Inter – Bayern 1:4 (kon.) | Liverpool – AC Miláno 2:0 (kon.) | Paríž – Leicester 4:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
4:0 (2:0)
Leicester City
cz Nedeľa 31.07.2016, 06:05 • StubHub Center, Los Angeles • International Champions Cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:30.
     
    Leicester City dobyl anglickou Barclays Premier League a po zisku mistrovské koruny se připravuje na náročná utkání na evropské scéně. Svěřence Claudia Ranieriho čeká účast v UEFA Champions League a International Champions Cup by měl být tou nejlepší průpravou. Úřadující a překvapivý vítěz anglické soutěže vyzve v neděli ráno v rámci přípravného turnaje na novou sezónu Paris Saint-Germain, který během posledních pěti let marně nachází konkurenci v domácí soutěži a také na evropské scéně se mu nedaří vůbec špatně. Zajímavým střetnutím z StubHub Center ve sluncem zalitém Los Angeles Vás provede Tomáš Reiner.
    Letošní International Champions Cupu napsal krásný příběh.
     
    Paris Saint-Germain:

    PSG během posledních pěti let čtyřikrát v řadě vyhrál domácí Ligue 1 a v UEFA Champions League vždy dokráčel do čtvrtfinále. Francouzský šampión bude vstupovat do nové sezóny s trenérem Unaiem Emerym, který třikrát v řadě triumfoval se Sevillou v Europa League a udělal si obrovské jméno. Právě o jedno velké jméno ovšem klub z Paříže přišel, Zlatan Ibrahimovič během letního přestupního období odešel do Manchesteru United, jenž by pod manažerem Josém Mourinhem rád "oprášil" zacházející slávu.
    Fanynka Davida Luize ztratila při osobním setkání v LA slova.

     
    Leicester City:

    Leicester City prožívá nejlepší období v historii klubu, o které se obrovskou měrou zasloužil útočník Jamie Vardy. Anglický útočník vstřelil během loňského ročníku Barclays Premier League 24 gólů a pomohl svému týmu k senzačnímu zisku mistrovské koruny. Jamie Vardy dostal nabídku od Arsenalu a několika dalších klubů, rozhodl se však zůstat v Leicesteru a po prodloužené dovolené kvůli EURO 2016 se připojil zpět k týmu. Zda nastoupí už proti PSG, to je otázka, na kterou dostaneme odpověď až těsně před zápasem.
    Will Ferrell si vyzkoušel proti Christianovi Fuchsovi penalty.

     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Areola – Meunier, David Luiz, Kimpembe, Maxwell – Stambouli – Ikone, Pastone, Motta, di María – Cavani. (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Callegari, Trapp, Thiago Silva, Verratti, Lucas Moura, Aurier, Kurzawa, Ben Arfa, Edouard, Krychowiak, Rabiot, Nkunku, Georgen, Descamps. Trenér: Unai Emery.

    Leicester City: Schmeichel – Luis Hernández, Huth, Morgan, Chilwell – Mahrez, Mendy, Amartey, Schlupp – Ulloa, Okazaki. (rozestavení 4-4-2)
    Náhradníci: Zieler, Musa, Drinkwater, King, Albrighton, Simpson, Gray, Wasilewski, Fuchs. Trenér: Claudio Ranieri.

    Rozhodčí: Ismail Elfath.
    Setkání mezi skutečným Unaiem Emerym a Arsénem Wengerem.

     
    Fotbalisté obou tým právě za potlesku fanoušků nastupují na hrací plochu StubHub Center a utkání mezi Paris Saint-Germain a Leicesterem City bude moci za okamžik začít. Čeká nás velice zajímavý zápas, který napoví, jak silný bude anglický mistr v Evropě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Ismail Elfath dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral francouzský mistr, tedy Paris Saint-Germain, na jehož hrotu bude operovat Edinson Cavani.
    Pohled na tribuny StubHub Center těsně před výkopem.

     
    3
    Edinson Cavani si v rychlém sledu dvakrát nabíhal na kolmou přihrávku středem hřiště, v prvním případě před ním míč sebral ze země vybíhající Kasper Schmeichel a v tom druhém se ocitl v ofsajdu.
     
