Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec po predl.
Nórsko
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Švajčiarsko
Nedeľa 08.05.2016, 15:15 • Ice Palace, Moskva • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.
     
    Jubilejné 80. majstrovstvá sveta majú na programe svoj tretí deň. Fanúšikovia sa dnes môžu tešiť na šesť zápasov. Moskovská A skupina ponúkne v popoludňajšom hracom čase duel medzi Nórskom a Švajčiarskom, na ktorého priebeh si bližšie posvietime v tomto online prenose.

    Preview zápasu

    Vzájomné meranie síl je pre obidva tímy ich druhým vystúpením na svetovom šampionáte. Nóri i Švajčiari zaznamenali neúspešný vstup do turnaja.

    Severania síce v derby prestrieľali Dánsko, no súperovho gólmana neprekonali ani raz a museli sa zmieriť s prehrou 0:3. Takisto strelecky aktívnejší boli vo svojom otváracom zápase aj švajčiarski hokejisti. Tých svojimi zákrokmi často privádzal do zúfalstva kazašský brankár Kolesnik, ktorý napokon aj vychytal svojmu mužstvu víťazstvo po samostatných nájazdoch. Strieborní medailisti z roku 2013 si tak do tabuľky A skupiny zapísali len bod.

    Vzhľadom na tieto výsledky a postupové ambície oboch tímov naberá súboj medzi Nórskom a Švajčiarskom veľmi vysokú dôležitosť. Favorit sa hľadá ťažko, aj keď stávkové kancelárie v tom majú jasno a pomerne jednoznačne favorizujú Helvétov.


    Nominácie a predstavenie tímov


    Nórsko

    Brankári: Lars Haugen (Färjestad, Švéd.), Steffen Söberg (Valerenga), Lars Volden (Rögle, Švéd.)

    Obrancovia: Jonas Holös, Ole-Kristian Tollefsen (obaja Färjestad, Švéd.), Johannes Johannessen, Dennis Sveum (obaja Stavanger), Mattias Nörstebö (Brynäs, Švéd.), Mats Trygg, Henrik Ödegaard (obaja Lörenskog)

    Útočníci: Morten Ask (Valerenga), Anders Bastiansen, Thomas Valkvä Olsen (obaja Frisk Asker), Robin Dahlström (Lörenskog), Kristian Forsberg, Mathias Trettenes (obaja Stavanger), Michael Haga (Almtuna, Švéd.), Andreas Martinsen (Colorado Avalanche, USA/NHL), Ken André Olimb (Düsseldorf, Nem.), Mathis Olimb (Kloten, Švaj.), Mats Rosseli Olsen (Frölunda, Švéd.), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Martin Röymark (Färjestad, Švéd.), Andreas Stene (Mora, Švéd.), Mats Zuccarello (New York Rangers, USA/NHL)

    Brankárskou jednotkou dlhoročného šéfa nórskej lavičky Roya Johansena je Lars Haugen, brankár švédskeho Färjestadu, ktorý má skúsenosti aj z viacerých sezón v KHL. Chrbát mu kryje veľmi talentovaný gólman Lars Volden.

    Rolu pilierov defenzívy by mali plniť skúsení beci Jonas Holos a Ole-Kristian Tollefsen. V zadných radoch Nórska sa zraky upierajú aj na Mattiasa Norsteba, ktorý sa v mladom veku presadil vo švédskej lige a je považovaný za veľký prísľub do budúcnosti.

    Suverénne najväčším ofenzívnym lídrom nórskeho mančaftu je Mats Zuccarello. Hráč malý postavou, no o to väčší výkonmi má za sebou bodovo najúspešnejšiu sezónu v NHL, keď sa mu podarilo prekonať hranicu 60 bodov. Čo sa týka bodového prínosu, sekundovať by mu mohli Olimbovci, Michael Haga či Andreas Stene.

