Girona – Las Palmas 6:0 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 0:1 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
La Coruña – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 13.01.2018, 18:30 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid dosiahlo dôležité víťazstvo na pôde vo forme hrajúceho Eibaru. Hosťom zabezpečil tri body Kevin Gameiro, ktorý skóroval po brejku v prvom polčase. Domáci futbalisti predviedli v ďalšom priebehu zápasu veľkú snahu o vyrovnanie, ale až v závere si vypracovali gólové šance, ktoré napokon zostali nevyužité. (20:19:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Po rohovom kope zakončoval hlavou Paulo Oliveira. Obranca Eibaru zase našiel pripraveného Jana Oblaka, ktorý úspešne zasiahol na čiare.
     
    90+2
    Ďalšia veľká príležitosť domáceho celku. Ander Capa prihrával spoluhráčovi, ktorý sa snažil o nožničky. Hostia loptu odkopli na roh.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nemal dôvod veľa nadstavovať. Nad rámec deväťdesiatich minút pridal ešte stoosemdesiat sekúnd.
     
    90
    Eibar mal na dosah vyrovnanie. Papakouli Diop výborne odcentroval pred bránu, Kike García sa oprel do lopty hlavou a tá len tesne minula vytúžený cieľ domácich hráčov.
     
    89
    Yannick Ferreira-Carrasco nemohol pokračovať v aktivite na útočnej polovici. Saúl Ñíguez mu prihrával do ofsajdovej pozície.
     
    88
    Fernando Torres získal loptu, kľučkou obišiel brániacieho hráča a potom si vypýtal faul. Hostia sa približujú k víťazstvu.
     
    87
    Diego Simeone diriguje svojich zverencov z lavičky. Madridčania sú zvyknutí na bránenie tesného náskoku, no musia odolávať tlaku súpera.
     
    85
    Ander Capa v snahe o dorážku tvrdo vletel do ležiaceho Lucasa Hernándeza, ktorý sa potom zvíjal na trávniku a získaval sekundy.
     
    84
    Takaši Inuj si potiahol loptu z ľavého krídla na stred a prudko vypálil spoza šestnástky. Jan Oblak pohotovo zasiahol a tento pokus vyrazil do bezpečia.
     
    83
    Atlético Madrid nezužitkovalo rohový kop. Fernando Torres márne bojoval o loptu na hranici pokutového územia.
     
    82
    Plynie posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Eibar stále stráca na favorizovaného súpera jeden presný zásah a pokúša sa o vyrovnanie.
     
    80
    Jan Oblak si pripísal druhý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. V tomto prípade zlikvidoval pokus Kikeho Garciu spoza šestnástky.
     
    79
    Fernando Torres sa dostával do ďalšieho zakončenia. Tentoraz strieľal z pravej strany pokutového územia veľmi nepresne nad bránu.
     
    78
    Eibar konečne poslal loptu medzi tri žrde. Po rohovom kope vyskočil najvyššie Paulo Oliveira, prudko hlavičkoval, ale Jan Oblak úspešne zasiahol na bránkovej čiare.
     
    77
    Fernando Torres ihneď skúšal vtipné zakončenie. Španielsky útočník usmernil loptu pätičkou mimo súperovej brány.
     
    76
    Obaja tréneri majú dostriedané. Diego Simeone stiahol z ihriska Antoina Griezmanna, ktorého vymenil Fernando Torres.
     
    74
    Obrovská šanca hostí. Atlético čakalo v druhom polčase takmer polhodinu na brejkovú situáciu a ihneď pohrozilo. Yannick Ferreira-Carrasco vysunul Antoina Griezmanna, ale ten zoči-voči brankárovi trafil Dmitrovića.
     
    74
    Domáci futbalisti stihli počas krátkeho prerušenia vystriedať. Joan Jordán odišiel mimo hracej plochy, nahradil ho Papakouli Diop.
     
    73
    Diego Godín (Atlético Madrid) urobil chybu v strede poľa a ihneď chytal protihráča rukami, aby neunikal dopredu. Hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.
     
    72
    Sedem rohových kopov, ale ani jedna jediná strela do priestoru brány. To je zatiaľ bilancia hráčov SD Eibar, ktorí sa nevedia presadiť v útoku.
     
    71
    Kike García sa pretlačil k zakončeniu na hranici pokutového územia a svoj pokus oprel o súpera, takže nasleduje rohový kop.
     
    69
    Diego Simeone siahol k ďalšiemu striedaniu. Z trávnika odišiel strelec jediného gólu Kevin Gameiro. Francúza vymenil Augusto Fernández.
     
