Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:4 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 02.04.2016, 13:45 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aston Villa dnes pochovala ešte hlbšie akúkoľvek, hoc aj teoretickú šancu na udržanie sa medzi elitou. Favorizovaná Chelsea dnes počas celého duelu dominovala a štyrmi gólmi v bránke Brada Guzana deklarovala svoju zlepšenú jarnú formu. Tú najlepšie prezentoval Pedro Rodríguez, ktorý sa postaral o dva góly modrých. The Blues aspoň dočasne poskočili na deviatu priečku. Aston Villa zostáva jasne posledná, bez nádeje vykúpiť sa. (15:42:37)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zdá sa, že nič zásadné už dnes vo Villa Parku neuvidíme. Fanúšikovia Clarets už stihli zahádzať plochu rôznymi odkazmi a pobrali sa domov.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva k rozhodnutému duelu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90
    Španiel sa už na hracej ploche nenachádza, spokojne sleduje dohru rozhodnutého stretnutia. Celý 90 minút sa podobnej role účastnil i Radamel Falcao.
     
    89
    Televízia BT Sport súhlasí s mojím názorom a udeľuje honor hráča zápasu dvojgólovému Pedrovi Rodríguezovi.
     
    87
    Ashley Westwood na pravej strane podrazil nohy driblujúcemu tínedžerovi Clarke-Slaterovi. Swarbrick znovu siahol do kapsy.
    85. Alan Hutton (ASV)
     
    85
    Alan Hutton podčiarkuje mizerný výkon Villans plný frustrácie. Škót zbytočne zašiel sklzom do Loftusa-Cheeka, Neil Swarbrick mu ukázal typický semafor.
     
    84
    Striedajúci debutant Jake Clarke-Slater mohol znásobiť potupu Villanov, no vo veľkej príležitosti netrafil bránku. Po výmene lopty s Fábregasom sa dostal do úniku a pomedzi stopérov doméceho tímu sa dostal až k zakončeniu. To produkoval z vyše desiatich metrov, odkiaľ sa technickým pokusom snažil skóroval povedľa vybiehajúceho Guzana. Lopte však udelil prehnaný falš a predmet zábavy sa preto krútil mimo pravej žrde. Aston Villa je zrelá nielen na zápasový, ale sezónny uterák!
     
    83
    Cissokho sa na ľavej strane ešte predtým snažil vyboovať rohový kop, ktorý sa ale nekopal. Ivanovič sa podľa asistenta dotkol lopty až za čiarou.
     
    82
    Naposledy už striedalo i domáce mužstvo. Trávnik opustil Idrissa Gueye, ktorého vymenil austrálsky záložník Jordan Lyden.
     
    80
    Nespočetne veľa bannerov smeruje na adresu amerického majiteľa Villans – Lernera. Fanúšikovia ho vyzývajú, aby klub predal do schopnejších rúk.
     
    79
    Priamy kop z veľkej vzdialenosti skúsil rozohrať stopér Branislav Ivanovič, no Srbova strela mierila len do stredu bránky.
     
    78
    Ďalším adresátom žltej karty je škótsky obranca Alan Hutton, ktorý na pravej strane stiahol rýchlejšieho Alexandra Pata.
     
    76
    Na veľkej zástave dokonca stálo: „žiadna budúcnosť..." Ťažko opísať momentálnu frustráciu vo Villa Parku.
     
    75
    Viacero fanúšikov Villans drží v náručí nápis: „Proud history. What future?" V preklade: „Slávna minulosť. A čo budúcnosť?"
     
    74
    Trávnik za uznanlivého potlesku opúšťa jeho najlepší protagonista – Pedro Rodríguez. Strelca dvoch londýnskych gólov nahrádza osemnástročný debutant Jake Clarke-Salter.
     
    73
    Villans následne zaútočili z hry. Ayewov center z pravej strany Courtois len boxoval na kopačku Westwooda, ktorého volej však stroskotal na nepodarenom prevedení.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Loftus-Cheek, 45+3. Pato (pen.), 46. Pedro, 59. Pedro

    Karty:   28. Gueye (ASV), 45+2. Cissokho (ASV), 61. C. Sánchez (ASV), 78. Hutton (ASV), 87. A. Westwood (ASV) – 29. Fàbregas (CHE)   85. Hutton (ASV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:8.
    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Cissokho – C. Sánchez (67. Bacuna), A. Westwood, Gueye (82. Lyden) – Gil (66. Grealish), Gestede, J. Ayew.
    Náhradníci: Bunn – Okore, Bacuna, Sinclair, Grealish, Lyden, Veretout.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Miazga, Baba – Fàbregas, Mikel – Pedro (74. Clarke-Salter), Loftus-Cheek, Kenedy (46. Oscar) – Rémy (23. Pato).
    Náhradníci: Begović – Clarke-Salter, Matić, Traoré, Oscar, Falcao, Pato.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – M. Salisbury, D. Cann – L. Mason