Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Kazachstan
4:6 (3:3, 0:1, 1:2)
Rusko
Nedeľa 08.05.2016, 11:15 • VTB Ľadový palác Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kazachom sa v tretej tretine podarilo vyrovnať, no následne už Rusi využitím svojho tlaku strelili dva góly z hokejok Belova Ljubimova. Rusko teda po ťažkom boji víťazí 4:6. Kazachstan predviedol určite sympatický výkon aj proti domácemu tímu.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok dňa. (13:34:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Dawes nahodil puk do útočného pásma, no v rohu klziska sa Rusom podarilo vybojovať puk a odstrániť ho do stredného pásma.
     
    58:58
    Kazachovia s prázdnou bránkou!
     
    58:12
    Moziakin vyrazil do protiútoku po kazašskom nepodarenom útoku. Nastreľoval puk z hranice ľavého kruhu, ale súperovi obrancovia mu ho zblokovali.
     
    57:29
    Boydovi sa v páde ešte podarilo prihrať Semjonovi. Následne ešte v záverečných sekundách presilovky podarilo vystreliť Boydovi. Bobrovský zasiahol bezpečne.
     
    56:35
    Rymarev sa snažil o prihrávku na Boyda, ale nakoniec sa po zblokovanom puku dostal sám do pásma. Kazachovia sa však nevedia usadiť v pásme.
     
    55:38
    Kazachstan bude hrať presilovku. Jevgenij Dadonov dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    55:32
    Dadonov vyrazil do útoku po pravom krídle. Mohol už strieľať z výhodnej pozície, ale nakoniec sa zabrzdil a už sa aj zamotal a nezakončil.
     
    54:47
    Antipin nahadzoval od modrej. O dorážky sa snažili Telegin s Ljubimovom, ale na bránu už napokon nezakončili.
     
    53:57
    Ruská dvojica Plotnikov a Širokov šla do rýchleho prečíslenia, ale nepodarilo sa im vymiešať puk cez kazašského obrancu.
     
    53:22
    Moziakin bol v ďalšej individuálnej akcii. Z pravého kruhu sa mu podarilo vystreliť, ale tentokrát už tento ruský profiútočník mieril vedľa.
     
    52:43
    Sergej Moziakin postupoval sám a vyššie spomedzi kruhov vypálil na bránu. Vitalij Kolesnik musel urýchlene pracovať svojimi betónmi.
     
    52:01
    Sergej Kalinin vyrazil do útoku po ľavom krídle a vystrelil. Kolesnik bol v strehu, ale zasahovať nemusel.
     
    51:17
    Dawes okamžite z rohu klziska hľadal pred bránku Boyda, ale ruskí obrancovia si túto zámorskú dvojicu postrážili.
     
    50:36
    Triasunov si pripravil puk na modrej čiare a rýchlo strieľal. Bobrovský veľa toho nevidel, ale mal šťastie, že puk letel vedľa.
     
    49:41
    Rymarev nahodil puk od modrej čiary na brankára Bobrovského, ktorý pre istotu prikryl a Kazachovia po dlhšom čase získavajú pásmo.
    48:38 Roman LJUBIMOV - 4:6

     
    48:38
    Rusko dalo gól!
    Rusi získavajú dvojgólový náskok! Dacjuk prihral na modrú čiaru Belovovi, ktorý si myslel, že už zaznamenáva hetrik, no jeho nahodenie tečoval pred bránkou ROMAN LJUBIMOV!
    Asistencie: Anton Belov, Pavel Dacjuk.
     
    48:32
    Belov sa delovkou od modrej pokúšal o hetrik. Tentokrát jeho delovka skončila ešte pred Kolesnikom a o dorážku sa snažil Antipin. Brankár Kazachstanu puk ukryl.
     
    48:00
    Kolesnik následne zachránil svoj tím po strele Vadima Šipačova z pravého kruhu. Kazašskí hráči potom získali puk a poslali ho von.
     
