Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
0:4 (0:2)
Chelsea FC
Sobota 02.04.2016, 13:45 • Villa Park (Birmingham) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.
     
    Tridsiate druhé kolo anglickej PL odštartujeme súbojom dvoch porazených vo Villa Parku. Takmer definitívne zostupujúce mužstvo Clarets vyzve majstrovskú Chelsea, ktorá v tomto roku pravdepodobne skončí mimo pohárovej Európy.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Aston Villa: 3 – 7 – 21; skóre 22:58; body 16
    10. Chelsea FC: 10 – 11 – 9; skóre 45:41; body 41

    Forma:

    Aston Villa: P – P – P – P – P – P
    Chelsea FC: V – V – R – P – P – R

    To, o čo si Aston Villa koledovala posledných pár rokov, sa v prebiehajúcom ročníku do bodky naplnilo. Odchody najlepších hráčov a opôr tímu za zelenejšími pastvinami a ich následná náhrada druhotriednym tovarom z odpadových vôd anglického či francúzskeho ligového futbalu. Práve najšťastnejším ťahom nebola ani voľba nového manažéra, Rémiho Gardeho, ktorý začiatkom novembra nahradil bezradného Tima Sherwooda.
    Francúz opustil Villa Park s najhorším precentuálnym podielom víťazných duelov v histórii klubu – 10%! V praxi to znamená, že Garde zvládol len dva ligové duely z dvadsiatich, v ktorých viedol birminghamský celok. Ten v ostatných týždňoch dosiahol nové dno, z posledných deviatich súťažných stretnutí neprehral jediné.

    Obrovské sklamanie z aktuálneho ročníka dolieha i na dosluhujúceho obhajcu – londýnsku Chelsea. The Blues taktiež v priebehu kampane menili lodivoda, Josého Mourinha nahradil Guus Hiddink. Pod ním síce bojkotujúca partia okolo kvarteta Oscar, Hazard, Fábregas a Diego Costa zaznamenal značný progres, no modrí zaradili vyšší rýchlostný stupeň príliš neskoro. Osem stretnutí pred vyvrcholením anglického ligového zápolenia strácajú na pohárovú Európu 9 bodov, na Ligu majstrov desať.
    Chelsea pod vedením dočasného kouča v štrnástich ligových dueloch zatiaľ neokúsila chuť prehry. Formálny obhajca už ale stihol vypadnúť z FA Cup-u (0:2 Everton) a Ligy majstrov (dvakrát 1:2 PSG). Tým si londýnsky celok zrejme definitívne zavrel vrátka do pohárovej Európy. V ligovej súťaži ešte pred reprezentačnou prestávkou nezvládol dva domáce zápasy, body si delil so Stoke City (1:1) i West Hamom (2:2).

    Vzájomné zápasy:

    17.10.2015; Chelsea FC – Aston Villa 2:0
    (D. Costa, Hutton /VG/)

    07.02.2015; Aston Villa – Chelsea FC 1:2
    (J. Okore – E. Hazard, Ivanovič)

    27.09.2014; Chelsea FC – Aston Villa 3:0
    (Oscar, D. Costa, Willian)

    15.03.2014; Aston Villa – Chelsea FC 1:0
    (Delph)

    21.08.2013; Chelsea FC – Aston Villa 2:1
    (Luna /VG/, Ivanovič – Benteke)

    11.05.2013; Aston Villa – Chelsea FC 1:2
    (Benteke – 2x Lampard)

    Chelsea vo vzájomných konfrontáciách s Villou v ostatných rokoch dominuje, z posledných ôsmich vyhrala sedemkrát.
    Guus Hiddink pri svojom prvom angažmán na lavičke modrých debutoval práve v dueli vo Villa Parku, o tesnej výhre z februára 2009 rozhodol Nicolas Anelka.

    Absencie:

    Domácim by sa dnes po zraneniach mala vrátiť trojica rekonvalescentov Micah Richards, Jack Grealish a Adama Traoré.
    Na maródke ale zostáva dvojica dlhodobých maródov Jordan Amavi a Libor Kozák.

    Londýnčanom sa dnes síce vracia Kenedy, no mimo prevádzky zostane zranená trojica Falcao, Hazard a Zouma.
    Druhý diel dvojzápasového trestu si musí odpykať naturalizovaný španielsky toreádor Diego Costa, za vyčíňanie v pohárovom dueli s Evetonom.

