Pittsburgh – Tampa Bay 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Pittsburgh Penguins
3:2 (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0) Stav série: 1:1
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 17.05.2016, 02:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • Play-off NHL • Finále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hezké brzké ráno všem hokejovým nadšencům. Srdečně vás vítám u sledování textového přenosu z druhého duelu finále Východní konference NHL, v němž Pittsburgh Penguins přivítají Tampu Bay Lightning. Bude se série stěhovat na jih Spojených států za stavu 1:1 na zápasy, nebo Blesky vybojují druhý bod?
     
    Ačkoliv tampský lodivod Jon Cooper tvrdil, že stav Bena Bishopa, který se zranil v průběhu prvního zápasu, je lepší, než se předpokládalo, dnes ještě Bishop nebude k dispozici. To znamená, že v obou svatyních stanou nováčci, kteří za normálních okolností plní role dvojek: Matt Murray a Andrej Vasilevskij. "Věříme oběma našim brankářům, naší hru to nepoznamená," soudí Tyler Johnson. Pittsburský gólman Murray dostane před zkušenějším Fleurym přednost i navzdory tomu, že v předchozích třech zápasech shodně třikrát inkasoval.
    "Když odehrajeme špatný zápas, vždycky se poté zvedneme a hrajeme na hranici svých možností," varuje Patric Hörnqvist.
     
    Kapitán Blesků Steven Stamkos se dnes ráno zúčastnil dobrovolného tréninku, svému týmu ale ještě nebude k dispozici. "Není to dobrý pocit cítit se, že jste tak blízko. Stále ale existuje šance, že v této sérii nastoupím," nevěšel hlavu Stamkos, jehož trápí krevní sraženiny. Kromě Stamkose se zapojil do tréninkového procesu i Anton Strålman, jenž by dnes mohl nastoupit.
     
    Smolař na nešťastná zranění Olli Määttä se po svém návratu z marodky jen pomalu vrací do své obvyklé formy, trenér Mike Sullivan tak zvažuje upřednostnění zkušenějšího Justina Schultze před finským talentem, což by znamenalo, že by Määttä sledoval druhý duel finále Východní konference jen z tribuny.
    Předpokládaní brankáři, kteří by měli nastoupit do dnešního utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Daley, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby, Rust – Kunitz, Malkin, Hörnqvist – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Coburn, Strålman, Carle, Garrison, Šustr – Killorn, Johnson, Kučerov – Palát, Filppula, Drouin – Paquette, Boyle, Marchessault – Condra, Namestnikov, Brown.

    Rozhodčí: Dwyer, O'Halloran – Cormier, Miller.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hned v samotném úvodu se domácí útočník Chris Kunitz prodral do zajímavé palebné pozice, Vasilevskij si však dokázal poradit.
     
    00:56
    Nepřesná Dumoulinova rozehrávka skončila v Garrisonově moci, tomu se ovšem rovněž nepodařilo rozehrát podle svých představ.
     
    01:37
    Třetí lajna Tučňáků na ledě nic kloudného nevymyslela a odjela vystřídat, dopředu už se ale dere pracant Tom Kühnhackl.
     
    02:15
    Nikita Kučerov nedokázal propasírovat touš volnému Marchessaultovi, kotouče se zmocnil Kris Letang, jenž už rozehrává.
     
    03:03
    Brianu Dumoulinovi se ani tentokrát nepodařilo rozehrát, jeho přihrávka na rozjetého Crosbyho skončila v moci tampských zadáků.
     
    03:46
    Český zadák Andrej Šustr od vlastní modré čáry nahodil kotouč na Murrayho, ten si samozřejmě bez problémů poradil a srazil černou pryž do rohu.
     
    04:19
    Oba týmy nyní střídají. Stále se hraje bez přerušení, sledujeme úvod zápasu v opravdu ďábelském tempu!
     
    04:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sotva jsem to dopsal, sudí byli nuceni hru přerušit – padl totiž první gól! Tučňáci se vydali do rychlého protiútoku a s původní střelou Fehra si sice Murray reflexivně poradil, na přesnou dorážku MATTA CULLENA pod břevno byl krátký! Skromně placený veterán Cullen tak vsítil už svůj čtvrtý gól v probíhajícím play-off. Asistence: Eric Fehr, Tom Kühnhackl.
    04:32 Matt CULLEN - 1:0
     
    05:25
    Tučňáci jsou rázem na koni, svěřenci Mikea Sullivana uzamkli svého soka v jeho obranném pásmu a dalšími střelami prověřují pozornost Matta Murrayho.
     