    Švajčiarsko


    Brankári: Reto Berra (Colorado Avalanche, USA/NHL), Robert Mayer (Servette Ženeva), Sandro Zurkirchen (HC Ambri-Piotta)

    Obrancovia:
    Eric Blum (SC Bern), Rafael Diaz (New York Rangers, USA/NHL), Félicien Du Bois, Noah Schneeberger (obaja HC Davos), Patrick Geering (Zürich SC Lions), Robin Grossmann (EV Zug), Christian Marti (Lehigh Valley Phantoms, USA/AHL), Yannick Weber (Vancouver Canucks, Kan./NHL)

    Útočníci: Andres Ambühl, Samuel Walser, Dino Wieser, Marc Wieser (všetci HC Davos), Sven Andrighetto (Montreal Canadiens, Kan./NHL), Gaetan Haas (EHC Biel), Julian Walker, Grégory Hofmann (obaja HC Lugano), Denis Hollenstein (EHC Kloten), Lino Martschini (EV Zug), Simon Moser (SC Bern), Nino Niederreiter (Minnesota Wild, USA/NHL), Reto Schäppi, Morris Trachsler (obaja Zürich SC Lions)

    Gólman Reto Berra, ktorý v poslednej sezóne chytal v Colorade i na jeho farme, síce v zápase s Kazachstanom inkasoval gól spoza polovice, ale jeho výsostné postavenie v bráne Švajčiarska by to ohroziť nemalo.

    Defenzíva Švajčiarska sa v prevažnej miere skladá z konštruktívnych a ofenzívnych obrancov. Za všetkých stačí spomenúť Yannicka Webera z NHL, ktorý je skvelo využiteľný v presilovej hre, Raphaela Díaza či Erica Bluma, 28 bodového hráča z poslednej sezóny švajčiarskej súťaže NLA.

    V útoku má tréner Patrick Fischer k dispozícii dvoch hráčov z NHL. Talentovaného Svena Andrighetta z Montrealu, v ktorom tkvie veľký potenciál, a Nina Niederreitera, ktorý sa už nastálo udomácnil v najlepšej lige sveta a v minulej sezóne v nej zaknihoval slušných 43 bodov.

    Vzájomné zápasy

    Dnešní súperi sa naposledy na fóre majstrovstiev sveta stretli pred tromi rokmi. Vzájomný duel, ktorý sa hral takisto v rámci skupinovej fázy, skončil švajčiarskym víťazstvom 3:1.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade
     
    Úvodné zostavy:

    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Norstebo, Johannesen, Tollefsen (C), Trygg (A), Odegaard – Bastiansen (A), Martinsen, Zucarrello, Olimb M., Olimb K.A, Rosseli Olsen, Roymark, Forsberg, Valkvae Olsen, Trettenes, Stene, Haga, Ask, Dahlstrom.

    Švajčiarsko: Mayer (Berra) – Geering, du Bois, Díaz (A), Blum, Weber, Grossmann, Schneeberger – Ambühl (C), Hollenstein, Martschini, Niederreiter, Moser (A). Haas, Hofmann, Andrighetto, Walser, Trachsler, Wieser D., Wieser M., Walker.

    Rozhodca: Piechaczek, Rantala – McIntyre, Ponomarjow.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Hneď v úvodnej minúte zápasu sú v permanencii pracovníci, ktorí upravujú ukotvenie bránky Nórska.
     
    01:04
    Vylúčenie na strane Nórska. Na trestnú lavicu putoval za seknutie kapitán Tollefsen.
     
    02:27
    Švajčiarsko dalo gól!
    Švajčiarom sa podarilo využiť presilovú hru a zaznamenali tak úspešný vstup do stretnutia. Od modrej sa do puku oprel Yannick Weber, jeho strelu ešte v predbránkovom priestore tečoval Martschini, no Mayer ešte v tomto prípade nekapituloval. Inkasoval až o malý moment, keď sa pred ním najlepšie zorientoval SAMUEL WALSER a dorážkou prepasíroval puk za bránkovú čiaru! Regulárnosť gólu ešte potvrdzoval videorozhodca. Asistencie: Lino Martschini, Yannick Weber.
    02:27 Samuel WALSER - 0:1

     
    03:24
    Po hákovaní Mathisa Olimba budú mať švajčiarski hokejisti k dispozícii ďalšiu početnú prevahu.
     
    04:20
    Pred bránou Nórska opäť aktívne pôsobil Walser. Tentoraz však zo súboja zo švajčiarskym útočníkom vyšiel úspešnejšie brankár Volden, ktorý prikryl puk a prerušil hru.
     
    05:24
    Švajčiari hrali aj túto presilovku výborne, svojho súpera takmer na celé dve minúty zavreli v jeho pásme, no Nóri nakoniec dokázali odolať a už sú na ľade piati.
     
    07:00
    Nóri majú rozohrávku sťaženú vysokým napádaním švajčiarskych hokejistov, ktorí sú od úvodného buly veľmi aktívni a dve presilové hry ich dostali na koňa.
     
