Girona – Las Palmas 6:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 0:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
La Coruña – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid dosiahlo dôležité víťazstvo na pôde vo forme hrajúceho Eibaru. Hosťom zabezpečil tri body Kevin Gameiro, ktorý skóroval po brejku v prvom polčase. Domáci futbalisti predviedli v ďalšom priebehu zápasu veľkú snahu o vyrovnanie, ale až v závere si vypracovali gólové šance, ktoré napokon zostali nevyužité. (20:19:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po rohovom kope zakončoval hlavou Paulo Oliveira. Obranca Eibaru zase našiel pripraveného Jana Oblaka, ktorý úspešne zasiahol na čiare.
     
    90+2
    Ďalšia veľká príležitosť domáceho celku. Ander Capa prihrával spoluhráčovi, ktorý sa snažil o nožničky. Hostia loptu odkopli na roh.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nemal dôvod veľa nadstavovať. Nad rámec deväťdesiatich minút pridal ešte stoosemdesiat sekúnd.
     
    90
    Eibar mal na dosah vyrovnanie. Papakouli Diop výborne odcentroval pred bránu, Kike García sa oprel do lopty hlavou a tá len tesne minula vytúžený cieľ domácich hráčov.
     
    89
    Yannick Ferreira-Carrasco nemohol pokračovať v aktivite na útočnej polovici. Saúl Ñíguez mu prihrával do ofsajdovej pozície.
     
    88
    Fernando Torres získal loptu, kľučkou obišiel brániacieho hráča a potom si vypýtal faul. Hostia sa približujú k víťazstvu.
     
    87
    Diego Simeone diriguje svojich zverencov z lavičky. Madridčania sú zvyknutí na bránenie tesného náskoku, no musia odolávať tlaku súpera.
     
    85
    Ander Capa v snahe o dorážku tvrdo vletel do ležiaceho Lucasa Hernándeza, ktorý sa potom zvíjal na trávniku a získaval sekundy.
     
    84
    Takaši Inuj si potiahol loptu z ľavého krídla na stred a prudko vypálil spoza šestnástky. Jan Oblak pohotovo zasiahol a tento pokus vyrazil do bezpečia.
     
    83
    Atlético Madrid nezužitkovalo rohový kop. Fernando Torres márne bojoval o loptu na hranici pokutového územia.
     
    82
    Plynie posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Eibar stále stráca na favorizovaného súpera jeden presný zásah a pokúša sa o vyrovnanie.
     
    80
    Jan Oblak si pripísal druhý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. V tomto prípade zlikvidoval pokus Kikeho Garciu spoza šestnástky.
     
    79
    Fernando Torres sa dostával do ďalšieho zakončenia. Tentoraz strieľal z pravej strany pokutového územia veľmi nepresne nad bránu.
     
    78
    Eibar konečne poslal loptu medzi tri žrde. Po rohovom kope vyskočil najvyššie Paulo Oliveira, prudko hlavičkoval, ale Jan Oblak úspešne zasiahol na bránkovej čiare.
     
    77
    Fernando Torres ihneď skúšal vtipné zakončenie. Španielsky útočník usmernil loptu pätičkou mimo súperovej brány.
     
    76
    Obaja tréneri majú dostriedané. Diego Simeone stiahol z ihriska Antoina Griezmanna, ktorého vymenil Fernando Torres.
     
    74
    Obrovská šanca hostí. Atlético čakalo v druhom polčase takmer polhodinu na brejkovú situáciu a ihneď pohrozilo. Yannick Ferreira-Carrasco vysunul Antoina Griezmanna, ale ten zoči-voči brankárovi trafil Dmitrovića.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Gameiro

    Karty:   10. Alejo (EIB), 33. Ramis (EIB) – 73. Godín (ATM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:9.
    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Ramis, Ángel – Alejo (46. Orellana), Jordán (74. Diop), Dani García, Inuj – Charles (64. Kike García), Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Diop, Lombán, Kike García, Orellana, Peña.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (55. Ferreira-Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Gameiro (69. Augusto Fernández), Griezmann (76. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Augusto Fernández, F. Torres, Juanfran, Vitolo.