West Ham – Tottenham 2:3 (kon.) | Burnley – Huddersfield Town 0:0 (kon.) | Everton – Bournemouth 2:1 (kon.)
Manchester City – Crystal Palace 5:0 (kon.) | Southampton – Manchester United 0:1 (kon.) | Stoke City – Chelsea 0:4 (kon.)
Swansea – Watford 1:2 (kon.) | Leicester – Liverpool 2:3 (kon.)
koniec
Leicester City
2:3 (1:2)
Liverpool FC
Sobota 23.09.2017, 18:30 • King Power Stadium • Anglická Premier League • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Jamie Vardy to teraz prehnal so svojim dôrazom. Hlavný rozhodca ho za súboj s Albertom Morenom odmeňuje žltou kartou. Liverpool môže zbierať cenné sekundičky.
     
    80
    V krátkom časovom úseku sleduje ďalšie a zároveň posledné striedanie zápasu. Marc Albrighton putuje na lavičku náhradníkov a striedajúcim žolíkom bude chcieť byť Islam Slimani.
     
    79
    Posledné striedanie na strane Liverpoolu. Jürgen Klopp posiela na trávnik kritizovaného Alexa Oxlada-Chamberlaina. Anglický reprezentant vymení Philippeho Coutinha.
     
    74
    Po hektických momentoch tu máme striedania na oboch stranách. Na domácej strane končí Šindži Okazaki a na jeho miesto prichádza Kelechi Iheanacho. Na strane Liverpoolu prichádza James Milner, ktorý nahradí Emreho Cana.
     
    73
    Simon Mignolet chytá pokutový kop a napravuje svoje zaváhanie. Belgický brankár mal Jamieho Vardyho prečítaného, ktorý kopol loptu len do stredu bránu. Jeho strele nechýbala razancia, no smer už áno. Liverpool tak stále vyhráva.
     
    72
    Brankár Liverpoolu dostáva za svoj nedovolený zákrok aj žltú kartu. Oveľa podstatnejšie však je to, že o pár sekúnd neskôr môže vyrovnať skóre zápasu Jamie Vardy, ktorý si postavil loptu na biely bod.
     
    72
    Domáci budú kopať pokutový kop! Jamie Vardy dostal pas za obranu súpera, Simon Mignolet vybehol proti nemu, no namiesto lopty trafil len anglického reprezentačného útočníka.
     
    69
    Leicester City dáva gól! Domáci futbalisti okamžite reagujú na tretí gólový úder súpera. Demarai Gray si počkal na center z ľavej strany a pohotovo vystrelil. Jeho výbornú strelu dokázal Simon Mignolet len vyraziť a následne už loptu upratal hlavičkou do siete JAMIE VARDY.
     
    68
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti prepadli na útočnej polovici ihriska a pykajú za to tretím inkasovaným gólom. Daniel Sturridge potiahol akciu po pravej strane, následne našiel osamoteného JORDANA HENDERSONA, ktorý si zasekol Šindžiho Okazakiho a prekonal brankára Kaspera Schmeichela.
     
    65
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj Jürgen Klopp. Na trávnik prichádza Daniel Sturridge. Naopak, na lavičku náhradníkov putuje jeho útočný kolega Roberto Firmino.
     
    61
    O prvé striedanie zápasu sa postará domáci tréner Craig Shakespeare. Na trávnik prichádza Demarai Gray, ktorý vymení alžírskeho záložníka Riyada Mahreza.
     
    56
    Liverpool zahrával v priebehu krátkeho času dva rohové kopy. Po tom druhom spadol v šestnástke súpera Dejan Lovren, vehementne si pýtal pokutový kop, ale za protesty si vykoledoval len žltú kartu.
     
    45+3
    Leicester City dáva gól! V nadstavenom čase prvého polčasu predsa len skórujú aj domáci futbalisti. Simon Mignolet nebol najistejší po rohovom kope, keď loptu podbehol. Tá sa nešťastne odrazila od Joea Gomeza a následne ju poľahky upratal do siete ŠINDŽI OKAZAKI.
     
    45+2
    Jamie Vardy teraz zakopol o nohu Joëla Matipa. Bol to skutočne veľmi smolný moment, no napriek tomu dostáva kamerunský obranca kartového napomenutie.
     
    43
    Liverpool mal veľkú šancu pridať aj tretí gól. Akciu potiahol Emre Can, na ľavom krídle našiel Roberta Firmina, no jeho strelecké zakončenie mierilo tesne vedľa brány. Domáci mali šťastie, že strelu neusmernil do siete Philippe Coutinho.
     
    39
    Domáci fanúšikovia sa už tešili z gólu, no ten pre ofsajd neplatí. Harry Maguire síce dobre predĺžil loptu za seba, no japonský útočník Šindži Okazaki zakončoval z postavenia mimo hru.
    23. Philippe Coutinho (LIV) - 0:2
     
    23
    Liverpool dal gól! Teraz sme boli svedkami krásneho futbalového momentu. Priamy kop po predošlom faule Wilfreda Ndidiho rozohral brazílsky reprezentant PHILIPPE COUTINHO, krásne poslal loptu ponad múr a strelou k pravej žrdi prekonal domáceho brankára.
     
    22
    Hlavný rozhodca udeľuje druhú žltú kartu. Jej adresátom je tentokrát Wilfred Ndidi, ktorý zastavil útočnú akciu Alberta Morena. Liverpool bude tak zahrávať nádejný priamy kop.
     
    17
    Anthony Taylor prvýkrát vyťahuje z vrecka žltú kartu. V súboji dvoch hráčov s číslom 11 si počínal nedovolene Marc Albrighton a je tak prvým napomínaným hráčom.
    15. Mohamed Salah (LIV) - 0:1
     
    15
    Liverpool dal gól! Na konci úvodnej štvrťhodiny zápasu sa hostia dostávajú do vedenia. Philippe Coutinho centroval z ľavej strany, MOHAMED SALAH sa presadil v súboji s Benom Chilwellom a z náročnej pozície hlavičkou prekonal dánskeho brankára Kaspera Schmeichela.
     
    13
    Veľké šťastie teraz stálo pri domácom tíme. Po dlhom obliehaní súperovej šestnástky pálil z vyše dvadsiatich metrov Emre Can, no jeho strela skončila na pravej žrdi domácej brány. Následne zakončoval aj Mohamed Salah, no jeho pohotová dorážka minula bránu.
     
    6
    Prvú šancu zápasu mali domáci futbalisti. Šindži Okazaki šikovným pasom vysunul Jamieho Vardyho. Ten bol však v náročnom uhle, a tak jeho zakončenie vyrazil Belgičan Simon Mignolet. Následná dorážka Riyada Mahreza smerovala nad bránu hostí.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+3. Okazaki, 69. Vardy – 15. M. Salah, 23. Coutinho, 68. Henderson

    Karty:   17. Albrighton (LEC), 22. Ndidi (LEC), 90+2. Vardy (LEC) – 45+2. Matip (LIV), 56. Lovren (LIV), 72. Mignolet (LIV)

    Nepremenená penalta: 73. Vardy (LEC), brankár Mignolet zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:14.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Maguire, Chilwell – Mahrez (61. Gray), Ndidi, A. King, Albrighton (80. Slimani) – Okazaki (74. Iheanacho) – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Amartey, Iborra, Gray, Slimani, Iheanacho.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (74. Milner), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (65. Sturridge), Coutinho (79. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Karius – Klavan, Alexander-Arnold, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Solanke.

    Rozhodca: Anthony Taylor