Hertha – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:4 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:2 (kon.)
Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 3:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 5:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:0 (4:0)
Borussia Dortmund
Sobota 06.04.2019, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:27:50)
     
    Držanie lopty: 57 % : 43 %.
    Strely na bránu: 10:1.
    Strely mimo: 10:1.
    Rohy: 11:1.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 9:12.
     
    Skóre 5:0 hovorí o priebehu zápasu jasnou rečou, Bayern bol totiž dnes jasne lepším tímom. V druhom polčase kontroloval bez väčších problémov zápas a hostí nepustil vôbec k ničomu. Naopak, sám ešte mohol pridať ďalšie góly, výsledok je tak pre Borussiu ešte veľmi zhovievavý. Mníchovčania sa touto výhrou dostávajú o bod pred svojho konkurenta v ligovej tabuľke, šesť kôl pred koncom súťaže sa tak výrazne priblížili k titulu. Napriek vysokej porážke Borussie vo vzájomnom zápase sa ale boj o titul ešte ani zďaleka nekončí a určite nás čakajú zaujímavé zápasy týchto dvoch tímov.
     
    90
    Koniec zápasu.
    89. Robert Lewandowski (BAY) - 5:0
     
    89
    Bayern dal gól!
    Ďalší klinec do rakvy Dortmundu! Kimmich krásnou prihrávkou za obranu vysunul Gnabryho, ktorý loptu posunul pred odkrytú bránu ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU a ten zblízka loptu bez problémov dorazil do prázdnej brány.
     
    88
    Ribéry sa prekľučkoval na ľavom krídle cez dvoch protihráčov a prihral Lewandowskému, poľskému útočníkovi už ale podobné kľučky nevyšli. Obrancovia hostí ale znovu loptu len odkopli na polovicu Bayernu.
     
    87
    Sancho sa snažil prekľučkovať cez Süleho, domáci obranca ho ale čisto telom obral o loptu a tú nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    86
    Práve po faule Ribéryho na Delaneyho sa k lopte konečne dostali i hostia. Postupne sa prekombinovali na útočnú polovicu, to je ale z ich strany všetko. Domáci ich nepúšťajú k svojej šestnástke.
     
    85
    Ribéry sa po dlhej dobe dostal k lopte, prihrávka do pokutového územia sa mu ale nevydarila. To však domácim nevadí, stále totiž držia loptu na útočnej polovici.
     
    83
    Lewandowski bol znovu blízko ku gólu. Po prihrávke Gnabryho už takmer z bránkovej čiary sa snažil loptu len jemne tečovať smerom na Bürkiho bránu, to sa mu ale nevydarilo a guľatý nezmysel bránu hostí minul.
     
    82
    Alcântarovi sa center tentokrát veľmi nevydaril. Jeho slabý nákop skončil v rukaviciach brankára hostí Bürkiho.
     
    81
    Striedaci Renato Sanches sa okamžite zapojil do hry a pokúsil sa o individuálny prienik. Ten mu nevyšiel, k odrazenej lopte sa ale dostal Ribéry, ktorého podrazil Weigl. Ďalší priamy kop pre Bayern.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Renato Sanches.
     
    80
    Hostia sú poriadne frustrovaní z vývoja zápasu. Reus fauloval pred vlastnou šestnástkou Lewandowského a daroval Bavorom ďalšiu štandardku, ktorú zakončil strelou nad bránu Alaba.
     
    80
    Domáci sa ale i tak dostali do šance. Lewandowski si nabehol na center z pravej strany do bránkoviska Dortmundu a v sklze tečoval loptu nad bránu hostí.
     
    79
    Rozohrávku rohového kopu si tentokrát zobral na starosť Kimmich a i on centroval na prednú tyč, brániaci hráč Dortmundu ale loptu odhlavičkoval.
     
    78
    Bayern akoby stále nemal dosť. Diallo musel odkopnúť Gnabrymu loptu pri jeho prieniku po pravej strane na rohový kop.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Javi Martínez, prichádza Leon Goretzka.
     
    76
    Alcântarov center odvrátila obrana Dortmundu k Gnabrymu, ktorého strela z voleja skončila vysoko nad bránou Bürkiho.
     
    75
    Reus trafil v súboji o loptu na vlastnej polovici rukou do tváre Kimmicha. Bayern bude mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    74
    Bayern sa znovu prekombinoval k pokutovému územiu Borussie, hrá už ale skôr na krásu, ako na efektnosť.
     