    07:55
    V ofenzíve sa osmelili aj Nóri, ktorí kombinovali v útočnom pásme, no bolo to len okolo mantinelov a do žiadnej streleckej pozície sa neprepracovali.
     
    09:50
    Zo súbojov za bránou Nórska vyšiel úspešnejšie útočiaci tím, puk dostal do priestoru medzi kruhmi Gregory Hofmann, proti ktorého zakončeniu vytiahol Volden dobrý zákrok.
     
    10:45
    Mayer vyšiel ďaleko zo svojho bránkoviska, v roho klziska to však zvládol a puk hokejkou vyhodil až do pásma Nórov, ktorí tak musia začať stavať svoju útočnú akciu nanovo.
     
    11:30
    Brankár Mayer, ktorý dnes dostal prednosť pred Berrom, váhal čo s pukom, no keďže sa k nemu blížil jeden z nórskych hokejistov, tak pred rozohrávkou uprednostnil jeho prikrytie.
     
    12:30
    Martschini dostal dobrú prihrávku do jazdy, prenikol až do streleckej pozície a zápästím poslal puk na nórsku bránu. Volden s bezproblémovým zákrokom.
     
    13:15
    Nóri získali útočné pásmo zadarmo. Švajčiari predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    13:45
    Formácia okolo Olimbovcov roztočila vo švajčiarskom obrannom pásme pekný kolotoč.
     
    14:07
    Nórsko dalo gól!
    Nóri počas signalizovaného vylúčenia pokračovali v tlaku a z prvej vážnejšej príležitosti v zápase sa im podarilo vyrovnať! Mathis Olimb našiel v ideálnej streleckej pozícii svojho brata KENA ADREHO OLIMBA, ktorý vyťažil z dobrej roboty Rosseliho Olsena cloniaceho Mayerovi vo výhľade, a strelou švihom rozvlnil sieť. Asistencie: Mathis Olimb, Mats Zuccarello.
    14:07 Olimb K. - 1:1

     
    15:00
    V hre sa bude pokračovať po reklamnej prestávke.
     
    16:00
    Norstebo si počkal na čerstvých spoluhráčov, no potom nerozohral práve najlepšie a puk napokon putoval len na zakázané uvoľnenie.
     
    16:45
    V obrannej tretine veľmi dobre zapracoval Johannesen, ktorý získal puk a otočil hru na druhú stranu.
     
    17:30
    Po vyrovnávajúcom góle majú územnú prevahu Nóri. Zatiaľ sa im však nedarí pretaviť ju do nejakej zaujímavejšej akcie.
     
    18:15
    Nóri zastavili akciu Švajčiarov hneď v zárodku, puku sa v strednom pásme ujal Mats Zuccarello, vnikol do útočného pásma a pokúsil sa zakončiť z ľavého kruhu. Jeho pokus bol zrazený až na ochrannú sieť.
     
    19:15
    K puku sa pred bránou Švajčiarska dostal Ken Andre Olimb, ktorý sa pokúšal pridať svoj druhý gól v zápase, no stroskotal na betónoch Mayera.
     
    19:40
    Na druhej strane musel zasahovať aj Lars Volden. Ten si s ľahkým nahodením zo strany poradil aj napriek tomu, že mal pred sebou poriadne husto.
     
    19:57
    V samom závere úvodnej časti hry si do vlasov skočili Anders Bastiansen s Andreasom Ambühlom. Oboch rozhodcovia posielajú schladiť na trestnú lavicu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina súboja medzi Nórskom a Švajčiarskom veľa hokejovej krásy neponúkla. Niesla sa najmä v znamení bojovnosti, nepresností, ale aj drobných šarvátok. Lepšie do zápasu vstúpili Švajčiari, ktorý sa zásluhou presilovkového gólu Walsera ujali vedenia. Nóri následne prevzali aktivitu na svoju stranu a v pätnástej minúte vyrovnal Ken Andre Olimb.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:40
    V úvode druhej tretiny sa na ofenzívny výlet vydal Jonas Holos, po ktorého práci mohli jeho spoluhráči kombinovať v útočnom pásme. K strele však z ich strany nedošlo.
     
    21:57
    Obaja vylúčení hráči sú už na ľadovej ploche. Opäť sa tak hrá piati proti piatim.
     
