Hertha – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:4 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:2 (kon.)
Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 3:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 5:0 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:1 (0:1)
1. FC Norimberk
Sobota 06.04.2019, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:28:20)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránku: 4:6.
    Strely mimo: 4:9.
    Rohy: 12:5.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 8:11.
     
    Dôležitý záchranársky súboj končí remízou 1:1, ktorá sa asi dá považovať za spravodlivú. O niečo aktívnejší bol v druhom polčase Stuttgart, ktorý sa snažil o vyrovnanie. To sa mu napokon zásluhou Kabaka podarilo, z dnešného zápasu tak neodíde bez bodu. Oba tímy mali následne obrovské gólové príležitosti na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, brankári ale predviedli fantastické zákroky a už za seba nepustili žiadnu strelu. Remíza ale pre oba tímy nerieši vlastne vôbec nič. Stuttgart udržal na barážovej 16. priečke štvorbodový náskok pred 17. Norimbergom, prakticky sa ale vôbec nepriblížil 15. Augsburgu. Na ten strácajú domáci v tejto chvíli štyri body a navyše má Augsburg ešte zajtrajší domáci zápas s Hoffenheimom k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Domáci zatlačili hostí a snažia sa strieľať, pretože im už nezostáva veľa času. Strely Gómeza i Zubera boli zablokované, lopta ale stále zostáva u bielych.
     
    90+3
    Na opačnej strane po bleskurýchlom prechode do útoku strieľal z ľavého krídla Misidjan, lopta mu ale vôbec nesadla a namieril výrazne mimo Zielerovu bránu.
     
    90+2
    Po centri sprava sa k odrazenej lopte dostal na hranici pokutového územia hostí Zuber, namiesto strely z dobre pozície ale ešte nezmyselne a hlavne nepresne prihrával Gómezovi.
     
    90+1
    Oba tímy idú úplne na doraz. Stuttgart drží loptu, presing hostí ho ale nepúšťa na polovicu Norimberg.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Jedna šanca teraz strieda druhú! Leiboldov center doletel na milimeter presne na hlavu úplne voľného Misidjana, ktorého presnú hlavičku vyrazil zákrokom zápasu domáci brankár Zieler.
     
    89
    Domáci okamžite prešli do útoku a po strieľanom centri sa na zadnej tyči dostal v sklze k strele Mario Gómez. Mathenia, ktorý sa stihol presunúť, jeho zakončenie skvelým zákrokom vyrazil.
     
    88
    Löwen strieľal z priameho kopu, bránu Stuttgartu ale tesne minul.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Juja Kubo, prichádza Ondřej Petrák.
     
    87
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Misidjana pred vlastnou šestnástkou dostáva Benjamin Pavard (VfB Stuttgart). Hostia získavajú priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    87
    Ďalší Didaviho center odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Norimbergu, opäť ale len k domácim. Tí sa snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu, teraz sa im to ale po centri Sosu nepodarí. Loptu totiž bude odkopávať od svojej brány gólman 1. FC Mathenia.
     
    86
    Stuttgart získal dva rohové kopy za sebou. Oba rozohral Didavi, ani jeden z nich ale nepriniesol pred bránu Norimbergu žiadne nebezpečenstvo.
     
    85
    Norimberg bude musieť byť v závere asi o niečo aktívnejší. Výhru totiž potrebuje predsa len o niečo viac ako domáci. Presne toho si bol asi teraz vedomý Misidjan, ktorý sa snažil zakončiť z prvej Bauerov center, loptu však poslal vysoko nad Zielerovu bránu.
     
    84
    Didaviho center obrana Norimbergu odvrátila do autu. Po ňom sa hostia konečne dostali k lopte a okamžite prišiel pas na Kuba na útočnej polovici, pred ním ale hrací predmet rezolútne odkopol do autu obranca domácich Kempf.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie Didaviho dostáva Robert Bauer (1. FC Norimberg). Podľa opakovaného záberu to ale skôr vypadalo tak, že Didavi pri behu zakopol o vlastnú nohu. Každopádne, Stuttgart bude mať priamy kop z ľavej strany.

    Michal Sadlek

    Góly: 75. Kabak – 42. Matheus Pereira

    Karty:   87. Pavard (STU) – 79. Leibold (NUR), 81. Misidjan (NUR), 82. Bauer (NUR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 4:9. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:11.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck (46. Didavi), Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa (78. Sosa) – Esswein (61. N. González), Ascacibar, Zuber – Donis, Mario Gómez (C).
    Náhradníci: Grahl – Sosa, Badstuber, Baumgartl, Thommy, Didavi, N. González.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold – Erras – Matheus Pereira, Löwen, Behrens (C), Kerk (26. Kubo, 88. Petrák) – Ishak (68. Misidjan).
    Náhradníci: Bredlow – Margreitter, Tillman, Fuchs, Petrák, Misidjan, Kubo.

    Rozhodca: Willenborg – Henschel, Grudzinski

    Diváci: 58 757