Girona – Las Palmas 6:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 0:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
La Coruña – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
0:1 (0:0)
Villarreal CF
Sobota 13.01.2018, 16:15Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid v domácej najvyššej súťaži tretíkrát po sebe nevyhral a predĺžil svoje výsledkové trápenie. Biely balet bol počas celého stretnutia aktívnejší, mal viac príležitostí na skórovanie ako súper, ale doplatil na chabú efektivitu. Domáci museli v závere vsadiť na ofenzívnu kartu, pustili Villarreal do brejku a Pablo Fornals zabezpečil hosťom prekvapivé víťazstvo na pôde favorita. (18:06:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Real nevyužil rohový kop. Center Toniho Kroosa na prednej žrdi síce našiel voľného spoluhráča, ale jeho zakončenie nebolo presné.
     
    90+2
    Madridčania nevedia prepasírovať loptu do pokutového územia. Center Daniela Carvajala bol zblokovaný a domáci musia začínať od nuly.
     
    90+1
    Real Madrid dostáva k dispozícii iba tri nadstavené minúty. Bielemu baletu tečie do topánok a na hráčoch je citeľná nervozita.
     
    90
    Domáci fanúšikovia nemôžu byť spokojní. Niektorí predčasne odchádzajú, niektorí len nechápavo pozerajú a ďalší pískajú.
     
    89
    Lucas Vázquez (Real Madrid) dostal žltú kartu. Striedajúci futbalista vo farbách Realu Madrid sa dopustil nedovoleného zákroku v strede poľa.
    87. Pablo Fornals (VLR) - 0:1
     
    87
    Villarreal dal gól! Domácim nevyšla stávka na totálnu ofenzívu, pretože prepadli vzadu. Rýchly brejk hostí založil Denis Čeryšev, ktorý našiel pred bránou voľného Enesa Ünala, ale ten trafil iba výborne postaveného Keylora Navasa. Odrazenú loptu však poslal oblúčikom do siete PABLO FORNALS.
     
    87
    Lucas Vázquez bol tiesnený v šestnástke, nedokázal vystreliť a jeho prihrávku po zemi smerovala priamo do rukavíc Sergia Asenja.
     
    86
    Real Madrid dominuje vo všetkých štatistických ukazovateľoch, má hernú aj optickú prevahu, ale v koncovke sa trápi a chýba mu moment prekvapenia.
     
    85
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných päť minút a domáci stupňujú tlak. Teraz im po viacerých odrazoch lopty v šestnástke chýbal kúsok šťastia.
     
    83
    Posledné striedanie v zostave hostí. Samuel Castillejo opustil trávnik a nahradil ho defenzívnejšie ladený Antonio Rukavina.
     
    82
    Nacho Fernández a Keylor Navas sa nedohodli v defenzívnej činnosti a ponúkali sa v tom, kto odkopne loptu. Kostarický gólman napokon predišiel pohrome v podobe zbytočnej chyby.
     
    81
    Lucas Vázquez na seba naviazal až troch protihráčov, prihral úplne voľnému Lukovi Modrićovi, ale delovka Chorváta smerovala nad bránu.
     
    80
    Villarreal je momentálne v hlbokom bloku. Hostia so siedmimi mužmi stoja vo vlastnej šestnástke a neponúkajú Realu žiaden priestor.
     
    79
    Samuel Castillejo bol aktívny na hrote, ale pomáhal si rukami a jeho chmaty proti Marcelovi sa zdali rozhodcovi ako prehnané.
     
    78
    Pablo Fornals a Casemiro sa zrazili hlavami vo vzduchu a hlavný rozhodca prerušil hru. Dôvodom bol faul domáceho záložníka.
     
    76
    V tábore hostí evidujeme druhé striedanie. Na hrote útoku skončil Carlos Bacca, ktorého vymenil čerstvý Turek Enes Ünal.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 87. Fornals

    Karty:   58. Carvajal (REA), 89. L. Vázquez (REA) – 44. Bacca (VLR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:12.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Bale (70. Asensio), Isco (70. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, Kovačić.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Álvaro González, Bonera, J. Costa – Castillejo (83. Antonio Rukavina), Hernández, Trigueros – Raba (46. Čeryšev), Fornals, Bacca (76. Ünal).
    Náhradníci: Barbosa – Čeryšev, Marín, Ünal, Antonio Rukavina, Guerra, Francisco Torres.