    23:03
    Nórsko dalo gól!
    Nóri otáčajú stav stretnutia a na začiatku štvrtej minúty prostredného dejstva sa ujímajú vedenia! Kristian Forsberg za pri zadnom mantineli výborne zapracoval, šikovnou zadovkou posunul puk do stopercentnej šance MARTINOVI ROYMARKOVI a ten z tesnej blízkosti poľahky prekonal gólmana Mayera. Veľký kredit pre Forsberga za túto nahrávku. Asistencia: Kristian Forsberg.
    23:03 Martin ROYMARK - 2:1

     
    23:57
    Vhadzuje sa v útočnom pásme Nórov, po pravici brankára Mayera.
     
    24:30
    Velikánska chyba Švajčiarov pri rozohrávke, puk na červenej čiare uchmatol Rosseli Olsen, potiahol ho vpred a hoci bol tiesnený, stačil behkendom prihrať Kenovi Andremu Olimbovi, ktorý okamžite zakončil, no musíme pochváliť gólmana Mayera. Ten sa veľmi rýchlo dokázal presunúť a pravým betónom zlikvidoval obrovskú nórsku šancu!
     
    25:30
    Švajčiari toho zatiaľ v druhej tretine veľa nevymysleli. Reklamná prestávka im tak dozaista prišla vhod.
     
    27:00
    Mayer to teraz urobil veľmi, veľmi dobre, keď využil moment nórskeho striedania a krásnou prihrávkou poslal puk až na opačnú modrú čiaru, kde ho spracoval Moser. Ten to vyskúšal príklepom umiestniť k vzdialenejšej žrdi, no trafil len Voldenov betón!
     
    27:58
    Dina Wiesera zastavil v útočnom rozlete ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    28:55
    Švajčiari sa snažili niečo vymyslieť v útočnom pásme, dvakrát v rade sa dostali do útočného pásma, no tým to aj z ich strany skončilo. Nóri ich držali pri mantineloch a potom poľahky odzbrojili.
     
    29:40
    Hofmann mal na ľavom krídle slušne našliapnuté, puku sa však nedočkal, keďže prihrávka, ktorá mala naňho smerovať, skončila na zakázanom uvoľnení.
     
    30:00
    Zápas sa prehupol do svojej druhej polovice.
     
    32:00
    V zaujímavej šanci sa ocitol Wieser, no vyrovnať nedokázal!
     
    33:00
    Nóri veľmi dobre bránia nielen svoju obrannú tretinu, ale aj stredné pásmo. Švajčiari útočia do plných a cez modrú čiaru sa presadzujú s veľkou námahou.
     
    34:22
    Prvé vylúčenie druhej tretiny registrujeme na nórskej strane. Za hákovanie musel ľadovú plochu nedobrovoľne opustiť Mats Rosseli Olsen.
     
    34:45
    Švajčiari sa až príliš ponáhľali do útočného pásma, Hollenstein sa v útočnom pásme objavil skôr ako puk.
     
    35:22
    Andrighetto bol v roli režiséra presilovky veľmi aktívny, no nakoniec práve jeho prihrávka vyhnala Švajčiarov až do ich obrannej tretiny.
     
    36:15
    Záverečné sekundy početnej prevahy ešte využil na prienik do útočného pásma švajčiarsky kapitán Ambühl, ktorý sa prekľučkoval až k strele, no tá zadunela len na zadnom mantineli.
     
    36:38
    Po tom, čo sa Nóri ubránili presilovej hre Švajčiarov, si sami zahrajú v početnej prevahe. Vylúčený bol Simon Moser, ktorému rozhodcovia odpískali hákovanie.
     
    37:36
    Polovica presilovej hry severanov uplynula bez toho, aby sa udialo niečo zaujímavé. Teraz sa Nóri navyše dopustili postavenia mimo hru.
     
    38:03
    Nórsko dalo gól!
    Nóri využívajú presilovú hru a v závere druhej tretiny si vypracovali už dvojgólové vedenie! Opäť v tom mali prsty bratia Olimbovci, ktorý si tentoraz vymenili úlohy. Nabíjal Ken Andre a zakončoval MATHIAS OLIMB, ktorý z vrcholu kruhu nádhernou strelou švihom vymietol ľavý vinkeľ Mayerovej svätyne! Asistencie: Ken Andre Olimb, Mats Rosseli Olsen.
    38:03 Olimb M. - 3:1

     
    39:00
    Miestny hlásateľ oznámil poslednú minútu druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina ponúkla dva gólové momenty, oba na nórskej strane. Severanov dostal do vedenia po krásnej prihrávke Forsberga Roymark a na 3:1 zvýšil počas presilovej hry utečenov strelou Mathias Olimb. Švajčiari pôsobili bezzubým a bezradným dojmom. Uvidíme, či sa im počas prestávky podarí pozviechať a či ešte v tretej tretine dokážu zdramatizovať tento duel.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Sme zvedaví, s čím vyrukujú Švajčiari na poslednú tretinu. Každopádne však toho musia predviesť podstatne viac, ako doposiaľ.
     
