Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Maďarsko
1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Kanada
Nedeľa 08.05.2016, 11:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní tretieho hracieho dňa svetového šampionátu v hokeji. Petrohradskú skupinu dnes otvára súboj Maďarska s Kanadou, ktorý je na programe o 11:15 stredoeurópskeho času.

    Maďarskí hokejisti do zápasu vstúpia s malou dušičkou. Navrátilci v elitnej kategórii totiž nezačali úspešne a v prvom zápase podľahli slovenskému výberu. Maďari síce nepredviedli zlý výkon, no herne zaostali a nedokázali gólovo reagovať. V celom úvodnom zápase sa presadili iba raz (zásluhou Banhama) a prehrali 1:4.

    Kanaďania patria medzi najväčších favoritov celého turnaja, čo v Petrohrade potvrdili už vo svojom prvom zápase. V ňom nastúpili ešte v piatok v zámorskom derby proti USA a predviedli spoľahlivý výkon. Ten podporili aj gólovo, pretože sa presadili celkovo päťkrát, zatiaľ čo ich súperi iba raz.

    Nič iné ako jednoznačnú výhru Kanady dnes očakávať nemôžeme. Hráči s javorovým listom na hrudi by mali jednoznačne zvíťaziť, k čomu ich predurčujú všetky predpoklady. Na ich triumf teda vypísali bookmakeri stávkových kancelárií kurz iba 1.01, zatiaľ čo na výhru Maďarov sa kurz pohybuje v číslach vyšších ako 20.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade.
     
    Úvodné zostavy:

    Maďarsko: Hetenyi (Vay) – Dudas, Wehrs, Sziranyi, Mestyan, M. Vas (C), Stipicz, Garat – Sofron, Bartalis (A), Sebok – Gallo, Erdely, Sarauer – G. Nagy, J. Vas, Kovacs – Benk, K. Nagy, Magosi – Banham (A)

    Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Reilly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Perry (C), Brassard, Hall – Stone, Scheifele, Domi – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Duchene (A), McDavid, Marchand – Reinhart

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Ohlund – Malmqvist (oba SWE), Suominen (FIN).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Prvé buly vyhrali kanadskí hokejisti a podľa očakávania budú zakladať úvodnú útočnú akciu.
     
    00:35
    Maďari však prehustili stred klziska a vysoko favorizovaného súpera do pásma zatiaľ nepustili. Hokejisti v bielych dresoch považujú za úspech každé odpálenie puku do pásma súpera.
     
    01:16
    Maďari začali prekvapujúco veľmi aktívne a dostali sa do prvého zakončenia v zápase! Po prudkej strele z pravej strany Pickard puk iba vykopol pred seb,a pričom do dorážky sa ihneď natlačil Magosi, ale neuspel.
     
    01:40
    Kanaďania začali zápas v absolútnom tréningovom tempe a takmer sa im to prekvapujúco vypomstilo. Javorové listy by si takýto laxný prístup nemali dovoľovať.
     
    02:22
    Maďari sa už stiahli pred svoju bránku a Kanaďania sa usadili v útoku. Hostia však zatiaľ nevystrelili, maďarskí hokejisti ich vytláčajú zo strelckých pozícií.
     
    03:31
    Ďalšia skvelá šanca Maďarska! Skóre mohol otvoriť Erdely, ktorý sa pretlačil pomedzi dvojicu súperov až do zakončenia, ale v tiesnenej pozícii spadol a puk poslal iba na hokejku Pickarda.
     
    04:10
    Vylúčenie v tíme Maďarsko (Wehrs – 2 min., hákovanie).
     
    04:27
    Pre Maďarsko sa začli poriadne krušné chvíle. Naši južní susedia ostávajú stiahnutí pred svojou bránkou a pokúšajú sa brániť.
     
    05:09
    Maďarsko ale defenzívnu činnosť zvláda zatiaľ veľmi dobre. Hokejisti v bielych dresoch puk raz vyhodili a súpera pustili iba do jedného zakončenia, ale to nebolo z kategórie nebezpečných.
    Skupina maďarských fanoušků, která přišla podpořit svůj tým proti kolébce ledního hokeje. V hale panuje skvělá atmosféra.