    4
    Leicester vstoupil do utkání hodně opatrně a Paris Saint-Germain je zatím týmem, který udává tempo zápasu.
     
    5
    Okazaki podstoupil na vlastní polovině hřiště ostrý hlavičkový souboj, po kterém skončil na zemi a jednomu z fotbalistů PSG byl odpískán faul.
     
    6
    Fotbalisté Paris Saint-Germain rozjeli nadějný útok po levém křídle, jenže následný centr Ángela di Maríi na vzdálenější pravé tyči našel pouze jednoho z hráčů Leicesteru.
     
    7
    Utkání se hraje ve velmi slušném tempu, žádné brankové příležitosti jsme se ovšem zatím nedočkali.
     
    8
    Edinson Cavani si to na pravé straně hřiště namířil mezi dvěma protihráči do šestnáctky, vzápětí si ovšem míč příliš předkopl. Kasper Schmeichel míč v pohodě sebral ze země a rozehrál.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Luis Hernández (Paris Saint-Germain).
     
    10
    Luis Hernández na konci deváté minuty zatáhl nedaleko šestnáctky za záchranou brzdu a Ángel di María mohl rozehrát standardní situaci, po které jeho centr na vzdálenější pravou tyč skončil v náruči vybíhajícího Kaspera Schmeichela.
     
    11
    Ze zápasu uplynulo úvodních deset minut, kterých bylo jasně v režii Paris Saint-Germain. Francouzský mistr má velkou územní převahu, zatím se ovšem do žádné šance nedostal.
     
    12
    Leicester vyrazil po levém křídle do rychlého protiútoku, svěřenci Claudia Ranieriho ale vzápětí míč "zadrbali" a v blízkosti pokutového území o něj snadno přišli.
     
    13
    Edinson Cavani si na bližší tyči naskakoval na krásný centr svého spoluhráče z levé strany, o metr na něj však nedosáhl a míč zamířil do zámezí.
     
    14
    Ángel di María u levé postranní čáry získal míč a poté do šestnáctky poslal přízemní centr, který trefil prvního hráče Leicesteru.
     
    15
    Daniel Amartey na opačné straně hřiště obstaral dlouhé autové vhazování, po kterém se v pokutovém území dostal k hlavičce obránce Robert Huth. Jeho pokus byl ovšem příliš slabý na to, aby zamířil mezi tři tyče.
    Fanoušek Leicesteru City je na dnešní duel pořádně navnaděn.

     
    16
    Paris Saint-Germain posílalo z pravé strany šestnáctky před bránu velmi nebezpečný střílený centr, který byl sražen těsně vedle bližšího pravého horního rohu brány!
     
    17
    Po rohovém kopu přišla další šance! Hráči francouzského týmu rozehráli rohový kop na přední tyč, jenže míč propadl až k Thiagovi Silvovi, který se snažil chytře hlavičkovat do protipohybu Kaspera Schmeichela. Brankář Leicesteru už byl překonaný, na vzdálenější pravé tyči ho ale zastoupil Daniel Amartey.
     
    18
    Brána Leicesteru se dvakrát otřásala v základech, zatím ovšem pevně stojí. Dvě šance PSG v rychlém sledu gólem neskončily, a tak pokračujeme za nerozhodného stavu 0:0.
     
    19
    Leicester vyrazil po pravém křídle do ojedinělého útoku, po kterém bude mít možnost zahrozit z rohového kopu.
     
    20
    Hráči Paris Saint-Germain rohový kop v pohodě odvrátili a nyní jsou to opět oni, kdo střádá útočné pikle.
     
    21
    Hra se po úvodních dvou šancích svěřenců Unaie Emeryho trochu uklidnila, což kvituje zatížená obrana Leicesteru.
     
    22
    Ángel di María se snažil založit útok středem hřiště, jenže o míč přišel a vzápětí mu byl odpískán faul.
     
    23
    Bývalý hráč Manchesteru United byl hodně překvapen výrokem rozhodčího, ten však zůstává neměnný.
     
    24
    Někteří fanoušci zde začínají pískat, protože tempo zápasu opadlo, a to pořádně.
     
    25
    Edinson Cavani se mohl postarat o rozruch, jenže jeho zasekávačka na levé straně šestnáctky byla neúspěšná.
     
    25
    Jonathan Ikone byl na pravé straně šestnáctky v ostrém úhlu faulován Danielem Amarteym, který vlétl do souboje jako utržený ze řetězu, a PSG bude zahrávat pokutový kop!
     
