Hamburger – Kolín nad Rýnom 2:0 (kon.) | Walldorf – Bielefeld 1:1 (4:5 po pen.) | Bayern – Wolfsburg 1:0 (kon.)
Fürth – Mönchengladbach 0:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:0 (1:0)
VfL Wolfsburg
cz Utorok 07.02.2017, 20:45 • Allianz Arena, München • DFB-Pokal • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji pěkný zbytek večera. U sledování dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (22:43:27)

     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
     
    Utkání sledovala 73 500 diváků!
     
    Utkání je u konce! Bayernu stačila k výhře jediná branka z první půle a po vítězství 1:0 postupuje přes Wolfsburg do čtvrtfinále.

    O osudu utkání rozhodla trefa z 18. minuty, kdy se Douglas Costa opřel do míče a jeho rána s tečí doputovala až za záda Casteelse. Hosté se mohli dočkat zejména v závěru vyrovnání, ale Neuer skvělými zákroky podržel domácí a zajistil jim postup do dalšího kola.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ricardo Rodriguez u pravé postranní čáry doslova sestřelil Lwandwoskiho, obdržel žlutou kartu a asi také pohřbil šance hostů na vyrovnání.
     
    90+2
    Na druhé straně táhl akci domácích opět střídající Renato Sanches, celé to vzal na sebe, ale jeho přízemní rána si cestu na branku nenašla.
     
    90+1
    Gustavo se vysunul až na hrot, dostal se k hlavičce přes Alabu, ale jeho pokus zamířil daleko od branky Manuela Neuera.
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec druhého poločasu!
     
    89
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Robben, přichází Coman.
     
    88
    Nejprve akci hostů zastavil útočný faul, aby se do protiútoku na druhé straně zapojil Sanches, ale jeho centr zleva byl zablokován.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Costa, přichází Sanches.
     
    86
    Rohový kop ale nebyl silnou stránkou Wolfsburgu ani nyní, domácí se centru z rohu i následnému centru z pravé strany ubránili.
    85. Didaviho ránu vyrazil Neuer
     
    85
    Další šance jako hrom na straně hostů! Centr středem propadl k volnému Didavimu, který se opřel do prudké rány, ale Neuer předvedl další spolehlivý zákrok a následná rána Rodrigueze při pokračování akce byla sražena na rohový kop!
     
    84
    A i z rohového kopu dokázali Vlci zahrozit, k hlavičce se dostal aktivní Gustavo, ale Neuer byl u své levé tyče včas.
     
    83
    Tutovka hostů, kteří mohli z ničeho nic vyrovnat! Po centru z levé strany se do brejku vydal Malli, který byl úplně sám před brankou, ale Neuer jeho pokus skvěle vyrazil!
     
    82
    I tak ale stačili zahrozit! V rychlém brejku poslal Robben míč na Costu, který ostře centroval před branku, ale Lewandowski na něj nedosáhl!
     
    81
    A domácí se vůbec nikam neženou, stejně jako po většinu druhé půle, tak i nyní kombinují na obranné polovině.
     
    80
    Rozběhla se poslední desetiminutovka řádné hrací doby, Bayern má utkání pevně ve svých rukou, nicméně v zádech má pouze jednobrankový náskok.
    Zajímavost: Všech šest branek Bayernu v roce 2017 padlo po střele levou nohou!

     
    79
    V následující akci centroval Alaba, na zadní tyči vracel míč před branku hlavou Lewandowski, ale jeho pas na Robbena byl odvrácen.
     
    78
    Costa hledal hodně pěkným centrem rozběhnutého Robbena, ten si stihl míč rychle zpracovat nataženou nohou ze vzduchu, ale nakonec mu utekl do rukavic brankáře Casteelse.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Bazoer, přichází Didavi.
     
    76
    Oba dva Costovy rychlé centry byly zablokovány, až celou akci završil na hranici vápna pálící Vidal, jenž však nasměroval míč někam do vrchních pater Allianz Areny.
     
    75
    Další možnost mohli mít domácí po akci u pravé lajny, kde se k přízemnímu centru dostal Lahm, ale opět našel jen kopačky připraveného Gustava.
     
    74
    Joshua Kimmich se ihned zapojil do kombinace na útočné polovině, na levé straně hledal Costu, ale našel jen hostujícího kapitána Gustava, který rychle míč odehrál zpět na polovinu domácích.
     