     
    05:21
    Petrohradský štadión je jednoznačne na strane Maďarov. Tí opúäť vyhodili puk popri mantineli a dokázali prerušiť súperov pokus o súvislejší tlak.
     
    05:54
    Kanada dala gól!
    Kanaďania hrajú v tréningovom tempe, ale aj napriek tomu poľahky otvárajú skóre duelu. V presilovke sa priamo pred bránku dostal MARK SCHEIFELE, spracoval prihrávku na jeden dotyk a bez zaváhania prekonal Hetenyiho. Asistencie: Mark Stone, Connor McDavid.
    Mark SCHEIFELE - 0:1

     
    05:54
    Maďarsko teda nezvládlo početnú nevýhodu a bude hrať v plnom počte.
     
    06:22
    Pre Maďarov je dnešný zápas v prvom rade veľkou školou hokeja, no hanbu by si na medzinárodnom fóre a pred vlastnými fanúšikmi neradi urobili. Aj teraz sa preto natlačili pred bránku, ale v zmätku tam puk nedokázali prepasírovať za čiaru.
     
    06:42
    Maďarsko sa sstiahlo k svojej bránke a puk chcelo čo najrýchlejšie poslať na opačnú polovicu klziska, no podarilo sa mu to iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Medzičasom už za sebou máme prvú komerčnú prestávku.
     
    07:26
    Domáci Banham zachytil puk v strednom pásme a pokúšal sa preniknúť do útoku, ale popri mantineli mu to nevyšlo a o kus čiernej gumy prišiel.
     
    08:02
    Domáci Banham napokon puk ešte získal späť na svoju hokejku a z otočky chcel páliť od modrej čiary, ale kus čiernej gumy mu poľahky vypichol Marchand, ktorý sa následne dostal do samostatného úniku. V ňom zoči-voči Hetenyimu nepochopiteľne nepochodil a skóre sa nemení!
     
    08:40
    Kanaďania tento zápas berú zrejme iba ako ľahučký nedeľňajší tréning. Maďarov zatiaľ vôbec výraznejšie netlačia.
     
    09:50
    Maďari naopak vidia svoju životnú šancu a chcú sa jej chopiť najlepšie ako je to možné. Gallo prešprintoval do útočnej tretiny popri ľavom mantineli a z tiesnenej pozície volil aj prudkú strelu, ale snažil sa tak veľmi, že pri tom zlomil hokejku.
     
    10:04
    Kanada dala gól!
    Kanaďania po nenápadnej akcii zvyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to COREY PERRY, ktorý iba dorážal za bezmocného gólmana. Asistencia: Taylor Hall.
    Corey PERRY - 0:2

     
    10:36
    Maďari nahodili puk do pásma, kde sa ho za bránkou snažil získať Gergo Nagy, no proti statnejšej presile neuspel.
     
    11:10
    Kanaďania puk poľahky získali a presunuli ho na opačnú polovicu klziska, no tam ich Maďari zahnali iba k mantinelu.
     
    12:42
    V Petrohrade sa na ľadovej ploche nedeje nič zaujímavejšie. Kanaďania sa nikam zbytočne netlačia a Maďari betónujú ako o život. Zaujímavejší je výsledok z Moskvy, kde Kazachstan vedie nad Ruskom 2:1.
     
    12:55
    Rusko už medzičasom vyrovnalo na 2:2 a v Petrohrade sa nestalo nič zaujímavejšie. Maďari odmietajú puk pustiť pred svoju bránku a Kanaďania vlastne ani nemajú veľký záujem dostať ho tam.
     
    13:38
    Nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať po pravici maďarského gólmana Hetenyiho.
     
    13:48
    Po vhadzovaní si hokejisti dlho nezahrali, pretože puk vyletel mimo hracej plochy. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    14:07
    Maďari hodili puk o mantinel a pokúsili sa ho dokorčuľovať v útočnom pásme, ale Gergo Nagy v súnoji jeden na jednho neuspel.
     
    14:56
    Maďari puk tentorát dokázali nahodiť až na zadný mantinel, kam si povykorčuľoval Pickard a pomohol svojmu tímu s rozohrávkou.
     
