Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
West Ham United
2:2 (2:1)
Crystal Palace FC
Sobota 02.04.2016, 16:00 • Upton Park (Londýn) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Bakary Sako po strate lopty na zemi podrazil Ennera Valenciu, Mark Clattenburg veľmi pohotovo siahol do kapsy. 2:2 na žlté karty.
     
    90+1
    Joel Ward na pravej strane nenechal za žiadnu cenu prejsť Ogbonnu. Za jeho stiahnutie vidí od Clattenburga správne udelenú žltú kartu.
     
    80
    Chorvátsky manažér Kladivárov Slaven Bilič sa pokúsi stabilizovať hru svojho mužstva v strede poľa. Namiesto Noblea prichádza Pedro Obiang.
    75. Dwight Gayle (CRP) - 2:2
     
    75
    Crystal Palace dal gól!
    DWIGHT GAYLE, ktorý bol vylúčený v prvom vzájomnom dueli tejto sezóny, strieľa svoj prvý ligový gól od januára 2015 a v Selhurst Parku vyrovnáva skóre! Príliš veľa priestoru znovu dostal na ľavej strane Souaré, ktorý centroval na vzdialenejšiu tyč na Campbella. Ten sa medzi stopérmi WHU nepresadil, no defenzívna dvojka Hammers sa absolútne nepohodla. Ogbonna napálil loptu do Reida, od ktorého sa ako na podnose odrazila ku Gayleovi, ktorý placírkou z desiatich metrov obstrelil Adriána. 2:2!
     
    72
    Yannick Bolasie na pravej strane naštartoval svoje rýchle, bocianie nohy a prehnal sa okolo Cresswella. Konžský krídelník následne krásne centroval na druhý tyč, kde sa nachádzal úplne osamotený Bakary Sako, ktorý však nedokázal gólovo vyjadriť africkú spoluprácu. Sako napálil loptu z ťažkého uhlu mimo odkrytú bránku. Táto príležitosť si zaslúžila ďaleko lepšiu realizáciu.
     
    71
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Joe Ledley, prichádza Fraizer Campbell.
     
    69
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Diafra Sakho, prichádza Enner Valencia.
    67. Cheikhou Kouyaté (WHU)
     
    67
    Cheikhou Kouyaté s druhým katastrofálnym momentom v priebehu jednej minúty a tentokrát sa to už bez trestu nezaobíde. Silový stredopoliar hlúpo zašiel do Dwighta Gaylea a po ostrej kose na členky anglického zakončovateľa sa pred očami záložníka Hammers červenalo! West Ham bude v záverečnej štvrtine duelu strážiť svoje vedenie o desiatich!
     
    66
    Aaron Cresswell fantastickým zákrokom na bránkovej čiare zachraňuje vedenie favorita, Eagles trestuhodne pohŕdli exkluzívnou príležitosťou na vyrovnanie. Po hrozivej Kouyatého malej domov, ktorú vystihol Bolasie, sa konžský krídelník rútil na Adriána, no pri lopte bol predsa len o niečo španielsky gólman. Ten stačil zablokovať Bolasieho obhadzovačku. Lopty sa následne zmocnil Gayle, ktorý na hranici šestnástky pripravil parketu pre Saka, ktorý mal pred sebou iba Cresswella, no ten na zastavenie jeho strely nepotreboval ani ruky. Strelu hráča z Mali k pravej žrdi akrobaticky vykopol na bránkovej čiare.
     
    60
    Po hodine hry sa na trávnik Upton Parku vydal anglický bomber Andy Carroll. Ťažkotonážnik nahradil na zelenom koberci Emenikeho.
     
    46
    Alan Pardew v polčasovej prestávke raz striedal, trávnik opustil Wilfried Zaha, ktorého miesto zaujal útočník Dwight Gayle.
    41. Dimitri Payet (WHU) - 2:1
     
    41
    West Ham United dal gól!
    Oh, môj... DIMITRI PAYET potvrdil smelé tvrdenia, ktoré ho radia do role azda najlepšieho exekútora štandardných situácií na svete! Francúzova pravačka je balzam na duši nespokojného fanúšika, ktorý by mu za jeho kopaciu techniku odpustil i vraždu rodinného príslušníka. Čarodej, ktorý do Upton Parku prestúpil v lete z Marseille, rozohrával priamy kop z asi osemnástich-dvadsiatich metrov. Lopta najskôr letela vysoko ponad múr a zdanlivo i ponad bránku, no napokon sa od brvna odrazila do siete, za chrbát nehybného Hennesseyho. West Ham vďaka Payetovej paráde otáča priebeh duelu!
     
