West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Burnley – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Everton – Bournemouth 2:1 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 5:0 (kon.) | Southampton – Manchester United 0:1 (kon.) | Stoke City – Chelsea 0:4 (kon.)
Swansea – Watford 1:2 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:3 (kon.)
koniec
Leicester City
2:3 (1:2)
Liverpool FC
Sobota 23.09.2017, 18:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si čiastočne napravujú chuť z nevydarenej série zápasov. Na ihrisku Leicesteru City vyhrali 2:3, keď sa o rozhodujúci gól postaral Jordan Henderson. Smutným hrdinom zápasu je Jamie Vardy. Domáci kanonier síce skóroval, ale v 73. minúte nepremenil pokutový kop. Loptu poslal do stredu brány, čo očakával Simon Mignolet. Ten dnes nepredviedol istý výkon, chyboval aj pri prvom góle, no zneškodnenou penaltou zachránil svojmu tímu víťazstvo. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (20:29:10)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lopta sa opäť ocitla v pokutovom území Liverpoolu. Ako víchor tam ale priletel James Milner a ráznym odkopom poslal loptu do bezpečia. Do konca duelu zostáva posledná avizovaná nadstavená minúta.
     
    90+3
    Domáci to skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu, ale Simon Mignolet situáciu vyriešil. Následne hostia loptu stratili, no nepresnou prihrávkou sa zaskvel aj jeden z hráčov v modrom drese.
     
    90+2
    Jamie Vardy to teraz prehnal so svojim dôrazom. Hlavný rozhodca ho za súboj s Albertom Morenom odmeňuje žltou kartou. Liverpool môže zbierať cenné sekundičky.
     
    90+1
    Dnešná futbalová dráma bude pokračovať ešte päť minút. Na začiatku prvej nadstavenej minúty sa snažil presadiť Daniel Sturridge, ale včas ho dokázal odzbrojiť Harry Maguire.
     
    90
    Po spomínanom dlhom vhadzovaní píska hlavný rozhodca útočný faul. Harry Maguire si totiž jasne pomohol rukami v súboji s kapitánom súpera Jordanom Hendersonom.
     
    89
    Domácim futbalistom čas veľmi rýchlo uteká. Už aj stopér Harry Maguire sa snaží podporovať útok, no v súboji s Jamesom Milnerom vybojoval len aut. Dlhú loptu do šestnástky pošle Ben Chilwell.
     
    87
    Kelechi Iheanacho sa snažil presadiť po svojej ľavej strane. Obranné povinnosti si však splnil Joël Matip, a tak bude nasledovať odkop od brány Simona Mignoleta.
     
    86
    Teraz sme videli množstvo osobných súbojov pred pokutovým územím Liverpoolu. Napokon to všetko ukončil Joe Gomez, ktorý poslal loptu mimo hracej plochy.
     
    85
    Georginio Wijnaldum jednoducho vonku góly nedáva. Tentokrát mal dobrú šancu zmeniť túto štatistiku, no po prihrávke Alexa Oxlada-Chamberlaina netrafil bránu súpera. Kasper Schmeichel sa s rozohrávkou veľmi ponáhľa.
     
    84
    Akcia hostí pokračovať nemohla, keďže Mohamed Salah bol v ofsajde. Na druhej strane to domáci skúšali centrom z pravej strany, no hlavný arbiter píska úročný faul Islama Slimaniho.
     
    83
    Domáci futbalisti zostanú pri lopte, pretože si nedovoleným spôsobom pomohol Dejan Lovren. Na trávniku sa ocitol Jamie Vardy, ktorý môže byť smutným hrdinom dnešného duelu.
     
    82
    Dánsky brankár sa opäť musel mať na pozore. Spoza pokutového územia a Wesa Morgana vystrelil ľavačkou Daniel Sturridge a pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop. Po ňom sa však hostia nepresadili.
     