    68
    Atlético je sformované na vlastnej polovici so všetkými jedenástimi hráčmi. Eibar má minimum priestor na kombináciu a nedokáže sa presadiť.
     
    67
    Od začiatku duelu husto prší, čo môže mať takisto vplyv na časté nepresnosti na oboch stranách. Hracia plocha je čoraz menej kvalitná.
     
    64
    Domáci lodivod urobil druhé striedanie v dnešnom stretnutí. Ako striedajúci žolík vybehol na trávnik Kike García, ktorý vymenil Charlesa.
     
    63
    Nebezpečná situácia pred Janom Oblakom. Domáci rozohrali štandardku, Sergi Enrich hlavičkoval do ohňa a Diego Godín si takmer zrazil loptu do vlastnej siete.
     
    62
    Hráči Atlética teraz potvrdili, že prihrávky im nejdú podľa predstáv. Yannick Ferreira-Carrasco a Antoine Griezmann si nedokázali vyhovieť na ľavom krídle.
     
    61
    Zaujímavý pohľad do štatistík. Hosťom vôbec nevychádza kombinácia, iba 40 % ich prihrávok našlo svojho adresáta. Toto číslo je z pohľadu druhého tímu tabuľky veľmi slabé.
     
    60
    Ubehla hodina hry a hostia si udržiavajú najtesnejší náskok vďaka presnému zásahu Gameira. Aktivita je síce na kopačkách hráčov Eibaru, no tí ešte nevystrelili do priestoru brány.
     
    59
    Lucas Hernández nezvládol osobný súboj s Anderom Capom, ale ihneď ho zastúpil Šime Vrsaljko, takže defenzíva hostí situáciu vyriešila v pokoji.
     
    58
    Od začiatku druhého polčasu sledujeme rovnaký obraz hry. Madridčania pozorne bránia, vyčkávajú vzadu a čakajú na nejaký brejk.
     
    56
    José Ángel zásobuje svojich spoluhráčov častými centrami z ľavého krídla, ale ani jeden z nich ešte neznamenal nebezpečenstvo pre Oblakovu bránu.
     
    55
    Prichádza prvé striedanie v tábore Madridčanov. Ángel Correa zamieril na striedačku, do hry sa pozrie Yannick Ferreira-Carrasco.
     
    53
    Atlético je v druhom polčase pasívne a len vyčkáva na vlastnej polovici. Diego Simeone neprejavuje spokojnosť s týmto priebehom.
     
    52
    Takaši Inuj si pomohol rukou pri spracovaní lopty a ihneď vedel, že je zle. Japonec sa smutne pozrel na rozhodcu a vrátil sa do defenzívy.
     
    50
    Fabián Orellana sa dostával do nádejnej pozície, ale lopta mu ušla pod nohou, a tak nemohol zakončovať zvnútra šestnástky.
     
    49
    Slovinský brankár v službách Atlética Madrid dnes nemusel riešiť ešte ani jednu priamu strelu. Aj preto hostia držia tesný náskok.
     
    48
    Jan Oblak musel vybehnúť z bránkovej čiary, aby stiahol do rukavíc center Takašiho Inuja z ľavého krídla.
     
    47
    Eibar od úvodných sekúnd druhého dejstva ovláda loptu a chce sa naďalej prezentovať útočným futbalom.
     
    46
    Po prestávke pokračujeme v hustom daždi. Domáci tréner urobil jednu zmenu. Do hry naskočil Fabián Orellana, ktorý vymenil Ivána Aleja.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Eibar v úvodnom dejstve častejšie kontroloval loptu, mal väčšiu snahu niečo vymyslieť vpredu, ale nevymyslel. Naopak, úspech slávila taktika hostí, ktorí vyčkávali na protiútoky. Z prvých dvoch šancí ešte neudreli, ale treťou nepohrdli. Po vydarenom brejku sa presadil Kevin Gameiro a zabezpečil Madridčanom tesne vedenie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Takaši Inuj síce neobišiel brániacich hráčov, ale jeho zblokovaný center prináša Eibaru výhodu rohového kopu.
     
    43
    Rozbehnutý Ángel Correa si posunul loptu do pokutového územia a v súboji s Josém Ángelom spadol na trávnik. Hlavný rozhodca odmietol odpískať penaltu.
     
    41
    Záver prvého polčasu ponúka stereotypný futbal. Domáci hráči sú nasťahovaní na útočnej polovici, ale nedokážu preniknúť do blízkosti brány.
     