    38
    Rohový kop Hammers sa po Bolasieho defenzívnej hlavičke opakoval a tentokrát si domáci dali ďaleko viacej záležať. Od rohovej zástavky centroval vyhlásený exekútor Dimitri Payet. Francúzsky zázrak centroval na vzdialenejšiu tyč, kde Walesana Ledleyho prehlavičkoval útočník Diafra Sakho. Senegalčan hlavičkoval síce prudko, no pravú Hennesseyho žrď minul asi o meter. Treba ale pochváliť súhru Kladivárov.
     
    33
    Ako len dokázala toto Jason Puncheon nepremeniť? Obrovská príležitosť Eagles zostáva nevyužitá, West Ham dnes v zadných radoch neoplýva práve dôrazom. Souré sa na ľavej strane ihriska dostal k odrazenej lopte, ktorú vzápätí vďaka dostatku času a priestoru expedoval do šestnástky Hammers. V nej našiel Jasona Puncheona, ktorý sa pohyboval v kapse medzi stopérmi. Prepadnutú loptu mohol zakončiť volejom kam len chcel, no sám zostal vyústením celej situácie zaskočený. Loptu tak nešikovne stehnom poslal zo šiestich metrov nad bránku inak bezmocného Adriána.
     
    29
    Stopér Winston Reid v rýchlom slede napodobnil svojho kapitána a po faule v strede ihriska inkasuje druhú žltú kartu stretnutia.
     
    28
    Domáci kapitán Mark Noble sa stal prvým potrestaným hráčom duelu, keď musel taktickým faulom hasiť rozbehnutý útok Orlov ťahaný Zahom.
    18. Manuel Lanzini (WHU) - 1:1
     
    18
    West Ham United dal gól!
    MANUEL LANZINI po necelých troch minútkach od inkasovaného gólu vyrovnáva! Hammers sú späť na koni vďaka svojmu nevysokému čarodejovi. Na pravej strane znovu vyčíňal aktívny Michail Antonio, ktorého pretiahnutý center pred Sakhom odvrátil stopér Scott Dann. Lopta sa ale nanešťastie pre hostí dostala priamo na kopačku Lanziniho a Argentínčan si už v podobných situáciách vie rady. Vďaka svojej skvostnej kopacej technike napálil loptu po zemi do bránky, Hennessey na jeho ranu z desiatich metrov vôbec nereagoval. V Upton Parku začíname odznovu!
    15. Damien Delaney (CRP) - 0:1
     
    15
    Crystal Palace dal gól!
    Favorizovaný West Ham sa v domácom Upton Parku prekvapujúco dostáva do manka a musí otáčať! Voľný kop po Ogbonnovom faule z pravej strany rozohrával Bakary Sako. Ľavákov center letel na hlavu austrálskeho kapitána Mileho Jedinaka, ktorý síce na loptu nedoskočil, no beztak narobil Adriánovi v bránke Hammers problémy. Španielsky brankár musel čakať do poslednej chvíle, ako sa situácia vyvinie. Prepadnutú loptu napokon síce stačil vyraziť aspoň do strany, no tam stál pripravený stopér DAMIEN DELANEY, ktorý pohotovou hlavičkou našiel odkrytú časť domácej bránky. Malé londýnske derby dostane zhola nový rozmer!

    Erik Farkaš

    Góly: 18. Lanzini, 41. Payet – 15. Delaney, 75. Gayle

    Karty:   28. Noble (WHU), 29. Reid (WHU) – 90+1. J. Ward (CRP), 90+4. Sako (CRP)   67. Kouyaté (WHU)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:19.
    West Ham United: Adrián – Antonio, Reid, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (80. Obiang), Kouyaté – Payet, Lanzini, Emenike (60. Carroll) – D. Sakho (69. E. Valencia).
    Náhradníci: Randolph – Carroll, Moses, Obiang, Song, E. Valencia, Tomkins.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Souaré, Delaney, Dann, J. Ward – Ledley (71. Campbell), Jedinak (C) – Zaha (46. Gayle), Puncheon, Bolasie – Sako.
    Náhradníci: A. McCarthy – Campbell, Gayle, Kelly, Čung-Jong, Mariappa, Mutch.

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – D. Whitestone