    73
    Ten sa pokúsil okamžite poslať do nábehu na opačnej strane Götzeho, pas bol ale veľmi nepresný a s pokojom si k nemu dokráčal brankár Bayernu Neuer.
     
    72
    Hummels je asi všade. Teraz si nabiehal za prihrávkou Lewandowského za obranu Dortmundu, loptu ale zastavil Weigl.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Robert Lewandowski (FC Bayern Mníchov), ktorý sa následne ohnal rukou za Delaneym a trafil ho do hrude. Hlavný rozhodca im teraz dohovára.
     
    70
    Žltú kartu za držanie Lewandowského za ruku dostáva Thomas Delaney (Borussia Dortmund).
     
    69
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Łukasz Piszczek, prichádza Marius Wolf.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Franck Ribéry.
     
    67
    Držanie lopty: 58 % :42 %
    Rohy: 10:1
     
    66
    Piszczek sa pretlačil na pravej strane cez Comana a našiel presným centrom Götzeho. Jeho pokus však zablokoval Kimmich a následne sa k lopte dostal brankár Bayernu Neuer.
     
    65
    Hummels hľadal pasom za obranu skvele hrajúceho Comana, ten bol ale v momente prihrávky v ofsajde. Francúzsky krídelník berie tento verdikt s úsmevom.
     
    64
    Borussia sa usadila na útočnej polovici. Akonáhle ale hostí začali domáci znovu agresívnejšie napádať, tak loptu stratili.
     
    62
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Mario Götze.
     
    62
    Tempo v druhom dejstve výrazne opadlo. Bayern má veľký náskok, Dortmund sa naopak nedokáže dostať do tempa.
     
    61
    Ani kapitán Borussie Marco Reus nie je výrazne lepší, ako zvyšok tímu. Vôbec prvýkrát sa dostal v druhom polčase k lopte, bolo to ale v ofsajdovom postavení.
     
    60
    Teraz sa hostia konečne dostávajú k lopte, je to ale po nepresnom pase Alabu na Lewandowského. Domáci ale po nich okamžite vyštartovali a znovu ich dostali pod tlak.
     
    59
    Bayern naďalej kombinuje na útočnej polovici. Od hostí je to dnes jedným slovom tragédia a určite hrajú najhorší zápas v sezóne...
     
    57
    I tak si ale domáci stále sú schopní vypracovať gólové príležitosti. Coman posunul loptu do nábehu Alabovi, ktorého strieľanú prihrávku nedokázal zasiahnuť pred odkrytou bránou Lewandowski. Poľskému útočníkovi chýbalo pár centimetrov na to, aby pravdepodobne strelil piaty gól Bayernu.
     
    56
    Hostia kazia i úplne jednoduché prihrávky vo vlastnej obrane, našťastie pre nich už ale Bayern zjavne nehrá úplne na plný plyn a nenapáda ich ani zďaleka tak aktívne, ako v prvom polčase.
     
    55
    Coman si nabiehal za Martínezovou kolmicou, loptu si ale na ľavom krídle predkopol príliš ďaleko a tá tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    54
    Domáci majú zápas pevne pod kontrolou. Loptu si posúva obranná štvorica spolu s brankárom Neuerom. Môžu si to dovoliť, ani jeden hráč Dortmundu totiž nie je ani len na útočnej polovici.
     
    53
    Alcântarov center z rohu znovu hrozil nebezpečenstvom pre bránu Dortmundu. Tentokrát doletel na úplne voľného Gnabryho, ktorého volej skončil vysoko nad bránou hostí.
     
    52
    Gnabry sa s úplnou ľahkosťou presadil cez Dialla a Delaney, ktorý sa dobre vrátil, mu musel na poslednú chvíľu odkopnúť loptu na rohový kop.
     
    51
    Mizériu Dortmundu podtrhol gólman Bürki. Jeho odkop od brány doletel až takmer do druhého poschodia hlavnej tribúny.
     
    50
    Domáci sa vôbec nepokúsili o center do šestnástky, namiesto toho rozohrali na krátko na Müllera. Toho vytlačil s loptou mimo streleckú pozíciu Diallo a Müller napokon o hrací predmet prišiel.
     
