Chelsea – Leicester 0:0 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 1:0 (kon.) | Huddersfield Town – West Ham 1:4 (kon.)
Newcastle – Swansea 1:1 (kon.) | Watford – Southampton 2:2 (kon.) | West Bromwich – Brighton 2:0 (kon.)
Tottenham – Everton 4:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
4:0 (1:0)
Everton FC
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Wembley Stadium, London • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Tottenhamu môžu byť s dnešným výkonom veľmi spokojní. Svojho súpera z Liverpoolu prakticky k ničomu nepustili a na cestu domov mu pribalili štyri gólové kúsky. Skóre zápasu otvoril Heung-min Son, v druhom polčase dvakrát trafil do čierneho Harry Kane a gólový film zápasu uzavrel Christian Eriksen. Karamelky nevystrelili na bránu ani raz, a tak si Hugo Lloris udržal desiatykrát v sezóne čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:23:49)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V prvej pridanej minúte sme videli nedovolený zákrok na strane hostí. Érik Lamela si pekne prikryl loptu v strede ihriska, čo rozhodne nevoňalo Wayneovi Rooneymu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli vo Wembley naplnil. Craig Pawson už nechce príliš predlžovať trápenie Evertonu, a tak pridáva nad rámec len 120 sekúnd.
     
    89
    Diváci vo Wembley teraz nabádali Victora Wanyamu, aby to skúsil strelou z približne 30 metrov. Keňan to napokon aj skúsil, no keďže jeho pokus bol tečovaný, Jordan Pickford nemal veľké problémy zasiahnuť.
     
    88
    Zápas sa prakticky už iba dohráva. Tottenham drží loptu na kopačkách a hráči v modrých dresoch už ani nemajú veľký záujem im trošku sťažiť rozohrávku. Na strely na bránu je to momentálne 10:0.
     
    87
    V závere riadneho hracieho času príde na trávnik aj Érik Lamela. Naopak, Mauricio Pochettino sťahuje z ihriska Christiana Eriksena, ktorý je zatiaľ posledným úspešným strelcom zápasu.
     
    85
    Dominic Calvert-Lewin nenaskočil dobre do dnešného duelu vo Wembley. Teraz nemôže pokračovať v útočnej aktivite, pretože sa píska ďalšie ofsajdové postavenie.
     
    84
    Kórejčan Heung-min Son to teraz skúsil strelou spoza brániacich obrancov Evertonu. Snažil sa ich obstreliť, no bránu mladého Jordana Pickforda minul o poriadny kus.
     
    83
    Domáci futbalisti pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Dovolím si tvrdiť, že dnes podávajú jeden z najlepších výkonov v sezóne. Hrajú s obrovskou ľahkosťou a ich víťazstvo je absolútne zaslúžené.
     
    82
    Argentínsky tréner Mauricio Pochettino pripravil druhé striedanie. Moussa Dembélé v zápase končí a jeho miesto v stredovej formácii zaujme Moussa Sissoko.
    81. Christian Eriksen (TOT) - 4:0
     
    81
    Tottenham dal gól! Kohúti korunujú svoj výborný výkon gólom po krásnej akcii na jeden dotyk. Po osi Serge Aurier – Dele Alli – Heung-min Son sa dostala lopta na nohu CHRISTIANA ERIKSENA. Dánsky reprezentant dlho neváhal a pravačkou poslal loptu do siete klubu z modrej časti Liverpoolu. Jordan Pickford sa naťahoval márne.
     
    80
    Heung-min Son teraz trošku zasebčil, keď sám zakončil brejkovú situáciu. Po obrannom zákroku Masona Holgata nasledoval rohový kop, no Jordan Pickford si dokázal stiahnuť center Christiana Eriksena.
     
    79
    Hlavný rozhodca teraz pustil niekoľko tvrdších súbojov. Hrá sa prevažne v strede poľa. Everton je naďalej smerom dopredu bezzubý a je otázne, či sa mu podarí streliť aspoň čestný gól.
     
    78
    Dominic Calvert-Lewin sa teraz snažil zakombinovať so striedajúcim Morganom Schneiderlinom. Bývalý hráč Manchestru United ešte zachytil loptu na hracej ploche, no jeho center nebol pre domácu obranu nebezpečný.
    77. Dele Alli (TOT)
     
    77
    Jordan Pickford teraz dvakrát podržal svoj tím. Najskôr dokázal vyraziť zakončenie Heung-min Sona z tesnej blízkosti a následne aj dorážku, ktorej autorom bol Dele Alli.
     
