Machačkala – FK Dinamo Moskva 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Samara 1:0 (kon.) | S. Moskva – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
0:2 (0:0)
CSKA Moskva
cz Sobota 06.04.2019, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:58:04)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:17.
     
    Velké moskevské derby je u konce! Spartak měl v první půli menší převahu, leč žádnou ze svých dvou vážnější šancí nevyužil. Rozhodnutí přišlo pár vteřin po změně stran, když velký závar kolem Selichovovy branky ukončila gólová střela Sigurdssona. Ten se po spolupráci s Fernandesem prosadil i o deset minut později a nalomení Spartakovci už s nepříznivým stavem nedokázali nic neudělat. CSKA si svůj náskok bezpečně pohlídalo a díky posunu na třetí místo může stále živit naději na titul. Přímí konkurenti Zenit a Lokomotiv se totiž zítra jistojistě oberou o body ve vzájemném měření sil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Jaka Bijol.
     
    90+4
    Domácí nemají sebemenší šanci vytvořit si nějaký závěrečný tlak. NIkolaje Rasskazova skolily křeče, kvůli kterým jsou červení jen v deseti.
     
    90+3
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Dmitrij Jefremov.
     
    90+2
    Mnozí fanoušci Spartaku už nevěří, že by domácí fotbalisté ještě něco vymysleli. Tribuny vyprodaného stadionu se velmi rychle vylidňují.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších pět minut.
    90. Luiz Adriano (SPM)
     
    90
    Luiz Adriano zkusil z rohu pokutového území zakroutit střelu k bližší tyči. O velký kus ale minul a domácí šance na bodový zisk nijak nenavýšil.
     
    89
    Už je to od domácích fotbalistů velká křeč. Něco zajímavého může vzniknout ze standardní situace, kterou vybojoval Zé Luís.
     
    87
    Sofiane Hanni nezkrotil prudký nákop, ze kterého resultuje jenom další rozehrávka od branky hostujícího kapitána.
     
    86
    Většina akcí končí na hranici pokutového území, kde nyní nechal míč za sebou Hanni. K domácí smůle bude vhazovat CSKA.
     
    85
    Hosté se do útoku už příliš netlačí. Naopak se zaměřují na hlídání svého náskoku, což se jim zatím daří perfektně. Spartakovci se do šancí nemohou dostat.
     
    83
    Hanni byl během zaseknutí poslán k zemi. Rozhodčí zůstal v klidu a k nelibosti domácího publika pískal až o pár vteřin později kvůli skluzu Gigota.
     
    81
    Ayron Lucas svým centrem z levé strany nasměroval balón k Akinfejevovi. Deset minut před koncem se zdá, že CSKA má zápas pod kontrolou.
     
    80
    Domácí hráči samozřejmě chtěli, aby se Becao rychle zvedl. Kvůli tomu kolem brazilského obránce vznikla menší potyčka, jež se rozhodčím povedla rychle uklidnit.
     
    79
    Rodrigo Becao ukopl míč z kopačky Zé Luíse. Od něj dostal nezaviněnou ránu do hrudi a s menší bolístkou si rád poleží na hřišti.
     
    78
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Kristijan Bistrović.
     
    76
    Domácí obránci nechali hrát Vlašiće, který se malými krůčky dostával do lepšího palebného úhlu. Z hranice šestnáctky nakonec trefil jednoho z protivníků.
     
    74
    Igor Divejev neměl pochopení se snahou Gulijeva. Míč odrazil z rohu vápna za postranní čáru, odkud vhazuje Fernandes.
     
    73
    Georgij Džikija se po svém faulu dostal do menšího sporu se Sigurdssonem. Hlavní arbitr se ho rozhodl uklidnit žlutou kartu.
     
    71
    Melkadze několik vteřin držel míč na pravém kraji pokutového území. Vše ale pokazil centrem do malého vápna, zatímco všichni spoluhráči čekali někde u penalty.
     