    43:24
    Švajčiarsko dalo gól!
    Hokejistom s helvétskym krížom na hrudi dávajú veľmi dôležitý kontaktný gól pomerne skoro po začiatku tretej tretiny. Niederreiter zakončil svoje vozenie puku prihrávkou na modrú čiaru, z tej napriahol Díáz, jeho zakončenia zrazil Volden betónom len pred seba, kde bol SIMON MOSER a ten ho dorazil na miesto určenia! Asistencie: Raphael Díaz, Nino Niederreiter.
    43:24 Simon MOSER - 3:2

     
    45:00
    Do konca riadneho času je ešte pätnásť minút. Nóri tak budú mať s bránením tesného náskoku zrejme ešte množstvo práce.
     
    46:00
    Zuccarello skúšal odpovedať na kontaktný gól súpera strelou spomedzi kruhov. Tá však mohla nechať brankára Mayera v absolútnom pokoji.
     
    47:02
    Gólman Mayer dnes už po druhý raz predviedol, že práce s hokejkou a pukom mu nie je vôbec cudzia. Krásnou kolmicou teraz posunul puk na naštartovaného Nina Niederreitera, ktorý si to posunul na os a cez obrancu preveril pozornosť Valdena. Ten predviedol istý zásah.
     
    48:20
    Nóri sa už, pochopiteľne, zameriavajú predovšetkým na defenzívnu zložku hry. Oslobodenie len za cenu zakázaného uvoľnenia, ktoré predviedli teraz, však úplne ideálnym spôsobom bránenia rozhodne nie je.
     
    49:00
    Po tom, čo Mayer pokryl poskakujúci puk, sa pred jeho bránkoviskom strhla ďalšia z dnes častých šarvátok.
     
    49:40
    Z junáckej pasovačky v obrannom pásme Nórov vyšli víťazne Severania zásluhou Jonasa Holosa, ktorý vydoloval puk a vyexpedoval ho do bezpečnej vzdialenosti od brankára Voldena.
     
    51:00
    Volden bol po zákroku dosť rozhodený, čo sa snažil využiť Ambühl, ktorý zobral puk, prešiel s ním poza bránu a snažil sa ho umiestniť k bližšej žrdi. Tento priestor namiesto svojho brankára zakryl Norstebo, ktorý ale nakoniec nemusel zasahovať, keďže bekhend švajčiarskeho kapitána zastavila bočná sieť!
     
    52:00
    Zuccarello motá v útočnom pásme hlavy viacerým protihráčom. Švajčiari ho zatiaľ úspešne držia v pre nich bezpečnejších priestoroch.
     
    53:00
    Z aktivity dnes výborne hrajúceho Rosseliho Olsena vyplynulo vhadzovanie v obrannom pásme Švajčiarska.
     
    53:30
    Yannick Weber, známy ako výborný strelec od modrej čiary, si klepnutím vypýtal puk, zakončil, no trafil len obetavého Rosseliho Olsena.
     
    55:00
    Švajčiari sa usadili v útočnom pásme, od modrej to skúšal Eric Blum, no jeho strela nepatrila do kategória nebezpečných.
     
    55:40
    Mats Zuccarello vyviezol puk do útočnej tretiny, kde sa bude snažiť nazbierať čo naviac sekúnd.
     
    56:30
    Druhá formácia Nórov dnes hrá vynikajúci zápas. K bratom Olimbovcom výborne zapasoval Rosseli Olsen, ktorý teraz po ich súhre zakončoval. Jednalo sa o ľahkú strelu, Mayer však nemal priestor rozohrať. Nóri tak odovzdajú aj svojej tretej lajne útočné pásmo.
     
    57:30
    Z tvrdých súbojov pri mantineli vyšli úspešnejšie nórski hokejisti. Švajčiarom sa teraz veľmi rýchlo kráti čas na vyrovnanie.
     
    58:00
    Olimb mal na ľavom krídle veľa priestoru, mohol definitívne rozhodnúť, no Mayera neprekonal. Švajčiari sa ujali puku a okamžite trielia na druhú polovicu klziska.
     