    Môj tip: 0:2
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak ťa zaujíma futbal, hokej, tenis, basketbal či iné športy a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Cissokho – A. Westwood, Gueye – Gil, C. Sánchez, J. Ayew – Gestede.
    Náhradníci: Bunn – Okore, Bacuna, Sinclair, Grealish, Lyden, Veretout.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Miazga, Baba – Fàbregas, Mikel – Pedro, Loftus-Cheek, Kenedy – Rémy.
    Náhradníci: Begović – Clarke-Salter, Matić, Traoré, Oscar, Falcao, Pato.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – M. Salisbury, D. Cann – L. Mason.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci zverenci dočasného kouča Erica Blacka obstarali úvodný výkop 32. kola anglickej Premier League. Chelsea v tmavej sade dresov v prvej časti sprava-doľava.
     
    2
    Pedro, Azpilicueta, Loftus-Cheek a Fábregas krásne kombinovali na pravej strane. Po spolupráci londýnskeho kvarteta bude nasledovať rohový kop.
     
    3
    Hostia ho rozohrali nakrátko, no defenzívu Clarets sa im nepodarilo zaskočiť. Pri lopte zostáva favorizovaná Chelsea.
     
    4
    Po prvýkrát sa pokúšali niečo vymyslieť i domáci. Carles Gil na pravej strane spolupracoval s Gueyem, no loptu sa im nepodarilo dopraviť do šestnástky.
     
    5
    The Blues volia postupnú rozohrávku a brzdia tým svoj priamočiary prechod do ofenzívy. Úvodná päťminútovka sa nesie v pokojnom duchu.
     
    6
    Baba zozadu narazil do Gila, ktorá sa okamžite porúčal na hraciu plochu. Niel Swarbrick znovu prerušuje hru.
     
    7
    Baba Rahman sa na ľavej strane dostal k prihrávke od Mikela, no následne sa mu už nepodarilo presne odcentrovať cez dobre postaveného Huttona.
     
    8
    Azpilicueta si v opačnom rohu hracej plochy dobre postrážil nábeh Jordana Ayewa, rozohrávať bude Thibaut Courtois.
     
    9
    Cesc Fábregas zahral na pravom rohu veľkého vápna rukou, Aston Villa dostáva k dispozícii voľný kop z asi 25 metrov.
     
    10
    Center z kopačky Ashleyho Westwooda sa krútil na hlavu kapitán Micaha Richardsa, ktorého nedôrazná hlavička nemohla zaskočiť gólmana Chelsea.
     
    11
    Prvá zaujímavá gólová príležitosť sa podľa očakávaní odohrala pred bránkou birminghamského celku. Loftus-Cheek najskôr telom výborne odstavil v rohu ihriska Lescotta, aby ho následne až Carlos Sánchez zastavil v postupe do šestnástky. Po Kolumbijčanovom zákroku rozohrávali hostia rohový kop. Branislav Ivanovič sa síce vo vzduchu nepresadil, no lopta sa odrazila na šestnástkový oblúk k ex-barcelončanovi Pedrovi. Španielsky krídelník sa pred vápnom pohral s brániacim Gilom a následne vystrelil smerom k ľavej šibenici gólmana Guzana. Pedro našťastie pre Villans minul o niekoľko decimetrov. Zapisujeme si ale veľmi nádejný a sympatický pokus Londýnčanov.
     
    13
    Rohový kop sa už medzitým rozohrával i na druhej strane, kde však loptu bez väčších starostí stiahol do svojho náručia Courtois.
     
    14
    Rovnaký rezultát platil i po ďalšom rohovom kope Villans. Courtois zatiaľ pôsobí vo vzduchu nesmierne istým dojmom.
     
    15
    Aj preto sme v úvodnej štvrťhodine stretnutia zaznamenali jedinú zaujímavú príležitosť, ktorú vyprodukoval krídelník Pedro.
     
    16
    Branislav Ivanovič necháva doskákať nepresný nákop domácich až k Courtoisovi, ktorý môže založiť ďalší statický útok The Blues.
     
    17
    Doterajšiemu tempu stretnutia odpovedá i atmosféra na tribúnach Villa Parku. Sledujeme veľmi pochmúrny úvod sobotňajšie poobedia.
     
    18
    Nemení to ani zluftovaná strela obrancu Alana Huttona, ktorého volej doletel do vzdialenosti azda štyroch metrov.
     
    19
    Fanúšikovia Villy si teraz užívajú aspoň ojedinelú sériu úspešných prihrávok svojich hráčov, čo odmeňujú (možno) sarkastickým pokrikom „olé."
     
