AC Miláno – Crotone 2:1 (kon.) | Lazio – AS Rím 0:2 (kon.) | Pescara – Cagliari 1:1 (kon.)
Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Sassuolo – Empoli 3:0 (kon.) | Fiorentina – Palermo 2:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:2 (0:0)
AS Rím
Nedeľa 04.12.2016, 15:00Talianska Seria A • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Obrovská radosť na strane víťazného tímu, pretože AS Rím ovládol talianske hlavné mesto po víťazstve 2:0 na pôde mestského rivala Lazia. Víťazný gól strelil Kevin Strootman po chybe stopéra Wallaceho, druhý presný zásah pridal Nainggolan. (16:59:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Cristiano Lombardi (Lazio Rím).
     
    90+3
    Džeko sa po centri na hranicu malého vápna mohol dostať ešte do jedného zakončenia, ale v poslednej chvíli pred ním odvrátil Radu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Bruno Peres, prichádza Juan Jesus.
     
    90+2
    Perotti sa s loptou dostal do rohu ihriska, kde ju veľmi dobre drží, naťahuje čas a dokonca si vypýtal aj faul.
     
    90+1
    Zakončenie Patrica spoza pokutového územia trafilo iba De Rossiho do nôh, dopredu tak môžu vyraziť hostia.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Hráčom AS Rím sa darí držať loptu na polovici súpera a vyzerá to tak, že dnes ich o výhru nemôže pripraviť už ani určite dlhý nadstavený čas, ktorý nás čaká.
     
    87
    Nový muž Kishna to absolútne nezvládol a preto hostia mohli poľahky odkopnúť loptu až na polovicu. Parolo nákopom vracia šancu späť, lenže Rudiger sa s tým opäť nemaznal.
     
    86
    Felipe Anderson získal priamy kop vedľa šestnástky AS pri postrannej čiare po faule od Nainggolana, no treba pred Szczesneho ešte poslať dobrý pas.
     
    85
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Keita Beldé, prichádza Ricardo Kishna.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Bruno Peres (AS Rím).
     
    83
    Dlhý center do šestnástky od Andersona nemal nárok na úspech a nedokázal ho zachytiť ani Lombradi, ktorý sa o to pokúsil sklzom, lenže neuspel.
     
    82
    Nainggolan sa vedľa vlastnej šestnástky úžasne zbavil dvoch hráčov súpera, založil rýchlu kontru, ale tú AS Rím nedoviedol do konca. Napriek tomu ostáva pri lopte, čo je pre hráčov hostí viac, než dosť.
     
    80
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Lucas Biglia, prichádza Cristiano Lombardi.
    Striedanie v tíme Lazio Rím: z ihriska odchádza Dušan Basta, prichádza Patric.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Marco Parolo (Lazio Rím).
    77. Radja Nainggolan (ASR) - 0:2
     
    77
    AS Rím dal gól!

    Z ničoho nič hostia možno strieľajú rozhodujúci gól tohto zápasu, pretože Lazio dnes dopredu neukázalo nič poriadne. RADJA NAINGGOLAN ukázal svoju dobrú strelu z diaľky, keď trochu prekvapivo, z nejakých 25-30 metrov vypálil tesne nad zemou a skákavý pokus zapadol presne k žrdi, kam už brankár Marchetti nedočiahol.
     
    76
    Emerson sa síce cez Luliča presadil k centrovanej lopte, lenže nasmeroval ju iba do rukavíc Marchettiho.
     
    75
    Parolov pokus spoza pokutového územia nemal žiadnu šancu na úspech a preto aj ten piskot od divákov. Následne prichádza ešte väčší na adresu pomalého Szczesneho.
     
    74
    Bruno Peres sa snažil udržať dlhý pas do šestnástky Lazia, lenže hlavičkoval iba za čiaru. Následne aspoň zdražl rozohrávku súpera tak, že sa stihol vrátiť na svoj post.
     