    49
    Striedajúci Weigl sa snažil potiahnuť loptu na polovicu Bayernu, pri stredovej čiare ho ale fauloval Coman. Hneď po rozohrávke faulu sa k lopte Coman i tak dostal a napokon ho musel na ľavej strane faulovať Piszczek.
     
    48
    Hummels sa snáď vôbec prvýkrát v zápase ocitol pod tlakom napádajúceho Sancha pri rozohrávke. Obrancovi Bayernu nezostalo nič iné, len odkopnúť loptu do autu.
     
    47
    Domáci sa hneď po výkop druhého polčasu dostali k lopte, po nepresnej prihrávke v strede poľa ale o ňu prišli. Hostia si ju posúvajú na vlastnej polovici, na polovicu Bayernu ich totiž domáci svojim presingom zatiaľ nepúšťajú.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Dan-Axel Zagadou, prichádza Julian Weigl.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
     
    Po prvom polčase svieti na výsledkovej tabuli neuveriteľné skóre 4:0! Zápas vôbec nevypadá ako súboj prvého s druhým, naopak, domáci Bayern svojho súpera v prvom polčase doslova rozdrvil na prach. Jediným svetlým momentom Borussie bola ešte v úvode gólová príležitosť Dahouda, ktorý trafil tyč. Od tohto momentu už bol na ihrisku ale iba jeden tím, ktorý sa stal absolútnym pánom zápasu. Fanúšikovia Borussie asi nenájdu na popis prvého polčasu slušné slová, je ale pravdou, že skóre 4:0 je ešte veľmi milosrdné. Len Hummels sám totiž mohol po rohových kopoch streliť hetrik. Uvidíme, čo predvedie v druhom polčase Dortmund, takýto strašný výkon sa totiž snáď už ani nedá nezopakovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domáci nepoľavujú ani v nadstavenom čase. Martínez zachytil rozohrávku hostí a okamžite posielal kolmicu na Comana na ľavé krídlo. Prihrávka ale bola príliš prudká a skončila za bránkovou čiarou.
     
    45+1
    Alcântara podrazil v strede poľa Witsela. Hostia frustrovane vybehli na záložníka domácich a hlavný rozhodca musí hráčov od seba oddeľovať.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Výkon Borussie v prvom polčase výstižne ilustroval Witsel, ktorý pokazil jednoduchú prihrávku na Delaneyho pred šestnástkou Bayernu. Domáci si zápas zjavne užívajú a s prehľadom kontrolujú hru.
    43. Serge Gnabry (BAY) - 4:0
     
    43
    Bayern dal gól!
    Neuveriteľné, Borussia sa úplne rozkladá! Müller si zasekol Dialla a presným centrom našiel SERGEA GNABRYHO, ktorý sa uvoľnil od Akanjiho a presnou hlavičkou k tyči nedal Bürkimu žiadnu šancu.
     
    42
    Fanúšikovia domácich spievajú majstrovské chorály a na tribúnach i striedačke Bayernu vládne obrovská eufória. Bayern svojho súpera v prvom polčase doslova roztrhal na kúsky.
    41. Javi Martínez (BAY) - 3:0
     
    41
    Bayern dal gól!
    Bayern pokračuje v demolácii Borussie! Alcântara najprv našiel oblúčikom za obranu Müllera, ktorého pokus ešte Bürki vyrazil. K odrazenej lopte sa ale na hranici šestnástky dostal JAVI MARTÍNEZ, ktorý trafil prízemnou strelou presne k ľavej tyči.
     
    40
    Žltú kartu za podrazenie Lewandowského dostáva Dan-Axel Zagadou (Borussia Dortmund). Bayern bude mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    39
    Center z rohu obrana hostí odvrátila, Coman ale loptu vrátil do ohňa. Zakončujúcim hráčom bol znovu Hummels, ktorého necháva obrana žltočiernych celý polčas trestuhodne neobsadeného. Tentokrát ale obranca domácich namieril výrazne mimo bránu hostí.
     
    38
    Domáci majú naďalej prevahu. Coman si narazil na ľavom krídle loptu s Alabom a potom našiel centrom na zadnú tyč nabiehajúceho Lewandowského. Poliak hlavičkoval z ťažkej pozície, namieril ale k tyči, takže Bürki musel loptu vyraziť na ďalší domáci roh.
     