    06:20
    Matt Carle jen tak tak udržel za svými zády napadajícího Fehra, nakonec sice v souboji u hrazení upadl, Bolts to však většinou zvládli.
     
    07:17
    Černá pryž se ocitla mezi diváky, hra je tak teprve podruhé přerušena a před námi je komerční přestávka.
     
    07:57
    Ondřej Palát parádně udělal prostor pro Filppulu, jenž ukázkově našel nikým nehlídaného Drouina, jehož střelu do poloodkryté branky ale obětavě zblokoval Lovejoy!
     
    08:45
    Kris Letang ovládl sprinterský souboj s Killornem, ustál následný souboj u hrazení a rozehrál další protiakci Pens, kteří jsou zatím jasně lepším týmem.
     
    09:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vedení Sullivanovy party je už dvougólové, domácím vychází vstup do utkání na výbornou! O tuto trefu se postarala obávaná třetí lajna, když po Hagelinově střele Nick Bonino předčil svého strážce Šustra a nabil kotouč z druhé vlny si sjíždějícímu PHILU KESSELOVI, který propasíroval černou pryž mezi Vasilevského výstrojí a pravou tyčí jeho svatyně! Asistence: Nick Bonino, Carl Hagelin.
    09:37 Phil KESSEL - 2:0
     
    10:31
    Před námi je další komerční přestávka, která přijde hráčům Tampy určitě vhod. Hráči Blesků jsou zatím všude pozdě a Pens zatím vedou naprosto zaslouženě.
     
    10:49
    Letangův pokus od modré byl zblokován a na druhou stranu se vydal po levém křídle Alex Killorn, ani jeho akce ale neslavila úspěch.
     
    11:10
    Brian Dumoulin obětavě zblokoval další Killornovo nahození do ochranné sítě, následovat tak bude vhazování po pravé ruce Matta Murrayho.
     
    11:35
    Pod velký tlak se dostal Ian Cole a na přesnosti jeho rozehrávky se t projevilo, puk skončil na jedné ze střídaček a následovat bude buly v útočném pásmu Bolts.
     
    12:19
    Penguins se po vyhraném buly opět usadili v útočném pásmu a Vasilevskij měl plné ruce práce! Tvrdou Daleyho ránu od modré se ještě z bezprostřední blízkosti pokoušel dorážet Kühnhackl, strážce hostující svatyně si ale poradil!
     
    13:05
    Killorn přenesl hru na volného Johnsona, jehož přihrávka adresovaná Kučerovovi ale byla nepřesná a Pens už míří do další protiakce.
     
    13:23
    No a z té se nakonec zrodila první přesilovka pro Pittsburgh. Alex Killorn (TBL) nedovoleně držel Crosbyho a pozornosti sudích to neuniklo.
     
    13:48
    Justin Schultz tvrdě vypálil od modré, nicméně Vasilevskij měl dobrý výhled a bez problémů včas zakročil. Hosté se o pár sekund později osvobodili.
     
    14:26
    Malkinova dělovka z vrcholu kruhů byla zblokována a svěřenci Jona Coopera následně opět vyhodili černou pryž do bezpečí.
     
    15:01
    Valterri Filppula nic nevymýšlel a vrátil kotouč Killornovi, Blesky se v tomto oslabení zatím příkladně brání a svého soka k ničemu nepouštějí.
     
    15:23
    To už je Killorn zpět na ledě, Lightning už od Andreje Šustra po dlouhé době zakládají ojedinělou akci.
     
    15:56
    Po ní se nakonec dostal do zakončení Jason Garrison, zadák proslulý svým plnovousem však nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    16:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté jsou zpět ve hře, dvougólový náskok Pens je minulostí! Marchessault povedenou žabičkou oslovil dojíždějícího ANTONA STRÅLMANA, jenž jakýmsi lobem dostal puk za Murrayho záda, a efektně tak zpečetil svůj návrat do sestavy! Asistence: Jonathan Marchessault, Victor Hedman.
    16:37 Anton STRÅLMAN - 2:1
     
    16:53
    Pens si však zahrají další početní výhodu, Jonathan Drouin (TBL) totiž naprosto zbytečně zahákoval Kessela.
     