    75
    Craig Pawson druhýkrát siaha do svojho vrecka. Jan Vertonghen čistým spôsobom odzbrojil Wayna Rooneyho, no ten ho o pár sekúnd neskôr zbytočne sklzom atakoval zozadu.
     
    74
    Prvýkrát v dnešnom dueli strieda aj domáci kormidelník. Eric Dier má odpracované a na jeho miesto nastúpi kenský záložník Victor Wanyama.
     
    73
    Serge Aurier dostal na pravej strane opäť veľa priestoru. Jeho center smeroval na osamoteného Dele Alliho, no pred ním vynikajúco zasiahol vracajúci sa Idrissa Gueye.
     
    72
    Sam Allardyce poslednýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik sa dostane aj Morgan Schneiderlin. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje dnes pomerne nevýrazný James McCarthy.
     
    71
    Striedajúci Dominic Calvert-Lewin sa po šikovnom oblúčiku Wayna Rooneyho dostal medzi obrancov Tottenhamu. Tí ho ale do zakončenia nepustili a nasledovať bude len odkop Huga Llorisa.
     
    70
    Domáci mali výhodu priameho kopu, ktorý bol akýmsi skráteným rohom. Ben Davies prevetral svoju ľavačku, no center do malého vápna dokázal odvrátiť brankár Jordan Pickford.
     
    69
    Serge Aurier už nie je taký aktívny ako v úvodnom dejstve, no zrejme má už skôr defenzívnejšie úlohy. Teraz sa však dokázal presadiť po pravej strane a jeho center musel odvracať Phil Jagielka.
     
    68
    Harry Kane teraz nedokázal reagovať na kolmý pas od svojho spoluhráča. Nevedno či išlo o ofsajd, no je to prakticky jedno, pretože lopta skončila v moci Jordana Pickforda.
     
    67
    Napriek tomu, že o víťazovi zápasu je zrejme rozhodnuté, sa hrá stále veľmi atraktívny, rýchly futbal. Oba tímy sa snažia útočiť i keď Everton stále ani len raz neohrozil Huga Llorisa.
     
    66
    Everton bol pomerne dlho na súperovej polovici ihriska. Po zbytočnej strate lopty sa črtala šanca na brejk pre domácich, ale prihrávka Heung-min Sona na Dele Alliho nebola najpresnejšia.
     
    65
    Karamelky mali k dispozícii aj rohový kop. Gylfi Sigurdsson smeroval svoj center z ľavej strany na prednú žrď, kde však bol pripravený belgický stopér Jan Vertonghen.
     
    64
    Hostia mali výhodu priameho kopu po faule na Wayna Rooneyho. Loptu posielal do pokutového územia Gylfi Sigurdsson, ale následne ju ráznym odkopom poslal do bezpečia Eric Dier.
     
    62
    Turecký útočník Cenk Tosun má svoju premiéru v drese Evertonu za sebou. Po hodine hry ho strieda mladý anglický útočník Dominic Calvert-Lewin.
     
    61
    Akcia hostí nemôže pokračovať ďalej. Wayne Rooney sa síce dostal k lopte, no čiarový rozhodca signalizuje už šieste postavenie mimo hry Evertonu v dnešnom dueli.
     
    60
    Londýnsky Tottenham smeruje k zisku troch bodov. Navyše, Harry Kane strelil dvadsať gólov v troch sezónach za sebou, čo sa podarilo len menám ako Alan Shearer či Thierry Henry.
    59. Harry Kane (TOT) - 3:0
     
    59
    Tottenham dal gól! Myslím si, že o osude dnešného zápasu je rozhodnuté. Eric Dier poslal z pravej strany center do súperovej šestnástky, Mason Holgate totálne zaspal a jeho zaváhanie dokázal bez váhania využiť HARRY KANE.
     
    58
    Kohúti mohli pridať ďalší gól. Heung-min Son si to pripravil na strelu spoza šestnástky, prekonal aj Jordana Pickforda, no tomu pomohla pravá žrď, ktorá zastavila loptu na ceste do brány.
     