    20
    Zatiaľ najsvetlejší zjav vo Villa Parku – Pedro – rozvlnil sieť za chrbtom gólmana Guzana, no trefa neplatí pre skorej avizovaný ofsajd.
     
    21
    Katastrofálny nákop Branislava Ivanoviča dáva príležitosť na ďalšiu kombináciu Villans. Zápasu by enormne pomohol hoc aj náhodný gól.
     
    22
    Sympaticky sa oň pokúsil domáci Ayew, ktorého tečovaný pokus minul ľavú žrď belgického dlháňa Courtoisa.
     
    23
    Po deviatich týždňoch od príchodu do Londýna debutuje na anglických trávnikoch Brazílčan Alexandre Pato, ktorý v Chelsea hosťuje z Corinthians. Na hracej ploche nahrádza zraneného Rémyho, ktorý sa v úvodnej štvrtine zápasu poriadne nedotkol lopty. Ďalší nešťastník – Radamel Falcao – zostáva sedieť na lavičke.
     
    25
    Snáď sa striedajúcemu Brazílčanovi podarí rozvíriť stojaté vlny vo Villa Parku, kde sa do týchto chvíľ toho veľa neudialo.
     
    26
    Chelsea dala gól!
    Nuž, a Alexandre Pato predsa len rozhýbal statickú hru favorita a na konci jeho prvej akcie v modrom drese sa Chelsea ujíma vedenia vo Villa Parku. Práve Pato krásne podržal loptu pred dobiedzajúcim Sánchezom. Následne ju rozdal doprava na aktívneho Pedra, ktorý na pravej strane v kapse objavil nabiehajúceho krajana Azpilicuetu. Pravý obranca ponúkol zo strany krásny prízemný pas do veľkého vápna Clarets, kde mali The Blues v tomto prípade početnú prevahu. Guľaté čudo si napokon našiel RUBEN LOFTUS-CHEEK, ktorý placírkou k ľavej Guzanovej žrdi z desiatich metrov otvoril skóre.
    26. Ruben Loftus-Cheek (CHE) - 0:1
     
    28
    Idrissa Gueye a Cesc Fábregas si po vzájomnom súboji v strede ihriska skočili do vlasov, čo arbiter Neil Swarbrick vyriešil obojstrannou žltou kartou.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Cesc Fàbregas (Chelsea FC).
     
    30
    Ostatná desaťminútovka bola jednoznačne najlepšia v doterajšom priebehu duelu. Dúfajme, že tempo bude len gradovať.
     
    31
    Aston Villa mohla už po piatich minútach od inkasovaného gólu veľmi pohotovo a hneď na dvakrát vyrovnať! Ally Cissokho na ľavej strane ihriska prestrčil loptu na rozbiehajúceho sa Carlesa Gila, ktorý si v šestnástke povodil strácajúceho Branislava Ivanoviča. Španiel sa skraja malého vápna pokúsil krížnym pokusom prestreliť na vzdialenejšej tyči gólmana Courtoisa, no vytiahly Belgična si dal na jeho strelu pozor. Ďaleko menej obozretný bol ľavý obranca Baba, ktorý otáľal s odprataním lopty, až napokon napálil dobiedzaujúceho Ayewa. Od neho sa lopta našťastie pre hostí odrazila presne do rúk brankára.
     
    33
    Cesc Fábregas meter pred šestnástkou zostrelil rozbehnutého Ayewa. Druhá žltá karta z toho ešte nebude, no Villa dostáva k dispozícii zaujímavý priamy kop.
     
    34
    Rozohrával ho všadeprítomný Jordan Ayew, no jeho nedôrazný pokus ponad múr nemohol Courtoisa v bránke modrých zaskočiť.
     
    35
    Villa po inkasovanom góle ožila a momentálne sú domáci lepším celkom na hracej ploche. Tentokrát útočia z pravej strany.
     
    36
    Tam im ale ruže nekvitli, po nepodarenej narážačke Huttona s Gilom sa bude kopať od bránky londýnskeho favorita.
     
    37
    Vedúce mužstvo si vypracovalo interesantnú príležitosť na zdvojnásobenie svojho náskoku. Ďakovať za to môže svojmu vytiahnutému pressingu, ktorý znovu slávil úspech. Fábregas vydoloval loptu od nedôrazného Westwooda, aby ju následne naviedol na os ihriska, odkiaľ ju expedoval doľava na osamoteného Babu. Rahman mohol ťažiť z kreatívnej práce španielskeho špílmachra, no v nájazde na Guzana nepochodil. Ghanský bek sa snažil prepasírovať loptu popod padajúceho Američana, no Guzan stačil vykopnúť jeho pokus do bezpečia.
    37. Abdul Baba (CHE)
     
    39
    Chelsea pokračovala v ofenzíve priamym kopom z tridsiatich metrov. Na jeho konci bol americký stopér Miazga, ktorý ale hlavičkoval vedľa.
     