    81
    Mohamed Salah predviedol peknú individuálnu akciu. Presadil sa po pravej strane cez Bena Chilwella, dokázal aj zakončiť, no jeho strelecký pokus z náročnej pozície vyráža Kasper Schmeichel.
     
    80
    V krátkom časovom úseku sleduje ďalšie a zároveň posledné striedanie zápasu. Marc Albrighton putuje na lavičku náhradníkov a striedajúcim žolíkom bude chcieť byť Islam Slimani.
     
    79
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Jürgen Klopp posiela na trávnik kritizovaného Alexa Oxlada-Chamberlaina. Anglický reprezentant vymení Philippeho Coutinha.
     
    77
    Teraz sledujeme pomerne rozháraný úsek hry. Domáci sa snažia útočiť, no stredová formácia súpera funguje dobre. Tú vystužil pred aj James Milner, ktorý bol kapitánom Liverpoolu v predošlých sezónach.
     
    76
    Liverpool naďalej drží svoj tesný náskok. Leicester City má v druhom polčase územnú prevahu, no pred malou chvíľou zahodil obrovskú šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    75
    Peknú individuálnu akciu predviedol Daniel Sturridge. S loptou si prešiel až pred šestnástku súpera, následne vystrelil ľavačkou, no jeho pokus mieril tesne nad bránu Kaspera Schmeichela.
     
    74
    Po hektických momentoch tu máme striedania na oboch stranách. Na domácej strane končí Šindži Okazaki a na jeho miesto prichádza Kelechi Iheanacho. Na strane Liverpoolu prichádza James Milner, ktorý nahradí Emreho Cana.
     
    73
    Simon Mignolet chytá pokutový kop a napravuje svoje zaváhanie. Belgický brankár mal Jamieho Vardyho prečítaného, ktorý kopol loptu len do stredu bránu. Jeho strele nechýbala razancia, no smer už áno. Liverpool tak stále vyhráva.
     
    72
    Brankár Liverpoolu dostáva za svoj nedovolený zákrok aj žltú kartu. Oveľa podstatnejšie však je to, že o pár sekúnd neskôr môže vyrovnať skóre zápasu Jamie Vardy, ktorý si postavil loptu na biely bod.
     
    72
    Domáci budú kopať pokutový kop! Jamie Vardy dostal pas za obranu súpera, Simon Mignolet vybehol proti nemu, no namiesto lopty trafil len anglického reprezentačného útočníka.
     
    70
    Futbalová dráma na King Power Stadium pokračuje ďalej. Po treťom góle Liverpoolu sa zdalo byť rozhodnuté, no domáci futbalisti dokázali veľmi rýchlo reagovať. Na ihrisku za malý moment príde aj James Milner.
     
    69
    Leicester City dáva gól! Domáci futbalisti okamžite reagujú na tretí gólový úder súpera. Demarai Gray si počkal na center z ľavej strany a pohotovo vystrelil. Jeho výbornú strelu dokázal Simon Mignolet len vyraziť a následne už loptu upratal hlavičkou do siete JAMIE VARDY.
     
    68
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti prepadli na útočnej polovici ihriska a pykajú za to tretím inkasovaným gólom. Daniel Sturridge potiahol akciu po pravej strane, následne našiel osamoteného JORDANA HENDERSONA, ktorý si zasekol Šindžiho Okazakiho a prekonal brankára Kaspera Schmeichela.
     
    67
    Šancu na strelenie vyrovnávajúceho gólu mal Jamie Vardy. Ten si nabehol na kolmú prihrávku svojho spoluhráča, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky stihol zblokovať Joël Matip.
     
    66
    Liverpool sa teraz dostal na dostrel brány súpera. Individuálne však neuspel Emre Can a následne stopér Harry Maguire zastavil strelecký pokus Mohameda Salaha.
     
    65
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Jürgen Klopp. Na trávnik prichádza Daniel Sturridge. Naopak, na lavičku náhradníkov putuje jeho útočný kolega Roberto Firmino.
     