    73
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alonso, přichází Kimmich.
     
    72
    Arjen Robben zbytečným šlapákem dohrál soupeře na útočné polovině a byl zaslouženě odměněn žlutou kartou.
     
    71
    K dalšímu nebezpečnému centru se na levé straně dostal Alaba, ve vápně bylo hodně hráčů v červeném, ale nakonec zvládl míč odehrát pohotový Gustavo, jenž byl u něj nejrychleji.
     
    70
    A málem to bylo 2:0! Hummels prodloužil rohový kop hlavičkou za sebe pro Lewandwskiho, který ale nedokázal osamocen na zadní tyči zakončit hlavou dle svých představ a míč mu utekl do autu.
     
    69
    V další akci už ale zvládl přihrát na Robbena, proti němuž byl na pravé straně Rodriguez, nenechal se však ošálit a dokázal míč srazit na rohový kop.
     
    68
    Po další uspávací kombinaci se k míči dostal Xabi Alonso, jenž si velmi dobře všiml nabíhajícího Vidala, kterému adresoval pěkný oblouček za beky, ale chilský záložník míč nezpracoval podle představ.
     
    67
    A to stejné se stala i s akcí následující, kterou zhatil zbytečný útočný faul Arturo Vidala. Hosté rozehrávají.
     
    66
    Costa dostal přihrávku u levé postranní čáry a domácí mohli vyrazit do brejku. Brazilec však vzal celou akci zbytečně na sebe, na hranici vápna byl odzbrojen a akce Mnichovských tak skončila velmi rychle.
    Na sociálních sítích se už objevují také první obrázky na brankáře Neuera, který je dnes téměř bez práce

     
    64
    Centr to nakonec nebyl vůbec špatný, střídající hráč zatočil míč velmi dobře, brankář Neuer musel z branky, ale nakonec jej zvládl vyboxovat mimo pokutové území.
     
    63
    Hosté dostanou šanci možná nyní, kdy se faulem provinil Lahm, jenž mimochodem fauloval po velmi dlouhé době během soutěžení zápasu, a míč do hry ze standardní situace uvede Yunus Malli.
     
    62
    Obraz hry je stále a dokola totožný. Bayern má opticky velký tlak, prakticky nepouští svého soupeře na míč, ale žádné velké šance z jeho strany nepřicházejí.
     
    61
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ntep, přichází Gomez.
     
    59
    A ani tentokrát se domácím nezadařilo, když centr Costy byl odvrácen Seguinem, a následně právě Costa neuhlídal svůj náběh – ofsajd.
     
    58
    Další akce Bayernu skončila ofsajdem, v němž byl po dlouhé přihrávce Alonsa polapen Lewandowski.
     
    57
    Hostující kapitán Gustavo zcela zbytečně stáhl k zemi Lewandowskiho a za svůj prohřešek obdržel žlutou kartu.
     
    56
    Z rohu domácí nezahrozili, nicméně vzápětí se do dalekonosné rány opřel David Alaba a jeho pokus pořádně vystrašil Casteelse, ale nakonec míč skončil vedle levé tyče.
    56. Costův pokus z úhlu
     
    56
    A další šanci měl sám Costa, když se míč přes Lahma s Robbenem dostal na levou stranu ke zcela volnému brazilskému křídelníkovi, ale jeho tvrdou střelu z těžkého úhlu Casteels vyrazil!
    54. Thiagova hlavička
     
    54
    Costa se na levé straně opřel do krásného centru, kterým našel mezi stopery neběhnutého Thiaga, ale Španěl v dobré pozici poslal míč jen nad branku!
     
    53
    Ricardo Rodriguez čechral směrem na zadní tyč zajímavý oblouček, ale jeho spoluhráči jakoby zapomněli nabíhat a nikdo na tento pas nedosáhl.
     
    52
    Ale nyní byl po zákroku Alaby k zemi poslán asi nejaktivnější Vlk, a to Vierinha, a hosté budou zahrávat hodně zajímavou standardní situaci.
     
    51
    Lewandowski na hraně faulu převzal míč na pravé straně, ale přes Gustava kličkou neprošel. Vzápětí centroval Lahm, ale hostující obrana celou situaci vyřešila s bravurou.
     
