AC Miláno – Crotone 2:1 (kon.) | Lazio – AS Rím 0:2 (kon.) | Pescara – Cagliari 1:1 (kon.)
Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Sassuolo – Empoli 3:0 (kon.) | Fiorentina – Palermo 2:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:2 (0:0)
AS Rím
Nedeľa 04.12.2016, 15:00Talianska Seria A • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Cristiano Lombardi (Lazio Rím).
     
    90+3
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Bruno Peres, prichádza Juan Jesus.
     
    85
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Keita Beldé, prichádza Ricardo Kishna.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Bruno Peres (AS Rím).
     
    80
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Lucas Biglia, prichádza Cristiano Lombardi.
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Dušan Basta, prichádza Patric.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Marco Parolo (Lazio Rím).
    77. Radja Nainggolan (ASR) - 0:2
     
    77
    AS Rím dal gól!

    Z ničoho nič hostia možno strieľajú rozhodujúci gól tohto zápasu, pretože Lazio dnes dopredu neukázalo nič poriadne. RADJA NAINGGOLAN ukázal svoju dobrú strelu z diaľky, keď trochu prekvapivo, z nejakých 25-30 metrov vypálil tesne nad zemou a skákavý pokus zapadol presne k žrdi, kam už brankár Marchetti nedočiahol.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Senad Lulić (Lazio Rím).
     
    67
    Žltú kartu dostáva Kevin Strootman (AS Rím).
     
    66
    Červenú kartu vidí Cataldi, ktorý sa práve rozcvičoval. Tak toto je presne také derby, aké poznáme. Emócie nie sú na uzde, ale to sa dalo čakať.
    66. Danilo Cataldi (LAZ)
     
    66
    Vášne však nie sú na uzde a práve Strootman bol terčom útoku. Následne sa spustila mela asi všetkých hráčov a členov realizačného tímu aj z lavičky. Hlavne Keitu a De Rossiho by bolo upokojiť. No uvidíme, ako to arbitri vyriešia. Aby sme to ozrejmili, stalo sa to, že Strootman, ktorý prechádzal okolo miesta, kde sa rozcvičovali domáci, bol stiahnutý na zem obrancom Cataldim.
    64. Kevin Strootman (ASR) - 0:1
     
    64
    AS Rím dal gól!

    Už sa zdalo, že po zachytenej kolmici Perottiho za defenzívu sa Lazio ubráni, lenže následne prišla veľká chyba a trest. Úplne tam prepadol Wallace, ktorý sa zrazil s protihráčom, čo využil KEVIN STROOTMAN, ocitol sa pred Marchettim a skúsene poslal loptu do siete.
    61. Edin Džeko (ASR)
     
    61
    Obrovská šanca Edina Džeka, ale brankár Marchetti sa vyznamenal, keď Bosniakovu prudkú hlavičku z hranice päťky vytesnil pred bránkovou čiarou. Džeko však dostal veľmi veľa priestoru na zakončenie.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Antonio Rüdiger (AS Rím).
     
    29
    Tak pozor, hlavný arbiter zmenil svoje rozhodnutie ešte raz. Namiesto penalty zákrok vytiahol pred šestnástku a nasledovať bude priamy kop. Šalamúnske riešenie!
     
    29
    Žltú kartu dostáva Lucas Biglia (Lazio Rím).
     
    28
    Bruno Peres doviedol loptu až na hranicu šestnástky, kde po kontakte s protihráčom spadol a hlavný arbiter chcel najskôr ohodnotiť zákrok filmovaním Brazílčana, ale následne si to po rade od bránkového arbitra rozmyslel a ukazuje na biely bod. Hostia majú skvelú pozíciu na otvorenie skóre, aj keď tam na 100% žiadny kontakt nebol.
     
    13
    Immobile sa aj napriek tomu dostal v šestnástky k veľmi dobre strele, ktorá prišla z dobrej parkety cez troch hráčov, lenže bránu AS minul.

    Matej Kubove

    Góly: 64. Strootman, 77. Nainggolan

    Karty:   29. Biglia (LAZ), 70. Lulić (LAZ), 79. Parolo (LAZ), 90+4. C. Lombardi (LAZ) – 51. Rüdiger (ASR), 67. Strootman (ASR), 84. Peres (ASR)   66. Cataldi (LAZ)


    Lazio Rím: Marchetti – Lulić, Radu, Wallace, Basta (80. Patric) – Milinković-Savić, Biglia (C) (80. C. Lombardi), Parolo – Beldé (85. Kishna), Immobile, Anderson.
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Hoedt, de Vrij, Patric, J. Lukaku, Cataldi, Djordjević, Kishna, Bastos, C. Lombardi, Murgia.

    AS Rím: Szczęsny – Emerson, Rüdiger, Manolas, Fazio, Peres (90+3. Juan Jesus) – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan – Perotti, Džeko.
    Náhradníci: Alisson, Lobont – Juan Jesus, Iturbe, Totti, Vermaelen, Seck, Rui, Gerson, El Shaarawy.