    40
    Do konca úvodného dejstva zostáva posledných päť minút. Domáci tréner pokrikuje na svojich zverencov, pretože nie je spokojný s ich výkonom.
     
    38
    Eibar na chvíľu zavrel favorita pred jeho bránou, no nedokázal nič vymyslieť. Domáci vyprodukovali iba pár nepresných centrov.
     
    37
    Madridčania potvrdzujú, že ich defenzíva je nepriepustná. Dnes súperovi nedovolili ani raz ohroziť Jana Oblaka priamou strelou.
     
    36
    Opäť bol v centre diania Iván Alejo. Domáci záložník stiahol na trávnik Lucasa Hernándeza, takže hlavný arbiter odpískal faul.
     
    35
    Iván Alejo neustále skúša šťastie rýchlostnými súbojmi na pravom krídle. Zatiaľ sa jeho akcie končia neúspechom.
     
    33
    Iván Ramis (Eibar) v pozícii posledného hráča zastavil rozbehnutého Kevina Gameira. Inak by išiel Francúz sám na bránu. Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.
     
    32
    Rohové kopy domácim neprinášajú veľa radosti. Centrovaná lopta smerovala na prednú žrď, kde chýbali futbalisti Eibaru.
     
    31
    Ubehla viac ako polhodina hry. Domáci tím ešte ani raz nedokázal priamo ohroziť bránu Atlética Madrid. Rozohrá však piaty roh v zápase.
     
    29
    Eibar mohol odpovedať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Spred brány hlavičkoval Charles, no loptu poslal nad svätyňu Jana Oblaka, ktorý zostal pokojný.
     
    28
    Domáci futbalisti sú síce častejšie pri lopte, ale márne čakajú na nejakú vážnejšiu šancu. Naopak, Atlético si vytvorilo tri gólové príležitosti a raz udrelo.
    27. Kévin Gameiro (ATM) - 0:1
     
    27
    Atlético dalo gól! Aktívnejší hostia otvorili skóre z rýchleho protiútoku. Antoine Griezmann dostal presnú prihrávku do behu, vnikol do šestnástky a tam našiel svojho krajana KEVINA GAMEIRA, ktorý nemohol zaváhať.
     
    25
    Iván Alejo je aktívny na pravej strane, teraz dokázal obísť Lucasa Hernándeza v strede ihriska, ale obranca hostí ho poslal na trávnik.
     
    24
    Na oboch stranách nechýba bojovnosť a nasadenie. Momentálne však sledujeme skôr osobné súboje bez zaujímavého nápadu.
     
    22
    Lucas Hernández prudko odcentroval do šestnástky, ale Marko Dmitrović mal dobrý výhľad a loptu stiahol zo vzduchu do rukavíc.
     
    21
    Atlético Madrid môže využiť dnešné zaváhanie svojho mestského rivala, ktorý doma prehral s Villarrealom. Los Colchoneros by v prípade víťazstva zvýšili náskok pred Realom na desať bodov.
     
    19
    Kévin Gameiro vnikol do pokutového územia z pravého krídla, prudko prihrával pred bránu, ale tam našiel iba hráčov súpera.
     
    18
    Ángel Correa a Antoine Griezmann si po úvodnej štvrťhodine vymenili miesta. Prvý menovaný sa stiahol na pozíciu pravého záložníka, Francúz vytvoril útočný tandem s Kevinom Gameirom.
     
    16
    Antoine Griezmann sa prvýkrát ocitol na hrote útoku. Francúzsky futbalista bol údajne v ofsajde, ale rozhodca na čiare nepredviedol istý verdikt.
     
    15
    Atlético výborne prepína medzi defenzívou a útokom. Hostia sa bránia so všetkými jedenástimi mužmi, ale majú bleskový prechod do ofenzívy.
     
    14
    Marko Dmitrović musel vybehnúť mimo šestnástky, ale bol včas pri lopte a odkopol ju ďaleko od napádajúceho Kevina Gameira.
     
    12
    Oproti pôvodnému rozostaveniu v tíme hostí nepôsobí na hrote Antoine Griezmann. Francúz hrá na pravom krídle, vpredu zatiaľ operuje Ángel Correa.
     
    11
    Nádejná príležitosť hostí. Šime Vrsaljko vymyslel prudkú prihrávku cez celú šírku pokutového územia na úplne voľného Kokého, ktorého strela bez prípravy nesmerovala do odkrytej siete.
     