    26
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    EDINSON CAVANI poslal Kaspera Schmeichela na opačnou stranu a přízemní střelou k levé tyči posílá Paris Saint-Germain z pokutového kopu do zaslouženého vedení.
    26. Edinson CAVANI - 1:0
     
    27
    Francouzský klub byl za svou aktivitu po necelé půlhodině hry odměněn penaltou, kterou bezpečně proměnil Edinson Cavani, a nyní je na tahu Leicester.
     
    28
    Thiago Motta fauloval v blízkosti šestnáctky a Leicester bude moci odpovědět po rozehrání standardní situace.
     
    29
    Standardní situace Leicesteru žádné vzrušení nepřinesla, stejně jako na opačné straně hřiště útok Paris Saint-Germain, který zhatila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    30
    Ze zápasu uplynulo necelých třicet minut a hra se začíná po úvodním gólu Paris Saint-Germain hodně otevírat.
     
    31
    Presnel Kimpembe nechal v blízkosti šestnáctky čelem k vlastní bráně nohu nenápadně za sebou a poslal k zemi Jeffreyho Schluppa. Rozhodčí celou situaci dobře viděl a nařídil volný přímý kop, který bude Leicester zahrávat z velmi výhodné pozice.
     
    32
    Riyad Mahrez rozehrál volný přímý kop a jeho nádherná tvrdá střela mířila přesně pod břevno, jenže brankář PSG Alphonse Areola vytáhl skvělý zákrok a míč vyboxoval nad!
     
    33
    Po následném rohovém kopu Leicesteru se dostal téměř na hranici šestnáctky v pokutovém území k hlavičce aktivní Daniel Amartey, který mohl odčinit svůj penaltový zákrok, jeho pokus ovšem zamířil vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    34
    A vzápětí další šance Leicesteru. Daniel Amartey tentokrát vypálil pravačkou zpoza šestnáctky, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Alphonse Areola.
     
    35
    Hra se rychle přelila na opačnou stranu hřiště, kde Edinson Cavani pronikl po levé straně do šestnáctky a poté napřáhl k velmi prudké a nebezpečné přízemní střele, ta ovšem rozvlnila "pouze" boční síť!
     
    36
    Leonardo Ulloa zahrál rukou a hra byla po dobrém postřehu hlavního rozhodčího správně přerušena.
     
    37
    S blížícím se prvním poločasem se začíná hra opět hodně otevírat a na obou stranách jsme byli svědky již několika slibných brankových příležitostí.
     
    38
    Leicester se pořádně osmělil a začíná směrem vpřed hodně přitápět pod kotlem, brána PSG ovšem odolává.
     
    39
    Leicester vybojoval na levé straně hřiště rohový kop, po jeho následném rozehrání ale žádné nebezpečí nepřišlo a PSG se tentokrát v pohodě ubránilo.
     
    40
    Alphonse Areola musel vyběhnout z brány, aby před jedním z útočníků Leicesteru odkopl míč za postranní čáru.
     
    41
    PSG se málem dopustilo v defenzivě obrovské chyby, ta ovšem byla zažehnána a hráči pařížského klubu přešli do rychlého protiútoku.
     
    42
    Jonathan Ikone vyzpovídal na levé straně šestnáctky Daniela Amarteyho a po pěkné zasekávačce napřáhl levačkou k přízemní střele, ta ovšem postrádala razanci a zamířila vedle bližší tyče.
     
    43
    Před zápasem jsem tvrdil, že střetnutí mezi PSG a Leicester bude hodně zajímavé, a předpoklady se zatím dokonale naplňují.
     
    44
    Blíží se závěr prvního poločasu, který nabídl několik brankových příležitostí a také jeden gól. Třeba se před přestávkou dočkáme ještě jednoho.
     
