Atlético Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Malaga – Bilbao 3:3 (kon.)
Girona – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
1:2 (1:2)
Real Madrid
Sobota 23.09.2017, 16:15Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Deportivo Alavés

    Prekvapenie minulej sezóny je na tom takmer najhoršie zo všetkých klubov ligy, pretože po piatich kolách je Alavés bez bodu predposledný a navyše nestrelil ani jeden gól. Horšie je na tom už len Málaga, ktorá má ešte negatívnejšie skóre. Navyše, kopačky dostal tréner Luis Zubeldía a nový sa ešte nenašiel.

    Deportivo prehralo 0:1 s Legánes, 0:2 s Barcelonou, 0:1 proti Celte Vigo a 0:3 zvíťazil Villarreal a naposledy najtesnejším rozdielom aj La Coruňa.

    Real Madrid CF

    Kráľovský veľkoklub to v lige zatiaľ nezobral tak, ako by si predstavoval. Na domácej pôde dokonca nezvíťazil. Po dvoch remízach s Valenciou a Levante prišla dokonca prehra 0:1 proti Betisu Sevilla, ktorá znamenala ukončenie série 67 zápasov v rade s aspoň jedným strelným gólom. "Biely balet" zvíťazil aspoň na pôdach súperov, v La Coruni aj v San Sebastiáne, a tak mu patrí priebežná ôsma priečka so ziskom ôsmich bodov.

    Po treste sa vrátil Cristiano Ronaldo, ale na gól v La Lige si ešte bude musieť počkať. Najlepšími ligovými strelcami teda zatiaľ je dvojica Marco Asensio a Gareth Bale, ktorá dala po dva góly.

    Zaujímavý zápas to môže byť pre trénera Realu Zinedinea Zidanea, ktorého syn Enzo Fernández v lete prestúpil práve do Alavésu.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Maripán, Ely, R. Duarte – D. Torres, García – Burgui, Medrán, I. Gómez – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Ó. Romero, Pedraza, Alexis, Sobrino, Wakaso, Pina.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Nacho Fernández – D. Ceballos, Casemiro, Isco – L. Vázquez, Ronaldo, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – M. Llorente, Tejero, Mayoral, Hakimi, Bale, Modrić..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Real Madrid sa v úvode stretnutia chopil lopty a drží ju na svojich kopačkách. Prvá útočná akcia začala u Navasa, následne sa Ronaldo pokúsil hľadať Vazquéza.
     
    2
    Kombinácia hosti pred šestnástkou súpera k úspechu neviedla, pretože po prihrávke doprava loptu zastavil Duarte a tým pádom prerušil celú snahu.
     
    3
    Lucas Vazquéz nedokázal dobehnúť loptu na hracej ploche, tá ušla za bránkovú čiaru a od vlastnej brány preto môže rozohrávať Pacheco.
     
    4
    Munir El Haddadi sa dostal do šestnástky súpera, cez stopéra Ramosa dokonca vystrelil na vzdialenejšiu tyč, no bránu minul a navyše sa španielsky útočník dostal do ofsajdu.
     
    5
    Zaujímavosťou tohto zápasu je, že v základnej zostave Deportiva Alavés nastúpili až traja bývalí hráči a odchovanci Realu Madrid. Ide o brankára Fernanda Pacheca a záložníkov Burguia s Alvarom Medránom. Na lavičke je Rubén Sobrino. Navyše, ani na lavičku sa nedostal syn Zinedinea Zidanea, trénera Realu, Enzo Fernández.
     
    7
    Prvý rohový kop tohto zápasu skončil šancou, nakoľko prudký center smeroval do brány a Keylor Navas mal čo robiť, aby loptu dostal spomedzi mnohých hráčov do bezpečia.
     
    8
    Real Madrid je po snahe súpera znova na útočnej polovici, avšak do šestnástky sa hráči favorita tohto zápasu ešte nedostali, takže sa o to stále snažia.
     