    73
    Milinkovič-Savič sa dostal do streleckej pozície na hranici malého vápna súpera, kde mal skvelú možnosť, ale cez padajúceho Manolasa bránu minul.
     
    72
    Po faule na Nainggolana prišiel dlhý pas do šestnástky domáceho celku, lenže Džeko mal veľmi náročnú pozíciu a tak nedokázal loptu spracovať a už vôbec nie zakončiť.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Senad Lulić (Lazio Rím).
     
    70
    Hrá sa ďalej a do šestnástky AS smeruje oblúčik pre Bastu, no pred ním sa výborne lopte do cesty postavil Rudiger.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Kevin Strootman (AS Rím).
     
    66
    Červenú kartu vidí Cataldi, ktorý sa práve rozcvičoval. Tak toto je presne také derby, aké poznáme. Emócie nie sú na uzde, ale to sa dalo čakať.
    66. Danilo Cataldi (LAZ)
     
    66
    Vášne však nie sú na uzde a práve Strootman bol terčom útoku. Následne sa spustila mela asi všetkých hráčov a členov realizačného tímu aj z lavičky. Hlavne Keitu a De Rossiho by bolo upokojiť. No uvidíme, ako to arbitri vyriešia. Aby sme to ozrejmili, stalo sa to, že Strootman, ktorý prechádzal okolo miesta, kde sa rozcvičovali domáci, bol stiahnutý na zem obrancom Cataldim.
    64. Kevin Strootman (ASR) - 0:1
     
    64
    AS Rím dal gól!

    Už sa zdalo, že po zachytenej kolmici Perottiho za defenzívu sa Lazio ubráni, lenže následne prišla veľká chyba a trest. Úplne tam prepadol Wallace, ktorý sa zrazil s protihráčom, čo využil KEVIN STROOTMAN, ocitol sa pred Marchettim a skúsene poslal loptu do siete.
     
    64
    Ten domáci nekopli vôbec dobre, nakoľko loptu z prvej žrde odvrátil Nainggolan a založil postupnú akciu svojho celku.
     
    63
    Immobile dostal prihrávku za defenzívu AS, ale kým sa dostal k strele, tak sa k nemu stiahol Manolas a dokázal jeho zakončenie zraziť na rohový kop.
    61. Edin Džeko (ASR)
     
    61
    Obrovská šanca Edina Džeka, ale brankár Marchetti sa vyznamenal, keď Bosniakovu prudkú hlavičku z hranice päťky vytesnil pred bránkovou čiarou. Džeko však dostal veľmi veľa priestoru na zakončenie.
     
    60
    Immobile síce cez Manolasa odcentroval, lenže keďže je útočník on, na hrote ofenzívny sa nenachádzal vôbec nik.
     
    58
    Keita Baldé fauluje na vlastnej polovici. Hostia následne po krídle prešli až do šestnástky, lenže po prihrávke z boku končí lopta u Marchettiho.
     
    56
    Perotti sa po krídle dostal až na hranicu šestnástky Lazia, lenže ďalej ho nepustil Biglia a domáci môžu ísť do kontry, ktorá však skončila zákrokom Manolasa.
     
    54
    Emerson riskantným sklzom zastavil prenikajúceho Parola vo vlastnej šestnástky. Nasleduje rohový kop, ktorý však nebezpečenstvo neznamenal. Od Andersona lopta ušla vedľa brány.
     
    53
    Nainggolanov pas našiel spoluhráča v šestnástke a ten loptu predĺžil pred hranicu malého vápna na Džeka, ktorý sa vyhol ofsajdu a zakončoval z dobrej pozície, no bránený a tak nie úplne dôrazne.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Antonio Rüdiger (AS Rím).
     
    49
    Parolo vystrelil spoza šestnástky, ale nedal lopte žiadny lepší smer ani prudkosť, takže brankár Szczesny poľahky pokus kryl.
     