    41
    André Ayew pokračuje v sympatickom predstavení a ako jeden z mála hráčov vo vínovo-modrom si pýta udržanie v Premier League. Ghanský krídelník ťažil na ľavej strane šestnástky z práce Rudyho Gesteda, ktorý stačil pretlačiť loptu na rozbehnutého krídelníka. Ayew následne dokázal vystreliť cez blokujúceho Branislava Ivanoviča, no lopta sa kotúľala asi pol metra mimo ľavej žrde londýnskej svätyne. Thibaut Courtois preventívnym zákrokom istil celú situáciu.
     
    43
    Dynamické tempo druhej polovice úvodného dejstva pribrzdil Carles Gil, ktorý sa ocitol na trávniku po jednom zo súbojov s hráčmi The Blues.
     
    44
    Po ošetrení mimo hracej plochy ale snáď bude môcť pokračovať bez obmedzení ďalej.
     
    45
    Ruben Loftus-Cheek dnes podáva vynikajúci výkon a pohodlne už mohol zdvojnásobiť svoj strelecký účet. Čoraz aktívnejší Fábregas pretlačil na ľavej strane brániaceho Sáncheza. Villans síce Španielovu prihrávku zablokovali, no guľatý nezmysel sa napriek tomu dokotúľal až na Cheekovu kopačku. Anglický stredopoliar znovu zakončil svojou pravačkou, ktorou hľadal rovnaký roh, ako pri svojom gólovom okamžiku. Tentokrát minul len o decimetre.
     
    45+2
    Alexandre Pato i naďalej pokračuje v získavaní kreditu. Pre londýnske mužstvo tentokrát vybojoval pokutový kop, keď ho po Fábregasovom centri do vápna evidentne stiahol na trávnik ľavý obranca Ally Cissokho, ktorý je okrem penalty potrestaný i žltou kartou.
    45+2. Aly Cissokho (ASV)
     
    45+3
    Chelsea dala gól!
    Sám faulovaný ALEXANDRE PATO si postavil loptu na biely bod a chladnokrvne nariadil pokutový kop. Loptu napálil presne do pravého rohu Guzanovej bránky. Američan síce smer strely vystihol, no na loptu už nedosiahol. The Blues gólom do šatne zdvojnásobujú svoje vedenie!
    45+3. Alexandre Pato (CHE) - 0:2
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Chelsea vo Villa Parku zatiaľ komfortne potvrdzuje rolu favorita a po prvej 45-minútovke vedie o dva góly. Skóre otvoril v 26. minúte aktívny Loftus-Cheek, na konci nadstavenia zdvojnásobil domáce vedenie doposiaľ zaujímavý zjav Alexandre Pato. Domáci hrozili predovšetkým po krídelných akciách Gila s Ayewom, no Courtois i naďalej drží čisté konto.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Dočasný manažér Chelsea Guus Hiddink mení na hracej ploche svojich kreatívnych Brazílčanov. V prvom polčase nenápadného Kenedyho nahradil Oscar.
     
    46
    Chelsea dala gól!
    Brazílska spojka v modrom drese znovu úradovala, ťažil z nej Španiel PEDRO RODRÍGUEZ. Striedajúci Oscar pri prvých kontaktoch s loptou nádherne kombinoval s iným žolíkom – Patom. Bol práve nedávno prichádzajúci Oscar, ktorý na konci rýchlej výmeny lopty prihral po zemi na stred šestnástky, odkiaľ prízemnou strelou povedľa Guzanových nôh skóroval nesmierne aktívny Pedro. Ex-barcelončan nedal pohotovou koncovkou Američanovi šancu, The Blues pokračujú v užívaní si sobotňajšieho popoludnia.
    46. Pedro (CHE) - 0:3
     
    48
    Aston Villa je na druhej strane zrelá nielen na zápasový, ale i sezónny uterák. Clarets sú najslabším celkom v Premier League za ostatné roky.
     
    49
    Jordan Ayew sa už pýtal pod sprchy, keď na zemi zbytočne dohral Fábregasa. Niel Swarbrick ho zatiaľ ponechal na hracej ploche.
     