    64
    Po nedovolenom zákroku Jordana Hendersona mali domáci futbalisti výhodu priameho kopu. Po ňom sa však nedokázali presadiť, keďže Wes Morgan fauloval Georginia Wijnalduma.
     
    62
    Liverpool to pred malou chvíľou skúšal dvoma strelami spoza šestnástky. Philippe Coutinho trafil len Wesa Morgana a následne Roberto Firmino pálil nad bránu Kaspera Schmeichela.
     
    61
    O prvé striedanie zápasu sa postará domáci tréner Craig Shakespeare. Na trávnik prichádza Demarai Gray, ktorý vymení alžírskeho záložníka Riyada Mahreza.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného zápasu. Pre niekoľkými sekundami manévroval s loptou v šestnástke Mohamed Salah, ale napokon sa nedostal do streleckej pozície.
     
    59
    Liverpool teraz drží loptu na svojich kopačkách. Kombinuje však ďaleko od brány Kaspera Schmeichela. Teraz veľmi dobre pracuje stredová formácia tímu pod vedením Craiga Shakespeara.
     
    58
    Hostia to teraz skúšali opäť cez svoju pravú stranu. Joe Gomez našiel v pokutovom území Roberta Firmina, no ten si následne pomáhal proti futbalovým pravidlám.
     
    57
    Kapitán Liverpoolu Jordan Henderson poslal kvalitný center do súperovej šestnástky. Dokázal si naň naskočiť Emre Can, ale jeho hlavička mierila nad bránu Kaspera Schmeichela.
     
    56
    Liverpool zahrával v priebehu krátkeho času dva rohové kopy. Po tom druhom spadol v šestnástke súpera Dejan Lovren, vehementne si pýtal pokutový kop, ale za protesty si vykoledoval len žltú kartu.
     
    55
    Riyad Mahrez teraz šikovne predlžoval loptu za seba, kam si nabiehal Šindži Okazaki. Pred Japoncom ale dobre zapracoval brankár Simon Mignolet, ktorý si slabšiu chvíľku vybral na konci prvého polčasu.
     
    53
    Emre Can teraz zbytočne chyboval v rozohrávke. Jeho pas dobre prečítal Onyinye Wilfred Ndidi, následne hľadal kolmicou Jamieho Vardyho, no ten bol v tesnom postavení mimo hru.
     
    52
    V druhom polčase sme zatiaľ veľa vzruchu nevideli. Jediným streleckým pokusom naďalej zostáva ten z kopačky Philippeho Coutinha. Momentálne sa hra odvíja pred šestnástkou Liverpoolu.
     
    51
    Ben Chilwell musí byť skutočne ošetrovaný, no vyzerá to tak, že bude môcť v zápase pokračovať. Každopádne, na lavičke náhradníkov sa začína pripravovať Christian Fuchs.
     
    50
    Územnú prevahu na začiatku druhého dejstva majú domáci hráči. Tí aj pri lopte zostanú, pretože pri postrannej čiare Joe Gomez fauloval Bena Chilwella. Ten zrejme bude musieť byť aj ošetrovaný.
     
    49
    Domáci futbalisti kombinovali na vlastnej polovici ihriska. Následne to kolmou prihrávkou skúšal Wes Morgan, ale domáci kapitán našiel len pripraveného Dejana Lovrena.
     
    48
    Šindži Okazaki sa ocitol na trávniku po súboji s Jordanom Hendersonom. Hlavný rozhodca však na to ohľad neberie a nedovolený zákrok nepíska. Dopredu tak môžu ísť zverenci Jürgena Kloppa.
     
    47
    Liverpool pokračoval vo svojej útočnej akcii. Jordan Henderson poslal center do súperovej šestnástky, odrazená lopta si našla Philippe Coutinha, no jeho technická strela mierila do náručia Kaspera Schmeichela.
     