    47:42
    Vojnov pálil od modrej čiary raz a Čudinov dvakrát. Kolesnik bol v oboch prípadoch úspešný v zákroku.
     
    47:13
    Vojnov nabil na modrej čiare Čudinovi, ktorý vypálil od modrej čiary. Kolesnik tento projektil videl veľmi dobre a efektne ho ukryl do lapačky.
     
    46:56
    Rusko bude hrať presilovú hru. Kapitán Roman Starčenko si odsedí dve minúty za podrazenie.
     
    46:33
    Marčenko skúsil zaskočiť gólmana Kolesnika strelou z ostrého uhlu na bližšiu žrď. Kazašský brankár sa nenechal vystrašiť a strelu vyrazil.
     
    46:04
    Zajcev nepríjemne nahadzoval puk od modrej čiary. Našťastie pre Kolesnika, táto strela nebola tečovaná.
     
    45:28
    Dacjuk sa dostal k strele od modrej čiary. Jeho pokus však skončil iba na zadnom mantineli. Rusi však roztáčajú kolotoč v útočnom pásme.
     
    45:12
    Krasnoslobodcev zablokoval ruskú rozohrávku a puk unikol mimo z hracej plochy. Hra bola prerušená a vhadzovať sa bude pred Bobrovským.
    43:57 Anton BELOV - 4:5

     
    43:57
    Rusko dalo gól!
    Domáci tím sa dostáva do vedenia opäť! So zápasom sa určite už nechce pohrávať. Čudinov nabil na modrú čiaru pre ANTONA BELOVA, ktorého tvrdú strelu ešte tečoval kazašský hráč a puk skončil v bráne!
    Asistencie: Maxim Čudinov, Sergej Moziakin.
     
    43:27
    Bobrovský musel vyťahovať zákrok proti strele z hokejky Starčenka z pravého kruhu. Následne Rusi mieria do útoku.
     
    43:03
    Kazašskí hokejisti sa momentálne oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia a hra sa sťahuje pred Vitalija Kolesnika.
     
    42:17
    Zajcev sa natlačil po pravom krídle a z ostrého uhlu sa snažil prekvapiť Kolesnika, ktorý však bočnou stranou betónu vyrazil do rohu.
     
    41:38
    Krasnoslobodcev sa uvoľnil v strednom pásme a postupoval sám do útoku. Vystrelil spomedzi kruhov, ale Bobrovský tentokrát nemusel zasahovať.
    41:00 Maxim SEMJONOV - 4:4

     
    41:00
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia opäť prekvapili! Využívajú presilovú hru a vyrovnávajú na 4:4! Dawes posunul ku ľavej žrdi Boydovi, ktorý sympatickou krížnou prihrávkou našiel MAXIMA SEMJONOVA a jeho strela z medzikružia skončila v bráne!
    Asistencie: Dustin Boyd, Nigel Dawes.
     
    40:42
    Kazachovia sa už dokázali usadiť v útočnom pásme. Pripomínam, že Kazachstan hrá ešte presilovú hru.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V priebehu druhej tretiny mali obrovskú hernú prevahu ruskí hokejisti. Dokázali z toho vyťažiť jeden presný zásah, keď sa b 39. minúte presadil Belov.
    Tretia časť hry začne približne o 13:02.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:46
    Kazachstan získava presilovú hru. Vadim Šipačov dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    39:26
    Šikovná akcia Kazachstanu! Dawes peknou prihrávkou z ľavého kruhu našiel pred bránou Dustina Boyda, no jeho strelu Bobrovský vychytal!
     
    38:42
    Burmistrov sa ocitol v dobrej pozícii spred bránky, ale trafil iba protihráča. Rusi aj pretrvávajú v ďalšom tlaku.
     