    70
    Rasskazov se na pravém křídle krásně vyhnul svého strážce, jenže na další překážku už nevyzrál. Vše musel řešit přihrávkou na Hanniho, který byl ihned odzbrojen.
     
    69
    Spartakovci to za nepříznivého stavu ještě rozhodně nezabalili. V obraně ale nechávají docela velká okénka, díky čemuž sledujeme atraktivní fotbal přelévající se ze strany na stranu.
     
    68
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Selichov, přichází Alexandr Maximenko.
    67. Po zákroku Selichova si na Akifnejevovi vylámal zuby Zé Luís
     
    67
    Šance na obou stranách! Poté, co Selichov nohou vyrazil nepříjemně tečovanou střelu zpoza pokutového území, se do trháku dostal Zé Luís. V rychlosti ale neumístil střelu k zadní tyči a výrazně tím ulehčil Akinfejevovi další úspěšný zákrok.
     
    66
    Alexandr Selichov se po druhém inkasovaném gólu nechal ošetřovat. A dost možná bude muset i střídat, na střídačce už je vyslečený Maximenko.
     
    65
    Luiz Adriano nedal přesnou přihrávku před rozběhnutého Rasskazova. Obránce ho zakřižoval a situaci jednoduše vyřešil.
     
    64
    Georgij Ščennikov byl ve středovém kruhu povalen dalším střídajícím hráčem Melkadzem. Balón pro CSKA.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Ajaz Gulijev (FK Spartak Moskva).
     
    63
    Gulijev se okamžitě uvedl střelou z poměrně velké dálky. Branku sice trefil, ale Akifnejevovi přesto nenadělal prakticky žádné problémy.
     
    62
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Denis Glušakov, přichází Ajaz Gulijev.
     
    62
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Lorenzo Melgarejo, přichází Georgi Melkadze.
     
    61
    Domácí kapitán se opřel do sraženého balónu z hranice pokutového území. Igor Akinfejev ani v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    60
    Držení míče: 51% – 49%.
     
    59
    Domácí odpověděli také střelou. Pokus z dobrých pětadvaceti metrů ale proletěl hodně vysoko nad břevnem, což dává prostor pro rozehrávku Akinfejeva.
     
    58
    Další hřebík do vznikající domácí rakve mohl zatlouct Nikola Vlašić. Technická střela přes bránícího Džikiju ale proletěla těsně vedle pravé tyče Selichovovy brány.
     
    57
    Pár vteřin po rozehrávce CSKA opět získalo balón a pokračuje v útočení. Domácí fanoušci pochopitelně dávají najevo svou velkou nespokojenost.
    55. Arnór SIGURDSSON - 0:2
     
    55
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA dává druhý gól v rozmezí deseti minut! Mário Fernandes si narazil míč se spoluhráčem a zprava ho předložil ARNÓRU SIGURDSSONOVI, jehož střela prošla mezi nohama Gigota a pak se od ruky Selichova dostala až do sítě. Všemu předcházela velká chyba v rozehrávce od Ayrona Lucase.
     
    54
    Vlašić jednoduše překonal několik obránců, avšak pak mu nevyšla chytře myšlená narážečka s Arnórem Sigurdssonem.
     
    53
    Čalov dostal od Sigurdssona přihrávku za obranu. Pak ale nenabral dostatečnou rychlost a obránci Spartaku ho ani nepustili k zakončení.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Ilzat Achmetov (CSKA Moskva).
     
    51
    Georgij Ščennikov přes sebe za každou cenu nechtěl pustit Zé Luíse. Jeho útočný kolega Adriano krátce po rozehrávce fauloval Becaa.
     
    50
    Rozehrávku přímého kopu z osy hřiště obstaral Luíz Adriano, kterému se sice povedlo překonat zeď, ale dobře postaveného brankáře Akinfejeva už nikoliv.
     