    48
    Bruno Peres sa cez Luliča k centru nedostal, lenže krajný obranca Lazia nakoniec loptu pre svoje farby neudržal, keď mu ušla za čiaru.
     
    47
    Pomalý štart druhého dejstva sa snažil rýchlym prechodom dopredu zlepšiť Immobile, lenže vôbec nič nedokázal a následne bol navyše faulovaný Emerson na strane AS.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme podľa očakávaní videli veľa emócie a hlavne kontroverzný moment, kedy hlavný arbiter trikrát zmenil svoje rozhodnutie. Najskôr zapískal filmovanie, potom penaltu a nakoniec z toho bol pre AS priamy kop.. Každopádne, gól nepadol a tak je všetko otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Po rýchlej kontre Lazia Anderson loptu síce stratil, ale veľmi rýchlo sa vrátil dozadu a zastavil prenikajúceho Perottiho.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45
    Vysoký presing AS Rím narobil Laziu problémy, pretože hostia atakovali aj brankára. "Vlci" sa však až do zakončenia nedostali, pretože na krídle nakoniec dobre zapracoval Anderson.
     
    43
    Parolo v strede poľa faulovaný Emersonom, v akcii bude pokračovať Lazio až od vlastných stopérov.
     
    41
    Tentoraz to Peresovi nevyšlo, pretože ho domáci zdvojili a Senad Lulič nechal loptu prejsť za bránkovú čiaru, zatiaľ čo Brazílčana udržal na chrbte.
     
    40
    Bruno Peres sa sprava dostal až k centru do šestnástky, ktorým hľadal Džeka, lenže ten je dnes veľmi dobre bránený a aj teraz to potvrdil Radu.
     
    38
    Manolas odišiel s lekármi za autovú čiaru, ale zdá sa, že bude môcť za pár sekúnd pokračovať v tomto napätom stretnutí.
     
    36
    Akcia domácich po ľavej strane priniesla center do šestnástky, ale nie na modré dresy, takže k zakončeniu neprišlo. Následne sa hra zastaví, pretože na zemi po jednom zo súbojov zostal Manolas.
     
    35
    Milinkovič-Savič vedľa vlastnej šestnástky zviedol náročný súboj s Nainggolanom, po ktorom sa bude kopať rohový kop. Center z neho síce našiel Džeka, no ten nemieril presne.
     
    34
    Immobile zachytil prihrávku posledného Manolasa, lenže lopta sa odrazila aj tak na ľavú stranu, kde bol Emerson, takže domáci útočník do nájazdu postupovať nemohol.
     
    32
    Lazio vpredu nevymyslelo takmer nič a to isté platilo aj Džekovi na druhej strane. Po jeho pätičke od postrannej čiary hostia o loptu prišli.
     
    30
    Perottiho center našiel hlavu Manolasa, ktorý sa však k poriadnemu zakončeniu z hranice päťky nedostal a do kontry vyrazili domáci.
     
    29
    Tak pozor, hlavný arbiter zmenil svoje rozhodnutie ešte raz. Namiesto penalty zákrok vytiahol pred šestnástku a nasledovať bude priamy kop. Šalamúnske riešenie!
     
    29
    Žltú kartu dostáva Lucas Biglia (Lazio Rím).
     
    28
    Bruno Peres doviedol loptu až na hranicu šestnástky, kde po kontakte s protihráčom spadol a hlavný arbiter chcel najskôr ohodnotiť zákrok filmovaním Brazílčana, ale následne si to po rade od bránkového arbitra rozmyslel a ukazuje na biely bod. Hostia majú skvelú pozíciu na otvorenie skóre, aj keď tam na 100% žiadny kontakt nebol.
     
    27
    Edin Džeko sa skvele natlačil na hranci päťky cez svojho strážcu, ale center od Perottiho nenasmeroval na bránu. Následne všetko rezolútnym odkopom vyriešil Wallace.
     