    46
    Druhé dejstvo začali útočnou akciou hostia. Akciu potiahol Mohamed Salah, ale jeho následná prihrávka na Georginio Wijnalduma nebola presná. Holanďan sa do zakončenia nedostal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas zápasu nám priniesol tri presné zásahy. Oveľa lepšie začali hostia, keď hlavičkou skóroval Mohamed Salah a následne sa zaskvel parádnym priamym kopom Philippe Coutinho. Následne však zverenci Jürgena Kloppa poľavili a pykali za to v nadstavenom čase. Simon Mignolet chyboval pri rohovom kope, čo využil Šindži Okazaki. Jeho gólom dostáva zápas nový rozmer, a tak si nenechajte ujsť ani druhé dejstvo, ktoré sa na King Power Stadium začína približne o 19:35 hod.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Leicester City dáva gól! V nadstavenom čase prvého polčasu predsa len skórujú aj domáci futbalisti. Simon Mignolet nebol najistejší po rohovom kope, keď loptu podbehol. Tá sa nešťastne odrazila od Joea Gomeza a následne ju poľahky upratal do siete ŠINDŽI OKAZAKI.
     
    45+2
    Jamie Vardy teraz zakopol o nohu Joëla Matipa. Bol to skutočne veľmi smolný moment, no napriek tomu dostáva kamerunský obranca kartového napomenutie.
     
    45+1
    Simon Mignolet predviedol ďalší dobrý zákrok. Vyšiel si z brány a center Marca Albrightona smerujúci na Šindžiho Okazakiho kryje ešte pred útočníkom z krajiny vychádzajúceho Slnka.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa pomaličky naplnil. Hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva dve minúty, ktoré najmä domáci bude chcieť zužitkovať na strelenie kontaktného gólu.
     
    43
    Liverpool mal veľkú šancu pridať aj tretí gól. Akciu potiahol Emre Can, na ľavom krídle našiel Roberta Firmina, no jeho strelecké zakončenie mierilo tesne vedľa brány. Domáci mali šťastie, že strelu neusmernil do siete Philippe Coutinho.
     
    42
    Domáci kombinujú v strede ihriska, no smerom na bránu vyslali zatiaľ len dve strely. Navyše, ani jednu z nich nemôžeme považovať za stopercentnú gólovú príležitosť.
     
    41
    Domáca réžia nám opäť ponúkla situáciu spred niekoľkých sekúnd. Spomalené zábery ukazujú, že Šindži Okazaki bol skutočne v ofsajde, a tak jeho gólové zakončenie platiť nemohlo.
     
    40
    Prvý polčas sa pomaličky chýli k svojmu záveru. V posledných desiatich minútach má jasnú územnú prevahu tím pod vedením Craiga Shakespeara. Liverpoolu dvojgólové vedenie evidentne stačí.
     
    39
    Domáci fanúšikovia sa už tešili z gólu, no ten pre ofsajd neplatí. Harry Maguire síce dobre predĺžil loptu za seba, no japonský útočník Šindži Okazaki zakončoval z postavenia mimo hru.
     
    38
    Marc Albrighton prenikal popri ľavej postrannej čiare. Následne bol zdvojený, no vybojoval aspoň faul. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval mladý Angličan Joe Gomez.
     
    37
    Domáci postupom času vyrovnali hru a snažia sa streliť kontaktný gól. Riyad Mahrez sa dostal k centru z pravej strany, ale našiel len pripraveného belgického brankára v službách Liverpoolu.
     
    36
    Simon Mignolet sa teraz musel mať na pozore. Po peknej výmene lopty sa dostal do koncovky Ben Chilwell, ale jeho prízemnú strelu z ľavej strany belgický brankár chytá do svojich rukavíc.
     
    35
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Leicester City sa snaží vrátiť späť do zápasu, ale zatiaľ sa nevie presadiť cez stredovú formáciu svojho súpera. Dobrú prácu teraz odviedol Emre Can.
     
