Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.) | Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Mainz – Hertha 1:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
2:0 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 23.09.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Schalke 04 na dnešný duel rozhodne nebude v dobrom spomínať. Počas celého zápasu malo územnú prevahu, celkovo vystrelilo 17-krát, no napriek tomu prehralo. V druhom polčase zahodili veľké šance Jevhen Konopljanka či Guido Burgstaller. Hoffenheim napokon vyhral 2:0, keďže v nadstavenom čase skóroval aj Lukas Rupp. Zverenci Juliana Nagelsmanna majú tento týždeň stopercentnú bilanciu a momentálne sú na prvom mieste tabuľky. Naopak, Schalke 04 kleslo na siedme miesto s bilanciou tri výhry a tri prehry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (17:29:08)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Lukas Rupp (HOF) - 2:0
     
    90+3
    Hoffenheim dal gól! Je rozhodnuté! Domáci futbalisti si dnešné víťazstvo ustrážia, keďže v nadstavenom čase strieľajú druhý gól. Na odkop Dennisa Geigera si nabehol LUKAS RUPP, vyhral súboj s Ralfom Fährmannom a následne poľahky nasmeroval loptu do opustenej brány.
     
    90+2
    Ralf Fährmann bežal do pokutového územia súpera, keďže hostia mali k dispozícii rohový kop. Jevhen Konopljanka poslal loptu do ohňa, tam hlavičkoval Matija Nastasić, ale priestor troch žrdí nenašiel.
     
    90+1
    Thilo Kehrer sa snažil presadiť po ľavej strane, respektíve chcel vybojovať aspoň priamy kop. Napokon sa mu to neporadilo a jeden z domácich futbalistov nasmeroval loptu až na polovicu súpera.
     
    90
    Hoffenheim drží loptu ďaleko od svojej brány. Nico Schulz síce rohový kop nevybojoval, no v tomto momente riadny hrací čas vypršal. Sascha Stegemann pridáva ešte štyri minúty.
     
    89
    Exekútorom priameho kopu bol napokon sám faulovaný Andrej Kramarić. Technickou strelou síce pekne obstrelil početný múr, no svojim pokusom nezaskočil brankára Ralfa Fährmanna.
     
    88
    Máme za sebou ďalšie dve minúty a presne taká istá porcia minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Domáci budú mať výhodu priameho kopu z 25 metrov, keďže Benjamin Stambouli fauloval Andreja Kramarića.
     
    86
    Domáci fanúšikovia sa už tešili z druhého gólu svojho tímu. Ten však napokon neplatí, keďže Mark Uth bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde. Dráma tak bude zrejme pokračovať do záverečných sekúnd.
     
    85
    Po predošlej situácii sa strhla drobná potyčka, ktorú napokon hlavný rozhodca Sascha Stegemann šalamúnsky vyriešil. Kartové tresty dostali Sandro Wagner a Breel Embolo.
     
    84
    Hostia mali výhodu ďalšieho rohového kopu, no Jevhen Konopljanka nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Okrem toho bol faulovaný Oliver Baumann, takže prípadný gól by aj tak neplatil.
     
    83
    Amine Harit sa teraz pekne obtočil okolo súpera a kolmou prihrávkou zrejme hľadal Guida Burgstallera. Ten sa ale k lopte nedostal, keďže dobre zapracoval obranca Benjamin Hübner.
     
    82
    Ďalším potrestaným hráčom zápasu je Pavel Kadeřábek. Po jeho faule mali hostia výhodu priameho kopu, no zakončenie Benjamina Stambouliho nesmerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    81
    Hostia sa teraz dostali do náznaku gólovej šance. K odrazenej lopte sa dostal Thilo Kehrer, ale jeho zakončenie z vnútra pokutového územia stihol zblokovať domáci kapitán Kevin Vogt.
     
    80
    Domáci mohli ísť do rýchleho brejku, no všetko to pokazila nepresná prihrávka Sandra Wagnera. Namiesto nebezpečnej šance domácich bude nasledovať vhadzovanie hostí.
     