    9
    Lucas Vazquéz dostal loptu sprava centrom pred malé vápna, odtiaľ bez väčších problémov odkopol obranca Maripán.
     
    10
    Brugui spracoval dlhý pas pred Sergiom Ramosom. Najskôr možno zahral rukou, potom bol pravdepodobne za autovou čiarou, ale nepískalo sa ani raz.
     
    10
    Real Madrid dal gól!
    Ďalšia mladá hviezda v tíme hostí ukazuje svoje kvality. DANI CEBALLOS si otvára strelecký účet v novom tíme po tom, ako sa na hranici šestnástky aj so šťastím dostal cez súpera a následne trafil po zemi presne k žrdi.
    10. Dani Ceballos (REA) - 0:1
     
    12
    Real Madrid po strelenom góle neútočí nijako prehnane, ale drží loptu v strede ihriska. Nakoniec prišla strata po faule na poliacej čiare.
     
    13
    Aj Duarte si vypýtal faul. Tentoraz sa pri postrannej čiare previnil Lucas Vazquéz. Alavés pokračoval dlhým nákopom, Burgui sa presadiť nedokázal.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Carlos Vigaray (Deportivo Alavés).
     
    15
    Ceballos preťal dráhu Burguimu, ktorý sa snažil rozvíjať akciu po krídle. Záložník Deportiva Alavés bude asi potrebovať ošetrenie, pretože nepríjemne dopadol na ruku.
     
    16
    Už hráme ďalej, Burgui je ošetrovaný za postrannou čiarou. Ceballos sa ale faulom neprevinil, pretože loptu odvrátil prvú a práve cez ňu španielsky hráč Alavésu spadol.
     
    17
    Hráči Deportiva Alavés sa snažia útočiť, čo im ide zatiaľ trochu horšie, ale šancu už mali a prísť môže aj z tohto priameho kopu po faule Casemira.
     
    18
    Ibai Gómez poslal nebezpečný center na zadnú tyč, hráči Realu Madrid sa dokázali ubrániť a dokonca vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý skončil faulom na Asensia.
     
    19
    Real rozohral iba na krátko a loptu vrátil smerom dozadu, odkiaľ začína ďalšia snaha "Bieleho baletu" niečo zaujímavejšie pred bránou Pacheca vymyslieť.
     
    20
    Opäť sa píska faul, hráči Alavésu rozohrávali v zadných radoch. Keď sa snažili dopredu prejsť po krídle, tak si Nacho vypýtal faul od Burguiho.
     
    21
    Veľmi opatrná pasáž stretnutia. V posledných minútach si oba tímy dávajú veľký pozor na zadné dvierka a nikam sa neženú. Snažia sa hlavne nespraviť chybu.
     
    22
    Casemiro našiel zhruba desať metrov pred šestnástkou súpera Lucasa Vazquéza, ktorý sa chcel otočiť, ale Duarte španielskeho súpera fauloval.
     
    23
    Cristiano Ronaldo z dobrej pozície nakoniec nestrieľal, ale centroval a dokonca našiel hlavu Sergia Ramosa. Ten v dobrej pozícii našiel len priestor, kde bol pripravený Pacheco.
     
    24
    Real Madrid získal rohový kop, z ktorého sa síce jeho hráči nepresadili. Prišiel však ešte center sprava od Carvajala, Varane hlavičkoval mimo a navyše fauloval.
     
    25
    Rodrigo Ely si dal na hranici svojej šestnástky veľký pozor na protihráča Asensia a dokonca si vypýtal faul, čím zabránil prechodu mladíka do šance.
     
    26
    Nacho Fernández spracoval loptu vedľa šestnástky, prehodil si ju na pravačku, avšak vyslal veľmi nepresný center, ktorým nenašiel nikoho.
     
    27
    Marco Asensio vyslal prudký strieľaný center do pokutového územia protivníka, avšak lopta bránu minula a tečovať ju nedokázal ani nabiehajúci Lucas Vazquéz.
     
    28
    Burgui sa snažil vyslať do šance Ibaia Gómeza, ten si do otvoreného priestoru síce nabehol, ale zaujímavý pas skončil zákrokom pozornej madridskej defenzívy.
     