    50
    Nyní rozehrávala Španěl Alcantara, který však svůj náměr při centru hodně přehnal a nakonec poslal balón vysoko nad branku Wolfsburgu.
     
    49
    Vlci se navíc o pár chvil později provinili dalším faulem a domácí mají k dispozici velmi podobnou standardní situaci, tentokrát z levé strany.
     
    48
    Bayern zahrával přímý kop z pravé. Centru se chopil tradičně Xabi Alonso, jehož pas našel volného Martineze, ale jeho hlavička ve vysokém výskoku zamířila vysoko nad branku.
     
    47
    Domácí také druhý poločas načínají v trendu toho první, jsou usazeni na vlastní obranné polovině a pohodlně kombinují.
     
    46
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Mayoral, přichází Malli.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    První poločas je za námi a domácí jsou zatím spokojenějším týmem. Do vedení je poslal v 18. minutě Douglas Costa, který se dostal ke střele na hranici vápna a je pokus, ačkoliv byl tečován, zapadl až záda brankáře Casteelse. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Robben se dostával po levé straně dopředu, načež byl ale velmi dobře zakřižován, a tak raději předržel celou akci a ještě rozdal míč pro Lahma.
     
    43
    Posléze právě Alaba narazil do středu Martinezovi, který z první dobré chtěl uvolnit za obranu Costu, ale hostující obrana zafungovala opět na jedničku.
     
    42
    Další centr směrem do ohně vyslal David Alaba, jeho pas nebezpečně skákal vápnem, ale Knoche i v pádu zvládl míč odehrát do bezpečí.
     
    41
    Stačila jedna přihrávka středem útočné poloviny, aby se míč dostal k Lewandowskimu, jenž se jediným dotekem zbavil dvou soupeřů, ale jeho následná křižná rána byla zablokována.
     
    40
    Do rozehrávky domácích se už tradičně zapojuje také Manuel Neuer, který podle svého zvyku operuje několik metrů před vlastním pokutovým územím.
     
    39
    Ale nepředvedli vůbec nic. Míč směřoval z centru k Arnoldovi, ten však podklouzl bez cizího zavinění, a tak balón zamířil jen do autu.
     
    38
    Až tedy do chvíle, než se faulem ve středu hřiště provinil Arturo Vidal a také hosté se budou moci předvést směrem dopředu.
     
    37
    Bayern po většinu času drží míč na svých kopačkách, ale chvílemi to vypadá, že zvolil „uspávací“ taktiku, kde chce svého soupeře uspat co největší sérii přihrávek kolem středu hřiště.
     
    36
    Domácí překvapili všechny přítomné rychlou rozehrávkou, kdy Alonso našel na hrotu hlavu zcela volného Matse Hummelse, ale německý stoper v dobré pozici namířil míč daleko od branky Casteelse.
     
    35
    Robben si po svém vzoru naváděl míč na levačku k obávané střele, ale Arnold včas zatáhl za záchrannou brzdu a fauloval.
     
    34
    Hosté míč rychle odkopli a ten se dostal na útočné polovině k Ntehovi, přičemž to chvíli vypadalo na přečíslení, ale útočník hostů celou akci pozdržel.
     
    33
    A nakonec to byl sám Lahm, kdo se prodral po pravé straně, ale místo centru volil ještě jednu kličku a ta se mu vůbec nepovedla.
     
    32
    Alcantara se přesunul na pravou stranu, kde dostal od Lahma pěkný pas do prostoru, ale nakonec se k centru vůbec nedostal, neboť mu míč utekl do zámezí.
    Douglas Costa a jeho momentka gólové střely!

     
    30
    Přesně po půlhodině hry se vydal dopředu Vierinha, ale i jeho třetí centr z pravé strany byl velmi nepřesný a obrana domácích zatím nemá sebemenší potíže.
     
    29
    A pískáno je také po akci domácích na pravé straně, kde se chtěl Lewandowski probít proti přesile dvou soupeřů, ale pomohl si nedovoleným zákrokem.
     
    28
    Na útočný výlet se vydal po levé straně David Alaba, adresována mu byla velmi pěkná přihrávka vzduchem, nicméně také rakouskému obránci byl pískán ofsajd.
     
    27
    Vlci vybojovali míč opět po nepovedeném útoku domácích na obranné polovině, ale centr na na hrotu osamoceného Ntepa byl hodně rychlý, a hlavně nepřesný.
     