    45
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Thomas Meunier se skvěle zorientoval na pravé straně šestnáctky, odkud pod sebe poslal skvělou přihrávku pod sebe a JONATHAN IKONE z voleje míč poslal přesně do pravého horního rohu brány.
    45. Jonathan IKONE - 2:0
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Fanoušci PSG mohou být po prvním poločase spokojeni, stejně jako jeho nový trenér Unai Emery, jehož svěřenci vstoupili do utkání lépe a po necelé půlhodině šli do vedení, když se z penalty prosadil Edinson Cavani. Leicester poté hru výrazně oživil a výsledkem byly tři velmi slušné šance, jenže ani jedna z nich se neujala. Těsně před přestávkou navíc přišel trest, když se parádním volejem po krásné kombinaci na pravé straně hřiště prosadil Jonathan Ikone. Skóre po prvním poločase. PSG 2 Leicester City 0.
    Statistiky po skončení velice zajímavého prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 7:10.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Leicester City rozehrál druhý poločas, do kterého vstupuje s dvoubrankovým mankem a pěti změnami v sestavě.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Daniel Amartey, přichází Daniel Drinkwater.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Christian Fuchs.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jeffrey Schlupp, přichází Marc Albrighton.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Šinži Okazaki, přichází Ahmed Musa.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Luis Hernández, přichází Danny Simpson.
     
    47
    Edinson Cavani si dobře zabíhal za obranu, jenže se v momentě přihrávky ocitl v ofsajdu.
     
    48
    Leonardo Ulloa se dostal krásnou přihrávku do běhu a na pravé straně šestnáctky se snažil propálit vybíhajícího Alphonse Areolu, ten ale jeho pokus volejbalovým zákrokem vyrazil!
     
    49
    Leonardo Ulloa se po předchozí šanci sice ocitl v ostrém úhlu, vyražený míč ale dokázal poslat před bránu, kde se v akrobatické pozici pokusil o zakončení Ahmed Musa, jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány, kde míč vyrazil mimo pozorný Alphonse Areola!
     
    50
    Presnel Kimpembe předvedl ostrý zákrok, po kterém zřejmě uvidí žlutou kartu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain).
     
    52
    Utkání po přestávce vůbec neztratilo na lesku a oba týmy se neohroženě vrhají směrem vpřed, na straně Paris Saint-Germain zatím ovšem bez šance.
     
    53
    Ángel di María se pokusil zakončit, jenže jeho prudká střela zamířila nad a Kasper Schmeichel mohl zůstat v klidu.
     
    54
    Na lavičce PSG zaznamenáváme velké množství pohybu, což značí, že brzy dojde také ke střídání v týmu francouzského mistra.
     
    55
    Paris Saint-Germain se dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, jenže obě dvě z hranice šestnáctky byly zablokovány.
     
    56
    Leicester vyrazil do rychlého protiútoku, jenže jeho kombinaci zastavila nepřesná kolmá přihrávka, která skončila pouze u brankáře Alphonse Areoly.
     
    57
    Hra se přelévá ze strany na stranu, což s povděkem kvitují fanoušci v hledišti a každou akci doprovází potleskem.
     
    58
    Leicester nehraje špatně a zejména deset minut před koncem prvního poločasu mohl několikrát udeřit, jenže ani jednu ze svou slibných šancí nedokázal proměnit.
    V Los Angeles panuje během dnešního zápasu skvělá atmosféra.

     
    60
    Avizované střídání Paris Saint-Germain je tu a bude hned několikanásobné.
     
    61
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází David Luiz, přichází Grzegorz Krychowiak.
     
    61
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Hatem Ben Arfa.
     
    61
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Benjamin Stambouli, přichází Lucas Moura.
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Adrien Rabiot.
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ángel di María, přichází Lorenzo Callegari.
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Christopher Nkunku.
     
    63
    Střídající Christopher Nkunku se okamžitě mohl uvést gólem, když si míč srovnal na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl ke střele, která těsně minula levý horní roh brány!
     
    64
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Maxwell nádherně odcentroval z levé strany po kolmé přihrávce Christophera Nkunkua a na vzdálenější pravé tyči našel nabíhajícího LUCASE MOURU, který hlavou zamířil přesně do pravého horního rohu brány.
    64. Lucas MOURA - 3:0
     
    66
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Andy King.
     
    66
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Riyad Mahrez, přichází Demarai Gray.
     
    69
    Marc Albrighton si srovnal míč na pravačku a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné diagonální střele, která zamířila těsně vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    71
    Lorenzo Callegari si skvěle pokryl míč tělem a na vlastní polovině hřiště vybojoval standardní situaci.
     