    17:08
    J.T. Brown nic nevymýšlel a z vlastního obranného pásma vyhodil puk až do útočného, svěřenci Jona Coopera se zatím i v tomto oslabení brání znamenitě.
     
    17:48
    Kotouč je opět až u Murrayho, další protiútok Tučňáků se – zatím neúspěšně – snaží založit zkušený Trevor Daley.
     
    18:24
    Černá pryž po nepřesné rozehrávce Pens skončila na zakázaném uvolnění, to už je Drouinův centr téměř u svého konce.
     
    19:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je další velký zvrat, zničehonic máme vyrovnáno! JONATHAN DROUIN se ihned po svém návratu z trestné lavice zapojil do hry, ujel po pravé křídle a přesnou střelou na vzdálenější tyč nedal Murraymu šanci! Asistence: J.T. Brown, Ian Cole.
    19:10 Jonathan DROUIN - 2:2
     
    19:51
    Sullivanova parta vyhodila puk na zakázané uvolnění, následovat tak bude ještě jedno buly před Mattem Murraym.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Velmi zajímavá první třetina je za námi. Aktivnějším týmem v ní byl domácí Pittsburgh, který se navíc díky trefám Cullena a Kessela dostal ještě před vypršením dvacáté minuty do vedení 2:0. Bolts to ale nezabalili a podařilo se jim vyrovnat, jak se bude zápas vyvíjet nadále? Moudřejší budeme ve 3:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Také ve druhé třetině dlouho čekáme na první přerušení hry, kotouč se stěhuje ze strany na stranu a Conor Sheary po levém křídle zakládá další protiakci Pens.
     
    21:12
    Sám Sheary nakonec celou akci zakončil, jeho pokus byl ale zblokován Garrisonem a Blesky se následně dokázaly osvobodit.
     
    22:04
    Jonathan Drouin znovu prokázal, že má setsakramentsky rychlé nohy a odvolal avizované zakázané uvolnění, puk se mu už ale vybojovat nepodařilo.
     
    22:47
    Andrej Vasilevskij si připsal dva zákroky v krátkém časovém sledu a po obou pro jistotu přerušil hru, ten druhý měl na svědomí zkušený Cullen.
     
    23:35
    Sváteční střelec Andrej Šustr napřáhl na modré čáře a po jeho ráně to v ochozech jen zahučelo, Namestnikov totiž tečí usměrnil puk těsně vedle!
     
    24:22
    Nepovedená rozehrávka Bolts doletěla na zakázané uvolnění, hra se tak po nějaké době přestěhuje před Andreje Vasilevského.
     
    25:08
    Sidney Crosby "povozil" svého strážce Killorna na kolotoči, ihned po proniknutí do útočného pásma byl ale pittsburský kapitán přišpendlen na hrazení.
     
    25:30
    Obrana Lightning zcela zapomněla na Patrica Hörnqvista, jenž se po chytrém Crosbyho pasu dostal ke dvěma střelám ze skvělé pozice, Vasilevskij si ovšem s oběma poradil!
     
    26:08
    Brian Boyle šikovně přenesl hru na z druhé vlny si najíždějícího Killorna, jehož nahození ukryl Matt Murray ve své náruči. Před námi je další komerční přestávka.
     
    26:49
    Ben Lovejoy ještě udržel domácí v útočném pásmu, jeho následné nahození ale bylo nepřesné a Pens musejí útočné pásmo přeci jen vyklidit.
     
    27:02
    Po skvělé Drouinově akci se do zakončení z dobré pozice dostal Ondřej Palát, jenž byl ovšem podražen Kesselem (PIT).
     
    27:44
    Bleskům se tato přesilovka zatím vůbec nedaří, hráči v černožlutých dresech se v poklidu brání a s pravidelností kulometu odpalují puky do bezpečí.
     
    28:23
    Garrisonovu ránu sice Matt Murray příliš neviděl, přesto si ale dokázal poradit a Pens se poté znovu osvoboiili.
     
    29:02
    Palát už je zpět na ledové ploše, v této početní výhodě svěřenci Jona Coopera nevymysleli prakticky nic zajímavého.
     