    26
    Felipe Anderson inkasoval veľmi tvrdý úder kolenom od Emersona a je na ňom vidieť, že to bude musieť pretrpieť, keďže dostal nepríjemného koňara.
     
    24
    De Rossi sa v strede poľa previnil faulom, ktorým však zastavil kontru Lazia a to sa muselo vrátiť dozadu, takže sa na seba hnevať za to nemusí.
     
    22
    Felipe Anderson sa síce na krídle dostal cez Emersona a mal otvorený priestor vedľa šestnástky AS, avšak proti Brazílčanovi si pomohol faulom, takže pokračovať nemohol.
     
    20
    Immobile v druhej sľubnej pozícii stretnutia, no opäť bránu prestrelil po tom, ako sa s loptou dostal do šestnástky.
     
    19
    Po výmene lopty medzi Emersonom a Perottim na krídle, centroval druhý menovaný, ale len od miest, kde kraľovali hráči Lazia. Hostia neuspeli ani následným nákopom späť.
     
    18
    Džeko sa snažil dostať sa do šestnástky z krídla cez Wallaceho, lenže ten ostal bez práce, keďže Bosniak sám od seba spadol na zem. Následne sa tam ocitol aj Nainggolan, lenže tomu pomohol Anderson.
     
    16
    Hostia sa na chvíľu usadili vpredu, lenže veľmi rýchlo o loptu prišli. Parolo sa pokúsil vniknúť do šestnástky sám, lenže De Rossiho skvelý sklz ho zastavil.
     
    14
    Immobile výborne zabojoval pri rohovej zástavke proti Emersonovi, ale Felipe Anderson jeho snahu nezúročil, keďže mu lopta ušla za čiaru.
     
    13
    Immobile sa aj napriek tomu dostal v šestnástky k veľmi dobre strele, ktorá prišla z dobrej parkety cez troch hráčov, lenže bránu AS minul.
     
    12
    Nainggolanov pas zľava trafil iba prvého hráča v belasom drese a tak dopredu ide Lazio, ale jeho rýchla snaha o postup je zabrzdená.
     
    11
    Bruno Peres ostal otrasený po súboji s Luličom, pretože od neho dostal poriadnu ranu lakťom do tváre. Zdá sa však, že Brazílčan bude v poriadku.
     
    9
    Kvázi tlak domáceho celku v posledných sekundách ukončil náročnou strelou Lulič. Jeho pokus z hranice šestnástky však poľského gólmana hostí ohroziť nemohol.
     
    8
    Sprava prišiel center Bastu, ktorý sa len-len, že nedostal do streleckej parkety. Následný pas do šestnástky pred Andersonom vyrazil Szczesny.
     
    7
    Manolas dokázal zastaviť najlepšieho strelca súpera Immobileho, no Lazio stále ostáva kombinovať pred šestnástkou AS.
     
    5
    Po centri sa k zakončeniu dostal Milinkovič-Savič, ku ktorému lopta preskákala, lenže balkánsky futbalista nemal ideálnu pozíciu a zakončoval vedľa brány.
     
    4
    Emerson sklzom zastavil prenikajúceho Luliča na krídle, no bude to iba rohový kop pre domácich hráčov.
     
    3
    Sttrootman sa neprebil po krídle nikam, keďže pri ňom okamžite bol Basta a loptu mu odkopol tak, že to bude aut pre Lazio.
     
    2
    Prechod Lazia dopredu po krídle sa nevydaril, pretože prihrávka pre Keitu Baldého išla do autu.
     
    1
    De Rossi okamžite z nariadenej pozície takmer pri stredovom kruhu centroval do šestnástky Lazia, no tam sa jeden z hráčov AS previnil faulom.
     
    1
    Takmer okamžite po výkope sa dopredu snažil prebiť Perotti, ale pred neho sa postavil strom a útočník hostí veľmi tvrdo narazil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Marchetti – Lulić, Radu, Wallace, Basta – Milinković-Savić, Biglia (C), Parolo – Beldé, Immobile, Anderson.
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Hoedt, de Vrij, Patric, J. Lukaku, Cataldi, Djordjević, Kishna, Bastos, C. Lombardi, Murgia.

