého k trávniku poslal Marc Roca.
     
    43
    Žltú kartu za svoje počínanie dostáva Álex Granell, ktorý v súboji odstavil sklzom hosťujúceho Javi Lópeza.
     
    43
    Nedovolene si počínal v súboji hrotový útočník Borja Iglesias, ktorý fauloval Pedra Porra. Kartový trest však nedostal, nebolo to nič hrozné.
     
    42
    Lopta spoza pokutového územia z kopačky Pedra Porra smerovala mimo priestoru bránky. I keď, obaľovačka to bola naozaj pekná.
     
    41
    V pokutovom území si priestor na spracovanie lopty vytvoril Borja García, ktorý aj dostal center. Nepodarilo sa mu už strelecky presadiť, keďže stratil rovnováhu a spadol.
     
    40
    Dobre rozbehnutý zápas zo strany oboch tímov by si ešte do polčasovej prestávky mohol vyžiadať aj nejaký gól. Rozhodne by to ešte zvýšilo nasadenie od hráčov oboch tímov.
     
    39
    V hlavičkovom súboji si nedovolene počíňal Borja García, ktorý fauloval hosťujúceho Wu Leja.
     
    38
    Borja García rozohrával ďalšiu štandardku pre svoj tím. Tentokrát jeho center z pravej strany smeroval do šestnástky, nik ho však nevyužil.
     
    37
    V útočnom ťažení si veľmi nerozumeli ani hosťujúci hráči. Javi López presúval ťažisko hry na Óscara Melenda, ktorý bol pomalý a loptu nedostihol.
     
    36
    Center Pedra Porra, ktorý sa šikovne vysunul po svojej pravej strane došiel na hranicu pokutového územia, kde pracoval García so Stuanim. Nejako si nerozumeli a ani jeden nezakončoval.
     
    35
    Stuani si v súboji rozhodne pomohol rukami proti Mariovi Hermosovi a chlapské to od neho rozhodne nebolo. Je z toho žltá karta pre Stuaniho.
     
    34
    Girona následne zahrávala rohový kop. K centrovanej lopte sa v pokutovom území dostal Borja García. Hlavičkový pokus smeroval iba mimo bránky.
     
    33
    Espinosa na vlastnej polovici posúval loptu krížom na Muniesu a dopredu sa potom dokázal vysunúť Porro, ktorý odcentroval z pravej strany. Lopta došla k Stuanimu, ktorý zakončoval, ale výborne zasiahol López.
     
    32
    Cristian Portugués sa hnevá na hlavného rozhodcu, ktorý proti nemu odpískal nedovolený zákrok. Rozhodne sa o faul jednalo, takže námietky nie sú na mieste.
     
    31
    Po polhodine hry môžeme konštatovať, že rozhodne sa neutrálny fanúšik futbalu nemusí nudiť. Oba tímy hrajú aktívne v ofenzíve a teraz sme videli aj streleckú možnosť z kopačky Wu Leja, ktorý pálil z hranice vápna, no prestrelil brvno. Lopta však pekne letela smerom k vinklu.
     
    30
    Na opačnej strane sme videli zase hlavičkovú možnosť zo strany Borju Iglesiasa, ktorý chcel zakončovať hlavičkou, no loptu tesne vo vzduchu minul.
     
    29
    Tak teraz sme sledovali niekoľko nebezpečných šancí zo strany domácich. Prihrávku si na ľavej strane vo vápne spracoval Portugués. Jeho center brankár López vyboxoval ale len ku kopačke Stuaniho, ktorý ešte raz z halfvoleja strieľal, ale mieril mimo.
     
    28
    Hostia to zahrali nakrátko. Z ľavej strany prišiel neskorý center od Wuho Leja a došiel na kopačku Óscara Melenda, ktorý vo vzduchu zľuftoval.
     
    27
    Nedovolený zákrok Antonyho Lozana, ktorý nešetril v súboji Javiho Lópeza neznamená žltú kartu pre domáceho hráča. Espanyol však bude rozohrávať nebezpečnú štandardku.
     
    26
    Z ľavej strany odcenetroval Muniesa smerom na hranicu vápna, kde mal Stuaniho s Porrom, ale ani jeden sa k centrovanej lopte neprepracoval.
     