    79
    Breel Embolo niekoľko sekúnd po príchode na trávnik skúsil svoje strelecké šťastie. Jeho pokus však mieril nad bránu, a tak bude nasledovať ďalší odkop od domácej brány.
     
    78
    Tréner Domenico Tedesco posiela na trávnik ďalšieho hráča. Je ním Breel Embolo, čo znamená jasné posilnenie ofenzívy. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Max Meyer.
     
    77
    Domáci futbalisti mohli spraviť dôležitý krok k dnešnému víťazstvu. Po dobre rozbehnutom brejku sa dostal do zakončenia osamotený Mark Uth, no strelou ľavačkou z hranice šestnástky prestrelil bránu.
     
    76
    Máme pred sebou záverečnú štvrťhodinu zápasu. Hoffenheim si stále drží tesný náskok, no v druhom polčase má stále viac z hry jeho súper. Ten sa však zatiaľ trápi vo finálnej fáze.
     
    75
    Po dlhšom čase sa dostali do zakončenia aj domáci hráči. Na center z pravej strany si nabehol Lukas Rupp, no jeho hlavičku dokázal zlikvidovať brankár Ralf Fährmann. Autorom spomínaného pasu bol Mark Uth.
     
    74
    Pavel Kadeřábek odvrátil loptu na rohový kop. Ten zahrá Jevhen Konopljanka, no ešte predtým príde na trávnik striedajúci Leon Goretzka. Naopak, v dnešnom zápase skončil Weston McKennie.
     
    73
    Julian Nagelsmann posiela na trávnik posledného striedajúceho hráča. Je ním Nico Schulz, ktorý vymenil Stevena Zubera. Ten sa podieľal na úvodnom góle zápasu presnou prihrávkou.
     
    72
    Sandro Wagner sa teraz ocitol na trávniku po súboji zrejme s Benjaminom Stamboulim. Hlavný rozhodca faul nepíska, no domáci útočník bude musieť byť ošetrovaný.
     
    71
    Priamy kop z pravej strany rozohral Jevhen Konopljanka. Jeho pas smeroval na Nalda, no ten sa nedokázal presadiť. Následne sme videli niekoľko tvrdších súbojov, po ktorých získava loptu Hoffenheim.
     
    70
    Hlavný rozhodca teraz nečakal na signalizáciu postranného rozhodcu a píska priamy kop v prospech hostí. Dennis Geiger si podľa jeho názoru počínal nedovolene v súboji s Aminem Haritom.
     
    69
    Domáci futbalisti dostali teraz trošku viac priestoru. Sandro Wagner namiesto strely zvolil ešte prihrávku na Marka Utha, ktorého následná strela bola zblokovaná Matijom Nastasićom.
     
    68
    Hostia teraz predviedli peknú krídelnú akciu. Po priťuknutí Guida Burgstallera sa dostal k centru z ľavej strany Thilo Kehrer, no jeho center skončil len v rukaviciach Olivera Baumanna.
     
    66
    Domáci futbalisti teraz dlhšie držali loptu na svojich kopačkách. Následne dostal pekný pas za obranu Sandro Wagner, ale proti presile hosťujúcich obrancov nemal veľkú šancu na úspech.
     
    65
    Hostia to teraz skúsil cez svoju pravú stranu. Lopta si napokon našla Maxa Meyera, ktorý pálil z prvej spoza šestnástky. Jeho pokus ale nebol presný, a tak bude Oliver Baumann opäť odkopávať.
     
    64
    Thilo Kehrer sa teraz snažil odvrátiť center z ľavej strany, ktorý smeroval na Pavla Kadeřábka. Český obranca vletel do súboja trošku neohrabane, trafil svojho súpera a môže byť rád, že nedostal žltú kartu.
     
    63
    Hostia to teraz skúšali stredom obrany domáceho tímu. Guido Burgstaller ale nereagoval na pas jedného zo spoluhráčov, a tak loptu poľahky kryje domáci brankár, ktorý bude môcť rozohrávať.
     
