Česko – Švajčiarsko 5:4 (kon.) | USA – Slovensko 2:3 (po pr.) | Lotyšsko – Nórsko 1:3 (kon.)
Bielorusko – Francúzsko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Kanada – Fínsko 0:4 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Švédsko
Utorok 17.05.2016, 19:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas v Moskve sa niesol v réžii domácich a „Zborná komanda" pohodlne zaknihovala svoje víťazstvo. V tretej tretine sme videli jeden gól a postaral sa oň Ekholm, ktorý využil presilovú hru. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 5:16, aktivitu na hokejkách mali hostia, no manko zmazať nedokázali. Pomer striel v zápase napokon 40:37, Rusko obsadilo v skupine druhú priečku a v play-off ho čaká Nemecko. Švédsko vyzve v boji o semifinále Kanadu a ja sa s vami už len rozlúčim, dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:38:06)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Švédsko dohráva zápas v pásme domácich, ktorých víťazstvo už oslavujú domáce tribúny.
     
    59:21
    Erik Gustafsson starší vystrelil spoza kruhov zápästím, Bobrovskij mal odkrytý výhľad a aj tento pekný puk v pokľaku schoval do náručia.
     
    58:43
    Burakovsky bol v pásme skôr ako puk a tak sa hostia opäť previnili proti pravidlám na modrej ofsajdom.
     
    58:04
    Miestny hlásateľ oznámil posledné dve minúty tretej tretiny a vzápätí sa ofsajdom na modrej previnili proti pravidlám hostia.
     
    57:42
    Bobrovskij na konci útočného snaženia hostí, ktorí ani pri tomto vývoji a v tomto čase svoje zbrane nezložili.
     
    57:28
    Rusko už len nahodilo puk do pásma hostí a hráči odišli striedať, do akcie vyrážajú chlapci v žltých dresoch.
     
    56:24
    Telegin sa z pravej strany s pukom na hokejke prihnal ako víchor pred Markströma, vystrelil, Jacob Markström puk zastavil cez svoje betóny, ktoré pohotovo zložil na ľad do rozkľaku.
     
    55:44
    Kuznecov s pukom nakorčuľoval do pásma, vystrelil z pravého kruhu, Markström puk vyrazil pred seba, Jevgenij si ho zobral späť na hokejku a opäť vystrelil, teraz však švihom, Markström puk poslal na ochrannú sieť.
     
    55:16
    Orlov sa obetavo medzi kruhmi hodil do strely a puk zblokoval do bezpečia, Bobrovskij bol nateraz bez práce.
     
    54:37
    Ďalší taký puk letel vzduchom zo stredného pásma na bránku domácich, Bobrovskij dobre čítal hru a schoval ho do svojej lapačky.
     
    54:09
    Puk nahodený zo stredného pásma na bránku domácich Bobrovskij radšej schoval pod rukavicu a upokojil na čas hru na ľadovej ploche.
     
    52:56
    Zakázané uvoľnenie v podaní severského tímu, hra sa vráti pred Markströma, domáci v tretej tretine pohodlne kontrolujú svoj brejk a zápas už len dohrávame.
     
    51:38
    Šipačov sa prezentoval strelou spoza kruhov, Markström bol aj v tejto chvíli v pozore, mal ideálny výhľad a puk v pokľaku schoval do náručia.
     
    49:38
    Defenzíva v červených dresoch útočníkom v dresoch žltých nedovolila ohroziť bránku, ktorú háji Bobrovskij, puk napokon skončil u Sergeja a hráči Švédska pokrytí hráčmi Ruska.
     
    48:29
    Hostia v plnom počte, Rusko síce hralo časť presilovky s pukom v pásme súpera, zmena skóre sa však neudiala.
     
    47:19
    Rusko zamklo súpera v pásme a snaží sa vytvoriť si efektnú palebnú pozíciu, hostia však zatiaľ odolávajú tlaku domácich hráčov.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 15. Dadonov (Panarin, Šipačov), 18. Panarin (Šipačov, Marčenko), 22. Daciuk (Mozjakin, Zajcev), 30. Ľubimov (Mozjakin, Daciuk) – 42. Ekholm (Larsson, Wennberg)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Orlov – Ovečkin, Kuznecov, Širokov – Mozjakin (A), Daciuk (C), Burmistrov – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ľubimov, Kalinin, Telegin – Sannikov
    Švédsko: Markström (Fasth) – Erik Gustafsson st. (A), Larsson, Ekholm, Fransson, Fantenberg, Erik Gustafsson ml., Lindholm – Omark, Backlund (A), Ericsson (C) – Burakovsky, Wennberg, Nyquist – Klasen, Ritola, Sundström – Norman, Sjögren, Lundberg – Rosén

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Rantala (FIN) – Chartrand-Piche (CAN), McIntyre (USA)

    Diváci: 12.181