    33
    Philippe Coutinho posadil loptu na hlavu Georginia Wijnalduma. Ten svojim pokusom preveril pozornosť Kaspera Schmeichela, no chýbala mu väčšia razancia. Dánsky brankár nemal problém zasiahnuť.
     
    32
    Ofenzívu hostí teraz veľmi dobre podporil Alberto Moreno. Krajný obranca z Pyrenejského polostrova vystrelil ľavačkou, no trafil Wesa Morgana. Nasledovať tak bude rohový kop z ľavej strany.
     
    31
    Domáci futbalisti majú obrovské problémy s agresívnym napádaním zverencov Jürgena Kloppa. Stopér Harry Maguire sa opäť dostal pod tlak a môže byť rád, že jeho chybičku nevyužil Mohamed Salah.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Oveľa väčšia spokojnosť môže byť na strane hostí, ktorí vďaka presným zásahom Mohameda Salaha a Philippeho Coutinha vedú dvojgólovým rozdielom.
     
    29
    Domáci nemôžu pokračovať vo svojej akcii. Na dlhú loptu si síce pekne nabehol štvorgólový strelec z tejto sezóny Jamie Vardy, ale v momente prihrávky bol za obranou líniou Liverpoolu.
     
    28
    Leicester City nevyužil svoj priamy kop, keďže center Marca Albrightona nepatril do kategórie vydarených. Na druhej strane ihriska a až príliš dlho hral s loptou Harry Maguire, a takmer na to doplatil.
     
    27
    Výhodu priameho kopu budú mať aj domáci futbalisti. Individuálne sa snažil presadiť sa Riyad Mahrez, ale nedovoleným spôsobom ho poslal k zemi Alberto Moreno.
     
    26
    Exekútorom rohového kopu bol hrdina z predošlých minút Philippe Coutinho. Brazílčan poslal loptu na prednú žrď, no tam našiel len pripraveného Andyho Kinga.
     
    25
    Liverpool sa opäť tlačil do koncovky. Vďaka svojej aktivite si vybojoval aspoň rohový kop, keďže center Alberta Morena z ľavej strany zblokoval domáci kapitán z Jamajky Wes Morgan.
     
    24
    Prvý polčas je v znamení dominancie klubu z mesta Beatles. Liverpool je na najlepšej ceste prerušiť negatívnu sériu zápasov, ktorá sa začala päťgólovou prehrou na Etihad Stadium.
    23. Philippe Coutinho (LIV) - 0:2
     
    23
    Liverpool dal gól! Teraz sme boli svedkami krásneho futbalového momentu. Priamy kop po predošlom faule Wilfreda Ndidiho rozohral brazílsky reprezentant PHILIPPE COUTINHO, krásne poslal loptu ponad múr a strelou k pravej žrdi prekonal domáceho brankára.
     
    22
    Hlavný rozhodca udeľuje druhú žltú kartu. Jej adresátom je tentokrát Wilfred Ndidi, ktorý zastavil útočnú akciu Alberta Morena. Liverpool bude tak zahrávať nádejný priamy kop.
     
    20
    Máme za sebou úvodných dvadsať minút zápasu. Teraz dobre čítal hru brankár Kasper Schmeichel, ktorý vybehol a svojim zákrokom odkopol loptu pred číhajúcim Robertom Firminom.
     
    19
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili, a tak musia zakladať útočnú akciu opäť z vlastnej polovici ihriska. Pri štandardných situáciach im citeľne chýba zranený nemecký obranca Robert Huth.
     
    18
    Simon Mignolet išiel ďaleko z brány, a takmer doplatil na svoj kiks. Šindži Okazaki však z veľkej diaľky nedokázal trafiť bránu a aj vďaka zákroku belgického brankára bude nasledovať len rohový kop.
     