    62
    Jevhen Konopljanka si posunul loptu bližšie k osi ihriska a opäť to vyskúšal svojou obaľovačkou. Lopta smerovala k vzdialenejšej žrdi, no minula domácu bránu. Oliver Baumann si tak mohol vydýchnuť.
     
    61
    Sandro Wagner zachytil loptu na hracej ploche, a tak mohla pokračovať akcia domácich. Po jeho prihrávke pálil spoza šestnástky Pavel Kadeřábek, ale tesne minul bránu Ralfa Fährmanna.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry, no rozhodne sa ešte máme na čo tešiť. Schalke 04 má počas celého zápasu územnú prevahu, v druhom polčase malo už dve veľké šance a rozhodne sa nebude chcieť zmieriť s tesnou prehrou.
     
    58
    Hlavný rozhodca zápasu vyťahuje druhú žltú kartu. Jej autorom je domáci obranca Benjamin Hübner, ktorý si pri postrannej čiare počínal nedovolene v súboji s Danielom Caligiurim.
     
    57
    Na druhej strane sa do dobrej šance dostal Mark Uth. Najlepší strelec domáceho tímu si spracoval loptu v šestnástke súpera, Ralf Fährmann mu však dobre zmenšil strelecký uhol, a tak nemal ako skórovať.
     
    56
    Domenico Tedesco mal takmer zlatú ruku pri striedaní. Guido Burgstaller si po pár sekundách na ihrisku nabehol na kolmú prihrávku Amineho Harita, no z dobrej pozície netrafil bránu súpera.
     
    55
    Jevhen Konopljanka pekne obalil loptu svojou pravačkou, no tesne minul bránu. Ešte pred odkopom od brány tu máme striedanie, keďže namiesto Franca Di Santa príde na trávnik Guido Burgstaller.
     
    54
    Domáci tréner posiela na trávnik druhého striedajúceho hráča. Tentokrát je ním nemecký hrotový útočník Sandro Wagner, ktorý vymení svojho krajana Sergea Gnabryho.
     
    53
    Jevhen Konopljanka poslal loptu na hranicu pokutového územia. Domáci reklamovali útočný faul, no hra je prerušená až potom, čo postranný rozhodca avizoval postavenie mimo hru.
     
    52
    Pri lopte opäť zostanú hostia, keďže v priebehu niekoľkých sekúnd faulovali Mark Uth a Dennis Geiger. Vyzerá to tak, že priamy kop z pomerne veľkej diaľky opäť rozohrá Jevhen Konopljanka.
     
    51
    Hostia mali výhodu rohového kopu z ľavej strany. Jevhen Konopljanka poslal loptu do šestnástky, no tá preletela celým pokutovým územím. Nasledovať tak bude len odkop od brány súpera.
     
    50
    Domáci sa teraz dostali do brejku, no črtajúcu sa šancu odvrátil zákrok Nalda. Akcia pokračovala ďalej, Pavel Kadeřábek vystrelil z veľkej diaľky a jeho zakončenie musel likvidovať brankár Ralf Fährmann.
     
    49
    Začiatok druhého polčasu patrí hosťom, ktorí mali veľkú šancu na vyrovnanie. Max Meyer sa presadil po ľavej strany, spätným pasom našiel Jevhena Konopljanku, no jeho technické zakončenie skončilo na brvne.
     
    48
    V úvode druhého polčasu sme videli už niekoľko súbojov, ktoré zaváňali faulom. Sascha Stegemann však píska až teraz, keď Lukas Rupp poslal na trávnik Daniela Caligiuriho.
     
    47
    Hostia napádajú rozohrávku súpera veľmi vysoko. Domáci si museli pomôcť spätnou prihrávkou na Olivera Baumanna, ktorý pod tlakom radšej odkopol loptu k poliacej čiare.
     