    49
    Až po změně stran jsme se dočkali gólu i první žluté karty. Za stažení Hanniho ji viděl nejistě působící stoper Rodrigo Becao.
     
    48
    Takovýto úvod si domácí hráči a fanoušci určitě nepředstavovali. Na druhou stranu máme dobře nakročenu k tomu, aby jsme sledovali o něco ofenzivnější pojetí fotbalu.
    46. Arnór SIGURDSSON - 0:1
     
    46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté hned v úvodní minutě druhého poločasu slaví vedoucí zásah! Všechno svým dlouhým výkopem odstartoval Akinfejev. Na jediného beka Spartaku pak byli hned dva útočníci, kteří prodloužili míč do tyče. Fjodor Čalov trefil z dorážky na čáře stojícího Džikiju, ale ani to ještě nebylo všechno, protože Vlasić neposedný balón posunul k ARNÓRU SIGURDSSONOVI a ten ho zblízka neomylně napálil do sítě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní rozhodčí Meškov nenastavil vůbec nic a poslal oba týmy do šaten ihned po vypršení pětačtyřicáté minuty. Podle očekávání sledujeme spíše velký boj, než nějakou přehlídku pohledných akcí. O něco nebezpečnější je bezesporu Spartak, jehož dvě největší šance měli Hanni a Melgarejo. Akinfejev však oba vychytal a zejména díky němu CSKA drží bezbrankovou remízu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hosté rychle zareagovali na lacinou ztrátu Becaa a zatáhli se v plném počtu k vlastnímu vápnu. Spartak musí útočit do plných.
     
    43
    Zé Luís si v protiútoku musel počkat na doplnění od spoluhráčů. Relativně snadnou přihrávku na osu hřiště ale zbabral a žádné vzrušení se tak nekonalo.
     
    42
    Dvakrát za sebou hostům nevyšla spolupráce mezi Fernandesem a Čalovem. Prvně jmenovaný bude alespoň vhazovat z prostoru vedle vápna.
     
    40
    Obljakov centroval z pravé strany. Míč poslal na spoluhráče, ale ten zakončil hodně nepřesně.
     
    39
    Denis Glušakov fauloval na postranní čáře Fernandese. Kopat se bude proti brance Alexandra Selichova.
     
    37
    Znovu v akci strážce hostující branky, který vyběhl z malého čtverce a ukořistil lehce přetaženou přihrávku před jejím adresátem Adrianem.
    34. Lorenzo Melgarejo (SPM)
     
    34
    Ohromná šance domácího týmu! Melgarejo překonal ofsajdovou past a po vynikající průnikové přihrávce od Glušakova upaloval sám na Akinfejeva. Ten vyběhl až k hranici vápna a vynikajícím zákrokem zachránil CSKA od inaksovaného gólu.
     
    32
    Zé Luís vystřihl efektní nůžky z hranice pokutového území. Po nabídce od Adriana ale vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    31
    Ščennikov musel vyvinout nejvyšší možnou rychlost, aby mu neutekl Melgarejo. Svůj obranný úkol zvládl na jedničku, míč bude mít jeho CSKA.
     
    30
    Držení míče: 47% – 53%.
     
    29
    Džikija byl ve vlastním vápně bezesporu faulován Čalovem. Defenziva Spartaku si může oddechnout.
     
    28
    Sofiane Hanni se provinil proti pravidlům, když na půlící čáře bojoval o dlouhý výkop. Pravděpodobně mu balón spadl na ruku.
     
    27
    Fernandes dostal míč na nohu z rohového kopu. Střelu z halfvoleje mu ale zablokoval dobře postavený Melgarejo.
     
    26
    Adriano možná neúmyslně pustil míč do strany na Melgareja. Tomu se před brankou nabízelo hned několik spoluhráčů, jenomže centr z rohu vápna hodně pokazil.
    Velké choreo fanoušků Spartaku

     
    25
    Nikola Vlašić roztáhl hru doprava na Fernandese. Ten rychlou akci znovu zpomalil a všechno zhatil odmávaný ofsajd.
     
