Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Maďarsko
1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Kanada
Nedeľa 08.05.2016, 11:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Taylor HALL - 1:7

     
    44:35
    Kanada dala gól!
    Osobnostné štatistiky si vylepšuje aj TAYLOR HALL, ktorý z vnútornej hranice kruhu na vhadzovanie prepálil padajúceho obrancu aj gólama. Bez asistencií.
    Michael MATHESON - 1:6

     
    32:45
    Kanada dala gól!
    Kanadský poltucet v sieti súpera je kompletný. Postaral sa o to prudkou strelou obranca MICHAEL MATHESON. Asistencie: Ben Hutton, Mark Scheifele.
    Derick BRASSARD - 1:5

     
    31:36
    Kanada dala gól!
    Javorové listy pridávajú do maďarskej siete aj piaty gól. Puk teaz najskôr trafil konštrukciu bránky, ale potom padol pod gólmana a DERICK BRASSARD ho doklepol do siete. Asistencie: Chris Tanev, Morgan Rielly.
    Brad MARCHAND - 1:4

     
    29:05
    Kanada dala gól!
    Kanaďania predviedli jednoduchý útok a na jeho konci oslavovali. Do listiny strelvoc sa zapísal BRAD MARCHAND, ktorého švih prepadol pomedzi betóny gólmana.
    Mark STONE - 1:3

     
    27:12
    Kanada dala gól!
    Kanaďania smerom dopredu neboli veľmi aktívni, ale aj napriek tomu skórujú tretíkrát v zápase. Postaral sa o to MARK STONE, ktorý dorážal spred bránky. Asistencie: Cody Ceci.
    Ištván BARTALIS - 1:2

     
    18:14
    Maďarsko dalo gól!
    Obrovksý výbuch radosti na tribúnach i na maďarskej striedačke! IŠTVÁN BARTALIS sa do puku oprel pri v ľavom kruhu a Pickard jeho pokus poriadne podcenil. Strela zapadla do pravého horného rohu kanadskej bránky a je znížené! Bez asistencií.
    Corey PERRY - 0:2

     
    10:04
    Kanada dala gól!
    Kanaďania po nenápadnej akcii zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to COREY PERRY, ktorý iba dorážal za bezmocného gólmana. Asistencia: Taylor Hall.
    Mark SCHEIFELE - 0:1

     
    05:54
    Kanada dala gól!
    Kanaďania hrajú v tréningovom tempe, ale aj napriek tomu poľahky otvárajú skóre duelu. V presilovke sa priamo pred bránku dostal MARK SCHEIFELE, spracoval prihrávku na jeden dotyk a bez zaváhania prekonal Hetenyiho. Asistencie: Mark Stone, Connor McDavid.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 19. Bartalis – 6. Scheifele (Stone, McDavid), 11. Perry (Hall), 28. Stone (Ceci), 30. Marchand, 32. Brassard (Tanev, Rielly), 33. Matheson (Hutton, Scheifele), 45. Hall


    Maďarsko: Hetenyi (Vay) – Dudas, Wehrs, Sziranyi, Mestyan, M. Vas (C), Stipicz, Garat – Sofron, Bartalis (A), Sebok – Gallo, Erdely, Sarauer – G. Nagy, J. Vas, Kovacs – Benk, K. Nagy, Magosi – Banham (A)
    Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Reilly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Perry (C), Brassard, Hall – Stone, Scheifele, Domi – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Duchene (A), McDavid, Marchand – Reinhart

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Ohlund – Malmqvist (oba SWE), Suominen (FIN)