    38:11
    Následne mohli Rusi ísť aj do dvojgólového vedenia, keď puk po ľavom krídle potiahol Sergej Širokov, ale priamou strelou trafil iba gólmana Kolesnika.
    38:02 Anton BELOV - 3:4

     
    38:02
    Rusko dalo gól!
    Rusko využíva presilovú hru a ich drvivý tlak v druhej tretine dostal konečne zmysel! Dacjuk posunul na modrú čiaru pre ANTONA BELOVA, ktorý nechytateľnou delovkou, ktorá bola ešte tečovaná súperovým hráčom, poslal Rusko do vedenia!
    Asistencia: Pavel Dacjuk.
     
    37:28
    Anton Belov po Dacjukovej prihrávke vystrelil od modrej čiary. Dobre bol pred bránkou postavený Ljubimov, ale nakoniec Kolesnik bezpečne zasiahol.
     
    37:18
    Rusko má možnosť presilovej hry. Nikita Ivanov sa dopustil nedovoleného zákroku a odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    36:34
    Domáci hokejisti vyrazili do rýchleho útoku. Vojnov zakončoval tento prienik a následne sa ešte o dorážku snažil Panarin, ale ani jeden neuspel.
     
    36:00
    Starčenko odvádzal celkom dobrú prácu pri mantineli v útočnom pásme, ale Rusom sa nakoniec podarilo získať puk.
     
    34:52
    Dacjuk prenechal na modrú čiaru, kde bol Anton Belov. Jeho ľahkú strelu bezpečne zachytil Kolesnik, keďže nikto z ruských hráčov neclonil.
     
    34:26
    Soliarovi sa podarilo zachytiť puk v obrannom pásme a poslať ho von z tretiny. Zakázané uvoľnenie v tomto prípade nebolo. Rusi už opäť zakladajú útok.
     
    33:39
    Rusi si vytvorili ďalšiu možnosť. Jemelin strieľal po Širokovovej prihrávke od modrej čiary, ale ani z tohto nebol gól. Kolesnik si bránu postrážil.
     
    32:43
    Krasnoslobodcev ťažko spracovával puk na útočnej modrej. Ruskí obrancovia boli dôslednejší a podarilo sa im zachytiť puk a okamžite rozohrávať.
     
    31:52
    Kazachovia sa po dlhšom čase dostali do útočného pásma. Akciu potiahol Roman Starčenko a vysrelil z pravého kruhu. Bobrovský puk zachytil na ramene a následne ho ukryl v lapačke.
     
    31:41
    Oddychový čas pre Kazachstan!
     
    31:41
    Kolesnik musel byť následne opäť v pozore. Dacjuk vystrelil prízemne z pravého kruhu. O dorážku sa snažil Dadonov, ale kazašský brankár dokázal prikryť puk.
     
    31:19
    Od modrej čiary nepríjemne vypálil Alexej Marčenko. Jeho tvrdý projektil skončil na zadnom mantineli a puk následne zachytil Dadonov.
     
    30:52
    Moziakin vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle a dostal sa do zakončenia z celkom ostrého uhlu. Kolesnik vyrážal ramenom pred seba.
     
    30:10
    Dadonov sa rozhodol pokračovať sám vo svojej akcii. Namieril si to však priamo do klbka kazašských hráčov a napokon ani nezakončil.
     
    29:41
    Kazašskí hokejisti sa len ťažko dostávajú z obrannej tretiny. A ak aj áno, tak je to buď len pomocou zakázaného uvoľnenia, tak ako teraz.
     
    29:14
    Nikita Zajcev sa so svojou žltou výraznou hokejkou dostal do streleckej pozície z hranice pravého kruhu. Namieril to však mimo priestoru brány.
     
    28:37
    Domáci hokejisti sa opäť natlačili do útočného pásma. Kazachstan je v týchto minútach absolútne bezradný a ako keby mu dochádzali sily.
     
    27:40
    Burmistrov sa snažil kľučkou presadiť proti kazašskému obrancovi, ale nepodarilo sa mu to. Ruskí reprezentanti však aj naďalej obliehajú Kolesnikovu bránku a Kazachov momentálne k ničomu nepúšťajú.
     
