Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
West Ham United
2:2 (2:1)
Crystal Palace FC
Sobota 02.04.2016, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V Upton Parku sme dnes boli svedkami nesmierne atraktívneho malého londýnskeho derby. Lepšie začali hostia, ktorí sa už po štvrťhodine hry vďaka Delaneymu ujali vedenia. O tri minúty neskôr však kontroval Kladivár Lanzini. Vďaka paráde Dimitriho Payeta sa United ešte na konci prvého polčasu dostali do vedenia. Plány West Hamu potom skrížilo vylúčenie Kouyatého zo 67. minúty, čo o 8 minút neskôr potrestal Dwight Gayle. V závere sa už veľa šancí neurodilo, Hammers si skomplikovali cestu do pohárovej Európy, bod nerieši veľa ani pre zachraňujúci sa Crystal Palace. (18:05:23)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Bakary Sako po strate lopty na zemi podrazil Ennera Valenciu, Mark Clattenburg veľmi pohotovo siahol do kapsy. 2:2 na žlté karty.
     
    90+3
    Sakov center od rohovej zástavky si našiel rukavice Adriána, odrazenú loptu nenapálil do siete ani Puncheon či neskôr Dann.
     
    90+2
    Nachádzame sa v polovici štvorminútového nadstavenia, dopredu sa momentálne tlačí Crystal Palace, ktorý bude rozohrávať roh!
     
    90+1
    Joel Ward na pravej strane nenechal za žiadnu cenu prejsť Ogbonnu. Za jeho stiahnutie vidí od Clattenburga správne udelenú žltú kartu.
     
    90
    Dimitri Payet pomotal hlavu zadákov Orlov, následne prestrčil loptu na Carrolla, no ten si pri snahe prihrať Lanzinimu pomáhal faulom.
     
    89
    Fraizer Campbell míňa v jedinečnej šanci na druhý obrat v zápase, no jeho prípadná gólová koncovka by napriek tomu neplatila, ofsajd.
     
    88
    Pardewovi zverenci sú ochotní čakať na svoju prípadnú šancu po protiútoku. Jeden taký prišiel s koncovkou Saka, ktorú ale Hammers zablokovali.
     
    87
    Slaven Bilič nabáda svojich zverencov k väčšej aktivite, West Ham preukazuje väčšiu chuť po víťazstve.
     
    85
    Andy Carroll sa po rozohrávke následného rohového kopu pokúsil o zakončenie nožničkami, no to sa defenzívnemu bloku v bielom podarilo zablokovať.
     
    84
    Lanzini na ľavej strane šestnástky zachránil loptu pre Valenciu, ktorý však v ťažkej pozícii trafil len hlavu brániaceho Danna.
     
    83
    Dva bonusové body by sa hodili obom celkom. West Ham buduje európsku nadstavbu, Eagles hrajú o záchranu.
     
    82
    Zaujímavé bude sledovať, kto sa v závere stretnutia zhostí líderskej paličky a pokúsi sa zvrátiť duel na svoju stranu.
     
    80
    Chorvátsky manažér Kladivárov Slaven Bilič sa pokúsi stabilizovať hru svojho mužstva v strede poľa. Namiesto Noblea prichádza Pedro Obiang.
     
    79
    Slaven Bilič sa po inkasovanom góle na 2:2 mračí a kuje posledné striedanie, ktorým by oživil hru svojho mužstva.
     
    77
    Vzrušujúce poobedie v Selhurst Parku ešte zďaleka nekončí. Fraizer Campbell sa rútil do ďalšej šance Orlov, no tentoraz sa nachádzal v ofsajde.
    75. Dwight Gayle (CRP) - 2:2
     
    75
    Crystal Palace dal gól!
    DWIGHT GAYLE, ktorý bol vylúčený v prvom vzájomnom dueli tejto sezóny, strieľa svoj prvý ligový gól od januára 2015 a v Selhurst Parku vyrovnáva skóre! Príliš veľa priestoru znovu dostal na ľavej strane Souaré, ktorý centroval na vzdialenejšiu tyč na Campbella. Ten sa medzi stopérmi WHU nepresadil, no defenzívna dvojka Hammers sa absolútne nepohodla. Ogbonna napálil loptu do Reida, od ktorého sa ako na podnose odrazila ku Gayleovi, ktorý placírkou z desiatich metrov obstrelil Adriána. 2:2!

    Erik Farkaš

    Góly: 18. Lanzini, 41. Payet – 15. Delaney, 75. Gayle

    Karty:   28. Noble (WHU), 29. Reid (WHU) – 90+1. J. Ward (CRP), 90+4. Sako (CRP)   67. Kouyaté (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:19.
    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (80. Obiang), Kouyaté – Payet, Lanzini, Emenike (60. Carroll) – D. Sakho (69. E. Valencia).
    Náhradníci: Randolph – Carroll, Moses, Obiang, Song, E. Valencia, Tomkins.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Souaré, Delaney, Dann, J. Ward – Ledley (71. Campbell), Jedinak (C) – Zaha (46. Gayle), Puncheon, Bolasie – Sako.
    Náhradníci: A. McCarthy – Campbell, Gayle, Kelly, Čung-Jong, Mariappa, Mutch.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – D. Whitestone