    AS Rím: Szczęsny – Emerson, Rüdiger, Manolas, Fazio, Peres – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan – Perotti, Džeko.
    Náhradníci: Alisson, Lobont – Juan Jesus, Iturbe, Totti, Vermaelen, Seck, Rui, Gerson, El Shaarawy..
     
    V tieni včerajšieho El Clásica a iných veľkých zápasov ostáva rímske derby dvoch nezmieriteľných rivalov. Lazio hostí AS a to vždy sľubuje vypäté emócie, skvelý futbal a aj úžasnú atmosféru na tribúnach.

    Lazio Rím

    Zverenci Simoneho Inzaghiho sú stále v tieni mestského rivala. Naposledy vzájomný zápas vyhrali v roku 2013 v rámci finále Coppa Italia. Do tohto stretnutia však ako favorit nevstupuje nik a nerozhoduje ani domáca pôda, keďže oba kluby hrajú na rovnakom štadióne. Lazio je však neporazené už deväťkrát v rade, naposledy podľahlo ešte koncom septembra AC Milánu. Od tej doby porazilo napríklad Udinese, Sassuolo či Janov a bod získalo aj s Neapolom. Toto všetko znamená aktuálne štvrtú priečku v tabuľke, len bod pod AS a AC. Klub strelecky ťahá Ciro Immobile, ktorý prišiel pred sezónou ako kmeňový hráč Borussie Dortmund. Hlavne trio Keita – Immobile – Anderson podporované Parolom vie narobiť problémy každej defenzíve nie len v Taliansku.

    Najlepší ligoví strelci

    1. Immobile 9
    2. Keita 4
    3. Anderson, Lulič, Milinkovič-Savič 2

    AS Rím

    Druhý tím tabuľky vstupuje do derby s veľkým odhodlaním ujsť svojmu rivalovi už na štyri body. Problémom však je, že k tomu nepomôžu zranení Florenzi, Paredes a hlavne Salah. Na druhej strane, návrat by mali zažiť El Shaarawy s Manolas a možno aj Vermaelen. "Vlci" vyhrali posledné dva duely, keď porazili v EL Plzeň a v Serii A aj Pescaru. Pred tým síce nestačili na Atalantu, ale dovtedy ťahali sériu deviatich duelov bez prehry. Tréner Spaletti sa môže spoľahnúť predovšetkým na strelca Edina Džeka, ktorý dal vo všetkých súťažiach tejto sezóny už sedemnásť gólov.

    Najlepší ligoví strelci

    1. Džeko 12
    2. Salah 8
    3. Perotti 5
    4. El Shaarawy, Totti 2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Matej Kubove

    Góly: 64. Strootman, 77. Nainggolan

    Karty:   29. Biglia (LAZ), 70. Lulić (LAZ), 79. Parolo (LAZ), 90+4. C. Lombardi (LAZ) – 51. Rüdiger (ASR), 67. Strootman (ASR), 84. Peres (ASR)   66. Cataldi (LAZ)


    Lazio Rím: Marchetti – Lulić, Radu, Wallace, Basta (80. Patric) – Milinković-Savić, Biglia (C) (80. C. Lombardi), Parolo – Beldé (85. Kishna), Immobile, Anderson.
    Náhradníci: Strakosha, Vargić – Hoedt, de Vrij, Patric, J. Lukaku, Cataldi, Djordjević, Kishna, Bastos, C. Lombardi, Murgia.

    AS Rím: Szczęsny – Emerson, Rüdiger, Manolas, Fazio, Peres (90+3. Juan Jesus) – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan – Perotti, Džeko.
    Náhradníci: Alisson, Lobont – Juan Jesus, Iturbe, Totti, Vermaelen, Seck, Rui, Gerson, El Shaarawy.