    46
    Druhý polčas otvoril výkop domáceho tímu, no ten veľmi rýchlo o loptu prišiel. Rozohrávku tak mohli rozvinúť zverenci Domenica Tedesca, ktorí v druhom dejstve musia doháňať jednogólové manko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného duelu máme za sebou. Domáci toho príliš veľa smerom dopredu nevymysleli, no napriek tomu vyhrávajú. Håvard Nordtveit síce hlavičkou ešte neuspel, no o dve minúty neskôr skóroval. Dennis Geiger. Z tímu hostí predviedol najlepší výkon Jevhen Konopljanka, no jeho centre či strely zatiaľ neviedli k streleniu vyrovnávacieho gólu. Videli sme aj jedno striedanie, po ktorom musel opustiť ihrisko zranený Nadiem Amiri. Druhé dejstvo sa začne o 16:33 hod.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Jevhen Konopljanka sa teraz nepresadil na ľavom krídle. Håvard Nordtveit si splnil svoje obranné povinnosti a napokon bude nasledovať len odkop od domácej svätyne.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu vypršal. Hlavný rozhodca Sascha Stegemann nadstavuje obligátnu jednu minútu, keďže sme boli svedkami či už gólovej oslavy alebo jedného striedania.
     
    44
    Hoffenheim sa zjavne snaží dohrať prvý polčas s tesným náskokom. Teraz sa snažil ofenzívu hostí podporiť aj Naldo, no jeho prihrávka na Daniela Caligiuriho nebola presná.
     
    43
    Sascha Stegemann po dlhšej dobe píska nedovolený zákrok. Proti pravidlám sa previnil Thilo Kehrer, ktorý poslal na trávnik zatiaľ trošku strateného Andreja Kramarića.
     
    42
    Domáci futbalisti si poradili s ďalším útočným výpadom svojho súpera. Max Meyer dostal loptu na hranici šestnástky, no zozadu ho čistým spôsobom odzbrojil Dennis Geiger.
     
    41
    Hoffenheim teraz dlhší časový úsek drží loptu na svojich kopačkách. Príliš sa dopredu nehrnie a naopak, musí si dávať pozor na aktívne napádanie zverencov talianskeho trénera Domenica Tedesca.
     
    40
    Domáci futbalisti sa teraz pokúsili o rýchly brejk, no prihrávka na Sergeho Gnabryho nebola presná. Nasledovať tak bude len odkop od brány Ralfa Fährmanna. Ten zatiaľ nemal veľa práce, no napriek tomu inkasoval.
     
    39
    Hostia to teraz skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu. Franco Di Santo zviedol chlapský súboj s Benjaminom Hübnerom, no lopta končí len v moci domáceho brankára. Spomínaný obranca však zrejme dostal nejaký úder do oblasti krížov.
     
    37
    Serge Gnabry sa vrátil do zostavy domáceho tímu po zranení, no jeho výkon zatiaľ nie je nejaký okúzľujúci. Ani teraz sa mladý nemecký reprezentant nepresadil, keďže ho zatavil Daniel Caligiuri.
     
    36
    Hostia sú v tomto úseku hry rozhodne aktívnejším celkom. Prvý polčas sa však pomaličky chýli k svojmu záveru a Schalke 04 stále prehráva najtesnejším rozdielom.
     
    35
    Jevhen Konopljanka je jednoznačne najlepším hráčom doterajšieho priebehu zápasu. Aj teraz si vypýtal loptu svojim pohybom, následne obišiel obrancu, no jeho strelu kryje brankár súpera.
     
    34
    Hoffenheim mal teraz aj trošku šťastia. Aktívny Jevhen Konopljanka centroval z ľavej strany a veľa nechýbalo k tomu, aby Franco Di Santo dosiahol na jeho center a ohrozil Olivera Baumanna.
     
    33
    Oliver Baumann musel prvýkrát v zápase zasahovať. Peknou individuálnou akciu sa prezentoval Daniel Caligiuri a domáci brankár mal s jeho strelou ľavačkou nemalé problémy.
     