    73
    Paris Saint-Germain má utkání pevně ve své moci a nyní mu pomáhá i fakt, že několika násobná střídání na obou stranách hru hodně rozkouskovala.
     
    74
    Hatem Ben Arfa se snažil prosadit po pravém křídle, jenže tam byl vzápětí nedovoleně zastaven a po přerušení hry se hráči Leicesteru v pohodě vrátili za míč.
     
    76
    Do konce utkání zbývá odehrát necelých 15 minut a troufám si tvrdit, že Paris Saint-Germain už si tohle vítězství utéct nenechá. Leicester je hodně silný, ale vyrovnání by se rovnalo zázraku.
     
    78
    Presnel Kimpembe nepříjemně došlápl na nohu v blízkosti středového kruhu a ačkoliv odchází za postranní čáru po svých, v dnešním utkání zřejmě dohrál.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Maxwell, přichází Layvin Kurzawa.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Presnel Kimpembe, přichází Alec Georgen.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Serge Aurier.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Jonathan Ikone, přichází Odsonne Edouard.
     
    83
    Paris Saint-Germain na levé straně hřiště rozehrál rohový kop, následný centr ale v pohodě stáhl ze vzduchu připravený Kasper Schmeichel.
     
    85
    Hatem Ben Arfa se ocitl na pravé straně šestnáctky v téměř nulovém úhlu, přesto dokázal zakončit, jeho přízemní střelu ale Kasper Schmeichel výtečným zákrokem vyrazil na rohový kop!
     
    86
    Paris Saint-Germain se po následném rohovém kopu do zakončení nedostalo a Leicester se definitivně ubránil.
     
    88
    Adrien Rabiot zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho střela pravačkou ale zamířila vysoko nad.
     
    89
    Na opačné straně to zkusil zpoza šestnáctky Marc Albrighton a jeho přízemní střela mířila přesně k pravé tyči, Alphonse Areola ovšem vytáhl skvělý zákrok a jeho pokus tygřím skokem vyrazil na rohový kop!
     
    90
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Lorenzo Callegari nádhernou komou přihrávkou středem hřiště poslal do samostatného úniku ODSONNEHO EDOUARDA, který v obrovské příležitosti nezaváhal a přízemní střelou zamířil přesně k pravé tyči.
    90. Odsonne EDOUARD - 4:0
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Paris Saint-Germain si vyšlápl před návratem do Francie na anglického mistra. O porážce anglického mistra rozhodl z penalty Edinson Cavani, na jehož gól těsně před přestávkou navázal Jonathan Ikone. Foxes si sice vypracovali řadu šancí, na rozdíl od svého soupeře však žádnou nedokázali proměnit, a tak se skóre měnilo pouze na straně PSG, v jehož dresu se ve druhém poločase prosadili Lucas Moura a Odsonne Edouard. Konečný výsledek. Paris Saint-Germain 4 Leicester City 0. (08:04:31)

    Tomáš Reiner

    Góly: 26. Cavani (pen.), 45. Ikone (Meunier), 64. Moura (Maxwell), 90. Edouard (Callegari)

    Karty:   9. Hernández (PSG), 51. Kimpembe (PSG)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:17.
    Paríž Saint-Germain: Areola – Meunier (80. Aurier), David Luiz (61. Krychowiak), Kimpembe (80. Georgen), Maxwell (79. Kurzawa) – Stambouli (61. Moura) – Ikone (80. Edouard), Pastore (62. Rabiot), Motta (C) (62. Nkunku), di María (62. Callegari) – Cavani (61. Ben Arfa). (rozestavení 4-1-4-1)
    Náhradníci: Trapp, Thiago Silva, Verratti, Descamps. Trenér: Unai Emery.

    Leicester City: Schmeichel – Luis Hernández (46. Simpson), Huth, Morgan (C), Chilwell (46. Fuchs) – Mahrez (66. Grey), Mendy (66. King), Amartey (46. Drinkwater), Schlupp (46. Albrighton) – Ulloa, Okazaki (46. Musa). (rozestavení 4-4-2)
    Náhradníci: Zieler, Wasilewski. Trenér: Claudio Ranieri.

    Rozhodca: Ismail Elfath