    29:52
    Kris Letang o kotouč v klíčový moment přišel, vypálit se mu tak nepodařilo a hráči v bílých dresech už opět míří vstříc dokonání obratu.
     
    30:27
    Kapitán Pens Sidney Crosby měl na holi vedoucí branku Pens, s jeho dorážkou si ale přemisťující se Vasilevskij bravurně poradil!
    30:27 Zákrok brankáře hostujícího celku.
     
    31:11
    K odraženému kotouči se dostal Tyler Johnson, jemuž se ale nepodařilo vystřelit a Rust poté včas dopravil černou pryž do bezpečí.
     
    32:01
    Nyní sledujeme hlušší pasáž hry bez šancí na jedné ani druhé straně, opět se hraje prakticky bez přerušení a ani jeden tým se nikam nežene.
     
    32:53
    Justin Schultz se ze druhé vlny zapojil do další akce Penguins a dostal se ke střele z pravého kruhu, se kterou si ovšem Andrej Vasilevskij bez problémů poradil.
     
    33:16
    Schultz to poté ještě zkoušel okamžitě po buly, jeho projektil ale zaduněl jen o zadní hrazení a Cooperova družina už míří do dalšího protiútoku.
     
    34:03
    Hosté jakýmsi obloučkem dostali kotouč do středního pásma, následná rozehrávka Pens ale rovněž za moc nestála.
     
    34:55
    Ondřej Palát o mantinel vyhodil kotouč přes všechny čáry a Strålman byl na svém místě včas – zakázané uvolnění.
     
    35:44
    Elitní lajna Pens uzamkla svého soka před Vasilevským, ten ale nakonec nemusel zasahovat, jelikož kotouč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    36:23
    Nepřesný pas adresovaný rozjetému Kühnhacklovi se stal snadnou kořistí Victora Hedmana, to už se nám prostřední dvacetiminutovka začíná pomalu chýlit ke svému konci.
     
    36:58
    Matt Murray po nahození ze středního pásma pro jistotu přerušil hru, následovat bude vhazování po jeho levé ruce.
     
    37:37
    Bolts v poklidu drží kotouč ve vlastním pásmu, aktuální dění na ledě napovídá tomu, že hostujícímu týmu aktuální stav plně vyhovuje.
     
    38:25
    Trevor Daley neměl komu přihrát, a tak napálil puk až na Vasilevského, který nic nevymýšlel a přenechal kotouč Strålmanovi.
     
    39:11
    Kotouč se ocitl mimo hrací plochu,vhazovat se bude v obranném pásmu Pens. Na začátku utkání panovala v Consol Energy Center elektrizující atmosféra, nyní je ale většina napjatých diváků zticha.
     
    39:53
    Alex Killorn se po pravém křídle zničehonic vydal do samostatného úniku, Matt Murray ale prokázal rychlé reflexy a udržel vyrovnaný stav!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina tolik vzruchu nepřinesla. Skóre se v ní neměnilo, na obou týmech je vidět, že jim jde o hodně a že nikdo nechce udělat chybu, která by mohla rozhodnout. Bude taktická bitva pokračovat i ve 4:07?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:51
    Garrison nabil na střelu Šustrovi, jehož pokus byl ale zblokován a kotouč k Murraymu vůbec neprošel. Následovat bude ale vhazování po levici domácího brankáře.
     
    41:24
    Alex Killorn to zkusil z otočky, nicméně jeho pokus proletěl o několik metrů vedle a hra byla o chviličku později opět přerušena.
     
    42:02
    Domácí snajpr Phil Kessel si nedokázal poradit s mladíkem Koekkoekem, jenž byl u kotouče rychleji a poté navíc konstruktivně rozehrál na Coburna.
     
    42:41
    Hra je přerušena pro hru vysokou holí v podání domácích, před námi je další buly ve středním pásmu.
     
    43:16
    Ve třetí třetině se pokračuje v trendu nastaveném v té druhé, Malkin si nyní nepohlídal ofsajd a hra je po pár sekundách opět přerušena.
     
    43:31
    Hörnqvist s Kunitzem se po nenápadné akci ocitli ve skvělé palebné pozici, ani jednomu z nich se ale nepodařilo dostat skákavý touš pod kontrolu.
     