    32
    Hostia teraz predviedli veľmi peknú akciu po pravej strane. Steven Zuber si nedal pozor na Amineho Harita, no mal šťastie, že ten stál v momente prihrávky v tesnom ofsajde.
     
    31
    Amine Harit sa teraz snažil presadiť po pravej strany, no jeho aktivita sa končí len odkopom od brány Olivera Baumanna. Ten následne rozohral a na poliacej čiare vyhral hlavičkový súboj Naldo.
     
    30
    Máme za sebou úvodnú tretinu hracieho času. V predošlom úseku hry sa príliš veľa nehralo, a tak tempo hry opadlo. Rozhodne to ale viac vyhovuje domácim, ktorí vedú vďaka presnej strele Dennisa Geigera.
     
    29
    Úvodné striedanie zápasu je realitou. Domáci tréner Julian Nagelsmann posiela na trávnik záložníka Lukasa Ruppa, ktorý nahradí zraneného Nadiema Amiriho.
     
    28
    Na trávniku sa stále nehrá a Nadiem Amiri odchádza mimo postrannú čiaru len za pomoci klubových lekárov. Je tak jasné, že dnešný zápas sa pre neho skončí skôr ako sám predpokladal.
     
    27
    Weston McKennie skúsil svoje šťastie strelou spoza pokutového územia, no bránu netrafil. Okrem toho zostáva na trávniku ležať Nadiem Amiri a zrejme budeme čoskoro svedkami úvodného striedania.
     
    26
    Územnú prevahu majú v úvodnej polhodine zápasu hostia, no zatiaľ sa nedostali k priamemu ohrozeniu brány súpera. Oliver Baumann nemusí zasahovať ani teraz, keďže Franco Di Santo bol chrbtom k bráne a bol odzbrojený.
     
    25
    Teraz sme videli hneď dva nedovolené zákroky hráčov hostí v priebehu niekoľkých sekúnd. Najskôr fauloval Weston McKennie a následne v strele ihriska aj jeho spoluhráč Benjamin Stambouli.
     
    24
    Håvard Nordtveit si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Čistým spôsobom odtlačil aktívneho Jevhena Konopljanku, a tak mohol dlhú loptu za obranu pokojne chytiť Oliver Baumann.
     
    23
    Steven Zuber bol poslaný na trávnik hráčom súpera, no hlavný rozhodca Sascha Stegemann poskytol domácim futbalistov výhodu. Hoffenheim tak môže ďalej kombinovať v okolí poliacej čiary.
     
    22
    V polovici prvého polčasu mali hostia výhodu rohového kopu. Ten z pravej strany zahral Jevhen Konopljanka, no svojim pasom našiel len jedného z domácich futbalistov. Napokon sa akcia hostí končí útočným faulom.
     
    21
    Hostia sa teraz dostali na dostrel brány Olivera Baumanna. V šestnástke súpera sa zmocnil lopty Franco Di Santo, no proti presile domácich obrancov si nedokázal poradiť.
     
    20
    Domáci futbalisti sa teraz snažia trošku upokojiť priebeh zápasu. Rozhodne môžu byť zatiaľ spokojnejší než hráči Schalke 04, keďže ráznym krokom smerujú k predĺženiu svojej série bez prehry.
     
    19
    Pekná akcia na strane hostí. Jevhen Konopljanka sa dostal cez krajného obrancu súpera, spätnou prihrávkou našiel v šestnástke Amineho Harita, no ten svojou ľavačkou prestrelil bránu Olivera Baumanna.
     
    18
    Hostia väčšinu svojich akcii ťahajú cez pravú stranu, kde operuje Daniel Caligiuri. Aj teraz sa dostal k centru, no lopta bola stlmená a následne ju poslal do bezpečia obranca Benjamin Hübner.
     
    16
    Sascha Stegemann prvýkrát siaha do svojho vrecka a udeľuje žltú kartu. Jej adresátom je Max Meyer, ktorý nedovoleným spôsobom poslal na trávnik strelca úvodného gólu Dennisa Geigera.
     