    51
    Urobil rozhodne dobre, aspoň teda pre futbal, pretože rovnaký hráč na druhej strane vyprášil rukavice Courtoisa, ktorý ale jeho pokus kryl.
     
    52
    Na aktuálne dianie na hracej ploche minimálne hlasivkami rezignujú i domáci priaznivci, z ktorých časť už opustila Villa Park.
     
    54
    Clarets strácajú i tie najjednoduchšie lopty, z prekérnej situácie Villans skutočne už niet úniku.
     
    55
    Carkes Gil rozohral rohový kop na hlavu Lescotta, no anglický stredný obranca sa nedostal k Courtoisa ohrozujúcej koncovke.
     
    56
    Domáci mali následne výhodu voľného kopu. Z ľavej strany ho rozohral Ashley Westwood, no jeho štandardka bude po zmätkoch v šestnástke The Blues rezultovať iba v rohový kop.
     
    57
    Ten už domácim nevyšiel vôbec, pretiahnutý center nedoskočil Joleon Lescott. Nepriaznivý stav 0:3 zostáva naďalej v platnosti.
     
    59
    Chelsea dala gól!
    Hanebná pitva rozobratých Clarets pokračuje, nedôstojná rozlúčka s najvyššou anglickou ligou žiaľ pokračuje. Alexandre Pato na ľavej strane šestnástky najskôr oklamal dezorientovaného Huttona, aby sa následne pokúsil obstreliť Guzana na vzdialenejšej žrdi. Americký gólman sa presúval za loptou včas a stačil ju vyraziť aspoň do strany. Tam sa však na jeho smolu nachádzal jedine PEDRO RODRÍGUEZ, ktorý strelou do odkrytej bránky zdvojnásobil svoj druhopolčasový strelecký účet. Defenzíva Villans svojmu brankárovi znovu raz absolútne nepomohla.
    59. Pedro (CHE) - 0:4
     
    61
    Carlos Sánchez zozadu rukami stiahol rozbehnutého Pedra Rodrígueza a právom videl od Neila Swarbricka žltú kartu.
     
    62
    Aston Villa už nemá dostatok sebavedomia na postupnejšiu rozohrávku, loptu držia už takmer výhradne iba hostia.
     
    64
    Fanúšikovia vo Villa Parku už miestami bučia na svoje mužstvo. Viacero jeho členov si nezaslúži niesť dres hrdého klubu z Birminghamu.
     
    65
    Tvrdé jadro Villans si to bude musieť vytrpieť až do konca. Podarí sa domácim aspoň korigovať doterajšiu nakladačku?
     
    66
    Carles Gil za piskotu tribún opúšťa hraciu plochu, nahrádza ho mladík Jack Grealish. Nutné je poznamenať, že Gil s Ayewom boli dnes tým najpozitívnejším, čo oblieklo vínovo-modrý dres.
     
    67
    Za ešte hromovejšieho hukotu prebehla výmena medzi odchádzajúcim Carlosom Sánchezom a naskakujúcim Leandrom Bacunom.
     
    69
    Jack Grealish sa okamžite po príchode na zelený pažiť postaral azda o najkrajšiu individuálnu akciu v podaní birminghamského celku v dueli. Írsky driblér sa na pravej strane pretiahol cez Babu, aby následne prudko zacentroval pred Courtoisa. Belgický gólman na prízemný pas nedosiahol, no rovnaký fakt platil i v prípade naťahujúceho sa Gesteda. Anglickému zakončovateľovi chýbali len decimetre, aby dotlačil loptu do odkrytej bránky a aspoň čestným gólom skorigoval jasné vedenie The Blues.
     
    71
    Domáci priaznivci bučia pri každom dotyku Leandra Bacunu s loptou, akoby sa stal mučeníkom katastrofálnej sezóny Clarets.
     
    72
    Jack Grealish padol v šestnástke po súboji s Pedrom Rodríguezom, no Niel Swarbrick nevenoval jeho pádu žiadnu pozornosť.
     
    73
    Villans následne zaútočili z hry. Ayewov center z pravej strany Courtois len boxoval na kopačku Westwooda, ktorého volej však stroskotal na nepodarenom prevedení.
     
    74
    Trávnik za uznanlivého potlesku opúšťa jeho najlepší protagonista – Pedro Rodríguez. Strelca dvoch londýnskych gólov nahrádza osemnástročný debutant Jake Clarke-Salter.
     