    26:35
    Dadonov vypálil od modrej čiary. Jeho projektil neprešiel cez Kolesnika a puk následne dokázal z obranného pásma vyviezť Šin.
     
    26:03
    Pekná kombinácia Rusov! Moziakin krížom prihral Dacjukovi, ktorý ihneď dával do medzikružia na Antipina, ktorého zakončenie Kolesnik vykryl.
     
    25:42
    Dacjuk hľadal krížnou prihrávkou spoluhráča Moziakina. Kazachovia puk vystihli a poslali ho von zo branného pásma.
     
    25:03
    Rusi budú hrať presilovku. Roman Savčenko dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    24:58
    Sergej Širokov sa šikovne natlačil pred Kolesnika a z otočky sa ešte snažil zakončovať. Puk zastavil chráničom obranca Korabejnikov.
     
    24:44
    Kolesnik pristavil puk za bránkou Lakizovi, ktorý ho iba poslal von po mantineli. Puk nakoniec skončil na striedačke a vhadzuje sa v obrannom pásme Kazachstanu.
     
    24:15
    Vojnov perfektnou prihrávkou od modrej čiary našiel na ľavom kruhu Sergeja Moziakina, ktorý ostal osamotený, ale jeho strela mierila tesne vedľa pravej žrde a mierne bola Kolesnikom tečovaná!
     
    23:38
    Telegin sa dokázal šikovne uvoľniť na pravom kruhu a vystreliť spoza hráča. Vitalij Kolesnik použil pri zákroku svoj betón.
     
    23:26
    Sergej Moziakin od modrej čiary len jednoducho nahodil puk na bránu, keďže nemal voľných spoluhráčov. Kolesnik už pred číhajúcim protihráčom pre istotu prikryl puk.
     
    22:36
    Širokov prihrával krížom cez Burmistrova, ktorý už nestihol z ostrého uhlu vystreliť. Ruskí hokejisti však pokračujú v útočnom pásme.
     
    22:04
    Šipačov si počkal na nakorčuľovaného Panarina pred bránku. Útočník Chicaga Blackhawks nezakončil presne, ale následne nepríjemne narazil do mantinelu.
     
    21:25
    Dawes nahodil od mantinelu z pravého kruhu. Puk sa odrazil od Bochenskeho a skončil mimo bránky.
     
    20:51
    Telegin šikovne vystrelil spomedzi kruhov. Kolesnik strelu vyrazil bekhendom, ale hra bola prerušená kvôli Ljubimovom postavení v bránkovisku.
     
    20:23
    Panarin sa rozhodol pre strelu od mantinelu, ale namieril ju veľmi naslepo. Rusi však zostávajú ešte v útočnom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá časť tejto hry bola naozaj bláznivá. Videli sme v nej 6 gólov. Za domácich sa presadili Dadonov, Ljubimov a Moziakin. Kazachovia taktiež ukázali niečo zo svojho hokejového umenia a strelili góly z hokejok Boyda, Starčenka a Rymareva.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    19:46 Jevgenij RYMAREV - 3:3

     
    19:46
    Kazachstan dal gól!
    Hokejisti Kazachstanu využívajú presilovú hru a strieľajú gól do šatne! Starčenko vystrelil z pravého kruhu a puk sa odrazil za bránkovú čiaru k JEVGENIJOVI RYMAREVOVI, ktorý prekvapivou strelou zozadu na zadnú časť Bobrovského betónu zaskočil aj domáceho gólmana a od jeho lýtka sa puk odrazil do bránky!
    Asistencia: Roman Starčenko.
     
    19:25
    Rymarev sa rozbehol po osi ihriska a predieral sa cez dvojicu ruských obrancov v medzikruží. Spadol, ale faul si tentokrát nevypýtal.
     