    15:03
    Kanaďania sa ale príliš unáhlili a puk v strednom pásme po súboji pri mantineli poslali iba na striedačku. Hra sa opäť prerušuje.
     
    15:21
    Maďarsku sa podarilo získať puk a fanúšikovia sa potešili dokonca aj útočnej akcii. Na jej konci bol Bartalis, ktorý pálil od modrej čiary, no iba do klbka hráčov stojacich pred gólmanom.
     
    16:11
    Maďarsko sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Erdely.
    "RIA – RIA – HUN – GA – RIA," linulo se z úst maďarských fanoušků před druhým duelem Maďarska na MS proti Kanadě.
     
    16:51
    Maďari sa už 40 sekúnd pohrávajú s pukom a zdá sa, že ani nechcú vystreliť. Maďari sa pokúšajú vykrávať pozície a zatiaľ pomáhajú svojmu gólmanovi.
     
    17:20
    Kanaďania napokon predsa len zakončili, no veľmi laxne. Gólman Hetenyi nemohol mať so zákrokom problém, skóre sa meniť nebude.
     
    17:48
    Maďari vo vlastnej početnej nevýhode puk vyhodili zo svojho pásma priamo na bránku súpera. Pickard musel byť v strehu a hokejkou puk vytesniť.
     
    18:11
    Maďarsko ustálo oslabenie a hrá v plnom počte.
     
    18:14
    Maďarsko dalo gól!
    Obrovksý výbuch radosti na tribúnach i na maďarskej striedačke! IŠTVÁN BARTALIS sa do puku oprel pri v ľavom kruhu a Pickard jeho pokus poriadne podcenil. Strela zapadla do pravého horného rohu kanadskej bránky a je znížené! Bez asistencií.
    Ištván BARTALIS - 1:2

     
    18:59
    Maďari sú na nohách a pokračujú v útočnom snažení. Vas si teraz stiahol puk na hokejku a uchránil si ho telom, až sa napokon dostal do streleckej pozície spred bránky. Tam to skúsil bekhendom, ale nedôrazne pálil iba do Pickarda.
    Pohľad na kocku si maďarskí fanúšikovia musia užívať
     
    19:03
    Do konca tretiny už ostáva iba necelá minúta hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, pretože Kanaďania sa pri pokuse o prechod do tretiny dopustiliofsajdu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina dnešného úvodného petrohradského duelu je minulosťou. Videli sme v nej laxný prístup Kanaďanov, ktorí dali dva góly, avšak Maďarov to nepoložilo a skóre dokázali zázračne skorigovať. Pred druhou dvadsaťminútovkou je teda všetko otvorené.

    Druhá tretina sa začne približne o 12:02 stredoeurópskeho času.
    Maďarsko skórovalo proti Kanadě poprvé po 78 letech!

     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    V úvode druhej periódy chceli kanadskí hokejisti od svojej bránky rozohrať útočnú akciu, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    20:45
    Bartalis mohol dosiahnuť svoj druhý gól v zápase! Maďarský hráč najskôr strieľal z ľavej strany a potom sa spred bránky dostal aj k dorážke, ale Pickard odolal.
     
    21:33
    Kanaďania teraz situáciu opäť poriadne podcenili! Domáci hokejisti nechali puk voľne sa kĺzať bránkoviskom a mali obrovské šťastie, že ho nik z Maďarov netrafil.
     
    22:05
    Maďarskí hokejisti začali po zmene strán veľmi aktívne a je vidieť, že svoje šance v tomto zápase nepokladajú za stratené.
    Hvězda Javorových listů a hráč Edmontonu Connor McDavid.

     
    23:17
    Maďari to skúšajú strelecky. Kovács sa teraz dokonca sám predral až cez dvojicu hráčov súpera, ale jeho pokus cez nich napoko neprešiel.
     
    24:01
    Kanaďania si teraz prevzali puk a zrejme chceli aj vystreliť, ale vôbec sa im to nedarí a nevedia si vypracovať uhol na streľbu.
     
    26:20
    Nasledovať bude komerčná prestávka. Na ľadovej ploche sa nič nemení.
     