    26
    Ani ten ale nenadělal obraně Vlků žádné větší potíže, Costa se k zakončení nedostal a fotbalisté v bílém dokázali odehrát míč mimo pokutové území.
     
    25
    Akce ale pokračovala a z levé strany vyzkoušel své střelecké štěstí také Mats Hummels, ale také jeho rána byla zablokována. Další roh pro Bayern.
     
    24
    Centr Alonsa od rohové zástavky směroval k Robbenovi, ale ten se proti dvojnásobné přesile ke střele neprobil.
     
    23
    Costa trochu z nouze odcentroval pod tlakem z levé strany, míč doputoval k hostujícímu bekovi, který však předvedl hodně špatný první dotek, a domácí tak díky tomu vybojovali rohový kop.
     
    22
    I hosté se připomněli v útoku, když z pravé strany po přihrávce od Arnolda centroval prudce Vierinha, ale jeho pas byl hodně nepřesný a nenalezl v šestnáctce adresáta.
     
    21
    Bayern má po dvaceti minutách hry utkání pevně ve svých rukou, je jasně lepším týmem a na branku soupeře směřuje jeden útok za druhým.
     
    20
    V další akci hledal Xabi Alonso dlouhým centrem Costu, který nadělal svým presinkem Casteelsovi velké starosti, ale nakonec jej v rozletu zastavil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
    18. Douglas COSTA - 1:0
     
    18
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Po přihrávce z pravé strany se k míči dostal DOUGLAS COSTA, několika rychlými kroky si navedl míč na střed hranice vápna a snažil se vypálit na zadní tyč. Do jeho rány vložil svou nohu jeden z obránců, který změnil trajektorii míče a ten tak zamířil doprostřed, zatímco Casteels se pohnul doleva – 1:0!
     
    17
    Na obranné polovině se nejprve zaskvěl Martinez, který se skvěle vymotal z napadání dvou soupeře, a na opačném pólu hřiště si připravil ránu Robben, ale míč mu v poslední chvíli utekl.
    Utkání v Mnichově sledují opět zaplněné tribuny!

     
    15
    A celou akci Bayernu utnul na hranici vápna Arjen Robben, který si sice připravoval míč na střelu, ale v souboji s protihráčem si pomohl útočným faulem.
     
    14
    Po akci Costy se na levé straně prodral k míči Alaba, poslal do šestnáctky vysoký centr, ale jeho pas nakonec pouze prosvištěl vápnem bez cizího přičinění.
     
    13
    Švýcarský obránce vykouzlil ze své pravačky zajímavý centr na přední tyč, ale žádný z jeho spoluhráčů se k míči nedostal a ten tak odpravil hlavou do bezpečí domácí stoper Hummels.
     
    12
    Rohový kop pro Wolfsburg. Míč si postavil Ricardo Rodriguez.
     
    11
    A právě Alcantara následně fauloval ve středu hřiště Seguina a hostující celek bude rozehrávat volný přímý kop.
     
    10
    Následně Robben poslal míč na rozběhnutého Lahma, který hodně prudkým stříleným centrem hledal volného Thiaga, ale Casteels opět skvěle zasáhl a ukryl balón v náručí.
    9. Robbenova šance
     
    9
    Jakmile se naskytla šance, domácí ji málem využili! Po centru z pravé strany se dostal na bližší tyči ke střele Robben, ale jeho razantní pokus dokázal Casteels u své levé tyče skvěle vyrazit!
     
    8
    Utkání je v dosavadním průběhu zatím hodně opatrné, hosté jsou hodně zatažení, ale dobrým napadáním odrážejí rychlé útoky domácích středem hřiště.
     
    7
    Nyní se ale domácí zahnali na útočné polovině sami, Lahmovi nesedla na pravé straně jednoduchá přihrávka do prostoru a míč se dostal až ke Casteelsovi.
     
    6
    Další akce svěřenců Carla Ancelottiho směrovala opět přes levou stranu na Costu, jenž opět rychle odcentroval, ale tentokrát si pro míč došel pozorný brankář Casteels, který jej ukryl ve svém náručí.
     