    37
    Dortmund nehrá vôbec dobrý polčas. Hosťom sa nedaria jednoduché prihrávky a po zisku lopty nie sú prakticky vôbec schopní prejsť do rýchlych protiútokov.
     
    36
    Strely: 9:3
     
    35
    Sanchov roh bez problémov odvrátila domáca obrana a Bayern prešiel okamžite do rýchleho protiútoku. Skvelý defenzívny zákrok predviedol Akanji, ktorý sklzom odkopol Alabovi loptu pri vlastnom pokutovom území.
     
    34
    Na opačnej strane si na center Reusa z pravej strany nabehol Delaney. Jeho hlavičku tečoval na rohový kop Kimmich.
     
    33
    Dortmund ani tentokrát nedokázal loptu udržať, našťastie pre hostí si ale v strede poľa neporozumeli Müller a Gnabry. Prvý menovaný poslal nepresnou prihrávkou loptu do autu.
    32. Roman Bürki (DOR)
     
    32
    Obrana Borussie absolútne nezvláda rohové kopy! Hummels sa znovu dostal k hlavičke a jeho prudký pokus k ľavej tyči vyrazil ďalším skvelým zákrokom Roman Bürki. Mats Hummels mohol po rohových kopoch Bayernu už pokojne streliť i hetrik...
     
    31
    Coman si spracoval už takmer na bránkovej čiare nákop Hummelsa, i tentokrát ale jeho center zablokoval na rohový kop jeho najčastejší súper v prvom polčase Piszczek.
     
    30
    Bayern sa po zisku lopty usadil na polovici Borussie. Gnabry si navádzal loptu z pravého krídla na stred a chcel vystreliť, spolu s ním sa ale posúval Diallo, ktorý mu v tom bránil.
     
    29
    Reus sa pokúsil zrýchliť hru narážačkou na Sancha, mladý anglický krídelník mu ale nedokázal presnou prihrávkou loptu vrátiť. Oblúčik Sancha skončil v rukaviciach gólmana a kapitána Bayernu Neuera.
     
    28
    Borussia kombinuje v strede poľa, do blízkosti pokutového územia sa jej ale nedarí dostať. Obrana Bayernu stoja vo sformovaných šíkoch pred svojim pokutovým územím.
     
    27
    Hostia sa už trochu oklepali z nevydareného úvodu zápasu a aspoň opticky vyrovnávajú hru. Center Reusa z pravej strany odhlavičkoval spred Neuerovej brány Süle.
     
    26
    Už je však hra znovu tam, kde sa odohráva väčšinu času. Domáci kombinujú na polovici Dortmundu a posúvajú si loptu zo strany na stranu.
     
    25
    Hostia sa konečne dostali k lopte a aspoň na chvíľu na útočnú polovicu. Ich akciu zakončil strelou z hranice pokutového územia Piszczek, jeho pokus mal ale hodnotu skôr pre štatistikov. Letel totiž priamo do stredu brány na Manuela Neuera.
     
    24
    Tí sa nikam neponáhľajú. Loptu posunuli s pokojom dozadu a do zdanlivo nekonečnej kombinácie domácich sa zapojil i brankár Neuer. Hostia sa nie a nie dostať k lopte.
     
    23
    Müllerov center zľava sa snažil predĺžil za seba na Lewandowského Gnabry, Diallo ale na poslednú chvíľu dokázal túto prihrávku zastaviť. Guľaté čudo sa ale znovu dostalo na kopačky Bavorov.
     
    22
    Domáci sú vo veľkej pohode. Loptu držia naďalej pod svojou kontrolou a aj keď ich hostia vytlačili na ich polovicu, tak ich o ňu nepripravili.
     
    20
    Bayern na svojho súpera doslova vyletel a hostí v úvode zápasu úplne prevalcoval. Už teraz má dvojgólový náskok a to ešte Bürki zlikvidoval ďalšie obrovské šance domácich.
     
    19
    Tlak domácich nekončí. Alcântarov center z rohu zasiahol hlavou na prednej tyči Müller, i jeho hlavičku pod brvno ale vyrazil Bürki ďalším skvelým zákrokom.
    18. Robert Lewandowski (BAY)
     
    18
    Už to mohlo byť 3:0! Lewandowski si spracoval ďalšiu krásnu kolmicu a Bürki skvelým zákrokom vyrazil jeho strelu k pravej tyči na rohový kop.
    17. Robert Lewandowski (BAY) - 2:0
     
    17
    Bayern dal gól!
    Obrovská chyba Zagadoua končí druhým gólom v sieti Borussie! Zagadou úplne nezmyselne trafil pri rozohrávke ROBERTA LEWANDOWSKÉMU, ktorému sa lopta odrazila priamo do behu. Poľský útočník potom preloboval vybiehajúceho Bürkiho a následne akrobaticky z voleja poslal loptu do prázdnej brány hostí.
     