    27:12
    Kanada dala gól!
    Kanaďania smerom dopredu neboli veľmi aktívni, ale aj napriek tomu skórujú tretíkrát v zápase. Postaral sa o to MARK STONE, ktorý dorážal spred bránky. Asistencie: Cody Ceci.
    Mark STONE - 1:3

     
    27:40
    Maďari sa opäť pokúšajú ragovať. Od modrej čiary to strelecky skúsil Dudas, no priestor kanadskej bránky úplne minul.
     
    28:01
    Maďarskí hokejisti sa naozaj snažia a pokračujú v ofenzívnej činnosti. Kanaďania ich zatiaľ vytláčajú k mantinelom.
     
    29:05
    Kanada dala gól!
    Kanaďania predviedli jednoduchý útok a na jeho konci oslavovali. Do listiny strelvoc sa zapísal BRAD MARCHAND, ktorého švih prepadol pomedzi betóny gólmana.
    Brad MARCHAND - 1:4

     
    30:00
    Polovica zápasu je za nami a my musíme konštatovať, že Kanaďania síce v úvodnej tretine hrali veľmi laxne, no po zmene strán nechú zaváhať a stretnutie držia pod kontrolou.
     
    30:48
    Kanadskí hokejisti sa vrátili do pásma a skúsili to nastrelením pred bránku. Tam chcel puk ešte vydolovať Domi, no zoči-voči Hetenyimu nepochodil.
     
    31:36
    Kanada dala gól!
    Javorové listy pridávajú do maďarskej siete aj piaty gól. Puk teaz najskôr trafil konštrukciu bránky, ale potom padol pod gólmana a DERICK BRASSARD ho doklepol do siete. Asistencie: Chris Tanev, Morgan Rielly.
    Derick BRASSARD - 1:5

     
    32:45
    Kanada dala gól!
    Kanadský poltucet v sieti súpera je kompletný. Postaral sa o to prudkou strelou obranca MICHAEL MATHESON. Asistencie: Ben Hutton, Mark Scheifele.
    Michael MATHESON - 1:6

     
    32:45
    Zmena v bránke Maďarska. Hetenyi odchádza na striedačku, nahradí ho Vay.
     
    34:10
    Maďari sa pokúsili dostať do streleckej pozície. Na modrej čiare sa napriahol kapitán Vas, ale puk mu skĺzol z čepele.
     
    34:57
    Kanaďania chceli rozohrať smerom dopredu, ale dopustili sa iba zakáaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude opäť pred Pickardom.
     
    35:47
    Maďarsko sa bude musieť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Mestyan.
     
    36:13
    Maďarsko sa vo vlastnom oslabení takmer dokázalo presadiť! Videli sme prečíslenie hrávo v bielych dresoch, ktorí smerovali na kanadského gólmana v dvojici. Na konci akcie Bartalis prihrával pred bránku, ale jeho spoluhráč priestor troch žrdí netrafil.
     
    36:40
    Maďari teraz dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary a oslobodili sa. Kanada nevie vytvoriť súvislý tlak.
     
    37:10
    Kanadskí hokejisti sa do pásma vrátili, avšak zatiaľ im to úspech neprinieslo. Maďari sa bránia naozaj dobre a puk pred svoju bránku nepúšťajú.
     
    37:47
    Maďarsko hrá v plnom počte. Ubrániť sa dokázalo statočne.
     
    38:15
    Prvýkrát v zápase sa bude brániť aj Kanada! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Marchand.
     
    38:40
    Maďarsko drží puk v útočnej tretine a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Kanada sa pohodlne bráni a strelu na svoju bránku nepripúšťa.
     
    39:08
    Kanaďania vyhodili puk zo svojej obrannej tretiny. Medzičasom sa začala posledná minúta tejto tretiny.
     
    39:34
    Maďarskí hokejisti sa ešte do pásma vrátili, ale vôbec im to nepomohlo. Puk pred Pickarda nevedia dostať a zrejme by sa už najrašej videli v šatniach.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Kanadskí hokejisti v nej jemne pridali, čo im stačilo na dosiahnutie štyroch gólov. Po poltucte v sieti navyše vyhnali spomedzi troch žrdí Hetenyiho, takže v poslednej perióde si zastrieľajú proti Vayovi.