    15
    Hráči Hoffenheimu sa dostali do ďalšieho streleckého zakončenia. Konkrétne to bol Serge Gnabry, kto vystrelil po dlhom pase za obrannú líniu súpera. Našťastie pre hosti minul bránu súpera.
     
    14
    Domácim futbalistom strelený gól očividne pomohol. Zvýšili svoju aktivitu a teraz sa snažia aj znepríjemniť rozohrávku svojmu súperovi. Ten dnešný zápas nezačal dobre a bude mať čo naprávať.
    13. Dennis Geiger (HOF) - 1:0
     
    13
    Hoffenheim dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do tesného vedenia. Steven Zuber potiahol útočnú akciu po ľavej strane, následne našiel na hranici pokutového územia DENNISA GEIGERA, ktorý presnou strelou k pravej žrdi nedal Ralfovi Fährmannovi žiadnu šancu.
     
    12
    V úvode zápasu vidíme až príliš veľa nedovolených zákrokov. Hra je veľmi rozkúskovaná a Sascha Stegemann sa rozhodne nenudí. Po jeho ďalšom hvizde môžu pokračovať v rozohrávke zverenci Juliana Nagelsmanna.
     
    11
    Domáci futbalisti mali veľkú šancu na strelenie otváracieho gólu. Nadiem Amiri poslal výborný center do pokutového územia súpera, tam sa dostal k hlavičke Håvard Nordtveit, no jeho zakončenie reflexívne vyrazil Ralf Fährmann.
     
    10
    Na konci úvodnej desaťminútovky budú mať domáci výhodu priameho kopu. Steven Zuber prenikal po ľavej strane, no nedovoleným spôsobom ho poslal na trávnik pravý záložník Daniel Caligiuri.
     
    9
    Håvard Nordtveit sa teraz snažil podporiť aj ofenzívu domáceho tímu. Dlhou loptou za obranu hľadal Marka Utha, no toho bez väčších problémov dokázal odzbrojiť Thilo Kehrer.
     
    8
    Tentokrát hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácim futbalistov, pretože voči pravidlám sa previnil útočník Franco Di Santo. Následne sme boli svedkami menšej výmeny názorov, no vášne okamžite krotí Sascha Stegemann.
     
    7
    Hlavný rozhodca zostáva pokojný po akcii Amineho Harita. Francúzsky futbalista spadol v pokutovom území súpera po súboji s Kevinom Vogtom, no pokutový kop sa v úvode zápasu nepíska.
     
    6
    Weston McKennie si teraz počínal nedovolene v súboji s obrancom súpera. Bol to napokon Benjamin Hübner, ktorého hosťujúci futbalista okato potiahol za dres.
     
    5
    Domáci boli pred zápasom pasovaní do role mierneho favorita. Na vlastnom štadióne neprehrali posledných 20 zápasov v Bundeslige, no v úvodných minútach tohto duelu sa ešte len hľadajú.
     
    4
    Daniel Caligiuri sa dostal k centru z pravej strany, no ten bol zrazený. Následne sa domáci snažili založiť rýchly protiútok, ale ich najlepší strelec Mark Uth bol čistým spôsobom odzbrojený na polovici ihriska.
     
    3
    V úvode zápasu sa pomerne veľa fauluje. Po ďalšom nedovolenom zákroku Dennisa Geigera mali loptu na kopačkách hostia, no následne ju stratili, keďže sa nepresným pasom prezentoval Weston McKennie.
     