    17
    Anthony Taylor prvýkrát vyťahuje z vrecka žltú kartu. V súboji dvoch hráčov s číslom 11 si počínal nedovolene Marc Albrighton a je tak prvým napomínaným hráčom.
     
    16
    Liverpool počas tohto týždňa na King Power Stadium neskóroval, a tak sa pre neho skončili súboje v ligovom pohári. Dnes však začína lepšie a zásluhou svojho najlepšieho strelca sa dostáva do vedenia.
    15. Mohamed Salah (LIV) - 0:1
     
    15
    Liverpool dal gól! Na konci úvodnej štvrťhodiny zápasu sa hostia dostávajú do vedenia. Philippe Coutinho centroval z ľavej strany, MOHAMED SALAH sa presadil v súboji s Benom Chilwellom a z náročnej pozície hlavičkou prekonal dánskeho brankára Kaspera Schmeichela.
     
    14
    Jamie Vardy teraz dostal trošku viac priestoru na pravej strane. Jeho prízemný center ale stihol upratať do bezpečia Joël Matip, a tak bude nasledovať len vhadzovanie domáceho tímu.
     
    13
    Veľké šťastie teraz stálo pri domácom tíme. Po dlhom obliehaní súperovej šestnástky pálil z vyše dvadsiatich metrov Emre Can, no jeho strela skončila na pravej žrdi domácej brány. Následne zakončoval aj Mohamed Salah, no jeho pohotová dorážka minula bránu.
     
    12
    V úvode zápasu nesledujeme žiadnu reklamu na futbal. Po dlhej kombinácii Liverpoolu sa dostal k strele spoza šestnástky Philippe Coutinho, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    11
    Ďalší nedovolený zákrok a opäť na domácej strane. Tentokrát sa v nie najlepšom svetle prezentoval Andy King, ktorý na vlastnej polovici ihriska fauloval Emreho Cana.
     
    10
    Wes Morgan si teraz splnil svoje obranné povinnosti, keď vytlačil Roberta Firmina. Vďaka kapitánovi domáceho tímu prešla lopta za čiaru, a tak bude nasledovať len odkop Kaspera Schmeichela.
     
    9
    Nedovolených zákrokov je v úvode zápasu veľmi veľa. Väčšinou sa ich dopúšťajú domáci hráči, čo je aj tento prípad, keď si pomáhal rukami krajný obranca Danny Simpson.
     
    8
    Po priamom kope mali hostia k dispozícii aj roh. Aj ten zahral brazílsky záložník Philippe Coutinho, no jeho center z ľavej strany našiel len pripraveného Kaspera Schmeichela.
     
    7
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu. Jordan Henderson prechádzal popri postrannej čiare, no nedovoleným spôsobom ho zastavil Marc Albrighton. Loptu do súperovej šestnástky pošle Philippe Coutinho.
     
    6
    Prvú šancu zápasu mali domáci futbalisti. Šindži Okazaki šikovným pasom vysunul Jamieho Vardyho. Ten bol však v náročnom uhle, a tak jeho zakončenie vyrazil Belgičan Simon Mignolet. Následná dorážka Riyada Mahreza smerovala nad bránu hostí.
     
    5
    Tempo hry je v úvode zápase pomerne slabé. Liverpool má už tradične územnú prevahu, no zatiaľ sa mu nedarí dostať sa cez sformované obranné valy domáceho mužstva.
     
    4
    Nedovolených zákrokov pribúda. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Wilfred Ndidi, ktorý svojim sklzom zasiahol Jordana Hendersona. Anglický reprezentant aj dnes nosí na svojom rukáve kapitánsku pásku.
     
    3
    Anthony Taylor píska prvý nedovolený zákrok zápasu. Ben Chilwell bol až príliš dôrazný v súboji s Mohamedom Salahom. Všetko sa to ale udialo ďaleko od jednej či druhej brány.
     