    Tretia tretina sa začne približne o 12:50 stredoeurópskeho času.

     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Kratučká dohrávka maďarskej presilovky je minulosťou. Maďarsko bude hrať proti plnému počtu hráčov súpera.
    V Petrohrade je o víťazovi už rozhodnuté.
     
    40:44
    Maďari začali odhodlane, ale puk v pásme neudržali. Pri mantineli o to bojoval Mestyan, no proti presile nemal šancu.
     
    41:46
    Petrohradské tribúny sa snažia povzbudiť svojich obľúbencov, ale Maďarom to na ľade príliš nepomáha, pretože sa nevedia prebojovať ani do útočnej tretiny.
     
    42:00
    Po úvodnej dvojminútovke sa v Petrohrade nič nezmenilo. Puk lieta po klzisku, no ani jeden z tímov sa nedokáže usadiť v pásme a vytvoriť si tlak.
    Neúnavní Maďaři fandí svému týmu, ať už je stav jakýkoliv.

     
    42:10
    Maďari sa pokúsili ohroziť bránku súpera. Z kruhu strieľal obranca Dudás, ale jeho pokus Pickard dobre videl a vytesnil ho.
     
    44:35
    Kanada dala gól!
    Osobnostné štatistiky si vylepšuje aj TAYLOR HALL, ktorý z vnútornej hranice kruhu na vhadzovanie prepálil padajúceho obrancu aj gólama. Bez asistencií.
    Taylor HALL - 1:7

     
    45:06
    Maďarsko si zahrá presilovku! Marchand je vylúčený na dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    45:53
    Maďari sa usadili v pásme a takmer sa im podarilo skórovať! Od modrej čiary prudko vypálil Bartalis, pričom jeho pokus si ešte hostia nešťastne zrazili, no napokon dopadol iba tesne vedľa bránky.
     
    46:17
    Kanaďania sa teraz vynikajúco bránia a puk dvakrát v rade dostali na opačnú polovicu klziska.
     
    46:46
    Kanadskí hokejisti pokračujú v pomalom tempe a iba kontrolujú, aby sa puk nenachádzal v ich obrannej tretine. Maďarsko nevie založiť ofenzívnu akciu.
     
    47:06
    Maďarská presilovka je minulosťou. Domáci hokejisit v nej okrem nebezpečnej strely v úvode nič zaujímavejšie nevymysleli a stále prehrávajú rozdielom šiestich gólov.
     
    47:22
    Nasledovať bude komerčná prestávka, po nej hodí rozhodca buly pred Vayom.
     
    48:08
    Maďarsko by rado pridalo ešte aspoň gól. Gallo si puk potiahol z pravej strany a chcel pirhávať pred bránku, ale kanadský obranca jeho pokus nadvihol do bezpečia.
     
    49:01
    Kanaďania chceli rozohrávať od vlastnej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude pred Pickardom.
     
    49:44
    Kanaďania sa teraz nevedia dostať do pásma súpera, pretože Maďari vynikajúco forčekujú ich rozohrávku. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie.
     
    50:14
    Maďarský tím sa chcel dostať do pásma, ale pri pokuse o prechod ho zastavil ofsajdový verdikt.
     
    50:57
    Do útoku sa teraz nevie dostať ani jeden z tímov. Na ľadovej ploche sa viac-menej iba korčuľuje zo strany na stranu.
     
    51:36
    Maďarom sme ale krivdili, pretože sa im podarilo aj zakončiť. Po strele spoza obrany chcel dorážať Sarauer, no Pickard mu na to nedal priestor.
     
    52:07
    Kanaďania mohli pridať aj svoj ôsmy gól! Na hokejke ho mal Hall, ktorý spolu so spoluhráčmi všprintoval do pásma, ale jeho švih zastavil lapačkou Vay.
     
    52:07
    Nasledovať bude komerčná prestávka. Po nej nás čaká ešte necelých osem minút čistej hry.
     
