Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.) | Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Mainz – Hertha 1:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:0 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 23.09.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Schalke 04 na dnešný duel rozhodne nebude v dobrom spomínať. Počas celého zápasu malo územnú prevahu, celkovo vystrelilo 17-krát, no napriek tomu prehralo. V druhom polčase zahodili veľké šance Jevhen Konopljanka či Guido Burgstaller. Hoffenheim napokon vyhral 2:0, keďže v nadstavenom čase skóroval aj Lukas Rupp. Zverenci Juliana Nagelsmanna majú tento týždeň stopercentnú bilanciu a momentálne sú na prvom mieste tabuľky. Naopak, Schalke 04 kleslo na siedme miesto s bilanciou tri výhry a tri prehry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:29:08)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Lukas Rupp (HOF) - 2:0
     
    90+3
    Hoffenheim dal gól! Je rozhodnuté! Domáci futbalisti si dnešné víťazstvo ustrážia, keďže v nadstavenom čase strieľajú druhý gól. Na odkop Dennisa Geigera si nabehol LUKAS RUPP, vyhral súboj s Ralfom Fährmannom a následne poľahky nasmeroval loptu do opustenej brány.
     
    90+2
    Ralf Fährmann bežal do pokutového územia súpera, keďže hostia mali k dispozícii rohový kop. Jevhen Konopljanka poslal loptu do ohňa, tam hlavičkoval Matija Nastasić, ale priestor troch žrdí nenašiel.
     
    90+1
    Thilo Kehrer sa snažil presadiť po ľavej strane, respektíve chcel vybojovať aspoň priamy kop. Napokon sa mu to neporadilo a jeden z domácich futbalistov nasmeroval loptu až na polovicu súpera.
     
    90
    Hoffenheim drží loptu ďaleko od svojej brány. Nico Schulz síce rohový kop nevybojoval, no v tomto momente riadny hrací čas vypršal. Sascha Stegemann pridáva ešte štyri minúty.
     
    89
    Exekútorom priameho kopu bol napokon sám faulovaný Andrej Kramarić. Technickou strelou síce pekne obstrelil početný múr, no svojim pokusom nezaskočil brankára Ralfa Fährmanna.
     
    88
    Máme za sebou ďalšie dve minúty a presne taká istá porcia minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Domáci budú mať výhodu priameho kopu z 25 metrov, keďže Benjamin Stambouli fauloval Andreja Kramarića.
     
    86
    Domáci fanúšikovia sa už tešili z druhého gólu svojho tímu. Ten však napokon neplatí, keďže Mark Uth bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde. Dráma tak bude zrejme pokračovať do záverečných sekúnd.
     
    85
    Po predošlej situácii sa strhla drobná potyčka, ktorú napokon hlavný rozhodca Sascha Stegemann šalamúnsky vyriešil. Kartové tresty dostali Sandro Wagner a Breel Embolo.
     
    84
    Hostia mali výhodu ďalšieho rohového kopu, no Jevhen Konopljanka nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Okrem toho bol faulovaný Oliver Baumann, takže prípadný gól by aj tak neplatil.
     
    83
    Amine Harit sa teraz pekne obtočil okolo súpera a kolmou prihrávkou zrejme hľadal Guida Burgstallera. Ten sa ale k lopte nedostal, keďže dobre zapracoval obranca Benjamin Hübner.
     
    82
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Pavel Kadeřábek. Po jeho faule mali hostia výhodu priameho kopu, no zakončenie Benjamina Stambouliho nesmerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    81
    Hostia sa teraz dostali do náznaku gólovej šance. K odrazenej lopte sa dostal Thilo Kehrer, ale jeho zakončenie z vnútra pokutového územia stihol zblokovať domáci kapitán Kevin Vogt.
     
    80
    Domáci mohli ísť do rýchleho brejku, no všetko to pokazila nepresná prihrávka Sandra Wagnera. Namiesto nebezpečnej šance domácich bude nasledovať vhadzovanie hostí.
     
    79
    Breel Embolo niekoľko sekúnd po príchode na trávnik skúsil svoje strelecké šťastie. Jeho pokus však mieril nad bránu, a tak bude nasledovať ďalší odkop od domácej brány.
     
    78
    Tréner Domenico Tedesco posiela na trávnik ďalšieho hráča. Je ním Breel Embolo, čo znamená jasné posilnenie ofenzívy. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Max Meyer.
     
    77
    Domáci futbalisti mohli spraviť dôležitý krok k dnešnému víťazstvu. Po dobre rozbehnutom brejku sa dostal do zakončenia osamotený Mark Uth, no strelou ľavačkou z hranice šestnástky prestrelil bránu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 13. Geiger, 90+3. Rupp

    Karty:   58. Hübner (HOF), 82. Kadeřábek (HOF), 85. Wagner (HOF) – 16. Meyer (SCH), 85. Embolo (SCH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:11. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Geiger, Amiri (29. Rupp), Zuber (73. N. Schulz) – Kramarić, Uth, Gnabry (54. Wagner).
    Náhradníci: Kobel – Grillitsch, Akpoguma, Polanski, Rupp, N. Schulz, Wagner.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie (74. Goretzka), Stambouli, Konopljanka – Harit, Meyer (78. Embolo) – Di Santo (55. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Insua, Embolo, Goretzka, Reese, Burgstaller.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.