    2
    V prvej útočnej akcii sa predstavili aj hostia. Na pravej strane sa cez Marca Albrightona presadil Emre Can a jeho strieľaný center musel pohotovým zákrokom zneškodniť brankár Kasper Schmeichel.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Liverpoolu, ktorí nastúpili v tradičných červených dresoch. Veľmi rýchlo však stratili loptu a prvú útočnú akciu domácich musel zastavovať Joe Gomez.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez, Ndidi, A. King, Albrighton – Okazaki – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Amartey, Iborra, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Karius – Klavan, Alexander-Arnold, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Rozhodca: Anthony Taylor.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Sobotňajší program ukončí duel na King Power Stadium, kde domáci Leicester City privíta v drobnej kríze hrajúci Liverpool. Hlavný rozhodca Anthony Taylor prvýkrát fúkne do píšťalky o 18:30 hod.

    LEICESTER CITY

    Leicester City sa v prvých piatich kolách príliš nevyznamenal. V domácom prostredí síce zdolal Brighton 2:0, ale okrem toho si už ďalšie víťazstvo nepripísal. Doplatil na náročný žreb, keďže v úvode sezóny sa mu do cesty postavili Arsenal, Manchester United a takisto londýnska Chelsea. Líšky naposledy remizovali s Huddersfieldom 1:1, keď ich zachránil premenený pokutový kop Jamieho Vardyho. Pre jedného z hrdinov majstrovskej sezóny 2015/2016 to bol už štvrtý presný zásah v sezóne, čo svedčí o jeho dobrej forme. Leicester City si dnes zmeria sily s Liverpoolom tretíkrát za posledné dva mesiaca. V rámci predsezónnej prípravy s ním prehral 1:2, no v stredu sa mu revanšoval víťazstvom v Carabao Cupe. V domácom prostredí predviedol výborný výkon najmä smerom dozadu. Zverenci Craiga Shakespeara držali loptu na kopačkách síce len 30% hracieho času, no súpera pustili len k trom strelám na bránu. Aj bez niekoľkých opôr vyhrali 2:0, keď skórovali Shinji Okazaki a Islam Slimani.

    FC LIVERPOOL

    Futbalisti Liverpoolu si slabšiu chvíľku vyberajú už v úvode sezóny. Prehra na Etihad Stadium 5:0 odštartovala negatívnu šnúru zápasov, ktorej zatiaľ poslednou kapitolou je spomínaná prehra v ligovom pohári. Okrem toho si The Reds pripísali na konto aj dve zbytočné domáce remízy, keď nezdolali v Lige majstrov Sevillu a v domácej súťaži ani priemerné Burnley. V Premier League im citeľne chýba Sadio Mané, ktorý musí nútene pauzovať ešte v dnešnom stretnutí. S tréningom už pomaly začína Adam Lallana, no podobne ako Nathaniel Clyne bude tímu chýbať. Aby toho nebolo málo, nemecký tréner Jürgen Klopp na štvrtkovej tlačovej konferencii priznal, že zdravotné problémy má Dejan Lovren a otázny je štart v prípade Emreho Cana. Podľa stávkových kancelárii je Liverpool favoritom, no spomínané hráčske absencie sťažujú jeho rolu. Po zranení sa stále dostáva do hernej pohody Philippe Coutinho a zatiaľ neoslnivé výkony predvádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+3. Okazaki, 69. Vardy – 15. M. Salah, 23. Coutinho, 68. Henderson

    Karty:   17. Albrighton (LEC), 22. Ndidi (LEC), 90+2. Vardy (LEC) – 45+2. Matip (LIV), 56. Lovren (LIV), 72. Mignolet (LIV)

    Nepremenená penalta: 73. Vardy (LEC), brankár Mignolet zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:14.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (61. Gray), Ndidi, A. King, Albrighton (80. Slimani) – Okazaki (74. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Amartey, Iborra, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (74. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (65. Sturridge), Coutinho (79. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Klavan, Alexander-Arnold, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Rozhodca: Anthony Taylor