    30
    Cristiano Ronaldo si nabehol na prvú žrď, kam dostal presný center z rohového kopu, lenže Portugalčan namieril hlavou nad priestor brány Fernanda Pacheca.
    30. Nacho Fernández (REA)
     
    31
    O krásny moment sa teraz postarali obe strany, pretože po centri Isca hlavičkoval Nacho Fernández. Zakončenie malo gólové parametre, Fernando Pacheco krásne vyrazil na rohový kop.
     
    32
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
     
    33
    Keylor Navas si musel dať pozor na strelu z priameho kopu, ktorá preletela ponad múr a smerovala k žrdi. Kostaričan bez problémov zasiahol.
     
    34
    Center Marca Asensia z rohového kopu nebezpečný nebol. Lopta sa ešte do ohňa vrátila, faulom si pomohol stopér Varane.
     
    35
    Burgui pri jednej akcii dvakrát spadol, faul sa nepískal ani raz a dokonca dokázal vybojovať aj druhý rohový kop pre domáci Deportivo Alavés.
     
    36
    Cristiano Ronaldo spadol na zem, následne ho takmer trafil Ely, ktorý si naskočil na hlavičku a mieril nad. Stopér Alavésu išiel taktiež k trávniku a spoločne s ním i Casemiro. Faul sa nepískal žiadny, Real roh prečkal.
     
    37
    Real Madrid drží loptu v strede ihriska, kde sa mu darí držať súpera na odstup. Určite by si však hráči a fanúšikovia hosťujúceho mužstva priali ďalší presný zásah.
     
    38
    Kombináciu Realu Madrid zastavil až faul, pretože na krídle sa previnil Nacho Fernández. Ešte predtým sa nepískalo po páde Cristiana Ronalda.
     
    39
    V tejto chvíli to nevyšlo ani na pravom krídle. Rubén Duarte si dal totiž veľký pozor na Lucasa Vazquéza a obranca Alavésu loptu odkopol.
     
    40
    Tím Alavés práve strelil gól!
    Domáci celok strieľa svoj prvý gól v sezóne a to hneď veľkému Realu Madrid. Trvalo to rovných štyristo minút, až sa Munir El Haddadi dostal ku krásnemu centru sprava a ešte krajšie hlavou spred päťky zakončil do rohu brány úplne nestrážený MANU GARCÍA. Keylor Navas bol bez šance.
    40. Manuel García (DAL) - 1:1
     
    42
    Real Madrid sa snaží odpovedať a najlepšie by to bolo do polčasu. Po ľavej strane to ale neprešlo, takže Alavés prešiel až do šestnástky, kde Burgui poslal zlú prihrávku do dobrej pozície pre Munira.
     
    42
    Real Madrid dal gól!
    DANI CEBALLOS strieľa svoj druhý presný zásah v zápase a to v naozaj dôležitej chvíli. Nákop do šestnástky vyrazil pred Ronaldom Pacheco priamo na kopačky spomínaného Španiela a ten ju poslal do siete.
    42. Dani Ceballos (REA) - 1:2
     
    44
    Žltú kartu dostáva Rodrigo Ely (Deportivo Alavés).
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid išiel do vedenia zásluhou Ceballosa, lenže pred prestávkou inkasoval z hlavy Manu Garcíu. Pre Alavés to bol prvý gól sezóny. Dani Ceballos však udrel aj druhýkrát, a tak je stav priaznivejší pre hostí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Carlos Vigaray, prichádza Alexis.
     
    47
    Domáci hráči sa dostali k rohovému, ktorý hlavičkou zakončil Rodrigo Ely iba do miest, kde Navas dočiahol. Isco potiahol kontru, centrom našiel Cristiana Ronalda a ten po spracovaní vystrelil do bočnej siete.
    47. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    48
    Ofenzívny faul Isca končí krídelnú akciu Realu Madrid, na zemi sa ocitol Burgui, ktorý v tomto stretnutí už niekoľkokrát pocítil tvrdosť súperov.
     