    19:04
    Rymarev nabil na modrú čiaru Savčenkovi, ktorý vypálil delovkou. Puk bol zblokovaný a skončil na ochrannej sieti.
     
    18:17
    Rusi aj vo vlastnom oslabení zaútočili! Roman Ljubimov sa dostal až blízko pred Kolesnika, ale jeho zakončenie dokázal ešte kazašský vyraziť!
     
    17:48
    Kazašskí hráči budú hrať v závere prvého dejstva presilovku. Jevgenij Dadonov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    17:18
    Alexander Burmistrov predviedol peknú samostatnú akciu, vytvoril si sám pozíciu pred bránkoviskom a mal pred sebou len Kolesnika, ktorý puk dokázal vyraziť.
     
    16:52
    Hráčom Kazachstanu sa podarilo Rusov vytlačiť von z obranného pásma a zahnať ich až do vlastnej tretiny, odkiaľ domáci rozohrajú opäť.
     
    16:19
    Dawes tečoval prihrávku smerom na modrú čiaru, odkiaľ pálil Maxim Semjonov. Jeho delovka mierila na Bobrovského, ktorý si s ňou aj napriek zakrytému výhľadu poradil.
     
    15:18
    Kazašskí hráči si nedali pozor na svoje striedanie a do streleckej príležitosti sa dostal Pavel Dacjuk. Z pravého kruhu mieril na opačnú žŕdku, ale bránu tesne minul.
     
    15:02
    Rymarev sa pretláčal do zakončenia v medzikruží. Bekhendom nakoniec vystrelil, ale namieril iba do protihráčov.
     
    14:21
    Telegin prenechal na pravom kruhu Širokovovi, ktorý ohrozil Vitaliho Kolesnika, ale kazašský brankár bezpečne vyrazil puk.
     
    13:36
    Dadonov sa teraz s prihrávkou na Jemelina prepočítal. Myslel to pekne, ale ruský obranca nestihol prihrávku zachytiť.
     
    13:01
    Kalinin vymyslel s Plotnikovom peknú rýchlu kombináciu. Bekhendovým tečom zakončoval práve Sergej Plotnikov, ktorého teč skončil na bočnej sieti.
     
    11:47
    Ruskí hokejisti však pokračujú vo svojej presilovke. Ďalší gól mal na hokejke Vadim Šipačov, ktorý strieľal spred bránkoviska cez ležiaceho Kolesnika, ale prekonať sa mu ho nepodarilo!
    11:11 Sergej MOZIAKIN - 2:3

     
    11:11
    Rusko dalo gól!
    Rusi využívajú prvú presilovú hru! Šipačov vyhral vhadzovanie na svojho spoluhráča, ktorý posunul na modrú čiaru SERGEJOVI MOZIAKINOVI a jeho tvrdá strela nedala šancu Kolesnikovi, ktorý veľa toho nevidel!
    Asistencie: Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov.
     
    10:56
    A ruskí hráči budú hrať v početnej výhode o dvoch korčuliarov. Vjačeslav Triasunov dostáva dve minúty za sekanie.
     
    10:42
    Pavel Dacjuk sa rozhodol pre strelu z pravého kruhu, ale tá sa pri Kolesnikovi neskončila.
     
    10:11
    Rusi si zahrajú presilovú hru. Konstantin Puškariov odchádza na trestnú lavicu za hrubosť.
    09:21 Roman LJUBIMOV - 2:2

     
    09:21
    Rusko dalo gól!
    Rusi ihneď vyrovnávajú stav stretnutia! Plotnikov potiahol akciu po pravom krídle, prenechal Kalininovi, ktorý veľmi dobrou prihrávkou pred bránu našiel ROMANA LJUBIMOVA a ten strelou z prvej prekonal Kolesnika!
    Asistencie: Sergej Kalinin, Sergej Plotnikov.
    09:02 Roman STARČENKO - 2:1

     
    09:02
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia na úvod prekvapujú ruských hokejistov! Rymarev vnikol do pásma a posunul Chudiakovi, ktorý prihrával na ľavý kruh ROMANOVI STARČENKOVI a jeho strela skončila v bráne!
    Asistencie: Jevgenij Rymarev, Maxim Chudiakov.
     
