Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 02.04.2016, 18:30 • Anfield Road (Liverpooll) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vyrovnané a zábavné stretnutie na liverpoolskom Anfielde skončilo asi zaslúženou deľbou bodov. Po viacerých zahodených príležitostiach na oboch stranách sa po zmene strán dočkal Brazílčan Coutinho, ktorý bol dnes azda najlepším hráčom na trávniku. Londýnčanom trvalo dvanásť minút, kým okamihom duelu vyrovnal Harry Kane. Ďalšie góly sme už napriek početným príležitostiam nevideli, body budú chýbať viacej Tottenhamu, ktorému môže Leicester zajtra odskočiť už na rozdiel siedmich bodov. Liverpool stráca pri jednom zápase k dobru šesť bodov na európske poháre, no toto manko môže zajtra ešte navýšiť výhra Manchestru United proti Evertonu.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám príjemný futbalový zážitok pri sledovaní očakávaného El Clásica. (20:35:21)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V rámci taktického striedania opúšťa hraciu plochu bojovník James Milner, ktorého na posledné sekundičky nahradí mladý Jordon Ibe.
     
    90+2
    Moussa Dembélé v nadstavenom čase poriadne vyprášil ľavú rukavicu Simona Mignoleta, no z belgického súboja vyšiel víťazne domáci brankár. Tottenham azda naposledy pritlačil v okolí šestnástky červených. Lopta sa po biliarde dostala k strednému záložníkovi Spurs, ktorý šikovne vystrelil do ľavého dolného rohu Mignoletovej svätyne. Prudký pokus však domáca jednotka stačila s námahou vyraziť do bezpečia.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva k riadnemu hraciemu času ešte tri nadstavené minútky.
     
    90
    Loptu si nepostavil nik iný, než Christian Eriksen a nechýbalo mu veľa. Lopta minula pravý horný roh Mignoletovej svätyne asi o meter.
     
    89
    Harry Kane sa presadil v súboji s Lovrenom, ktorý ho musel faulovať. Hostia dostávajp k dispozícii priamy kop z asi 23 metrov.
     
    88
    Anglický objav tejto sezóny Dele Alli opúšťa pľac a na jeho miesto príde o niečo skúsenejší krajan Ryan Mason. Oba celky majú ešte po jednom striedaní.
     
    87
    Stále je dostatok času na to, aby jedno či druhé mužstvo naklonilo misky váh na svoju stranu. Aj s nadstavením sa bude hrať ešte vyše piatich minút.
    85. Philippe Coutinho (LIV)
     
    85
    Coutinho v obrovskej šanci na vyrovnanie míňa pravú žrď Huga Llorisa, Liverpoolčania centimetre od návratu do vedenia! Joe Allen s Divockom Origim na ľavej strane pretlačili Walkera a vybojovali loptu pre červených. Druhý menovaný Belgičan ju následne posunul azda kompetentnejšiemu Brazílčanovi. Coutinho si krátkou zasekávačkou pripravil parketu, no prízemný pokus nasmeroval len tesne mimo pravej žrde francúzskeho kapitána Llorisa, ktorý nemusel zasahovať.
     
    84
    Chadli v chlapskom súboji pretlačil Cana, no Jon Moss prerušuje hru pre Belgičanovo ťahanie za Nemcov dres.
     
    83
    Sakho hlavičkoval po rohovom kope cez hlavu Diera, no Jon Moss ukazuje na malé vápno Spurs. Rozohrávať bude Hugo Lloris.
     
    82
    Domáci po druhýkrát v stretnutí striedali. Ihrisko opustil Adam Lallana, na jeho miesto prišiel o niečo defenzívnejšie ladený Walesan Joe Allen.
     
    81
    Origi na pravej strane zvládol súboj s nedôrazným Wimmerom, no Eric Dier ho k strele už nepustil, roh pre liverpoolsky FC.
     
    80
    Možno si ale privodil nejaký zdravotný problém, pretože rozcvičovať sa vydal holandský náhradník Vorm.
     
    79
    Pozor na rýchlu kontru liverpoolskeho celku, ktorú zakončil Origi, no Lloris si bližšiu tyč bez problémov postrážil.
     
    78
    Dele Alli nádherne kombinoval s Eriksenom, no po krásnej spolupráci tejto dvojice sa skóre meniť nebude. Mignolet vyštartoval z bránkovej čiary včas.

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Coutinho – 63. Kane

    Karty:   24. Coutinho (LIV), 64. Can (LIV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 12:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C), Can – Milner (90+3. Ibe), Lallana (82. Allen), Coutinho – Sturridge (72. Origi).
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Origi, Ibe, Škrtel, Smith.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose – Dier, Dembélé – Eriksen, Son Heung-min (66. Chadli), Alli (88. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Davies, Carroll, R. Mason, Onomah, Chadli.

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, A. Halliday – M. Jones