    5
    Costa rozehrál rohový kop velmi rychle, nikdo z hráčů v červeném se k hlavičce nedostal. Následně mohl pálit z těžkého úhlu na pravé straně navrativší se Lewandowski, ale jeho pokus skončil nad brankou.
     
    4
    První vzrušení způsobil až na levé straně centrující Douglas Costa, jenž poslal velmi prudký přízemní pas směrem do šestnáctky, ale jeho přihrávku zablokoval bránící Knoche.
     
    4
    Úvod utkání je zatím v režii kombinace domácího celku, který se však závratně nikam nežene a i nadále pokračuje v přihrávkách kolem středu hřiště.
     
    3
    Polský útočník ve službách domácích odkulhal za postranní čáru po svých a do hry by se měl v nejbližších minutách vrátit.
     
    2
    Lewandowski inkasoval velmi ostrý zákrok na levou holeň a na hřišti je již také lékařský tým bavorského velkoklubu.
     
    1
    Hned na úvod poslal hostující kapitán Gustavo na pravé straně hodně ostrým zákrokem k zemi Roberta Lewandowskiho, se kterým to nevypadá dvakrát dobře.
     
    1
    Hostující fotbalisté uvedli míč do hry, rychle se po pravé straně vydali dopředu, ale domácí jej získali do svého držení a sami kombinují na obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Na úvod ještě jedno jubileum. Kapitán domácích Phillip Lahm odehrál v posledním utkání proti Schalke svůj 500. zápase v kariéře a dnes načíná druhou „půltisícovku“.
     
    Oba celky v těchto chvílích vstupují na zaplněný mnichovský stadión. Domácí se představí v tradičních červených dresech, hosté se oděli do bílého.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm (C), Martinez, Hummels, Alaba – Alonso, Vidal – Robben, Alcantara, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Rafinha, Coman, Sanches, Kimmich, Muller

    VfL Wolfsburg: Casteels – Rodriguez, Gustavo (C), Knoche – Bazoer – Gerhardt, Arnold, Seguin, Vierinha – Ntep, Mayoral,
    Náhradníci: Benaglio – Bruma, Malli, Didavi, Blaszczykowski, Guilavogui, Mario Gomez

    Rozhodčí: Jochen Drees – Timo Gerach, Christian Gittelmann.
    Rozcvička je již v plném proudu

     
    VfL Wolfsburg

    Po povedené loňské sezóně, kdy Vlci došli například v Lize Mistrů až do čtvrtfinále, přišel letos herní posun směrem dolů. V lize se jim příliš nedaří a na účast v pohárové Evropě to nevypadá moc dobře.

    V poháru si hosté v prvním kole poradili s FSV Frankfurt 2:1 a ve druhém kole přehráli zvládli utkání na půdě Heidenheimu, kde vyhráli 1:0.
    Joshua Kimmich se po zranění vrací do sestavy Bayernu!

     
    Bayern Mnichov

    Bavorský celek zažívá další povedenou sezónu. V lize mu i nadále patří 1. místo o čtyři před druhým Lipskem, v Lize Mistrů postoupil do jarních bojů, kde jej čeká Arsenal, a v poháru směle směřuje do dalších kol.

    V prvním kole zvítězili Mnichovští na půdě Carl Zeis Jeny 5:0, a o kolo později přehráli doma Augsburg, a to taktéž snadno – 3:1.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky německého fotbalu! Dnes se v rámci osmifinále Německého poháru představí před vlastním publikem Bayern Mnichov, na jehož hřiště zavítá VfL Wolfsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Daniel Kinc

    Góly: 18. Costa

    Karty:   72. Robben (BAY) – 57. Gustavo (WOF), 90+3. Rodriguez (WOF)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Martinez, Hummels, Alaba – Alonso (73. Kimmich), Vidal – Robben (89. Coman), Alcantara, Costa (87. Sanches) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Bernat, Rafinha, Coman, Sanches, Kimmich, Muller

    VfL Wolfsburg: Casteels – Rodriguez, Gustavo (C), Knoche – Bazoer (76. Didavi) – Gerhardt, Arnold, Seguin, Vierinha – Ntep (61. Gomez), Mayoral (46. Malli).
    Náhradníci: Benaglio – Bruma, Malli, Didavi, Blaszczykowski, Guilavogui, Mario Gomez

    Rozhodca: Jochen Drees – Timo Gerach, Christian Gittelmann

    Diváci: 73 500