    10
    Takaši Inuj mal pred sebou voľný priestor, postupne si loptu ťahal bližšie k bráne, ale jeho pokus o ďalekonosnú strelu bol zblokovaný. Medzitým dostal žltú kartu Iván Alejo (Eibar).
     
    9
    Aktívny Ángel Correa si pomohol nedovoleným zákrokom na hrote útoku. Hostia sa musia opäť stiahnuť do defenzívy.
     
    8
    Iván Alejo sa prebehol po pravom krídle. Domáci záložník napriek snahe nedokázal dostihnúť prudkú prihrávku, ktorú zrýchlil mokrý trávnik.
     
    7
    Futbalisti Eibaru mali k dispozícii už tretí rohový kop v dnešnom stretnutí. Do koncovky sa tlačil Sergi Enrich, ale ešte predtým rozhodca odpískal útočný faul.
     
    5
    Ángel Correa si chcel napraviť chuť. Tentoraz zvolil prudké zakončenie z hranice šestnástky a donútil Marka Dmitrovića k úspešnému zákroku.
     
    4
    Atlético výborne zakombinovalo na jeden dotyk. Všetko začal Šime Vrsaljko, Antoine Griezmann potom sklepol loptu do šance Ángelovi Correovi, ale jeho krížna strela tesne minula cieľ.
     
    3
    Ubehlo len niekoľko sekúnd a nasledoval ďalší roh domáceho celku. Iván Alejo si však nedokázal spracovať loptu, takže nestrieľal.
     
    2
    Domáci futbalisti rozohrali už na začiatku druhej minúty rohový kop. Center do pokutového územia vyriešila defenzíva hostí.
     
    1
    Podobne ako v dueli Realu Madrid s Villarrealom, aj teraz sa budú musieť hráči vysporiadať s hustým dažďom, ktorý kropí trávnik v Eibare.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Ramis, Ángel – Alejo, Jordán, Dani García, Inuj – Charles, Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Diop, Lombán, Kike García, Orellana, Peña.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa, Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Gameiro, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Augusto Fernández, F. Torres, Juanfran, Vitolo.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola španielskej La Ligy. Vo forme hrajúci Eibar privíta na domácom trávniku druhé Atlético Madrid.

    Eibar zažil veľmi slabý začiatok sezóny. V úvodných jedenástich dueloch zaznamenal iba dve víťazstvá, dve remízy a až sedem porážok. Od druhej polovice novembra však produkuje vynikajúce výsledky. Malý baskický klub momentálne ťahá šnúru siedmich zápasov bez prehry, v rámci ktorej až šesťkrát vyhral. V aktuálnej sezóne preto nazbieral už 27 bodov s negatívnym skóre 24:30 a patrí mu siedma priečka, iba bod za šiestym Villarrealom, ktorý drží poslednú postupovú miestenku do Európskej ligy. V prospech Eibaru hrá aj fakt, že sa môže sústrediť výlučne na domácu najvyššiu súťaž.

    Atlético Madrid sa nachádza priebežne na druhej pozícii za suverénnou Barcelonou, na ktorú stráca deväť bodov. Los Colchoneros prehrali v tomto ligovom ročníku iba raz (tesne pred Vianocami podľahli Espanyolu Barcelona na jeho trávniku 0:1), ale dosiahli až šesť nerozhodných výsledkov, kvôli čomu výraznejšie zaostávajú za katalánskym lídrom. Atlético absolvovalo od zakopnutia s Espanyolom štyri duely, v ktorých vždy triumfovalo. V prípravnom zápase s Al Ahly vyhralo 3:2, v Copa del Rey vyradilo Lleidu po výsledkoch 4:0 vonku a 3:0 doma, v lige porazilo Getafe pred vlastnými fanúšikmi 2:0.

    Eibar od postupu do španielskej najvyššej súťaže ani raz nezdolal Atlético Madrid. Mužstvo Diega Simeoneho nazbieralo v La lige proti baskickému celku plný počet osemnástich bodov, keď v šiestich dueloch šesťkrát vyhralo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 27. Gameiro

    Karty:   10. Alejo (EIB), 33. Ramis (EIB) – 73. Godín (ATM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 12:9.
    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Ramis, Ángel – Alejo (46. Orellana), Jordán (74. Diop), Dani García, Inuj – Charles (64. Kike García), Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Diop, Lombán, Kike García, Orellana, Peña.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (55. Ferreira-Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Gameiro (69. Augusto Fernández), Griezmann (76. F. Torres).
    Náhradníci: Moyà – Ferreira-Carrasco, Augusto Fernández, F. Torres, Juanfran, Vitolo.