    16
    Držanie lopty: 67 % : 33 %
    Strely: 4:1
     
    15
    Tentokrát už sa Hummels k hlavičke nedostal. Center odhlavičkoval zo svojho pokutového územia do bezpečia Witsel.
     
    14
    Coman je zatiaľ na svojej strane veľmi aktívny. Po zisku lopty sa znovu dostal do súboja s Piszczekom, poľský obranca Borussie mu ale znovu hrací predmet odkopol za bránkovú čiaru.
     
    13
    Bayernu sa preto podarilo bez väčších problémov rozohrať svoj útok. Ten zakončil trochu zbrklo strelou zo strednej vzdialenosti Coman, avšak jeho pokus skončil výrazne mimo brány Borussie.
     
    12
    Napokon hostia o loptu prišli a domáci majú čas a priestor na pokojnú rozohrávku. Žltočierni totiž domácich napádajú skôr len symbolicky.
     
    11
    Hostia sa snažia o odpoveď. Reus sa presadil na pravom krídle, pri šestnástke Bayernu ho ale o loptu obral Alaba.
    10. Mats Hummels (BAY) - 1:0
     
    10
    Bayern dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Thiago Alcântara rozohral tento rohový kop úplne rovnako ako prvý, tentokrát ale omnoho presnejšie. Center letel na MATSA HUMMELSA, ktorý znovu vyhral hlavičkový súboj s Piszczekom a zblízka hlavou prekonal brankára Bürkiho.
     
    10
    Bayern pokračuje v aktívnom výkone. Coman sa snažil prekľučkovať sa cez Piszczeka, skúsený Poliak mu to ale nedovolil a loptu odkopol na rohový kop.
     
    9
    Bruun Larsen prišiel neskoro do súboja s Kimmichom a namiesto lopty trafil nohu obrancu Bayernu. Domáci sa pokúsili o rýchlu rozohrávku, Lewandowski ale v ťažkej pozícii hlavičkoval vysoko nad bránu hostí.
     
    8
    Domáci sa znovu usadili na polovici Dortmundu. Lewandowski udržal loptu v obkľúčení troch protihráčov a posunul ju na ľavé krídlo Comanovi. Tomu ju prudkým sklzom odkopol do autu Piszczek.
    7. Mahmoud Dahoud (DOR)
     
    7
    Prvá obrovská šanca Dortmundu! Reus si nabehol na krásnu kolmicu Bruuna Larsena za obranu Bayernu a po prieniku do šestnástky domácich prihral naspäť do druhej vlny na dobiehajúceho Dahouda. Ten strelou z prvej trafil ľavú tyč Neuerovej brány!
     
    6
    Kimmich sa pokúsil zaskočiť obranu Dortmundu nákopom od stredovej čiary na Lewandowského, táto prihrávka ale bola pre poľského kanoniera príliš prudká. Lopta končí u brankára Bürkiho.
     
    5
    Borussia je hneď na začiatku zápasu v hlbokej obrane a pod tlakom. Domáci si posúvajú loptu v strede poľa a postupnou kombináciou sa snažia nájsť diery v obrane hostí.
     
    4
    Hosťom sa nedarí podržať loptu, pretože domáci ich veľmi agresívnym presingom napádajú okamžite pri jej zisku. Teraz stratil loptu na svojej polovici Dahoud, ktorý sa napokon previnil i taktickým faulom na Comana.
     
    3
    Bayern vstúpil do zápasu veľmi aktívne. Lewandowski si nabiehal za kolmou prihrávkou Müllera za obranu Dortmundu a spadol po súboji s Diallom. Loptu napokon chytil vybiehajúci gólman Borussie Bürki a penaltu Bayern kopať nebude.
     
    2
    Hummels vyhral vzdušný súboj s Piszczekom a hlavou zakončoval na prednej tyči, loptu ale poslal mimo Bürkiho bránu.
     