    43:56
    Drouinovo nahození do útočného pásma bylo domácími přizvednuto na střídačku Tučňáků, vše už se chystá k dalšímu buly ve středním pásmu.
     
    44:19
    Andrej Vasilevskij bez sebemenších problémů ukryl Daleyho skákavé nahození ve své výstroji a pro jistotu přerušil hru, domácí jsou v posledních minutách lepším týmem.
     
    44:51
    Victor Hedman na chviličku přišel o puk, rychle ho ale získal zpět do své moci a elitní zadák Bolts už zakládá další protiútok svého týmu.
     
    45:38
    Po nepřesné Malkinově rozehrávce se puku ujal Šustr a okamžitě rozehrál, tak dlouho nepřesnou střelu jako tu jeho jsem ale už dlouho neviděl.
     
    46:20
    Ben Lovejoy vyslal do úniku Crosbyho, s jehož pokusem z pravého kruhu si ovšem Vasilevskij dokázal poradit a s následnými dorážky z předbrankového prostoru jakbysmet!
     
    47:05
    Matt Cullen upadl v souboji s Killornem a kotouč je nyní opět v moci hráčů Bolts.
     
    47:53
    Před námi je už sedmá komerční přestávka v dosavadním průběhu tohoto utkání, do Consol Energy Center se společně vrátíme za pár okamžiků.
     
    48:37
    S ranou Krise Letanga od modré si Vasilevskij bez problémů poradil, následovat bude další vhazování v útočném pásmu Penguins.
     
    49:20
    Pens postupně přebírají iniciativu. Nyní to zkoušel zkušený Trevor Daley, ani on si však na připraveného Vasilevského nepřišel.
     
    50:05
    Tučňáci to zkoušejí různými způsoby. Letang nyní zakončoval bekhendem, nicméně i s tímto pokusem si strážce tampské svatyně poradil.
     
    50:58
    Po akci Tylera Johnsona kotouč neposedně poskakoval před Mattem Murraym, ten si ale ve spolupráci s Lovejoyem poradil.
     
    51:42
    Tak tohle byla obrovská šance Penguins! Zcela osamocený Chris Kunitz se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, se kterou si ale skvělý Vasilevskij poradil!
     
    52:11
    Po objetí hostující svatyně to z minimálního střeleckého úhlu zkoušel Carl Hagelin, ruský mladík v brance Bolts si ovšem celou situaci bezpečně pohlídal.
     
    52:53
    Hörnqvistův nepřesný pokus z vrcholu pravého kruhu zaduněl pouze o zadní hrazení, bývalý hráč Nashvillu se nyní navíc musí vrátit, aby pomohl s bráněním protiakce Bolts.
     
    53:39
    Děj se nyní přesunul do středního pásma, kde byla hra nakonec přerušena a hlasatel v Concol Energy Center poté ohlásil další komerční brejk.
     
    54:18
    Jon Cooper dal ve třetí třetině Triplets opět dohromady a málem z toho byl třetí gól Blesků! Ondřej Palát se prokousal do bekhendového zakončení z bezprostřední blízkosti, Murray si ale povyjel a vleže zakročil!
     
    54:59
    Hedman z vlastního pásma vyhodil kotouč přes všechny čáry, sudí si ale nejspíše všimli nějaké teče, a proto nebylo zakázané uvolnění odpískáno.
     
    55:25
    Nyní už ano, další nepřesná rozehrávka Bolts skončila na icingu a tentokrát bude skutečně následovat buly před Vasilevským.
     
    55:54
    Nikita Kučerov se šikovnou nabídkou na teč pokusil oslovit Strålmana, ten ale z pravé strany promáchl a kotouč se poté doklouzal až do rohu kluziště.
     
    56:47
    Hagelin o milimetry minul Malkinovu přihrávku na modrou čáru, oba týmy nyní střídají. Každou sekundou jsme blíže a blíže prodloužení, dojde k němu?
     
    57:34
    Letangův pokus byl zblokován a v akci Pens sice ještě pokračoval Nick Bonino, také on o puk záhy přišel a na druhou stranu už míří třetí formace Lightning.
     
    57:58
    Nakonec z toho byla nabídka J.T. Browna a teč Briana Boylea, proti níž si Matt Murray připsal veledůležitý zákrok.
     