    23
    Lorenzo Melgarejo se posunul až na hrot útoku. V konkurenci Becaa a Ščennikova se ale k ničemu nedostal.
     
    22
    Melgarejo výborným obloučkem za obranu našel Hanniho. Akinfejev si dal velký pozor, aby nefauloval a dobře udělal, neboť alžírský fotbalista z úhlu přihrál za paty Zé Luíse. Ten by jinak zakončoval do prázdné branky.
     
    21
    Becao udělal velkou chybu v hodně nebezpečném prostoru. Naštěstí pro něj a celé CSKA nedokázal Zé Luís lépe přihrát do ohně.
     
    20
    Ayrton Lucas natáhl ke střele z dobrých pětatřiceti metrů. Pokus to nebyl špatný, ale Akinfejev ho kontroloval dostatečně dlouho na to, aby ho mohl vyrazit skokem k levé tyči.
     
    19
    CSKA navíc bylo několik desítek vteřin v oslabení. Nikola Vlašić u hostující střídačky podstupoval menší ošetření nohy.
     
    18
    Sigurdsson si všiml Fernandese, který měl celou pravou stranu jen pro sebe. Celá akce ale byla zbrzděná, teď už je z ní jen útok do plných.
     
    17
    Zobnin si pokryl míč před dvěma soupeři, kteří ho zastavili jen díky faulu. Jmenovitě se provinil Ivan Obljakov.
     
    15
    Glušakov posadil míč na hlavu Melgareja, ale ten v předklonu nedokázal pořádně trefit branku. Rozehrávat bude Igor Akinfejev.
     
    14
    Zé Luís byl na pravé straně zdvojený a z nelehké situace vytěžil alespoň rohový kop pro Spartak.
     
    13
    Melgarejo si na polovině hřiště došel pro faul. Hned vzápětí letěl před hostující branku dlouhý nákop, ovšem Zé Luíse míč přeletěl.
     
    12
    Čalov prodloužil přihrávku Vlašiće doprava na Fernandese, čímž byla rychlá akce zbrzděná. Vše zakončila jen zablokovaná střela z dvaceti metrů.
     
    10
    Hosté si zajistili výhodu rohového kopu. Po centru z pravé strany ale skončil balón v náruči Selichova.
     
    9
    Luiz Adriano to přehnal s důrazem v souboji s Becaem. Z křídelního prostoru budou znovu rozehrávat členové armádního klubu.
     
    8
    Spartakovci v pěti lidech aktivně napadali. Hosté si při komplikovanější rozehrávce ale poradili a prostřednictvím Fernandese mohou vhazovat.
     
    7
    Znovu si Hanni sbíhal za hostující obranu. Té se na poslední chvíli povedlo zastavit kolmou přihrávku od Zé Luíse.
    6. Sofiane Hanni (SPM)
     
    6
    První šance pro Spartak! Na konci přímočaré akce byl Hanni, který nedostatečně tlačil míč ze svého pohledu k levé tyči. Akinfejev byl na zemi včas a CSKA podržel.
     
    5
    Arnór Sigurdsson dostal do vápna přízemní pas z pravé strany. Rozhodně se nedá říct, že by byl těsně bráněn, ale i tak vystřelil jen vysoko nad břevno.
     
    4
    První várka negativních emocí na sebe nenechala dlouho čekat. Luiz Adriano byl faulován Achmetovem a dopředu mohou jít domácí.
     