    1
    Výkop zápasu mal domáci Bayern. Domáci okamžite prešli do útoku a po zablokovanom centri získali svoj prvý rohový kop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Bayern bude hrať v tradičných červených dresoch, hostia v žltočiernej kombinácii.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez, Th. Alcântara – Gnabry, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, James Rodríguez, Rafinha, J. Boateng, Goretzka, Sanches.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Zagadou, A. Diallo – Dahoud, Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Bruun Larsen.
    Náhradníci: Hitz – M. Götze, Philipp, M. Wolf, Schmelzer, Weigl, Toprak.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn.
     
    Vzájomné zápasy

    Dnešný zápas je jubilejným stým „Der Klassikerom“ v histórii Bundesligy, oba tímy sa ale stretávajú pravidelne vo všetkých súťažiach. V posledných piatich bundesligových sezónach bol vo vzájomných súbojoch jasne úspešnejší Bayern, ktorý vyhral sedemkrát, Dortmund dvakrát a jeden zápas sa skončil remízou. V minulej sezóne vyhral Bayern oba vzájomné zápasy (vonku 3:1 a doma 6:0), prvý vzájomný zápas v tejto sezóne však vyhral doma Dortmund 3:2.
     
    Borussia Dortmund

    Dortmund sa na začiatku jari dostal do veľkej krízy, v ktorej úplne stratil svoj už pomerne nádejný náskok na čele, a v dnešnom súboji bude hájiť len dvojbodový náskok. V tomto období Dortmund vypadol i z Ligy majstrov, keď Tottenhamu v osemfinále nedokázal streliť ani jeden gól, a po veľkej dráme i v pohári s Brémami. Liga je tak poslednou súťažou, v ktorej môže Borussia získať nejakú trofej. Zdá sa, že forma Dortmundu sa vracia do jesenných koľají, keďže Borussia posledné tri zápasy za sebou vyhrala. Borussia je vonku druhým najlepším tímom ligy, z posledných štyroch zápasov vonku však vyhrala jediný.

    Posledných 5 zápasov:
    Dortmund – Leverkusen 3:2
    Augsburg – Dortmund 2:1
    Dortmund – Stuttgart 3:1
    Hertha – Dortmund 2:3
    Dortmund – Wolfsburg 2:0
     
    FC Bayern Mníchov

    Bayern sa po rozpačitej prvej časti sezóny na jar rozbehol a vďaka zaváhaniam Dortmundu sa vrátil do hry o titul. Pred týmto zápasom je Bayern druhý s dvojbodovou stratou na Borussiu, dnes tak potrebuje zvíťaziť. Výsledkovú formu v Bundeslige má Bayern veľmi dobrú, keď na jar utrpel jedinú prehru (v Leverkusene 1:3) ešte na začiatku februára. Škvrnou na jarných výsledkoch je však vypadnutie v osemfinále Ligy majstrov s Liverpoolom, po ktorom už Bayern ostal v hre len o nemecký titul a pohár. V ňom v stredu postúpil cez druholigový Heidenheim, avšak až po obrovskej dráme divokou výhrou 5:4. Doma má Bayern fantastickú formu – posledné dva zápasy proti Mainzu a Wolfsburgu vyhral 6:0 a na jar vyhral doma všetky bundesligové zápasy s celkovým skóre 20:2.

    Posledných 5 zápasov:
    Bayern – Hertha 1:0
    Mönchengladbach – Bayern 1:5
    Bayern – Wolfsburg 6:0
    Bayern – Mainz 6:0
    Freiburg – Bayern 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose z „Der Klassikeru“ medzi FC Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 10. Hummels, 17. Lewandowski, 41. Javi Martínez, 43. Gnabry, 89. Lewandowski

    Karty:   70. Lewandowski (BAY) – 40. Zagadou (DOR), 70. Delaney (DOR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:12.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Javi Martínez (77. Goretzka), Th. Alcântara – Gnabry, T. Müller (80. Sanches), Coman (68. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Ribéry, James Rodríguez, Rafinha, J. Boateng, Goretzka, Sanches.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (69. M. Wolf), Akanji, Zagadou (46. Weigl), A. Diallo – Dahoud (62. M. Götze), Witsel, Delaney – Sancho, Reus (C), Bruun Larsen.
    Náhradníci: Hitz – M. Götze, Philipp, M. Wolf, Schmelzer, Weigl, Toprak.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn

    Diváci: 75 000