West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Burnley – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Everton – Bournemouth 2:1 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 5:0 (kon.) | Southampton – Manchester United 0:1 (kon.) | Stoke City – Chelsea 0:4 (kon.)
Swansea – Watford 1:2 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:3 (kon.)
koniec
Leicester City
2:3 (1:2)
Liverpool FC
Sobota 23.09.2017, 18:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si čiastočne napravujú chuť z nevydarenej série zápasov. Na ihrisku Leicesteru City vyhrali 2:3, keď sa o rozhodujúci gól postaral Jordan Henderson. Smutným hrdinom zápasu je Jamie Vardy. Domáci kanonier síce skóroval, ale v 73. minúte nepremenil pokutový kop. Loptu poslal do stredu brány, čo očakával Simon Mignolet. Ten dnes nepredviedol istý výkon, chyboval aj pri prvom góle, no zneškodnenou penaltou zachránil svojmu tímu víťazstvo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:29:10)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lopta sa opäť ocitla v pokutovom území Liverpoolu. Ako víchor tam ale priletel James Milner a ráznym odkopom poslal loptu do bezpečia. Do konca duelu zostáva posledná avizovaná nadstavená minúta.
     
    90+3
    Domáci to skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu, ale Simon Mignolet situáciu vyriešil. Následne hostia loptu stratili, no nepresnou prihrávkou sa zaskvel aj jeden z hráčov v modrom drese.
     
    90+2
    Jamie Vardy to teraz prehnal so svojim dôrazom. Hlavný rozhodca ho za súboj s Albertom Morenom odmeňuje žltou kartou. Liverpool môže zbierať cenné sekundičky.
     
    90+1
    Dnešná futbalová dráma bude pokračovať ešte päť minút. Na začiatku prvej nadstavenej minúty sa snažil presadiť Daniel Sturridge, ale včas ho dokázal odzbrojiť Harry Maguire.
     
    90
    Po spomínanom dlhom vhadzovaní píska hlavný rozhodca útočný faul. Harry Maguire si totiž jasne pomohol rukami v súboji s kapitánom súpera Jordanom Hendersonom.
     
    89
    Domácim futbalistom čas veľmi rýchlo uteká. Už aj stopér Harry Maguire sa snaží podporovať útok, no v súboji s Jamesom Milnerom vybojoval len aut. Dlhú loptu do šestnástky pošle Ben Chilwell.
     
    87
    Kelechi Iheanacho sa snažil presadiť po svojej ľavej strane. Obranné povinnosti si však splnil Joël Matip, a tak bude nasledovať odkop od brány Simona Mignoleta.
     
    86
    Teraz sme videli množstvo osobných súbojov pred pokutovým územím Liverpoolu. Napokon to všetko ukončil Joe Gomez, ktorý poslal loptu mimo hracej plochy.
     
    85
    Georginio Wijnaldum jednoducho vonku góly nedáva. Tentokrát mal dobrú šancu zmeniť túto štatistiku, no po prihrávke Alexa Oxlada-Chamberlaina netrafil bránu súpera. Kasper Schmeichel sa s rozohrávkou veľmi ponáhľa.
     
    84
    Akcia hostí pokračovať nemohla, keďže Mohamed Salah bol v ofsajde. Na druhej strane to domáci skúšali centrom z pravej strany, no hlavný arbiter píska úročný faul Islama Slimaniho.
     
    83
    Domáci futbalisti zostanú pri lopte, pretože si nedovoleným spôsobom pomohol Dejan Lovren. Na trávniku sa ocitol Jamie Vardy, ktorý môže byť smutným hrdinom dnešného duelu.
     
    82
    Dánsky brankár sa opäť musel mať na pozore. Spoza pokutového územia a Wesa Morgana vystrelil ľavačkou Daniel Sturridge a pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop. Po ňom sa však hostia nepresadili.
     
    81
    Mohamed Salah predviedol peknú individuálnu akciu. Presadil sa po pravej strane cez Bena Chilwella, dokázal aj zakončiť, no jeho strelecký pokus z náročnej pozície vyráža Kasper Schmeichel.
     
    80
    V krátkom časovom úseku sleduje ďalšie a zároveň posledné striedanie zápasu. Marc Albrighton putuje na lavičku náhradníkov a striedajúcim žolíkom bude chcieť byť Islam Slimani.
     
    79
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Jürgen Klopp posiela na trávnik kritizovaného Alexa Oxlada-Chamberlaina. Anglický reprezentant vymení Philippeho Coutinha.
     
    77
    Teraz sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Domáci sa snažia útočiť, no stredová formácia súpera funguje dobre. Tú vystužil pred aj James Milner, ktorý bol kapitánom Liverpoolu v predošlých sezónach.
     
    76
    Liverpool naďalej drží svoj tesný náskok. Leicester City má v druhom polčase územnú prevahu, no pred malou chvíľou zahodil obrovskú šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+3. Okazaki, 69. Vardy – 15. M. Salah, 23. Coutinho, 68. Henderson

    Karty:   17. Albrighton (LEC), 22. Ndidi (LEC), 90+2. Vardy (LEC) – 45+2. Matip (LIV), 56. Lovren (LIV), 72. Mignolet (LIV)

    Nepremenená penalta: 73. Vardy (LEC), brankár Mignolet zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:14.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (61. Gray), Ndidi, A. King, Albrighton (80. Slimani) – Okazaki (74. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Amartey, Iborra, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (74. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (65. Sturridge), Coutinho (79. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Klavan, Alexander-Arnold, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Rozhodca: Anthony Taylor