Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Kazachstan
4:6 (3:3, 0:1, 1:2)
Rusko
Nedeľa 08.05.2016, 11:15 • VTB Ľadový palác Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    48:38 Roman LJUBIMOV - 4:6

     
    48:38
    Rusko dalo gól!
    Rusi získavajú dvojgólový náskok! Dacjuk prihral na modrú čiaru Belovovi, ktorý si myslel, že už zaznamenáva hetrik, no jeho nahodenie tečoval pred bránkou ROMAN LJUBIMOV!
    Asistencie: Anton Belov, Pavel Dacjuk.
    43:57 Anton BELOV - 4:5

     
    43:57
    Rusko dalo gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia opäť! So zápasom sa určite už nechce pohrávať. Čudinov nabil na modrú čiaru pre ANTONA BELOVA, ktorého tvrdú strelu ešte tečoval kazašský hráč a puk skončil v bráne!
    Asistencie: Maxim Čudinov, Sergej Moziakin.
    41:00 Maxim SEMJONOV - 4:4

     
    41:00
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia opäť prekvapili! Využívajú presilovú hru a vyrovnávajú na 4:4! Dawes posunul ku ľavej žrdi Boydovi, ktorý sympatickou krížnou prihrávkou našiel MAXIMA SEMJONOVA a jeho strela z medzikružia skončila v bráne!
    Asistencie: Dustin Boyd, Nigel Dawes.
    38:02 Anton BELOV - 3:4

     
    38:02
    Rusko dalo gól!
    Rusko využíva presilovú hru a ich drvivý tlak v druhej tretine dostal konečne zmysel! Dacjuk posunul na modrú čiaru pre ANTONA BELOVA, ktorý nechytateľnou delovkou, ktorá bola ešte tečovaná súperovým hráčom, poslal Rusko do vedenia!
    Asistencia: Pavel Dacjuk.
    19:46 Jevgenij RYMAREV - 3:3

     
    19:46
    Kazachstan dal gól!
    Hokejisti Kazachstanu využívajú presilovú hru a strieľajú gól do šatne! Starčenko vystrelil z pravého kruhu a puk sa odrazil za bránkovú čiaru k JEVGENIJOVI RYMAREVOVI, ktorý prekvapivou strelou zozadu na zadnú časť Bobrovského betónu zaskočil aj domáceho gólmana a od jeho lýtka sa puk odrazil do bránky!
    Asistencia: Roman Starčenko.
    11:11 Sergej MOZIAKIN - 2:3

     
    11:11
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú prvú presilovú hru! Šipačov vyhral vhadzovanie na svojho spoluhráča, ktorý posunul na modrú čiaru SERGEJOVI MOZIAKINOVI a jeho tvrdá strela nedala šancu Kolesnikovi, ktorý veľa toho nevidel!
    Asistencie: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov.
    09:21 Roman LJUBIMOV - 2:2

     
    09:21
    Rusko dalo gól!
    Rusi ihneď vyrovnávajú stav stretnutia! Plotnikov potiahol akciu po pravom krídle, prenechal Kalininovi, ktorý veľmi dobrou prihrávkou pred bránu našiel ROMANA LJUBIMOVA a ten strelou z prvej prekonal Kolesnika!
    Asistencie: Sergej Kalinin, Sergej Plotnikov.
    09:02 Roman STARČENKO - 2:1

     
    09:02
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia na úvod prekvapujú ruských hokejistov! Rymarev vnikol do pásma a posunul Chudiakovi, ktorý prihrával na ľavý kruh ROMANOVI STARČENKOVI a jeho strela skončila v bráne!
    Asistencie: Jevgenij Rymarev, Maxim Chudiakov.
    08:04 Dustin BOYD - 1:1

     
    08:04
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia vyrovnávajú stav stretnutia a využívajú presilovú hru! Puk od modrej čiary nahodil Dawes. Bochenski prihral od ľavej žrdi DUSTINOVI BOYDOVI pred bránkou, ktorý trafil presne, ale bránka bola posunutá. Hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom gól uznal!
    Asistencie: Brandon Bochenski, Nigel Dawes.
    06:43 Jevgenij DADONOV - 0:1

     
    06:43
    Rusko dalo gól!
    Domáca reprezentácia strieľa svoj prvý gól na tomto šampionáte a v tomto zápase! Šipačov si prebral puk pri modrej čiare, vnikol do pásma a v medzikruží našiel JEVGENIJA DADONOVA, ktorého strela len tak tak prešla pomedzi nohy brankára Kolesnika!
    Asistencie: Vadim, Šipačov, Anton Belov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chudiakov, Rymarev), 20. Rymarev (Starčenko), 41. Semjonov (Boyd, Dawes) – 7. Dadonov (Šipačov, Belov), 10. Ljubimov (Kalinin, Plotnikov), 12. Moziakin (Dadonov, Šipačov), 39. Belov (Dacjuk), 44. Belov (Čudinov, Moziakin), 49. Ljubimov (Belov, Dacjuk)


    Kazachstan: Kolesnik (Poluektov) – Semjonov, Triasunov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kajrov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) – Starčenko (C), Ivanov, Rymarev – Krasnoslobodcev, Chudiakov, Puškariov – Panšin, Solarev, Šin
    Rusko: Bobrovský (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev, Antipin – Moziakin (A), Dacjuk (C), Telegin – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Plotnikov – Burmistrov, Širokov

    Rozhodca: Kubuš, Sidorenko – Lederer, Šefčík