    58:36
    Kunitzův pokus z vrcholu kruhů skončil v bezpečně nastavené Vasilevského lapačce, necelou minutu a půl před koncem třetí třetiny se bude vhazovat v útočném pásmu Sullivanovy družiny.
     
    58:51
    Domácí sice drží puk v útočném pásmu, zatím se ovšem nemohou vymanit z rohu kluziště, odkud góly opravdu nepadají.
     
    59:29
    Victor Hedman si udělal prostor na útočné modré a poté vystřelil švihem, jeho pokus ovšem nebyl přesný a Pens už míří do protiakce.
     
    59:41
    Mezi tři tyče nezamířil ani tvrdý projektil Chrise Kunitze, vše tak nasvědčuje tomu, že námi sledované utkání dospěje do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Po gólově bohaté první třetině v té druhé ani třetí další branky nepadly, do šaten se tak jde po šedesáti minutách za nerozhodného stavu 2:2. První prodloužení začne v 5:01, dočkáme se v něm rozhodnutí?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
    Kdo se bude radovat? Prodloužení začíná!
     
    60:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle bylo rychlé, Pittsburgh vítězí a vyrovnává stav série! Postaral se o to jinak střelecky se trápící SIDNEY CROSBY, jemuž udělal prostor na levém kruhu Bryan Rust a kapitán Tučňáků se trefil přesně pod břevno! Asistence: Bryan Rust, Brian Dumoulin.
    60:40 Sidney CROSBY - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+0
    2. Andrej Vasilevskij (TBL) 38 zák., 3 góly, úsp. 92,7 %
    3. Kris Letang (PIT) 0+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Ondřej Palát (TBL) 0+0, -1, 1 střela, čas na ledě 21:38
    Andrej Šustr (TBL) 0+0, -1, 1 střela, čas na ledě 16:02
    Dnešní noc bude v Pittsburghu dlouhá!
     
    Je dobojováno! Po strhující první třetině, která se odehrála prakticky bez přerušení a padly v ní hned čtyři branky, tempo hry ve zbytku základní hrací doby poněkud klesalo. Kromě závěrečné pasáže třetí třetiny se ani jeden tým nikam nehnal a dlouho dopředu existovala varianta, že toto střetnutí dospěje do prodloužení. Tak se nakonec i stalo, nicméně hned po čtyřiceti minutách se prosadil Sidney Crosby, který jako správný kapitán rozhodl o výhře Pens a o tom, že se série bude stěhovat do Tampy za stavu 1:1 na zápasy!
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (05:11:32)

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 5. Cullen (Fehr), 10. Kessel (Bonino, Hagelin), 61. Crosby (Rust, Dumoulin) – 17. Strålman (Marchessault, Hedman), 20. Drouin (Brown, Carle)


    Pittsburgh Penguins: Murray (Fleury) – Dumoulin, Letang, Daley, Lovejoy, Cole, Schultz – Sheary, Crosby, Rust – Kunitz, Malkin, Hörnqvist – Hagelin, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Cullen, Fehr.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Gudlevskis) – Hedman, Coburn, Strålman, Carle, Garrison, Šustr, Koekkoek – Killorn, Johnson, Kučerov – Palát, Filppula, Drouin – Paquette, Boyle, Marchessault – Condra, Namestnikov, Brown.

    Rozhodca: Dwyer, O'Halloran – Cormier, Miller
    Pittsburgh 4 3 Tampa Bay
    #1 Sobota 14.05.2016 • 02:00
    Pittsburgh - Tampa Bay 1:3
    #2 Utorok 17.05.2016 • 02:10
    Pittsburgh - Tampa Bay 3:2 koniec po predl.
    #3 Štvrtok 19.05.2016 • 02:15
    Tampa Bay - Pittsburgh 2:4
    #4 Sobota 21.05.2016 • 02:10
    Tampa Bay - Pittsburgh 4:3
    #5 Pondelok 23.05.2016 • 02:05
    Pittsburgh - Tampa Bay 3:4 koniec po predl.
    #6 Streda 25.05.2016 • 02:15
    Tampa Bay - Pittsburgh 2:5
    #7 Piatok 27.05.2016 • 02:10
    Pittsburgh - Tampa Bay 2:1