    50
    O zaujímavú prihrávku za obranu sa pokúšal Ibai Gómez, ktorý hľadal nabiehajúceho Munira, lenže včas v sklze loptu na roh odpratal Varane.
     
    51
    Isco sa cez Alexisa poľahky dostal k centru na zadnú tyč, tam nečíhal žiadny z jeho spoluhráčov. Do kombinácie sa mu ešte ponúkal Cristiano Ronaldo, toho Španiel nevyužil.
     
    52
    Duarte našiel v šestnástke súpera za obrancami Munira El Haddadiho, ten vystreliť cez Varanea nedokázal a navyše stál v postavení mimo hry.
     
    53
    Cristiano Ronaldo to vyskúšal ľavačkou a brankár Pacheco musel ísť na zem, ale zasahovať nakoniec potrebné nebolo, pretože lopta išla tesne vedľa.
     
    54
    Isco sa po krásnom nákope Varanea dostal sám až k brankárovi Pachecovi a práve on bývalého spoluhráča v obrovskej šanci skvele vychytal.
    54. Isco (REA)
     
    56
    Hrá sa v strede poľa, kde má loptu na kopačkách hlavne Real Madrid. Ten drží vedenie, aj keď tesné a nijak extra sa nemusí ponáhľať smerom dopredu.
     
    57
    Duarte sa po krídle s Gómezom ďaleko nedostali, zastavila ich pozorná defenzíva súpera a všetko ukončil na druhej strane faul Alexisa proti Nachovi.
     
    58
    Real Madrid pokračuje v jednoduchých prihrávkach, núti súpera behať a kontroluje hru. Alavésu to smerom dopredu veľmi dobre nejde.
     
    59
    Alváro Medrán si to nasmeroval kolmo do šestnástky, prebiť až tam sa mu však nepodarilo a všetko ukončila jednoduchá strela do náručia Navasa.
     
    60
    Vstúpili sme do poslednej polhodiny tohto zápasu a vyzerá to tak, že Alavés bude musieť pridať, ak chce z toho zápasu pomýšľať čo i len na bod.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Álvaro Medrán (Deportivo Alavés).
     
    62
    Ronaldo si rozmyslel strelu pred šestnástkou, prihral ešte doprava, kde bol Carvajal. Jeho pas poslal dvojica Ely a Alexis na rohový kop.
     
    63
    Po rohovom kope priame nebezpečenstvo nehrozilo, ale Cristiano Ronaldo sa vzápätí dostal ku krásnej strele, ktorú zastavil žrď. K dorážke nakoniec neprišlo.
    63. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    64
    Sergio Ramos dostal po štandardnej situácii loptu hlavou do siete, ešte pred tým sa ale pískal faul Cristiana Ronalda, takže všetko vzrušenie je zbytočné.
     
    65
    Lucas Vazquéz vytiahol presný center do miest, kde bol Cristiano Ronaldo, lenže nožničky tohto Portugalčana nevyšli ale, že vôbec.
     
    66
    Akcia hostí ešte trvala, strela Isca však presná nebola a išla veľmi vysoko nad bránu protivníka.
     
    67
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Burgui, prichádza Alfonso Pedraza.
    67. Manuel García (DAL)
     
    68
    Manu García v súboji s Lucasom Vazquézom trafil svojho súpera úmyselne lakťom do tváre a hlavný arbiter za to udelil aj nejaké žlté karty. Pravdepodobne však za protesty na oboch stranách. Na oficiálne rozuzlenie si ešte chvíľu musíme počkať.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Manuel García (Deportivo Alavés).
     
    70
    Keylor Navas mal obrovské šťastie, pretože strelu Pedrazu,ktorú poriadne tečoval Varane, zastavila konštrukcia brány, konkrétne brvno. Deportivo mohlo razom vyrovnať.
    70. Alfonso Pedraza (DAL)
     
    72
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Marcos Llorente.
     
    73
    Lucas Vazquéz sa po krídle nedostal cez svojho strážcu Duarteho, ale nasledovať bude rohový kop, pretože ako posledný sa lopty dotkol obranca Alavésu.
     