    25
    Štandardku zahrávali domáci. Center z kopačky Álexa Granella smeroval na hranicu pokutového územia, kde nebol nik voľný na hlavičkovú zakončenie.
     
    24
    Javi López si už vypýtal žltú kartu. Podobným spôsobom ako odstavil Stuaniho, tento raz fauloval Lozana a za svoj nedovolený zákrok dostal kartový trest po jednom predchádzajúcom napomenutí.
     
    23
    Šikovne to potom na útočnej polovici vyskúšal Cristian Portugués. Bol v šestnástke aj zasiahnutý protihráčom, penalta sa ale pískať nebude, čo sa fanúšikom Girony rozhodne nepáči a dávajú to piskotom patrične najavo.
    23.
     
    22
    Domácim futbalistom zahranie štandardky veľmi nevyšlo, a tak sa do výraznej streleckej šance neprepracovali.
     
    21
    Tak teraz to bol pomerne výrazný nedovolený zákrok z dielne Javiho López, ktorý odstavil na útočnej polovici Chrstiana Stuaniho. Štandardka pre Gironu.
     
    20
    Smerom na hrote ihriska vybiehal dopredu Christian Stuani. K lopte sa mu nepodarilo prepracovať. Respektíve podarilo, ale bol vo výraznom ofsajde.
     
    19
    Hru rukou reklamoval na ľavej strane Borja García. údajne si mal dopomáhať hosťujúci Lej Wu. Hlavný arbiter žiadne nedovolené hranie nezaregistroval.
     
    18
    Fanúšikovia na štadióne môžu byť s priebehom stretnutia zatiaľ spokojní. Sledujeme striedavé ofenzívne ťaženie z pohľadu oboch tímov, a tak sa je na čo pozerať.
    17. Sergi Darder
     
    17
    Darder centroam na pravej strane našiel voľného Rosalesa, ktorý sa ukázal v ideálnej možnosti. K strele došlo neskôr tesne spoza vápna z kopačky Sergiho Dardera. Bounou sa mohol obávať, ale patrične zakročil.
     
    16
    Na ľavej strane sa pripravoval na spracovanie lopty Borja García. Aj dostal vcelku dobrý center, mal to však na dlhú nohu. Svojmu spoluhráčovi však za dobrý počin potleskom na diaľku poďakoval.
     
    15
    Ďaleká nakopávaná lopta z kopačky Sergiho Dardera došla do pokutového územia, kde chcel hlavičkovať Iglesias, no nepresadil sa.
     
    14
    Z pohybu hostí vieme vyčítať, že zatiaľ hrajú s pomerne vysokým pressingom. Domácim sa podarilo loptu dostať do stredového kruhu, kde si už faulom pomohol Marc Roca.
     
    13
    Hlavný arbiter rozhodol, že Víctor Sánchez na útočnej polovici fauloval obrancu Espinosu. Ich súboj bol takmer do poslednej chvíle čistý, kým Sánchez nepotiahol protihráča za dres.
     
    12
    Ostražitý musel byť domáci brankár Bounou, keďže už sa schyľovalo k zakončeniu z kopačky Borju Iglesiasa. V defenzíve výborne však zahral Juanpe Ramírez, ktorý predtým skôr zasiahol hlavou.
     
    11
    Center z pravej strany z kopačky Víctora Sáncheza dosmeroval do pokutového územia, kde bolo niekoľko jeho spoluhráčov. Ani jeden sa však v súbojoch nepresadil.
     
    10
    Strelecký pokus sme videli tentokrát aj na opačnej strane. Postaral sa o to krajný obranca Pedro Porro, ktorý pálil spoza šestnástky. Jeho pokus smeroval ale mimo bránky.
     
    9
    Muniesa zbytočne vyčkával a napokon o loptu prišiel. Dopredu sa vysunul šikovný čínsky hráč Wu Lej, ktorý sa dostal k strele z hranice vápna. Pálil to do rúk brankára Bounoua.
     
    8
    Dlhou nakopávanou loptou sa snažil naštartovať Lozano Christiana Stuaniho, ktorý sa uvoľňoval na útočnej polovici. K lopte sa mu napokon nepodarilo preniknúť.
     
    7
    S rozohrávkou hodnú chvíľu vyčkával brazílsky stopér v službách Espanyolu Naldo. Počkal na uvoľneného Maria Hermosu.
     