    08:47
    Rymarev sa snažil zakončiť svoj prienik do útočného pásma strelou z ľavého kruhu. Nakoniec svoju akciu dobre nezakončil.
    08:04 Dustin BOYD - 1:1

     
    08:04
    Kazachstan dal gól!
    Kazachovia vyrovnávajú stav stretnutia a využívajú presilovú hru! Puk od modrej čiary nahodil Dawes. Bochenski prihral od ľavej žrdi DUSTINOVI BOYDOVI pred bránkou, ktorý trafil presne, ale bránka bola posunutá. Hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom gól uznal!
    Asistencie: Brandon Bochenski, Nigel Dawes.
     
    07:43
    Kazachstan bude hrať presilovú hru. Sergej Širokov dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    07:20
    Kalinin nabil do medzikružia Marčenkovi, ktorý sa snažil o strelu z prvej, ale tá mu úplne nesadla. Kolesnik puk hokejkou jednoducho usmernil do rohu.
    06:43 Jevgenij DADONOV - 0:1

     
    06:43
    Rusko dalo gól!
    Domáca reprezentácia strieľa svoj prvý gól na tomto šampionáte a v tomto zápase! Šipačov si prebral puk pri modrej čiare, vnikol do pásma a v medzikruží našiel JEVGENIJA DADONOVA, ktorého strela len tak tak prešla pomedzi nohy brankára Kolesnika!
    Asistencie: Vadim, Šipačov, Anton Belov.
     
    06:18
    Dadonov korčuľoval za nahodeným pukom do útočného pásma. Rusom sa ho podarilo získať a od modrej čiary strieľal Belov. Kolesnik zvládol zákrok.
     
    05:31
    Do šikovného zakončenia sa dostal Ivan Telegin, ktorý strieľal z hranice ľavého kruhu, ale len priamo do stredu brány. Tam bol bezpečne postavený brankár Kolesnik.
     
    04:40
    Vojnov nahodil puk poza bránu, kde ho zachytili kazašskí obrancovia a poslali ho spätne po mantineli von z obranného pásma.
     
    03:45
    Panarin sa natlačil po pravom krídle, obkrúžil bránu a nakoniec nabil až na modrej čiare Belovovi, ktorého projektil zblokovali Kazachovia.
     
    03:12
    Do útočnej tretiny sa dostal Konstantin Puškariov, ktorý sa snažil vystreliť spoza hráča od ľavého kruhu. Puk mu však obranca Ruska zblokoval.
     
    02:21
    Ivan Telegin si spracoval puk v strednom pásme a vnikol do vnútra. Čakal ešte na korčuľujúceho Dacjuka, ale nakoniec sa rozhodol pre strelu, ktorá bola tečovaná.
     
    02:04
    A sme svedkami ďalšieho zakázaného uvoľnenia. Je vidieť, že oba tímy sa teda chcú poľahky dostať do zápasu a neurobiť zbytočné chyby.
     
    01:43
    Hra sa nám od začiatku veľmi kúskuje. Po kazašskom zakázanom uvoľnení sa hra bude sťahovať pred gólmana Kolesnika.
     
    01:13
    Domáci Rusi sa snažili o prvú kombináciu. Dadonov hľadal spoza bránky pred bránou Šipačova, ale ten puk nezasiahol.
     
    00:30
    Po vhadzovaní ihneď nepríjemne strieľal Jevgenij Rymarev a Bobrovský vytiahol betón. Pripísal si teda svoj prvý zákrok.
     
    00:27
    Ruskí hokejisti sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia. Puk cez celé klzisko vyhodil Telegin a hra sa teda sťahuje späť pred Bobrovského.
     