    57
    Sam Allardyce posiela na trávnik prvého čerstvého hráča. Je ním Aaron Lennon, ktorý je bývalým hráčom londýnskeho Tottenhamu. Dnes vo farbách Evertonu nahradzuje Yannicka Bolasieho.
     
    56
    Domáci futbalisti sa teraz snažia získať trošku väčšiu územnú prevahu. Kombinujú na vlastnej polovici ihriska a dokážu sú poradiť aj s agresívnym napádaním súpera.
    55. Harry Kane (TOT)
     
    55
    Hostia lacno prišli o loptu v strede ihriska. Domáci následne rozvinuli rýchly brejk, zakončil ho strelou spoza šestnástky Harry Kane, ale jeho pokus dokázal vyraziť Jordan Pickford.
     
    54
    James McCarthy si pekne prikryl loptu v blízkosti postrannej čiary. Následne ho fauloval Heung-min Son, a tak v držaní lopty zostanú zverenci Sama Allardyca.
    53. Dele Alli (TOT)
     
    53
    Heung-min Son potvrdzuje moje slová o výbornom výkone. Krásnou kolmicou poslal do šance Dele Alliho. Ten sa presadil v súboji s Jonjoem Kennym, ale jeho zakončenie ľavačkou mierilo iba do bočnej siete.
     
    52
    Mason Holgate sa teraz vysunul až na polovicu ihriska. V hlavičkovom súboji ale zasiahol lakťom do brady Jana Vertonghena a môže byť rád, že za tento zákrok nedostal kartový trest.
     
    50
    Heung-min Son sa opäť dokázal individuálne presadiť, no tentokrát jeho strela nebola úspešná. Každopádne, Kórejčan patri jednoznačne k najlepším hráčom na ihrisku.
     
    49
    Strelou z veľkej diaľky to skúšal Wayne Rooney. Jeho zakončenie bolo ale veľmi nepresné, a tak môže založiť novú akciu domácich brankár Hugo Lloris.
     
    48
    Everton vstúpil do druhého polčasu tým najhorším možným spôsobom a vyzerá to tak, že nenadviaže na víťazstvo z roku 2008, keď po góle Stevena Piennara naposledy vyhral na pôde Tottenhamu.
    47. Harry Kane (TOT) - 2:0
     
    47
    Tottenham dal gól! Kohúti v dnešnom zápase druhýkrát zakikiríkali. Heung-min Son vyhral súboj s Jonjoem Kennym, následne dokázal vystreliť cez Masona Holgata, no a jeho pokus tečoval do siete HARRY KANE. Pre Angličana je to už 19. gól v prebiehajúcej sezóne.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. Môžeme očakávať pokračujúcu aktivitu Evertonu, ktorý zatiaľ prehráva po gólovom zakončení Heung-min Sona.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu máme za sebou. Londýnsky Tottenham v ňom mal streleckú prevahu, ktorú dokázal aj gólovo zužitkovať. Aktívny Serge Aurier krásnou strieľanou prihrávkou našiel Heung-min Sona, ktorý zaznamenal gól v piatom domácom zápase v rade. Vyrovnal tak klubový rekord Jermainea Defoea. Po otvorení skóre sa zverenci Mauricia Pochettina uspokojili, toľko sa už netlačili dopredu, ale na druhej strane nepustili hostí do vážnejšej šance. Everton doposiaľ nevystrelil na bránu, ale za to bol už päťkrát v postavení mimo hru. Druhý polčas sa vo Wembley začne približne o 19:33 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V jedinej nadstavenej minúte skúsil svoje strelecké šťastie Christian Eriksen. Pokus dánskeho reprezentanta bol ale veľmi nepresný, a tak bude odkopávať Jordan Pickford.
     
    45
    V závere prvého polčasu registrujme prvé kartové napomenutie. Phil Jagielka namiesto lopty trafil Dele Alliho, a tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    44
    Christian Eriksen šikovnou prihrávkou vysunul Harryho Kanea, no ten bol v momente prihrávky za obrannou líniou súpera. V prvom polčase sa nám doslova roztrhlo vrece s ofsajdmi.
     
    43
    Jonjoe Kenny zblokoval center Bena Daviesa, a tak rozohrávali domáci rohový kop. Ten z ľavej strany zahral tradične Christian Eriksen, ale tentokrát nikoho v bielom drese nenašiel.
     
    42
    Jan Vertonghen zostáva ležať na trávniku s bolestivou grimasou. Belgický obranca napokon nebude musieť byť ošetrovaný, no domáci budú mať výhodu priameho kopu.
     
