Montpellier – Monaco 1:2 (kon.) | Caen – Bordeaux 0:4 (kon.) | Paríž – Lille 2:1 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
1:2 (0:2)
AS Monaco
cz Utorok 07.02.2017, 19:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:00:05)
     
    Monaco dnešní utkání vyhrává a nemusí se ohlížet na ostatní výsledky. Hostující celek bude mít na čele Ligue 1 minimálně tříbodový náskok i po čtyřiadvacátém kole. Ve druhém poločase hrálo AS "zaďoura" a směrem dopředu toho moc nepředvedlo. Naopak Montpellier diktoval tempo hry, ale i přes hromadu šancí se mu nepodařilo stav zápasu vyrovnat.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak to je neuvěřitelný závěr zápasu jako hrom! Na rohový kop si naskočil Souleymane Camara, jehož hlavička mířila do levého horního rohu branky. Jenže Danijel Subašić předvedl famózní zákrok, kterým vybojoval pro Monaco tři body.
     
    90+4
    Na levé straně se rozeběhl Paul Lasne, jehož centr srazil na rohový kop Fabinho. Tlak domácího celku roste a je tu poslední akce, po které může vyrovnat.
     
    90+3
    Ryad Boudebouz rozehrál standardní situaci, kterou odvrátil Radamel Falcao. Domácí se ale do vápna rychle vrátili a zakončení Jérômeho Roussillona vyrazil jistý Danijel Subašić.
     
    90+2
    Monaco nabízí po dalším faulu soupeři standardní situaci. To je možná poslední šance domácího celku na vyrovnání. Fanoušci se žádají branku v síti AS.
     
    90+1
    Tlak domácího celku nepřichází, i když je HSC u balonu. Ovšem dlouho kombinuje kolem středového kruhu a čas mu utíká velice rychle.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Po centru se k hlavičce dostal Vitorino Hilton, jehož pokus letěl spíš než na branku do vzduchu. Danijel Subašić neváhal ani vteřinu a vyběhl si pro balon.
    88. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Jemerson (AS Monaco FC), jenž skluzem trefil soupeře. Ryad Boudebouz doslova stál, a tak zákrok hostujícího stopera byl zbytečný.
     
    87
    Montpellier je sice u míče, ale hraje na vlastní polovině hrací plochy. Monaco vytáhlo napadání hodně vysoko a ubírá z času důležité vteřiny.
     
    86
    Nene, hostující AS již nikam nebude spěchat. Hráči v bílých dresech se po zisku míče dostali jen za středovou čáru, kde balon po nepřesné přihrávce odevzdali soupeři.
     
    85
    Domácímu celku rychle plyne čas a i když je lepším týmem, který si vytváří šance, tak na vyrovnávací branku stále čeká. Vypadá to, že Monacu taktitak bránit výsledek ve druhém poločasu asi vyjde.
    83. Nordi Mukiele měl na hlavě vyrovnání
     
    83
    A mohlo být vyrovnáno! Ryad Boudebouz našel centrem na zadní tyči Nordiho Mukielea. Ten předskočil obránce, ale jeho hlavička zamířila jen vedle levé tyče Subašićovy branky! Domácí hráč pochopil, že mohl vyrovnat, a tak schoval obličej do dlaní.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Jemerson (AS Monaco FC), který srazil soupeře k zemi. Souleymane Camara přinesl do hry domácího celku oživení a vybojoval další standardní situaci z nadějné pozice.
     
    81
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Keegan Dolly, přichází Paul Lasne.

    Michal Luxa

    Góly: 48. Hilton (Boudebouz) – 16. Glik (Lemar), 21. Mbappé Lottin (Mendy)

    Karty:   15. Sylla (MON) – 72. Mendy (ASM), 82. Jemerson (ASM)   88. Jemerson (ASM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:13.
    HSC Montpellier: Jourdren – Mukiele, Hilton, Pokorný, Roussillon – Sylla, Skhiri – Ikoné (62. Camara), Boudebouz, Dolly (81. Lasne) – Mbenza (25. Mounié).
    Náhradníci: Pionnier – Lasne, Mounié, Camara, Rémy, Deplagne, Mongongu.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé (57. A. Touré), Glik, Jemerson, Mendy – B. Silva (80. Falcao), Moutinho, Bakayoko, Lemar – Germain (49. Fabinho), Mbappé Lottin.
    Náhradníci: De Sanctis – Fabinho, Falcao, Boschilia, A. Diallo, A. Touré, Cardona.

    Rozhodca: Lesage – Ocak, Denis