Česko – Švajčiarsko 5:4 (kon.) | USA – Slovensko 2:3 (po pr.) | Lotyšsko – Nórsko 1:3 (kon.)
Bielorusko – Francúzsko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Kanada – Fínsko 0:4 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Švédsko
Utorok 17.05.2016, 19:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Erik Gustafsson starší vystrelil spoza kruhov zápästím, Bobrovskij mal odkrytý výhľad a aj tento pekný puk v pokľaku schoval do náručia.
     
    56:24
    Telegin sa z pravej strany s pukom na hokejke prihnal ako víchor pred Markströma, vystrelil, Jacob Markström puk zastavil cez svoje betóny, ktoré pohotovo zložil na ľad do rozkľaku.
     
    55:44
    Kuznecov s pukom nakorčuľoval do pásma, vystrelil z pravého kruhu, Markström puk vyrazil pred seba, Jevgenij si ho zobral späť na hokejku a opäť vystrelil, teraz však švihom, Markström puk poslal na ochrannú sieť.
     
    46:29
    Omark odsedí trest re hráčsku lavičku, presilovku si zahrá opäť tím v červených dresoch.
     
    45:43
    Čudinov poslal pekný projektil na bránku hostí, Markström jeho puk efektne zatočil do svojej lapačky a radovať sa tribúnam v Moskve nedovolil.
     
    44:06
    Lundberg dostal dve minúty za nedovolené bránenie a bude to Rusko, ktoré si zahrá teraz presilovú hru.
     
    42:15
    Erik Gustafsson mladší napriahol k strele spoza ľavého kruhu, Bobrovskij puk vyrazil pred seba a k dorážke sa medzi kruhmi dostal Ritola, Sergej v pokľaku puk schoval do náručia.
    41:06 Mattias EKHOLM - 4:1

     
    41:06
    Švédsko dalo gól!
    Švédsko využíva svoju presilovú hru, Bobrovskij nestačil na strelu v podaní MATTIASA EKHOLMA, ktorý vystrelil z vrcholu ľavého kruhu a ponad Sergejovu lapačku puk poslal do siete. Asistencie: Adam Larsson a Alexander Wennberg.
     
    40:25
    Vojnov dostal dve minúty za podrazenie Omarka a už putuje na trestnú lavicu.
    29:40 Roman ĽUBIMOV - 4:0

     
    29:40
    Rusko dalo gól!
    Hostia chybovali v rozohrávke, puk dostal na ľavý puk Mozjakin, vyškolil beka hostí a puk naservíroval popred bránkovisko na pravú stranu na podnos ROMANOVI ĽUBIMOVOVI, ktorý puk poslal do odkrytej bránky Švédska. Asistencie: Sergej Mozjakin a Pavel Daciuk.
     
    24:18
    Panarin cez útočnú modrú nakorčuľoval s pukom na hokejke až na pravý kruh a vystrelil, Markström stihol v pokľaku betóny zraziť k sebe a puk tam bezpečne ukryť.
     
    23:21
    Ericsson sa dlho na hracej ploche nezdržal, teraz vyfasoval dve minúty za hákovanie, Rusko bude hrať opäť presilovku.
    21:34 Pavel DACIUK - 3:0

     
    21:34
    Rusko dalo gól!
    Pri hre štyroch proti štyrom preukázali viac skúsenosti domáce hviezdy, o buly puk smeroval za kruh, Zajcev ho nahodil na bránku, no puk skončil medzi kruhmi, kde sa pohotovo zorientoval PAVEL DACIUK a puk okamžite poslal za chrbát Markströma. Asistencie: Sergej Mozjakin a Nikita Zajcev.
     
    21:02
    Ericsson bol v kontakte s domácim brankárom a nič si chlapci nedarovali, no odniesol si to kapitán hostí, dve minúty za seknutie.
     
    20:17
    Za dvojnásobné vykázanie hráčov domáceho tímu z priestoru na vhadzovanie dostala trest hráčska lavička Ruska, trest odsedí Ovečkin.
     
    19:55
    Hostia chybovali v rozohrávke a k puku sa medzi kruhmi dostal Sergej Širokov, z prvej vystrelil, Markström bol pozorný a puk cez hruď v pokľaku vyrazil späť do hry!
    17:52 Artemij PANARIN - 2:0

     
    17:52
    Rusko dalo gól!
    Najskôr mal tutovku na palici Zajcev, jeho puk však Markström ešte dokázal vyraziť späť do hry a hostia sa ubránili, no ďalšia učebnicová akcia domácich stála za to, Šipačov diagonálou z pravého kruhu našiel na tom ľavom ARTEMIJA PANARINA, ktorý pohotovo skôr, ako sa stihol Markström presunúť na druhú stranu, zakončil. Asistencie: Vadim Šipačov a Alexej Marčenko.
     
    15:59
    Fransson vystrelil spred bránkoviska z pravej strany, Bobrovskij puk zrazil za svoju bránku, hostia hrali s pukom v pásme domácich a napokon sa strelou z vrcholu ľavého kruhu prezentoval Fantenberg, Bobrovskij zrazil betóny k sebe a puk tam bezpečne ukryl.
    14:43 Jevgenij DADONOV - 1:0

     
    14:43
    Rusko dalo gól!
    Pekná kombinačná akcia domácich slávi úspech, Šipačov potiahol puk vpred po ľavej strane, poslal ho na stred Panarinovi, ktorý ho posunul vpravo na voľného JEVGENIJA DADONOVA, ktorý prestrelil Markströma v bránke hostí. Asistencie: Artemij Panarin a Vadim Šipačov.
     
    10:29
    Rusi boli v prečíslení tri na jeden, Ľubimov svojim pukom z pravej strany dvojicu spoluhráčov na strane druhej ale nenašiel.
     
    01:39
    Šipačov spálil tutovku, najskôr spoza bránky poslal puk medzi kruhy, nakorčuľoval na pravý kruh, práve k nemu sa dostal odrazený puk, Markström už ležal na ľade, Šipačov však nedokázal puk poslať do odkrytej časti bránky a usmernil ho len pod ľavý betón Markströma.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 15. Dadonov (Panarin, Šipačov), 18. Panarin (Šipačov, Marčenko), 22. Daciuk (Mozjakin, Zajcev), 30. Ľubimov (Mozjakin, Daciuk) – 42. Ekholm (Larsson, Wennberg)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Orlov – Ovečkin, Kuznecov, Širokov – Mozjakin (A), Daciuk (C), Burmistrov – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ľubimov, Kalinin, Telegin – Sannikov
    Švédsko: Markström (Fasth) – Erik Gustafsson st. (A), Larsson, Ekholm, Fransson, Fantenberg, Erik Gustafsson ml., Lindholm – Omark, Backlund (A), Ericsson (C) – Burakovsky, Wennberg, Nyquist – Klasen, Ritola, Sundström – Norman, Sjögren, Lundberg – Rosén

    Rozhodca: Kubuš (SVK), Rantala (FIN) – Chartrand-Piche (CAN), McIntyre (USA)

    Diváci: 12.181