    41
    Everton v dnešnom zápase zatiaľ nevystrelil na bránu súpera, ale na konto si pripisuje už snáď svoj piaty ofsajd. Tentokrát si nedal pozor na svoje postavenie Cenk Tosun.
     
    40
    Cenk Tosun rozvinul akciu hostí po ľavej strane. Prihrávkou do druhej vlny hľadal Waynea Rooneyho, no lopta k nemu neprešla. Následne akcia pokračovala centrom z pravej strany, no ten odvrátil Davinson Sánchez.
     
    39
    Domáci sa dostali na dostrel súperovej brány. Christian Eriksen ale nevyhral hlavičkový súboj, a tak mohol bez problémov odkopnúť loptu do bezpečného priestoru Cuco Martina.
     
    38
    Ďalší ofsajd na strane Evertonu. Idrissa Gueye pekne vyviezol loptu z obrannej polovice ihriska, ale jeho následný pas na Yannicka Bolasieho smeroval len do postavenia mimo hry.
     
    37
    Christian Eriksen centroval z pravej strany. Do šestnástky súpera vbehol aktívny Dele Alli, no pochválime najmä Jordana Pickforda, ktorý dobre čítal hru a loptu chytil do svojich rukavíc.
     
    36
    Tottenham sa dostáva do vedenia aj v štatistike faulov. Mason Holgate najskôr pekne predskočil Harryho Kanea, ktorý ho následne trošku zbytočne fauloval.
     
    35
    Tottenham sa zjavne uspokojil s tesným náskokom a teraz trošku necháva hrať svojho súpera. Everton preberá režisérsku taktovku a určite by rád do polčasu vyrovnal.
     
    34
    A ďalší ofsajd na strane klubu z mesta Beatles. Tentokrát obrancovia londýnskeho Tottenhamu nachytali v ofsajdovej pasci najlepšieho anglického strelca Waynea Rooneyho.
     
    33
    Domáci obrancovia teraz trošku zazmätkovali, no mali šťastie, že Gylfi Sigurdsson bol v ofsajde. Keďže sa Islanďan do akcie zapojil, hra musela byť prerušená hvizdom hlavného arbitra.
     
    32
    Po akcii Idrissu Gueyeho sa dostal k centru z pravej strany Jonjoe Kenny. Loptu poslal na hlavu Cenka Tosuna, no bývalý útočník tureckého Besiktasu hlavičkoval nepresne.
     
    31
    Hostia sa snažia reagovať na inkasovaný gól spred pár minút. K dispozícii mali ďalší priamy kop, ale center Gylfiho Sigurdssona skončil len v rukaviciach Huga Llorisa.
     
    30
    Polhodinu riadneho hracieho času nám ukončila krídelná akcia hostí. Yannick Bolasie centroval cez Bena Daviesa, no loptu odkopol do bezpečia belgický obranca Jan Vertonghen.
     
    29
    Wayne Rooney získal loptu v strede ihriska, no príliš nemal komu prihrať. Zakryl si ju telom a vybojoval aspoň faul po súboji s belgickým záložníkom Moussom Dembélém.
     
    27
    Kohúti potvrdzujú, že Wembley sa stáva ich nedobytnou pevnosťou. V úvode sezóny sa tu pomerne trápili, no gólom Heung-min Sona sa priblížili jedenástemu domácemu zápasu bez prehry v rámci Premier League.
    26. Son (TOT) - 1:0
     
    26
    Tottenham dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Christian Eriksen krásnym pasom uvoľnil na pravej strane Serga Auriera. Ten si spracoval loptu pred pokutovým územím, strieľanou prihrávkou našiel HEUNG-MIN SONA, no a ten z tesnej blízkosti upratal loptu do siete.
     
    25
    Harry Kane si prebral loptu na hranici pokutového územia. Obtočil sa okolo skúseného Phila Jagielku, ale jeho strelu po zemi dokázal zlikvidovať brankár Jordan Pickford.
     
    24
    Cuco Martina teraz evidentne fauloval Deleho Alliho. Domáci ale rýchlo rozohrali svoju akciu, čím sa prakticky pripravili o možnosť kvalitnejšie rozohrať štandardnú situáciu.
     
