Jihlava – Prostějov 4:3 (po pr.) | Třebíč – Přerov 5:3 (kon.) | Most – Ústí n/L 3:4 (2:3 po s.n.)
Havířov – Litoměřice 4:1 (kon.) | Kladno – Benátky n/J 3:2 (po pr.) | Slavia – Motor ČB 5:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:1, 2:2, 0:0 - 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 07.09.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    62:08
    Dukla právě vstřelila branku!
    FILIP SEMAN nejprve zkusil střelu z pravé strany přes obránce, neúspěšnou. Akce ale pokračovala a zde se ukázala výhoda situace tři na tři. Jihlavský útočník převzal na levém kruhu puk od Stoklasy, otevřel se před ním prostor, tak si najel před branku a poslal kotouč pod víko. Asistence: Filip Stoklasa.
     
    59:11
    Tak tohle bylo těsné. Seman dostal puk před branku od Čachotského. Zkusil jej prostrčit pod levým betonem Kantora, kde ještě číhal právě autor přihrávky, ale Kantor uhájil svojí svatyni.
     
    56:58
    Prostějov před koncem zápasu dostává znovu výhodu přesilové hry a Tomáš Čachotský z toho tedy rozhodně není nadšen. Zřejmě si o svém faulu v podobě sekání myslí své, ale Tomáš Veselý je neoblomný a posouvá jihlavského navrátilce na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 4-9.
     
    55:57
    Rudovského zblokovaná střela prošla vedle pravé tyče Škarka, následně domácí gólman výborně zlikvidoval pokus stejného hráče zblízka u stejného místa své svatyně.
     
    54:05
    Dukla lehce zazmatkovala, když chtěla založit rychlý protiútok do rozhozené obrany Prostějova. Puku se ale chopil Moskal, který byl mezi kruhy zcela sám, ale nevyšel mu krok a při střele uklouzl, čímž zamířil pomalu a vedle branky.
     
    53:30
    Dukla se osvobozuje i napodruhé. Ba co víc, při kontru dva na dva přihrál Kajínek na pravý kruh pro Čachotského, jehož při kličce podrazil Martin Novák, střelec dnešního třetího gólu Jestřábů.

    Na vyloučení: 3-9.
     
    52:54
    Hra nemůže pokračovat pro ofsajd Prostějova a hlavně pro vyloučení Vlastimila Bilčíka, který poblíž střídaček hákoval soupeře.

    Na vyloučení: 3-8.
     
    51:15
    Novic v jihlavské sestavě Patrik Marcel, kterého Dukla angažovala při zranění kapitána Jiřího Dobrovolného, získal na levém kruhu puk. Ten mu trošku nesedl na hůl, přesto stačil jednadvacetiletý bek vystřelit, ale Kantor svůj tým podržel.
     
    49:08
    Druhý trest za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště, který přichází opět na straně Jestřábů. Nyní až příliš přizvedl touš Aleš Holík.

    Na vyloučení: 2-8.
     
    49:05
    Jíchův pokus od modré před Kantorem změnil směr a gólmanu hostí asi hodně zatrnulo.
     
    46:52
    Kaláb dal touš na Kajínka, který jej rychle nasměřoval na Jíchu, jehož našlápnutí kousek před obrannou modrou zastavil Vojtěch Zadražil držením. "Zadra" tak míří dnes podruhé na trestnou.

    Na vyloučení: 2-7.
     
    46:34
    Hodně rušno nyní bylo před Kantorem, který po střele Stoklasy nevěděl, kde má kotouč. Čekal jej někde pod betony, kde čekal i Skořepa, snažíc se touš vydolovat a poslat jej za branku. Rozhodčí ale rychle přerušili hru.
     
    44:20
    Zeman z levé strany z ostrého úhlu nahodil kotouč na branku. Kantor jej vyrazil mezi kruhy, kde byl Richard Diviš. Puk skončil v brance, ale gól neplatí pro posunutou klec, na kterou byl natlačen jihlavský hráč.
     
    39:39
    Jihlavským ochozům dobře známý obránce Vojtěch Zadražil jde ven za podražení, kterého se dopustil před svojí brankou. Vypadá to, že i do třetí třetiny vstoupí Dukla přesilovkou.

    Na vyloučení: 2-6.
     
    38:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Lišácky to udělal nejlepší střelec Jihlavy loňské sezony. JOSEF SKOŘEPA si najel blíže k pravému kruhu, naznačil střelu, jenže udělal dva rychlé kroky směrem k prostějovské kleci a procedil puk pod betony Kantora.
     
    38:09
    Dukla bude mít k dispozici trestné střílení, které bude následovat za hákování Tomáše Kvapila, který takto zastavil před Kantora pronikajícího Josefa Skořepu.
     
    33:32
    Hodně nebezpečná situace byla k vidění i na druhé straně. Před Kantorem se snažil dorazil puk do branky zřejmě Stoklasa, jenže byl zahákován Jiřím Půhoným a nemohl tak lépe zakončit. Jasný faul hráče hostí, který krátce hrál i v Dukle.