    52:18
    Maďarsko sa bude brániť! Dvojminútový trest za držanie inkasuje Magosi.
     
    52:38
    Maďarskí hokejisti dokázali puk rýchlo vyhodiť zo sovjej obranne tretiny. Kanada musí zakladať novú útočnú akciu.
     
    53:20
    Brassard by sa rád zapísal do štatistík. Skúšal to dvomi strelemi z ľavej strany spred modrej čiary, no v obcoh prípadoch gólman Vay jeho puk vyrazil.
     
    53:55
    Brassard teraz ostal na sovjej pozícii, ale spoluhráči mu o mantinel presnú prihrávku neposlali. Maďarsko sa musí stále brániť.
     
    54:18
    Maďarský trest sa skončil a hokejisti v bielych dresoch už hrajú v plnom počte.
     
    55:00
    Do konca zápasu ostáva už iba posledná púťminútovka. Maďari sa aj v plnom počte stiahli k svojej svätyni.
     
    55:31
    Maďarsko sa bude opäť brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Wehrs.
     
    56:13
    Maďarom sa puk podarilo vyhodiť cez celé klzisko a mohli odísť striedať. Na ľadovej ploche sa už hrá iba o záverečné skóre.
     
    56:52
    Situácia sa zopakovala. Utrápení Maďari vyhodili puk z pásma a ihne%d odišli striedať. Kanada sa nikam bezhlavo nehrnie.
     
    57:25
    Brankár Vay si teraz na svoje konto pripísal úspešný zákrok a pomohol svojmu tímu. Skóre sa nemení, no kanadská presilovka sa pomaly končí.
     
    57:31
    Početná výhoda kanadského tímu je minulosťou. Hráči s javorovým listom na hrudi budú odteraz útočiť proti plnému počtu hráčov súpera.
     
    58:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tetjto tretiny a zároveň aj tohto zápasu. Puk je v obrannom pásme Maďarska, ale fanúšikovia našich južných susedov sa na tribúne dobre zabávajú.
     
    58:25
    Máme tu vzájomné vylúčenie. Z domácich odišiel na trestnú lavicu Dudás, z hostí Domi. Obaja inkasovali dvojminútové tresty za hrubosť.
     
    58:59
    Na ľadovej ploche je pri hre štyroch proti štyrom viac preistoru a kto ho nemá, urobí si ho. Rovnako ako teraz Pickard, ktorý vykorčuľoval niekoľko metrov zo sovjej bránky len aby pred súperom rozohral puk.
     
    59:26
    Začala sa posledná minúta tohto zápasu a Pickard puk radšej podržal. Maďarsko sa ešte pokúša o druhý gól v kanadskej sieti.
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie sa skončilo jednoznačným víťazstvom favorizovanej Kanady. Hokejisti s javorovým listom na hrudi nepredviedli najbojovnejší výkon, ale na sedem gólov a trojbodový zisk im to stačilo.

    Najlepší hráči:
    Maďarsko: István Bartalis
    Kanada: Chris Tanev (13:27:49)
    Vítězná branka Coreyho Perryho. Kanada zničila Maďarsko 7:1.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 19. Bartalis – 6. Scheifele (Stone, McDavid), 11. Perry (Hall), 28. Stone (Ceci), 30. Marchand, 32. Brassard (Tanev, Rielly), 33. Matheson (Hutton, Scheifele), 45. Hall


    Maďarsko: Hetenyi (Vay) – Dudas, Wehrs, Sziranyi, Mestyan, M. Vas (C), Stipicz, Garat – Sofron, Bartalis (A), Sebok – Gallo, Erdely, Sarauer – G. Nagy, J. Vas, Kovacs – Benk, K. Nagy, Magosi – Banham (A)
    Kanada: Pickard (Talbot) – Tanev, Reilly, Ceci, Murray, Dumba, Matheson, Hutton – Perry (C), Brassard, Hall – Stone, Scheifele, Domi – Gallagher, Jenner, O'Reilly (A) – Duchene (A), McDavid, Marchand – Reinhart

    Rozhodca: Jeřábek (CZE), Ohlund – Malmqvist (oba SWE), Suominen (FIN)