    58:33
    Švajčiari sú už v šestici!
     
    59:00
    Ešte presne minúta zostáva do konca riadneho hracieho času.
     
    59:20
    Nórom sa spod silnejúceho tlaku súpera podarilo vymaniť len za cenu zakázaného uvoľnenia. V poslednom hernom úseku mal veľkú šancu na vyrovnanie Hofmann, no proti brankárovi Voldenovi nepochodil!
     
    59:20
    Patrick Fischer si vzal oddychový čas. Podarí sa mu nakresliť svojim zverencom tú správnu kombináciu, ktorá povedie k vyrovnaniu?
     
    59:50
    Švajčiarsko dalo gól!
    Neskutočné! Švajčiarom sa podarilo vyrovnať a vydobyť si predĺženie! Díaz to pripravil na strelu FELICIENOVI DU BOISOVI, ktorý príklepom z prvej ponad padajúceho nórskeho hráča a cez výborne cloniacich spoluhráčov nasmeroval puk za chrbát brankára Mayera! Asistencie: Raphael Díaz, Andreas Ambühl.
    59:50 Felicien du BOIS - 3:3

     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Švajčiari sa v tretej tretine dokázali prebudiť k lepšiemu výkonu, znížili zásluhou Mosera a nakoniec desať sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnávajúcim gólom du Boisa dotiahli zápas do predĺženia.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:30
    Predĺženie začína nórskou aktivitou.
     
    60:40
    Na druhej strane zavelil do útoku Ambühl, ktorý ako pravák strieľal z osi klziska, Volden bol pripravený a v pokľaku zlikvidoval toto zakončenie.
     
    61:30
    Na zakončenie Nina Niderreitera nadviazal obranca Eric Blum, ktorý podporil ofenzívu, dostal sa k puku v dobrej pozícii, no jeho dorážka sa neujala!
     
    61:59
    Rosseli Olsen sa chcel natlačiť do zakončenia, v čom mu síce bolo zabránené, ale len za pomoci nedovoleného zákroku Webera. Nóri tak majú k dispozícii obrovskú šancu rozhodnúť.
     
    62:48
    Zucarrello si to medzi kruhmi pripravil na strelu, Mayer zareagoval a vyrazil puk do rohu klziska, no pri zásahu sa poriadne zapotil!
     
    63:23
    Nórsko dalo gól!
    Severania napokon predsa len dokázali využiť presilovkovú možnosť! Mathis Olimb pekne posunul puk na hokejku ANDREASA MARTINSENA, ktorý strelou z prvej k bližšej žrdi našiel miestečko v Mayerovom postavení a rozhodol o tom, že extra bod putuje na konto Nórov! Asistencia: Mathis Olimb, Mats Trygg.
    63:23 Andreas MARTINSEN - 4:3

     
    Koniec zápasu.
     
    Švajčiari ani druhý zápas na svetovom šampionáte nedotiahli do víťazného konca, na konte majú ďalšiu prehru po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch.

    Nórsko sa teší z prvého víťazstva a zápisu dvoch bodov do A skupiny.

    Z mojej strany je to na dnes všetko. Určite však nezabudnite na náš prenos zo zápasu, ktorý nás v tento hrací deň šampionátu zaujíma najviac, a to súboj našich s Francúzmi. Ten vám prinesieme už o niekoľko desiatok minút! (17:44:04)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 15. Olimb K. (Olimb M., Zuccarello), 24. Roymark (Forsberg), 39. Olimb M. (Olimb K., Rosseli Olsen), 64. Martinsen (Olimb M., Trygg) – 3. Walser (Martschini, Weber), 44. Moser (Díaz, Niederreiter), 60. du Bois (Díaz, Ambühl)


    Nórsko: Volden (Haugen) – Holos, Norstebo, Johannesen, Tollefsen (C), Trygg (A), Odegaard – Bastiansen (A), Martinsen, Zucarrello, Olimb M., Olimb K.A, Rosseli Olsen, Roymark, Forsberg, Valkvae Olsen, Trettenes, Stene, Haga, Ask, Dahlstrom.
    Švajčiarsko: Mayer (Berra) – Geering, du Bois, Díaz (A), Blum, Weber, Grossmann, Schneeberger – Ambühl (C), Hollenstein, Martschini, Niederreiter, Moser (A). Haas, Hofmann, Andrighetto, Walser, Trachsler, Wieser D., Wieser M., Walker.

    Rozhodca: Piechaczek, Rantala – McIntyre, Ponomarjow