    74
    Roh sa neujal, ale po chvíli Isco poslal center sprava. Pachecovi lopta vypadla pred prázdnu bránu, tú Sergio Ramos z nejakých šiestich metrov trestuhodne minul.
    74. Sergio Ramos (REA)
     
    76
    Pedraza po príchode na ihrisko vo svojej druhej obrovskej šanci. Rútil sa sám na brankára Keylora Navasa, ktorého dokázal prekonať, lenže loptu do siete nepustila žrď.
    76. Alfonso Pedraza (DAL)
     
    78
    Pedraza je po príchode na trávnik veľmi aktívny a znova sa snažil na krídle, ale cez svojho strážcu sa mu loptu pred bránu Navasa dostať nepodarilo.
     
    79
    Sergio Ramos a Manu García sa ocitli na zemi v šestnástke Realu Madrid, lenže po jemnej zrážke to obaja prihrali a hlavný arbiter teda situáciu nechal tak.
     
    81
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Ibai Gómez, prichádza Rubén Sobrino.
     
    82
    Real Madrid sa snaží držať loptu ďaleko od svojej brány, čo sa mu v týchto chvíľach aj darí. Marco Asensio sa hneď dvakrát dostal strele spoza vápna, obe boli zablokované.
     
    83
    Dobrý center do šestnástky domáceho tímu sa neujal, loptu dostali obrancovia Alavésu na rohový kop. Iscov pas presný nebol.
     
    84
    Veľmi dobrý technický pokus spoza šestnástky k žrdi vyslal Lucas Vazquéz, Pacheco bol včas na mieste a dokázal vyraziť loptu do bezpečia.
     
    85
    Cristiano Ronaldo s ďalšou dobrou strelou, ktorá išla tesne nad zemou k žrdi, no Pacheco si znova pripisuje dôležitý zákrok.
     
    86
    Alavés síce získal rohový kop, ale centrovaná lopta nebola zakončená nikým. Alexis sa síce ocitol na zemi, avšak nie po tom, ako ho niekto fauloval.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Daniel Torres (Deportivo Alavés).
     
    88
    Vazquéz dostal loptu po krídle až do malého vápna, kde ešte prihrával na Isca, lenže ten medzi dvomi obrancami Alavésu nevystrelil. Navyše sa zdalo, že Manu García fauloval, no penalta z toho nebola.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
     
    90
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Borja Mayoral.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Center Medrána z priameho kopu defenzíva Realu Madrid odvrátila a hostia prešli dopredu. Ronaldo prihral na Asensia, ktorý váhal a nakoniec teda nevystrelil.
     
    90+3
    Marco Asensio naviezol loptu až pred šestnástku súpera, odkiaľ vyslal tiahly pokus na zadnú tyč. Bránu tesne minul.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid vybojoval tri body po prehre s Betisom. O všetkom rozhodol mladík Dani Ceballos už v prvom polčase, kedy dal dva presné zásahy. Deportivo Alavés síce strelilo prvý presný zásah v lige, lenže gól Manu Garcíu nestačil. (18:08:48)

    Matej Kubove

    Góly: 40. García – 10. D. Ceballos, 42. D. Ceballos

    Karty:   14. Vigaray (DAL), 44. Ely (DAL), 61. Medrán (DAL), 68. García (DAL), 87. D. Torres (DAL) – 32. Carvajal (REA), 89. Nacho Fernández (REA)


    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray (46. Alexis), Maripán, Ely, R. Duarte – D. Torres, García – Burgui (67. Pedraza), Medrán, I. Gómez (81. Sobrino) – Munir.
    Náhradníci: Sivera – Ó. Romero, Pedraza, Alexis, Sobrino, Wakaso, Pina.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Nacho Fernández – D. Ceballos (72. M. Llorente), Casemiro, Isco (90. Mayoral) – L. Vázquez, Ronaldo, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – M. Llorente, Tejero, Mayoral, Hakimi, Bale, Modrić.