    00:10
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia bol úspenšejší Dacjuk. Rusi okamžite nahodili puk do pásma, ale skončilo sa to len zakázaným uvoľnením.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche. Kazachovia sa dnes predstavia v modrých dresoch a domáci Rusi v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    Kazachstan: Kolesnik (Poluektov) – Semjonov, Triasunov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kajrov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) – Starčenko (C), Ivanov, Rymarev – Krasnoslobodcev, Chudiakov, Puškariov – Panšin, Solarev, Šin

    Rusko: Bobrovský (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev, Antipin – Moziakin (A), Dacjuk (C), Telegin – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Plotnikov – Burmistrov, Širokov

    Rozhodca: Kubuš, Sidorenko – Lederer, Šefčík.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade
     
    Vitajte pri sledovaní Majstrovstiev sveta v Rusku. Tretí hrací deň otvorí v moskovskej skupine A zápas domácej reprezentácie proti výberu Kazachstanu. Zápas sa začne o 11:15 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Skupina A je naozaj veľmi prekvapivou skupinou v doterajšom priebehu šampionátu. Papieroví favoriti alebo mierne favorizované tímy častokrát v zápasoch zaváhali a body strácali.
    Dnešný súper Ruska, Kazachstan, dokázal vo včerajšom zápase zaskočiť Švajčiarov, ktorých zdolal po samostatných nájazdoch 3:2 a pripísal si určite veľmi cenné tri body.
    Naopak, domáci výber pod vedením Olega Znaroka v prvom zápase podľahol Česku 3:0. Zápas to bol veľmi vyrovnaný, i keď boli sme svedkami istých pasáží, keď ruskí hráči zatlačili Čechov aj na dve minúty v ich vlastnom pásme. Rusko sa však gólovo nepresadilo, a tak stále na otvárací presný zápas čaká.
    Pre Rusov by mali byť Kazachovia „povinnou jazdou“. Domáci tím v tomto zápase počíta s jasnou výhrou a už si nechce pripustiť zaváhanie.

    V akých zostavách nastúpili tímy v svojich predošlých zápasoch?
    Kazachstan: Kolesnik (Poluektov) – Trjasunov, Semjonov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kajrov – Dawes, Bočenskij, Boyd – Starčenko, Rymarjev, Ivanov – Chuďakov, Krasnoslobodcev, Puškarjov – Panšin, Šin, Solarjov.
    Rusko: Bobrovský (Sorokin) – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Belov, Zajcev, Marčenko, Antipin – Telegin, Mozjakin (A), Dacjuk (C) – Panarin, Dadonov, Šipačov (A) – Plotnikov, Ljubimov, Kalinin – Širokov, Burmistrov

    Sledujte teda s nami ďalší zápas A skupiny prostredníctvom on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Takto vám určite neunikne nič podstatné. Pekný hokejový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 9. Boyd (Bochenski, Dawes), 10. Starčenko (Chudiakov, Rymarev), 20. Rymarev (Starčenko), 41. Semjonov (Boyd, Dawes) – 7. Dadonov (Šipačov, Belov), 10. Ljubimov (Kalinin, Plotnikov), 12. Moziakin (Dadonov, Šipačov), 39. Belov (Dacjuk), 44. Belov (Čudinov, Moziakin), 49. Ljubimov (Belov, Dacjuk)


    Kazachstan: Kolesnik (Poluektov) – Semjonov, Triasunov, Savčenko, Lipin, Korabejnikov, Lakiza, Lobanov, Kajrov – Dawes (A), Boyd, Bochenski (A) – Starčenko (C), Ivanov, Rymarev – Krasnoslobodcev, Chudiakov, Puškariov – Panšin, Solarev, Šin
    Rusko: Bobrovský (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev, Antipin – Moziakin (A), Dacjuk (C), Telegin – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Ljubimov, Kalinin, Plotnikov – Burmistrov, Širokov

    Rozhodca: Kubuš, Sidorenko – Lederer, Šefčík