    3
    Tečovaná střela zpoza pokutového území přinesla hostům první rohový kop. Defenziva Spartaku však zlikvidovala oba centry od Obljakova.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červenobílých, zatímco hosté v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě základní jedenáctky vítá na trávníku fantastická atmosféra ozdobena téměř celostadionovou choreografií. Doufejme, že během zápasu v hledišti nedojde k žádným větším konfliktům.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Selichov – Rasskazov, Gigot, Džikija, Lucas – Zobnin, Glušakov (C), Hanni, Melgarejo – Luís, L. Adriano.
    Náhradníci: Maximenko – A. Ješčenko, Gaponov, Glušenkov, Gulijev, Ignatov, D. Kombarov, Lomovickij, Fernando, Melkadze, Tašajev, Umjarov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Nababkin, Becao, Divejev, Ščennikov – Sigurdsson, I. Achmetov, Obljakov, Vlašić – Čalov.
    Náhradníci: Kyrnac, Pomazun – Bijol, Bistrović, Jefremov, Hernández, N. Černov, Nišimura, Tiknizjan.

    Rozhodčí: Meškov – Mosjakin, Safjan.
     
    Vzájemné zápasy

    23.09.2018 CSKA – Spartak 1:1
    10.12.2017 Spartak – CSKA 3:0
    12.08.2017 CSKA – Spartak 2:1
    30.04.2017 CSKA – Spartak 1:2
    29.10.2016 Spartak – CSKA 3:1.
     
    CSKA Moskva

    Svěřenci Viktora Gončarenka na úplném začátku sezóny vyhráli jen jedno z pěti zápasů a od té doby se marně snaží dotáhnout na čelo, které neustále patří Zenitu. S bilancí deseti výher, sedmi remíz a čtyř porážek najdeme CSKA na čtvrtém místě, přičemž má jen o bod více než jeho dnešní soupeře. Vzhledem k velké vyrovnanosti mezi nejlepší pětkou ale stále není vyloučené, že se Moskvané ještě přimotají do boje o titul, na který devět zápasů před koncem ztrácí osm bodů. Na začátku jara CSKA prohrálo 0:2 nad Tulou, což napravilo výhrami nad Kazaní a Uralem, leč v poslední březnový den jen remizovalo 2:2 s Ufou.
     
    FK Spartak Moskva

    Domácí tým neměl bůhvíjak podařený podzim, během kterého stihl vypadnout z třetího předkola Ligy mistrů a v základní skupině Evropské ligy obsadil poslední čtvrté místo. Ani začátek jara nebyl od Spartaku ideální, neboť po remíze s Krasnodarem vypadl i z národního poháru, kde nestačil na Ural. Před reprezentační přestávkou Moskvané hostili vedoucí Zenit a uhráli remízu 1:1, na kterou navázali venkovním vítězstvím 3:1 nad Achmatem Groznyj. V tabulce Premier Ligy patří Spartaku páté místo, avšak na druhý Lokomotiv ztrácí jen dva body.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování jednoho ze dvou šlágrů nejvyšší ruské soutěže. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na velké moskevské derby mezi domácím CSKA a hostujícím Spartakem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 46. Sigurdsson (Čalov), 55. Sigurdsson (Mário Fernandes)

    Karty:   63. Gulijev (SPM), 73. Džikija (SPM) – 49. Becao (CSK), 52. I. Achmetov (CSK)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:17.
    Spartak Moskva: Selichov (68. Maximenko) – Rasskazov, Gigot, Džikija, Lucas – Zobnin, Glušakov (C) (62. Gulijev), Hanni, Melgarejo (62. Melkadze) – Luís, L. Adriano.
    Náhradníci: Maximenko – A. Ješčenko, Gaponov, Glušenkov, Gulijev, Ignatov, D. Kombarov, Lomovickij, Fernando, Melkadze, Tašajev, Umjarov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Mário Fernandes, Nababkin, Becao, Divejev, Ščennikov – Sigurdsson (90+3. Jefremov), I. Achmetov (78. Bistrović), Obljakov, Vlašić – Čalov (90+5. Bijol).
    Náhradníci: Kyrnac, Pomazun – Bijol, Bistrović, Jefremov, Hernández, N. Černov, Nišimura, Tiknizjan.

    Rozhodca: Meškov – Mosjakin, Safjan