    6
    Od začiatku sa začalo hrať veľmi aktívne aj veľmi fyzicky. Už sme videli niekoľko súbojov, niektoré z nich sa skončili aj faulom.
     
    5
    Nedovoleným zákrokom sa prezentoval domáci Álex Granell, ktorý zasiahol v súboji Óscara Melenda.
     
    4
    Loptu do pokutového územia na ľavej strane potiahol Antony Lozano. Jeho nastrelenie smerovalo priamo do rúk brankára Diega Lópeza.
     
    3
    Šikovne to na pravej strane vymyslel Portu, ktorý vysunul do príležitosti Álexa Granella. Jeho strela nebola veľmi dôrazná a ani presná.
     
    2
    Center zo štandardky z ľavej strany smeroval pred malé vápno, kde bolo pripravených niekoľko hráčov, no ani jeden z nich nezakončil.
     
    1
    Naldo nedovoleným zákrokom poslal k zemi Christiana Stuaniho, a tak domáci hneď v úvodných chvíľach získavajú štandardku.
     
    1
    V tejto chvíli zahájil stretnutie úvodným výkopom futbalista Girony. Domáci začínajú v prvom polčase zľava smerom doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pripravený je aj systém Var, ktorý práve vidíme v záberoch. Všetko je už pripravené na stretnutie, a tak sme zvedaví, ako sa bude vyvíjať zápas.
     
    Oba tímy už máme pripravené v šatňovej chodbe. Girona odohrá zápas v typických červenobielych dresoch a Espanyol v modro-bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bunú – Porro, Espinosa, Juanpe, Muniesa – Granell, Pons – Portugués, B. García, Lozano – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Doumbia, Douglas Luiz, Roberts, Carnero García, Aleix Garcia.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Javi López – Roca – Melendo, V. Sánchez, Darder, Lej – Iglesias.
    Náhradníci: A. López, Roberto – Pedrosa, Sergio Sánchez, Puado, Ó. Duarte, Granero.

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Martínez, Villate.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 31. kola španielskej La Ligy, ktoré odštartuje dnešný duel na štadióne Montilivi, kde uvidíme zápolenie medzi tímami „Girona FC“ a RCD Espanyol Barcelona. Stretnutie sa začne o 13:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    V lepšom tabuľkovom postavení pred dnešným derby tabuľkových susedov je momentálne na tom barcelonský celok Espanyol, ktorý sa v tabuľke Primera División nachádza na 13. pozícii so ziskom 35 bodov a skóre 33:44. Na dvanásty Leganes stráca Espanyol štyri body a rovnako sa nachádza o bod vpred pred dnešným súperom z Girony. Girone teda v celkovom hodnotení momentálne patrí 14. priečka so ziskom 34 bodov a skóre 32:41. Oba tímy sa momentálne trápia so striedavou výkonnosťou. Kým Girona prehrala posledné zápasy La Ligy, najprv proti Atléticu Madrid 2:0 a proti Bilbau 1:2, tak Espanyol remízoval s Getafe 1:1 a podľahol v barcelonskom mestskom derby silnejšiemu FC Barcelona 2:0.

    Čo sa týka vzájomných posledných zápasov , 25. novembra minulého roku vybojovala Girona na štadióne Espanyolu víťazstvo 1:3, 22. apríla 2018 zase triumfoval Espanyol na trávniku súpera 0:2.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 80. Stuani (pen.) – 59. Darder, 89. Darder

    Karty:   35. Stuani (GIR), 43. Granell (GIR), 58. Pons (GIR), 73. Douglas Luiz (GIR), 90+1. Ramalho (GIR) – 24. Javi López (ESB), 62. V. Sánchez (ESB)


    Girona FC: Bunú – Porro (88. Ramalho), Espinosa, Juanpe, Muniesa – Granell (C), Pons (65. Douglas Luiz) – Portugués, B. García, Lozano (60. Roberts) – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Doumbia, Douglas Luiz, Roberts, Carnero García, Aleix Garcia.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Naldo, Hermoso, Javi López (C) (90+2. Pedrosa) – Roca – Melendo (90+4. Sergio Sánchez), V. Sánchez, Darder, Lej (76. Puado) – Iglesias.
    Náhradníci: A. López, Roberto – Pedrosa, Sergio Sánchez, Puado, Ó. Duarte, Granero.

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Martínez, Villate