Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Kazachstan
4:6 (3:3, 0:1, 1:2)
Rusko
Nedeľa 08.05.2016, 11:15 • VTB Ľadový palác Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazachom sa v tretej tretine podarilo vyrovnať, no následne už Rusi využitím svojho tlaku strelili dva góly z hokejok Belova Ljubimova. Rusko teda po ťažkom boji víťazí 4:6. Kazachstan predviedol určite sympatický výkon aj proti domácemu tímu.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (13:34:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Dawes nahodil puk do útočného pásma, no v rohu klziska sa Rusom podarilo vybojovať puk a odstrániť ho do stredného pásma.
     
    58:58
    Kazachovia s prázdnou bránkou!
     
    58:12
    Moziakin vyrazil do protiútoku po kazašskom nepodarenom útoku. Nastreľoval puk z hranice ľavého kruhu, ale súperovi obrancovia mu ho zblokovali.
     
    57:29
    Boydovi sa v páde ešte podarilo prihrať Semjonovi. Následne ešte v záverečných sekundách presilovky podarilo vystreliť Boydovi. Bobrovský zasiahol bezpečne.
     
    56:35
    Rymarev sa snažil o prihrávku na Boyda, ale nakoniec sa po zblokovanom puku dostal sám do pásma. Kazachovia sa však nevedia usadiť v pásme.
     
    55:38
    Kazachstan bude hrať presilovku. Jevgenij Dadonov dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    55:32
    Dadonov vyrazil do útoku po pravom krídle. Mohol už strieľať z výhodnej pozície, ale nakoniec sa zabrzdil a už sa aj zamotal a nezakončil.
     
    54:47
    Antipin nahadzoval od modrej. O dorážky sa snažili Telegin s Ljubimovom, ale na bránu už napokon nezakončili.
     
    53:57
    Ruská dvojica Plotnikov a Širokov šla do rýchleho prečíslenia, ale nepodarilo sa im vymiešať puk cez kazašského obrancu.
     
    53:22
    Moziakin bol v ďalšej individuálnej akcii. Z pravého kruhu sa mu podarilo vystreliť, ale tentokrát už tento ruský profiútočník mieril vedľa.
     
    52:43
    Sergej Moziakin postupoval sám a vyššie spomedzi kruhov vypálil na bránu. Vitalij Kolesnik musel urýchlene pracovať svojimi betónmi.
     
    52:01
    Sergej Kalinin vyrazil do útoku po ľavom krídle a vystrelil. Kolesnik bol v strehu, ale zasahovať nemusel.
     
    51:17
    Dawes okamžite z rohu klziska hľadal pred bránku Boyda, ale ruskí obrancovia si túto zámorskú dvojicu postrážili.
     
    50:36
    Triasunov si pripravil puk na modrej čiare a rýchlo strieľal. Bobrovský veľa toho nevidel, ale mal šťastie, že puk letel vedľa.
     
    49:41
    Rymarev nahodil puk od modrej čiary na brankára Bobrovského, ktorý pre istotu prikryl a Kazachovia po dlhšom čase získavajú pásmo.
    48:38 Roman LJUBIMOV - 4:6

     
    48:38
    Rusko dalo gól!
    Rusi získavajú dvojgólový náskok! Dacjuk prihral na modrú čiaru Belovovi, ktorý si myslel, že už zaznamenáva hetrik, no jeho nahodenie tečoval pred bránkou ROMAN LJUBIMOV!
    Asistencie: Anton Belov, Pavel Dacjuk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chudiakov, Rymarev), 20. Rymarev (Starčenko), 41. Semjonov (Boyd, Dawes) – 7. Dadonov (Šipačov, Belov), 10. Ljubimov (Kalinin, Plotnikov), 12. Moziakin (Dadonov, Šipačov), 39. Belov (Dacjuk), 44. Belov (Čudinov, Moziakin), 49. Ljubimov (Belov, Dacjuk)


    Kazachstan: Kolesnik (Poluektov) – Semjonov, Triasunov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kajrov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) – Starčenko (C), Ivanov, Rymarev – Krasnoslobodcev, Chudiakov, Puškariov – Panšin, Solarev, Šin
    Rusko: Bobrovský (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev, Antipin – Moziakin (A), Dacjuk (C), Telegin – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Plotnikov – Burmistrov, Širokov

    Rozhodca: Kubuš, Sidorenko – Lederer, Šefčík