    2
    Po predošlej situácii mali hostia výhodu priameho kopu. Jevhen Konopljanka posielal dobrý center do šestnástky, no ani taký hlavičkár ako Naldo sa do zakončenia nepretlačil.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti z Gelsenkirchenu. V prvej akcii bol ukrajinsky záložník Jevhen Konopljanka, no nedovoleným spôsobom ho poslal k zemi Dennis Geiger.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Geiger, Amiri, Zuber – Kramarić, Uth, Gnabry.
    Náhradníci: Kobel – Grillitsch, Akpoguma, Polanski, Rupp, N. Schulz, Wagner.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie, Stambouli, Konopljanka – Harit, Meyer – Di Santo.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Insua, Embolo, Goretzka, Reese, Burgstaller.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.
    Pohľad na dejisko dnešného stretnutia.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z nemeckej Bundesligy. Futbalisti Hoffenheimu sa zatiaľ držia na popredných priečkach tabuľky a dobrú formu budú chcieť potvrdiť aj v zápase so Schalke 04. Úvodný výkop je naplánovaný tradične o 15:30 hod.

    HOFFENHEIM

    TSG 1899 Hoffenheim má veľmi dobrý štart do novej sezóny. Patrí mu piata pozícia, keď nazbieral jedenásť bodov. Doposiaľ nenašiel premožiteľa a pred vlastnými fanúšikmi zdolal aj majstrovský Bayern Mníchov. Zverenci mladého trénera Juliana Nagelsmanna počas tohto týždňa odohrali náročný duel na pôde Mainzu. Rýchlo prehrávali 2:0, ale troma gólmi dokázali vývoj zápasu otočiť. Domáci absolútne nezvládli koncovky polčasov. V nadstavenom čase prvého dejstva hlavičkoval presne Sandro Wagner a v 92. minúte skóroval aj Mark Uth. Druhý menovaný hráč je najlepším strelcom mužstva, keď okrem štyroch ligových gólov pridal ďalšie dva v predkole Ligy majstrov do siete Liverpoolu. Hoffenheim v Rhein-Neckar Arene neprehral v rámci Bundesligy 20 zápasov v rade. Jeho bilanciu na domácom ihrisku čiastočne kazí len prehra v Európskej lige proti Sportingu Braga 1:2. V dnešnom zápase bude absentovať zranený Ermin Bičakčić, Karem Demirbay, no návrat do zostavy hlási útočník Serge Gnabry.

    FC SCHALKE 04

    Schalke 04 v tabuľke figuruje na priebežnom šiestom mieste a oproti svojmu dnešnému súperovi nazbieralo o dva body menej. Na konte má tri víťazstva, ale aj dve prehry. Naposledy nestačilo na mníchovský Bayern, ktorému v domácom prostredí podľahlo 0:3. Zlomové momenty nastali v závere úvodnej polhodiny, keď v priebehu štyroch minút skórovali Robert Lewandowski a James Rodríguez. V novej sezóne sa mužstvo z Gelsenkirchenu trošku trápi v ofenzíve, keď v piatich zápasoch zaznamenalo len sedem gólov. Jediným viacgólovým strelcom je Nabil Bentaleb, ktorý premenil dva pokutové kopy. Tréner Domenico Tedesco sa dnes bude môcť spoľahnúť na kompletný káder, keďže k dispozícii bude aj Alessandro Schöpf. Hoffenheim rozhodne nepatrí medzi obľúbených súperov Schalke 04. Na jeho pôde odohralo v Bundeslige od roku 2008 deväť zápasov, pričom vyhralo len raz. Spomínané víťazstvo zariadili gólmi Huntelaar, Choupo-Moting a Sané, no dnes už ani jeden z nich v kádri hostí nefiguruje.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 13. Geiger, 90+3. Rupp

    Karty:   58. Hübner (HOF), 82. Kadeřábek (HOF), 85. Wagner (HOF) – 16. Meyer (SCH), 85. Embolo (SCH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:11. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:15.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Nordtveit, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Geiger, Amiri (29. Rupp), Zuber (73. N. Schulz) – Kramarić, Uth, Gnabry (54. Wagner).
    Náhradníci: Kobel – Grillitsch, Akpoguma, Polanski, Rupp, N. Schulz, Wagner.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, McKennie (74. Goretzka), Stambouli, Konopljanka – Harit, Meyer (78. Embolo) – Di Santo (55. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Insua, Embolo, Goretzka, Reese, Burgstaller.

    Rozhodca: Sascha Stegemann.