    23
    Jordan Pickford musel dvakrát zasahovať. V oboch prípadoch preveril jeho pozornosť strelou spoza pokutového územia Harry Kane. Anglický kanonier si ale na 19. gól v sezóne musí ešte počkať.
    22. Wayne Rooney (EVE)
     
    22
    Hostia zahrávali v priebehu dvoch minút dva rohové kopy. Po tom druhom hlavičkoval Cenk Tosun. Jeho zakončenie tečoval tesne pred Hugom Llorisom Wayne Rooney, no jeho gól pre ofsajdové postavenie platiť nemôže.
     
    20
    Davinson Sánchez fauloval prenikajúceho Cenka Tosuna. Následný priamy kop zahral z ľavej strany Gylfi Sigurdsson, no hráči v modrých dresoch sa do hlavičkového zakončenia nepretlačili.
     
    19
    Serge Aurier je v úvodnom dejstve veľmi aktívny. Opäť sa dostal k centru z pravej strany, no tentokrát ním našiel pripraveného krajného obrancu Cuca Martinu.
     
    18
    Jeden z hráčov Tottenhamu fauloval v strede ihriska. Od poliacej čiary poslal center na úroveň šestnástky Phil Jagielka, ale Serge Aurier si so svojimi spoluhráčmi dokázal poradiť.
     
    17
    Christian Eriksen centroval z ľavej strany. Mason Holgate sa pošmykol a takmer narobil svojim spoluhráčom problémy. Heung-min Son ale nestihol pohotovejšie reagovať, a tak sa k lopte nedostal.
     
    16
    Do prvého zakončenia sa dostali aj hostia. Medzi domáci obrancami sa ocitol Wayne Rooney, prehodil si loptu na ľavačku, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru brány Huga Llorisa.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry poslal Christian Eriksen dobrý center do šestnástky súpera. Loptu posadil na hlavu Heung-min Sona, ale Kórejčan z náročnej pozície hlavičkoval nad bránu súpera.
     
    14
    Idrissa Gueye si počínal nedovolene tesne pred hranicou hosťujúcej šestnástky. Dele Alli svojou aktivitou vybojoval priamy kop, a tak budeme zrejme svedkami nebezpečného centru Christiana Eriksena.
     
    13
    Po spomínanom vhadzovaní si domáci vôbec nerozumeli. Po sérii krátkych prihrávok sa ocitol v postavení mimo hru Dele Alli. Odkopávať tak opäť bude Jordan Pickford.
     
    12
    Serge Aurier centroval z pravej strany, ale našiel len pozorného Phila Jagielku. Po hlavičke anglického obrancu bude nasledovať len vhadzovanie domáceho mužstva.
     
    11
    Harry Kane šikovne prvým dotykom poslal loptu dopredu. Dele Alli vyzeral byť rýchlejší než Mason Holgate, ale napokon to obranca hostí ustál a nepustil Angličana do čistej šance.
     
    10
    Heung-min Son sa k lopte nedostal, pretože si ju dobre zakryl telom Jonjoe Kenny. Lopta napokon opustila hraciu plochu, a tak bude odkopávať mladý anglický brankár Jordan Pickford.
     
    9
    Kohúti pokračujú v trpezlivej kombinácii. Na polovicu ihriska sa vysunul aj Jan Vertonghen, no ďaleko sa nedostal, pretože bol faulovaný. Everton zatiaľ viac-menej bráni, no drží súpera na dištanc.
     
    8
    Čerstvá posila hostí Cenk Tosun sa teraz presadiť nedokázala. V súboji s Davinsonom Sánchezom si Turek počínal nedovolene, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    7
    Domáci dlhšie obliehali pokutové územie súpera, ale napokon ich akcia k ničomu podstatnému neviedla. Nasledovať bude odkop od brány Jordana Pickforda, ktorý je jednotkou tímu pri zranení Maartena Stekelenburga.
     
    6
    Everton je od začiatku zápasu pod tlakom súpera. Kohúti majú v domácom prostredí jasnú územnú prevahu a snažia sa prekonať obranné valy klubu z modrej časti Liverpoolu.
     
    5
    Tottenham mal výhodu prvého rohového kopu. Z pravej strany ho zahral Ben Davies, hľadal Harryho Kanea, no pred ním odhlavičkoval loptu do bezpečia skúsený obranca Phil Jagielka.
     