    75
    Viacero fanúšikov Villans drží v náručí nápis: „Proud history. What future?" V preklade: „Slávna minulosť. A čo budúcnosť?"
     
    76
    Na veľkej zástave dokonca stálo: „žiadna budúcnosť..." Ťažko opísať momentálnu frustráciu vo Villa Parku.
     
    78
    Ďalším adresátom žltej karty je škótsky obranca Alan Hutton, ktorý na pravej strane stiahol rýchlejšieho Alexandra Pata.
     
    79
    Priamy kop z veľkej vzdialenosti skúsil rozohrať stopér Branislav Ivanovič, no Srbova strela mierila len do stredu bránky.
     
    80
    Nespočetne veľa bannerov smeruje na adresu amerického majiteľa Villans – Lernera. Fanúšikovia ho vyzývajú, aby klub predal do schopnejších rúk.
     
    82
    Naposledy už striedalo i domáce mužstvo. Trávnik opustil Idrissa Gueye, ktorého vymenil austrálsky záložník Jordan Lyden.
     
    83
    Cissokho sa na ľavej strane ešte predtým snažil vyboovať rohový kop, ktorý sa ale nekopal. Ivanovič sa podľa asistenta dotkol lopty až za čiarou.
     
    84
    Striedajúci debutant Jake Clarke-Slater mohol znásobiť potupu Villanov, no vo veľkej príležitosti netrafil bránku. Po výmene lopty s Fábregasom sa dostal do úniku a pomedzi stopérov doméceho tímu sa dostal až k zakončeniu. To produkoval z vyše desiatich metrov, odkiaľ sa technickým pokusom snažil skóroval povedľa vybiehajúceho Guzana. Lopte však udelil prehnaný falš a predmet zábavy sa preto krútil mimo pravej žrde. Aston Villa je zrelá nielen na zápasový, ale sezónny uterák!
     
    85
    Alan Hutton podčiarkuje mizerný výkon Villans plný frustrácie. Škót zbytočne zašiel sklzom do Loftusa-Cheeka, Neil Swarbrick mu ukázal typický semafor.
    85. Alan Hutton (ASV)
     
    87
    Ashley Westwood na pravej strane podrazil nohy driblujúcemu tínedžerovi Clarke-Slaterovi. Swarbrick znovu siahol do kapsy.
     
    89
    Televízia BT Sport súhlasí s mojím názorom a udeľuje honor hráča zápasu dvojgólovému Pedrovi Rodríguezovi.
     
    90
    Španiel sa už na hracej ploche nenachádza, spokojne sleduje dohru rozhodnutého stretnutia. Celý 90 minút sa podobnej role účastnil i Radamel Falcao.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva k rozhodnutému duelu ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+2
    Zdá sa, že nič zásadné už dnes vo Villa Parku neuvidíme. Fanúšikovia Clarets už stihli zahádzať plochu rôznymi odkazmi a pobrali sa domov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Aston Villa dnes pochovala ešte hlbšie akúkoľvek, hoc aj teoretickú šancu na udržanie sa medzi elitou. Favorizovaná Chelsea dnes počas celého duelu dominovala a štyrmi gólmi v bránke Brada Guzana deklarovala svoju zlepšenú jarnú formu. Tú najlepšie prezentoval Pedro Rodríguez, ktorý sa postaral o dva góly modrých. The Blues aspoň dočasne poskočili na deviatu priečku. Aston Villa zostáva jasne posledná, bez nádeje vykúpiť sa. (15:42:37)

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Loftus-Cheek, 45+3. Pato (pen.), 46. Pedro, 59. Pedro

    Karty:   28. Gueye (ASV), 45+2. Cissokho (ASV), 61. C. Sánchez (ASV), 78. Hutton (ASV), 87. A. Westwood (ASV) – 29. Fàbregas (CHE)   85. Hutton (ASV)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:8.
    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Lescott, Cissokho – C. Sánchez (67. Bacuna), A. Westwood, Gueye (82. Lyden) – Gil (66. Grealish), Gestede, J. Ayew.
    Náhradníci: Bunn – Okore, Bacuna, Sinclair, Grealish, Lyden, Veretout.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Ivanović (C), Miazga, Baba – Fàbregas, Mikel – Pedro (74. Clarke-Salter), Loftus-Cheek, Kenedy (46. Oscar) – Rémy (23. Pato).
    Náhradníci: Begović – Clarke-Salter, Matić, Traoré, Oscar, Falcao, Pato.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – M. Salisbury, D. Cann – L. Mason