Chelsea – Leicester 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – West Ham 1:4 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:1 (kon.) | Watford – Southampton 2:2 (kon.) | West Bromwich – Brighton 2:0 (kon.)
Tottenham – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Tottenhamu môžu byť s dnešným výkonom veľmi spokojní. Svojho súpera z Liverpoolu prakticky k ničomu nepustili a na cestu domov mu pribalili štyri gólové kúsky. Skóre zápasu otvoril Heung-min Son, v druhom polčase dvakrát trafil do čierneho Harry Kane a gólový film zápasu uzavrel Christian Eriksen. Karamelky nevystrelili na bránu ani raz, a tak si Hugo Lloris udržal desiatykrát v sezóne čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:23:49)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V prvej pridanej minúte sme videli nedovolený zákrok na strane hostí. Érik Lamela si pekne prikryl loptu v strede ihriska, čo rozhodne nevoňalo Wayneovi Rooneymu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli vo Wembley naplnil. Craig Pawson už nechce príliš predlžovať trápenie Evertonu, a tak pridáva nad rámec len 120 sekúnd.
     
    89
    Diváci vo Wembley teraz nabádali Victora Wanyamu, aby to skúsil strelou z približne 30 metrov. Keňan to napokon aj skúsil, no keďže jeho pokus bol tečovaný, Jordan Pickford nemal veľké problémy zasiahnuť.
     
    88
    Zápas sa prakticky už iba dohráva. Tottenham drží loptu na kopačkách a hráči v modrých dresoch už ani nemajú veľký záujem im trošku sťažiť rozohrávku. Na strely na bránu je to momentálne 10:0.
     
    87
    V závere riadneho hracieho času príde na trávnik aj Érik Lamela. Naopak, Mauricio Pochettino sťahuje z ihriska Christiana Eriksena, ktorý je zatiaľ posledným úspešným strelcom zápasu.
     
    85
    Dominic Calvert-Lewin nenaskočil dobre do dnešného duelu vo Wembley. Teraz nemôže pokračovať v útočnej aktivite, pretože sa píska ďalšie ofsajdové postavenie.
     
    84
    Kórejčan Heung-min Son to teraz skúsil strelou spoza brániacich obrancov Evertonu. Snažil sa ich obstreliť, no bránu mladého Jordana Pickforda minul o poriadny kus.
     
    83
    Domáci futbalisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Dovolím si tvrdiť, že dnes podávajú jeden z najlepších výkonov v sezóne. Hrajú s obrovskou ľahkosťou a ich víťazstvo je absolútne zaslúžené.
     
    82
    Argentínsky tréner Mauricio Pochettino pripravil druhé striedanie. Moussa Dembélé v zápase končí a jeho miesto v stredovej formácii zaujme Moussa Sissoko.
    81. Christian Eriksen (TOT) - 4:0
     
    81
    Tottenham dal gól! Kohúti korunujú svoj výborný výkon gólom po krásnej akcii na jeden dotyk. Po osi Serge Aurier – Dele Alli – Heung-min Son sa dostala lopta na nohu CHRISTIANA ERIKSENA. Dánsky reprezentant dlho neváhal a pravačkou poslal loptu do siete klubu z modrej časti Liverpoolu. Jordan Pickford sa naťahoval márne.
     
    80
    Heung-min Son teraz trošku zasebčil, keď sám zakončil brejkovú situáciu. Po obrannom zákroku Masona Holgata nasledoval rohový kop, no Jordan Pickford si dokázal stiahnuť center Christiana Eriksena.
     
    79
    Hlavný rozhodca teraz pustil niekoľko tvrdších súbojov. Hrá sa prevažne v strede poľa. Everton je naďalej smerom dopredu bezzubý a je otázne, či sa mu podarí streliť aspoň čestný gól.
     
    78
    Dominic Calvert-Lewin sa teraz snažil zakombinovať so striedajúcim Morganom Schneiderlinom. Bývalý hráč Manchestru United ešte zachytil loptu na hracej ploche, no jeho center nebol pre domácu obranu nebezpečný.
    77. Dele Alli (TOT)
     
    77
    Jordan Pickford teraz dvakrát podržal svoj tím. Najskôr dokázal vyraziť zakončenie Heung-min Sona z tesnej blízkosti a následne aj dorážku, ktorej autorom bol Dele Alli.
     
    75
    Craig Pawson druhýkrát siaha do svojho vrecka. Jan Vertonghen čistým spôsobom odzbrojil Wayna Rooneyho, no ten ho o pár sekúnd neskôr zbytočne sklzom atakoval zozadu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 26. Son, 47. Kane, 59. Kane, 81. Eriksen

    Karty:   45. Jagielka (EVE), 75. Rooney (EVE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 11:15.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier (74. Wanyama), M. Dembélé (82. Moussa Sissoko) – Eriksen (87. Lamela), Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wanyama, Lamela, Moussa Sissoko, F. Llorente, Walker-Peters.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka (C), Cuco Martina – James McCarthy (72. Schneiderlin), Gueye – Bolasie (57. Lennon), Rooney, G. Sigurdsson – Tosun (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Schneiderlin, Lennon, Niasse, Lookman, Calvert-Lewin.

    Rozhodca: Craig Pawson