Chelsea – Leicester 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – West Ham 1:4 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:1 (kon.) | Watford – Southampton 2:2 (kon.) | West Bromwich – Brighton 2:0 (kon.)
Tottenham – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    V závere riadneho hracieho času príde na trávnik aj Érik Lamela. Naopak, Mauricio Pochettino sťahuje z ihriska Christiana Eriksena, ktorý je zatiaľ posledným úspešným strelcom zápasu.
     
    82
    Argentínsky tréner Mauricio Pochettino pripravil druhé striedanie. Moussa Dembélé v zápase končí a jeho miesto v stredovej formácii zaujme Moussa Sissoko.
    81. Christian Eriksen (TOT) - 4:0
     
    81
    Tottenham dal gól! Kohúti korunujú svoj výborný výkon gólom po krásnej akcii na jeden dotyk. Po osi Serge Aurier – Dele Alli – Heung-min Son sa dostala lopta na nohu CHRISTIANA ERIKSENA. Dánsky reprezentant dlho neváhal a pravačkou poslal loptu do siete klubu z modrej časti Liverpoolu. Jordan Pickford sa naťahoval márne.
    77. Dele Alli (TOT)
     
    77
    Jordan Pickford teraz dvakrát podržal svoj tím. Najskôr dokázal vyraziť zakončenie Heung-min Sona z tesnej blízkosti a následne aj dorážku, ktorej autorom bol Dele Alli.
     
    75
    Craig Pawson druhýkrát siaha do svojho vrecka. Jan Vertonghen čistým spôsobom odzbrojil Wayna Rooneyho, no ten ho o pár sekúnd neskôr zbytočne sklzom atakoval zozadu.
     
    74
    Prvýkrát v dnešnom dueli strieda aj domáci kormidelník. Eric Dier má odpracované a na jeho miesto nastúpi kenský záložník Victor Wanyama.
     
    72
    Sam Allardyce poslednýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik sa dostane aj Morgan Schneiderlin. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje dnes pomerne nevýrazný James McCarthy.
     
    62
    Turecký útočník Cenk Tosun má svoju premiéru v drese Evertonu za sebou. Po hodine hry ho strieda mladý anglický útočník Dominic Calvert-Lewin.
    59. Harry Kane (TOT) - 3:0
     
    59
    Tottenham dal gól! Myslím si, že o osude dnešného zápasu je rozhodnuté. Eric Dier poslal z pravej strany center do súperovej šestnástky, Mason Holgate totálne zaspal a jeho zaváhanie dokázal bez váhania využiť HARRY KANE.
     
    58
    Kohúti mohli pridať ďalší gól. Heung-min Son si to pripravil na strelu spoza šestnástky, prekonal aj Jordana Pickforda, no tomu pomohla pravá žrď, ktorá zastavila loptu na ceste do brány.
     
    57
    Sam Allardyce posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Aaron Lennon, ktorý je bývalým hráčom londýnskeho Tottenhamu. Dnes vo farbách Evertonu nahradzuje Yannicka Bolasieho.
    53. Dele Alli (TOT)
     
    53
    Heung-min Son potvrdzuje moje slová o výbornom výkone. Krásnou kolmicou poslal do šance Dele Alliho. Ten sa presadil v súboji s Jonjoem Kennym, ale jeho zakončenie ľavačkou mierilo iba do bočnej siete.
    47. Harry Kane (TOT) - 2:0
     
    47
    Tottenham dal gól! Kohúti v dnešnom zápase druhýkrát zakikiríkali. Heung-min Son vyhral súboj s Jonjoem Kennym, následne dokázal vystreliť cez Masona Holgata, no a jeho pokus tečoval do siete HARRY KANE. Pre Angličana je to už 19. gól v prebiehajúcej sezóne.
     
    45
    V závere prvého polčasu registrujme prvé kartové napomenutie. Phil Jagielka namiesto lopty trafil Dele Alliho, a tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
    26. Son (TOT) - 1:0
     
    26
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Christian Eriksen krásnym pasom uvoľnil na pravej strane Serga Auriera. Ten si spracoval loptu pred pokutovým územím, strieľanou prihrávkou našiel HEUNG-MIN SONA, no a ten z tesnej blízkosti upratal loptu do siete.
    22. Wayne Rooney (EVE)
     
    22
    Hostia zahrávali v priebehu dvoch minút dva rohové kopy. Po tom druhom hlavičkoval Cenk Tosun. Jeho zakončenie tečoval tesne pred Hugom Llorisom Wayne Rooney, no jeho gól pre ofsajdové postavenie platiť nemôže.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 26. Son, 47. Kane, 59. Kane, 81. Eriksen

    Karty:   45. Jagielka (EVE), 75. Rooney (EVE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 11:15.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier (74. Wanyama), M. Dembélé (82. Moussa Sissoko) – Eriksen (87. Lamela), Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wanyama, Lamela, Moussa Sissoko, F. Llorente, Walker-Peters.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka (C), Cuco Martina – James McCarthy (72. Schneiderlin), Gueye – Bolasie (57. Lennon), Rooney, G. Sigurdsson – Tosun (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Schneiderlin, Lennon, Niasse, Lookman, Calvert-Lewin.

    Rozhodca: Craig Pawson