    Na vyloučení: 2-5
     
    32:48
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov jde i potřetí v utkání do vedení. Lehké nedorozumění za jihlavskou brankou a poté před ní využil MARTIN NOVÁK, kterému Káňa zpoza Škarkovy branky přistrčil puk a pro útočníka hostí nebyl problém dopravit puk do části volné klece. Asistence: Jan Káňa.
     
    31:12
    Nechybělo moc a radovalo se několik fanoušků hostí. Do rány Augustina z levého kruhu padl Kaláb a zblokoval jeho střelu, poté pálil Kvapil od modré těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    30:42
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští fanoušci asi moc dobře ví, že když má DAVID BŘEZINA možnost vystřelit z pravé strany nebo z mezikruží, hodně to zavání brankou. Stejně tak jako nyní, kdy se jihlavský šikula se štěstím dostal na středu pásma k přihrávce Dundáčka a zamířil do pravého horního rohu. Puk se ještě otřel o tyčku a zapadl do sítě, Kantor byl bez nároku. Asistence: Filip Dundáček.
     
    25:52
    Čachotský si od modré prakticky sjel k pravému kruhu a vystřelil, ale zhruba o metr minul vzdálenější tyč.
     
    25:35
    Proti střela Bilčíka od modré to neměl Kantor jednoduché, téměř nic neviděl, ale stihl kotouč vytěsnit.
     
    25:05
    Za prostějovskou svatyní se snažil kotouč poslat ven z pásma Tomáš Protivný, jenže kotouč zvedl příliš. Proto dostává dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    23:31
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Dvě střely od modré v podání Protivného vyrazil Jakub Škarek. Při druhé se po kotouči vrhli domácí a chtěli vyrazit do protiútoku, ale přišla rychlá ztráta puku. Po ní kus černé gumy získal na levém kruhu ALEŠ HOLÍK, jenž si najel blíže k brance a trefil se k bližší tyči Škarka. Bez asistence.
     
    23:05
    Druhý trest pro domácí plejery. Josef Skořepa, autor vyrovnávací branky, je potrestán dvěma minutami za podražení, kterým zastavil rozehrávku Jestřábů.

    Na vyloučení: 2-3.
     
    19:52
    Jakub Šlahař sekl před brankou Škarka jednoho ze svých protihráčů a půjde na zbylých osm vteřin první třetiny ven. Podstatně delší část jeho trestu uvidíme ve druhé třetině.

    Na vyloučení: 1-3.
    15:15 Domácí radost ze Skořepova vyrovnání

     
    15:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Prostějova k ohrožení Škarkovy branky nevedla. Hned poté to zkusili domácí. JOSEF SKOŘEPA zavezl puk po levé straně do útočného pásma, kde jej přenechal Stoklasovi. Ihned si najel na vrchol pravého kruhu, kam dostal přihrávku od Jergla a střelou z první překonává Kantora, kterému puk možná trošku smolně prošel k levé tyči do branky. Asistence: Aleš Jergl, Filip Stoklasa.
     
    08:25
    Březina převzal ve středním pásmu nahození a touš ihned hodil za branku Kantora, kde o něj bojoval Lukáš Jícha s Alešem Holíkem. Jenže si počínal nedovoleně a jihlavský mladík dostává dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    07:25
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Dukla nevyužila dvě přesilové hry a je za to potrestána úvodním gólem v podání Jestřábů. Posila z Kladna, útočník Rudovský, našel před brankou MATOUŠE VENKRBCE, který zblízka poslal Prostějov do vedení. Samozřejmě tak střílí vůbec první gól Jestřábů v nové sezoně. Asistence: Jan Rudovský.
     
    05:30
    Aleš Jergl si najel mezi kruhy a vypálil, jenže také on si vylámal zuby na Kantorovi, který se zatím rozchytává do dobré formy.
     
    03:59
    Vlastimil Bilčík si podobně jako při přátelském utkání s Třebíčí sjel před branku, kde si našel přihrávku spoluhráče. Tentokrát ale zakončil jen do připraveného Kantora.
     
    03:11
    Jenže krátce po návratu Švece na led fauloval ve středním pásmu Aleš Holík, jenž tak jde ven na dvě minuty za faul kolenem.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    00:34
    Aktivita Dukly hned po úvodním buly přináší první vyloučení Prostějova. Ven jde Marek Švec za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 16. Skořepa (Jergl, Stoklasa), 31. Březina (Dundáček), 39. Skořepa (t.s.), 63. F. Seman (Stoklasa) – 8. Venkrbec (Rudovský), 24. A. Holík, 33. M. Novák (J. Káňa)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Kajínek, Kaláb, Bilčík, Říha, Grebeňuk, Dundáček, Marcel – Stoklasa, Skořepa, Důras – Diviš, Zeman, Čachotský – Anděl, F. Seman, Jergl – Síkela, Jícha, Březina.
    LHK Jestřábi Prostějov: Kantor (Neužil) – T. Kvapil, A. Holík, D. Kolář, Protivný, V. Zadražil, Šafář – Rudovský, Venkrbec, Augustin – J. Káňa, Moskal, M. Novák – Půhoný, Šlahař, L. Krejčík – Fiala, Korhoň, Švec.

    Rozhodca: Veselý – Kis, Lučan

    Diváci: 1162