Manchester United – Manchester City 1:2 (kon.) | Bournemouth – West Bromwich 1:0 (kon.) | Arsenal – Southampton 2:1 (kon.)
Burnley – Hull City 1:1 (kon.) | Middlesbrough – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:4 (kon.)
West Ham – Watford 2:4 (kon.) | Liverpool – Leicester 4:1 (kon.)
koniec
Stoke City FC
0:4 (0:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 10.09.2016, 16:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Charlie Adam (Stoke City FC).
     
    90
    Žltú kartu dostáva Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Moussa Sissoko.
     
    73
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Vincent Janssen.
     
    72
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Giannelli Imbula Wanga, prichádza Charlie Adam.
    70. Harry Kane (TOT) - 0:4
     
    70
    Tottenham dal gól! Fanúšikovia kohútov môžu opäť jasať, ich miláčikovia vedú už 4:0! To, čo pred malou chvíľou nevyšlo Eriksenovi, sa podarilo HARRYMU KANEOVI, ktorému krásnou prihrávkou pred prázdnu bránu doslova daroval gól Son. Ten si tak k dvom gólom pripísal aj asistenciu.
     
    70
    Šancu navýšiť vedenie Tottenhamu už na rozdiel štyroch gólov mal Christian Eriksen. Gólovú radosť mu zmaril Given, ktorý vyrazil jeho strelu mimo svojich žrdí.
     
    69
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Glenn Whelan, prichádza Bojan Krkić.
    60. Dele Alli (TOT) - 0:3
     
    60
    Tottenham dal gól! Hostia vedú už rozdielom triedy, s nádejami Stoke City to vyzerá zle-nedobre! Kohúti predviedli učebnicovú a predovšetkým smrteľne rýchlu kontru. Loptu potiahol Lamela, posunul ju našprintovanému Walkerovi, ktorý prihrávkou z pravej strany ponúkol loptu do šestnástky DELE ALLIMU. Ten už vedel, ako sa v takejto situácii zachovať a prízemnou strelou z prvej ju poslal povedľa padajúceho Givena do brány!
    56. Son Heung-min (TOT) - 0:2
     
    56
    Tottenham dal gól! Kohúti upevňujú svoje vedenie po spolupráci rovnakých dvoch hráčov, ktorí Tottenhamu zabezpečili úvodný gól! Christian Eriksen šikovne obohral stopéra Shawcrossa, posunul loptu po svojej ľavici na SONA HEUNG-MINA, ktorý nádhernou technickou obaľovačkou prinútil Givena kapitulovať!
     
    55
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Érik Lamela.
     
    54
    Mohlo byť vyrovnané! Po rohovom kope z ľavej strany padla lopta na kopačku Ryana Shawcrossa, ktorý ju pohotovým zakončením nasmeroval tesne vedľa pravej žrde Llorisovej svätyne!
     
    53
    Arnautović sa dostal k lopte v pokutovom území, chcel ju predložiť pred bránu, v čom mu zabránil fantastickým defenzívnym zákrokom Kyle Walker.
     
    48
    Christianovi Eriksenovi chýbala podpora spoluhráčov, tak to vyskúšal strelou, ktorú veľmi pekne schoval za Shawcrossa. Given musel predviesť dobrý zákrok a vyraziť loptu na rohový kop.
     
    45+1
    Victor Wanyama bol v súboji s Allenom neskoro, fauloval domáceho záložníka a tentoraz už kartovému trestu neunikol.
     
    45
    Nad rámec riadnej hracej doby prvého polčasu sú pridané tri minúty.
    41. Son Heung-min (TOT) - 0:1
     
    41
    Tottenham dal gól! Kohúti sa v záverečnej fáze prvého polčasu ujímajú vedenia! Gólovú akciu Tottenhamu započal Dele Alli, ktorý vyviezol loptu na útočné pozície a následne akciu roztiahol na pravé krídlo. Tam si Eriksen podarenou kľučkou poradil s protihráčom a veľmi dobrým centrom do šestnástky našiel nohu SONA HEUNG-MINA, ktorý prekonal bezmocného Givena!
     
    35
    Rozčertený Mark Hughes dal poriadne najavo, čo si myslí o verdikte hlavného arbitra, ktorý ho vykazuje z domácej lavičky. Stoke City si tak bude musieť po zvyšok zápasu poradiť bez svojho manažéra.
     
    34
    Marko Arnautović si hodil loptu okolo Tobyho Alderweirelda a padol na zem. Hlavný rozhodca zápasu usúdil, že tam žiadny kontakt neprebehol a udelil domácemu útočníkovi žltú kartu za simulovanie.
    30. Dele Alli (TOT)
     
    30
    Obrovská šanca Tottenhamu Hotspur na otvorenie skóre prišla po akcii Sona, ktorý si z krídla naviedol loptu do stredu, následne ju posunul do ofsajdovej pozície Dele Allimu, no ten mohol zakončovať, keďže lopta sa na ceste k nemu dotkla vracajúceho sa Arnautovića. Záložník Tottenhamu však akoby ostal prekvapený zo šance, v ktorej sa ocitol, a vystrelil nepresne!
     
    10
    Whelan sa spoza pokutového územia oprel do odrazenej lopty, strela mu veľmi dobre sadla, no v šestnástke Tottenhamu proti nej svojím telom zasiahol Ben Davies!
     
    7
    Glenn Whelan bol v strede poľa pripravený o loptu Dele Allim, ktorý mohol naštartovať rýchlu kontru Tottenhamu, no to mu stredopolier Stoke City neumožnil a zastavil ho aj za cenu žltej karty.

    Michal Bakoš

    Góly: 41. Son Heung-min, 56. Son Heung-min, 60. Alli, 70. Kane

    Karty:   7. Whelan (STK), 34. Arnautović (STK), 90+1. Adam (STK) – 45+1. Wanyama (TOT), 90. Moussa Sissoko (TOT)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 10:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:17.
    Stoke City FC: Given – Cameron, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan (69. Krkić), Allen, Imbula Wanga (72. Adam) – Walters, Bony, Arnautović.
    Náhradníci: Grant – Bardsley, Muniesa, Adam, Crouch, Krkić, Sobhi.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Wanyama (55. Lamela) – Eriksen (78. Moussa Sissoko), Alli, Son Heung-min – Kane (73. V. Janssen).
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Carter-Vickers, Winks, Lamela, Moussa Sissoko, V. Janssen.

    Rozhodca: Taylor – Kirkup, Beswick – Moss