Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Maďarsko
1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Kanada
Nedeľa 08.05.2016, 11:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vítězná branka Coreyho Perryho. Kanada zničila Maďarsko 7:1.

     
    Stretnutie sa skončilo jednoznačným víťazstvom favorizovanej Kanady. Hokejisti s javorovým listom na hrudi nepredviedli najbojovnejší výkon, ale na sedem gólov a trojbodový zisk im to stačilo.

    Najlepší hráči:
    Maďarsko: István Bartalis
    Kanada: Chris Tanev (13:27:49)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Začala sa posledná minúta tohto zápasu a Pickard puk radšej podržal. Maďarsko sa ešte pokúša o druhý gól v kanadskej sieti.
     
    58:59
    Na ľadovej ploche je pri hre štyroch proti štyrom viac preistoru a kto ho nemá, urobí si ho. Rovnako ako teraz Pickard, ktorý vykorčuľoval niekoľko metrov zo sovjej bránky len aby pred súperom rozohral puk.
     
    58:25
    Máme tu vzájomné vylúčenie. Z domácich odišiel na trestnú lavicu Dudás, z hostí Domi. Obaja inkasovali dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    58:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tetjto tretiny a zároveň aj tohto zápasu. Puk je v obrannom pásme Maďarska, ale fanúšikovia našich južných susedov sa na tribúne dobre zabávajú.
     
    57:31
    Početná výhoda kanadského tímu je minulosťou. Hráči s javorovým listom na hrudi budú odteraz útočiť proti plnému počtu hráčov súpera.
     
    57:25
    Brankár Vay si teraz na svoje konto pripísal úspešný zákrok a pomohol svojmu tímu. Skóre sa nemení, no kanadská presilovka sa pomaly končí.
     
    56:52
    Situácia sa zopakovala. Utrápení Maďari vyhodili puk z pásma a ihne%d odišli striedať. Kanada sa nikam bezhlavo nehrnie.
     
    56:13
    Maďarom sa puk podarilo vyhodiť cez celé klzisko a mohli odísť striedať. Na ľadovej ploche sa už hrá iba o záverečné skóre.
     
    55:31
    Maďarsko sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Wehrs.
     
    55:00
    Do konca zápasu ostáva už iba posledná púťminútovka. Maďari sa aj v plnom počte stiahli k svojej svätyni.
     
    54:18
    Maďarský trest sa skončil a hokejisti v bielych dresoch už hrajú v plnom počte.
     
    53:55
    Brassard teraz ostal na sovjej pozícii, ale spoluhráči mu o mantinel presnú prihrávku neposlali. Maďarsko sa musí stále brániť.
     
    53:20
    Brassard by sa rád zapísal do štatistík. Skúšal to dvomi strelemi z ľavej strany spred modrej čiary, no v obcoh prípadoch gólman Vay jeho puk vyrazil.
     
    52:38
    Maďarskí hokejisti dokázali puk rýchlo vyhodiť zo sovjej obranne tretiny. Kanada musí zakladať novú útočnú akciu.
     
    52:18
    Maďarsko sa bude brániť! Dvojminútový trest za držanie inkasuje Magosi.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 19. Bartalis – 6. Scheifele (Stone, McDavid), 11. Perry (Hall), 28. Stone (Ceci), 30. Marchand, 32. Brassard (Tanev, Rielly), 33. Matheson (Hutton, Scheifele), 45. Hall


    Maďarsko: Hetenyi (Vay) – Dudas, Wehrs, Sziranyi, Mestyan, M. Vas (C), Stipicz, Garat – Sofron, Bartalis (A), Sebok – Gallo, Erdely, Sarauer – G. Nagy, J. Vas, Kovacs – Benk, K. Nagy, Magosi – Banham (A)
    Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Reilly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Perry (C), Brassard, Hall – Stone, Scheifele, Domi – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Duchene (A), McDavid, Marchand – Reinhart

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Ohlund – Malmqvist (oba SWE), Suominen (FIN)