    4
    Domáci mohli ísť do rýchleho protiútoku. Christian Eriksen ale nepresnou prihrávkou trošku zahnal Serga Auriera, ktorý tak nemohol okamžite posielať loptu do šestnástky súpera.
     
    3
    Harry Kane si vymenil loptu s Christianom Eriksenom. Následne si ju prebral na hranici pokutového územia, spadol na trávnik, no priamy kop mu hlavný arbiter nedoprial.
     
    2
    Po ľavej strane sa snažil zaútočiť Heung-min Son. Šikovného Kórejčana zastavil Jonjoe Kenny, no bolo to v rozpore s pravidlami. Craig Pawson tak prisudzuje loptu domácim hráčom.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného duelu mali hostia, no prakticky okamžite o loptu po nepresnej prihrávke prišli. Zaútočiť tak mohli domáci, Dele Alli hľadal kolmicou Harryho Kanea, ale prihrávka na neho neprešla.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé – Eriksen, Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wanyama, Lamela, Moussa Sissoko, F. Llorente, Walker-Peters.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka, Cuco Martina – James McCarthy, Gueye – Bolasie, Rooney, G. Sigurdsson – Tosun.
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Schneiderlin, Lennon, Niasse, Lookman, Calvert-Lewin.

    Rozhodca: Craig Pawson.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Sobotňajší program uzavrie súboj v londýnskom Wembley, kde futbalisti Tottenhamu privítajú Everton.

    TOTTENHAM

    Tottenhamu patrí priebežná šiesta priečka tabuľky. Na konte má 41 bodov, čo je o štrnásť viac ako nazbieral jeho dnešný súper. Kohúti naposledy doma len remizovali s West Hamom 1:1, hoci mali jasnú územnú i streleckú prevahu. Krásnym gólom sa zaskvel Son Heung-Min alebo na viac než bod to nestačilo. V domácom prostredí strieľajú Londýnčania v priemere dva góly na zápas a sami ich inkasovali len deväť. Od prehry s Chelsea 1:2 neokúsili horkosť porážky v desiatich domácich stretnutí po sebe. Navyše, vo Wembley uspeli aj pred šiestimi dňami, keď v rámci FA Cupu zdolali Wimbledon 3:0. Najlepším strelcom súťaže je 18-gólový Harry Kane, proti Evertonu ešte nikdy neprehral a v siedmich dueloch mu strelil päť gólov. Tréner Mauricio Pochettino sa dnes nebude môcť spoľahnúť na kompletný káder, keďže zranení sú Danny Rose a Toby Alderweireld.

    FC EVERTON

    Futbalisti Evertonu predvádzajú veľmi nevyrovnané výkony. Aktuálne im patrí deviate miesto tabuľky s bilanciou sedem výhier, šesť remíz a deväť prehier. O vydarenom období možno hovoriť len od začiatku novembra do konca vianočných sviatkov. Karamelky vtedy až päťkrát vyhrali, vďaka čomu nazbierali viac než polovicu svojich bodov. Posledné štyri zápasy nevyhrali a takisto vypadli aj z FA Cupu. Na ihriskách súperov v tejto sezóne vyhrali len raz, keď najtesnejším rozdielom uspeli na pôde Newcastle. Najlepším strelcom tímu je Wayne Rooney, ktorý nastrieľal desať gólov. Čo sa týka zdravotného stavu hráčov, Everton je na tom ešte horšie. Vo Wembley nenastúpi Mike Keane, Leighton Baines a otázny je štart v prípade Maartena Stekelenburga. Zaujímavosťou je, že Toffees nevyhrali na pôde Tottenhamu už takmer desať rokov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 26. Son, 47. Kane, 59. Kane, 81. Eriksen

    Karty:   45. Jagielka (EVE), 75. Rooney (EVE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:7. Fauly: 11:15.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier (74. Wanyama), M. Dembélé (82. Moussa Sissoko) – Eriksen (87. Lamela), Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Wanyama, Lamela, Moussa Sissoko, F. Llorente, Walker-Peters.

    Everton FC: Pickford – Kenny, Holgate, Jagielka (C), Cuco Martina – James McCarthy (72. Schneiderlin), Gueye – Bolasie (57. Lennon), Rooney, G. Sigurdsson – Tosun (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Schneiderlin, Lennon, Niasse, Lookman, Calvert-Lewin.

    Rozhodca: Craig Pawson