Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec po predl.
Nórsko
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 08.05.2016, 15:15 • Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Švajčiari ani druhý zápas na svetovom šampionáte nedotiahli do víťazného konca, na konte majú ďalšiu prehru po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch.

    Nórsko sa teší z prvého víťazstva a zápisu dvoch bodov do A skupiny.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Určite však nezabudnite na náš prenos zo zápasu, ktorý nás v tento hrací deň šampionátu zaujíma najviac, a to súboj našich s Francúzmi. Ten vám prinesieme už o niekoľko desiatok minút! (17:44:04)
     
    Koniec zápasu.
    63:23 Andreas MARTINSEN - 4:3

     
    63:23
    Nórsko dalo gól!
    Severania napokon predsa len dokázali využiť presilovkovú možnosť! Mathis Olimb pekne posunul puk na hokejku ANDREASA MARTINSENA, ktorý strelou z prvej k bližšej žrdi našiel miestečko v Mayerovom postavení a rozhodol o tom, že extra bod putuje na konto Nórov! Asistencia: Mathis Olimb, Mats Trygg.
     
    62:48
    Zucarrello si to medzi kruhmi pripravil na strelu, Mayer zareagoval a vyrazil puk do rohu klziska, no pri zásahu sa poriadne zapotil!
     
    61:59
    Rosseli Olsen sa chcel natlačiť do zakončenia, v čom mu síce bolo zabránené, ale len za pomoci nedovoleného zákroku Webera. Nóri tak majú k dispozícii obrovskú šancu rozhodnúť.
     
    61:30
    Na zakončenie Nina Niderreitera nadviazal obranca Eric Blum, ktorý podporil ofenzívu, dostal sa k puku v dobrej pozícii, no jeho dorážka sa neujala!
     
    60:40
    Na druhej strane zavelil do útoku Ambühl, ktorý ako pravák strieľal z osi klziska, Volden bol pripravený a v pokľaku zlikvidoval toto zakončenie.
     
    60:30
    Predĺženie začína nórskou aktivitou.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Švajčiari sa v tretej tretine dokázali prebudiť k lepšiemu výkonu, znížili zásluhou Mosera a nakoniec desať sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnávajúcim gólom du Boisa dotiahli zápas do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:50 Felicien du BOIS - 3:3

     
    59:50
    Švajčiarsko dalo gól!
    Neskutočné! Švajčiarom sa podarilo vyrovnať a vydobyť si predĺženie! Díaz to pripravil na strelu FELICIENOVI DU BOISOVI, ktorý príklepom z prvej ponad padajúceho nórskeho hráča a cez výborne cloniacich spoluhráčov nasmeroval puk za chrbát brankára Mayera! Asistencie: Raphael Díaz, Andreas Ambühl.
     
    59:20
    Patrick Fischer si vzal oddychový čas. Podarí sa mu nakresliť svojim zverencom tú správnu kombináciu, ktorá povedie k vyrovnaniu?
     
    59:20
    Nórom sa spod silnejúceho tlaku súpera podarilo vymaniť len za cenu zakázaného uvoľnenia. V poslednom hernom úseku mal veľkú šancu na vyrovnanie Hofmann, no proti brankárovi Voldenovi nepochodil!
     
    59:00
    Ešte presne minúta zostáva do konca riadneho hracieho času.
     
    58:33
    Švajčiari sú už v šestici!
     
    58:00
    Olimb mal na ľavom krídle veľa priestoru, mohol definitívne rozhodnúť, no Mayera neprekonal. Švajčiari sa ujali puku a okamžite trielia na druhú polovicu klziska.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 15. Olimb K. (Olimb M., Zuccarello), 24. Roymark (Forsberg), 39. Olimb M. (Olimb K., Rosseli Olsen), 64. Martinsen (Olimb M., Trygg) – 3. Walser (Martschini, Weber), 44. Moser (Díaz, Niederreiter), 60. du Bois (Díaz, Ambühl)


    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Norstebo, Johannesen, Tollefsen (C), Trygg (A), Odegaard – Bastiansen (A), Martinsen, Zucarrello, Olimb M., Olimb K.A, Rosseli Olsen, Roymark, Forsberg, Valkvae Olsen, Trettenes, Stene, Haga, Ask, Dahlstrom.
    Švajčiarsko: Mayer (Berra) – Geering, du Bois, Díaz (A), Blum, Weber, Grossmann, Schneeberger – Ambühl (C), Hollenstein, Martschini, Niederreiter, Moser (A). Haas, Hofmann, Andrighetto, Walser, Trachsler, Wieser D., Wieser M., Walker.

    Rozhodca: Piechaczek, Rantala – McIntyre, Ponomarjow