Aston Villa – Chelsea 0:4 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:4 (kon.)
Norwich – Newcastle 3:2 (kon.) | Stoke City – Swansea 2:2 (kon.) | Arsenal – Watford 4:0 (kon.)
Sunderland – West Bromwich 0:0 (kon.) | Liverpool – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 02.04.2016, 18:30 • Anfield Road (Liverpooll) • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte na liverpoolskom Anfielde, kde nás čaká pikantný súboj európskeho a majstrovského ašpiranta.

    Tabuľkové postavenie:

    9. Liverpool: 12 – 8 – 9; skóre 45:40; body 44
    2. Tottenham: 17 – 10 – 4; skóre 56:24; body 61

    Forma:

    Liverpool: P – V – V – V – R – P
    Tottenham: P – R – P – V – P – V

    Klub z mesta Beatles pokračuje v maximálne nevyrovnaných výkonoch, vrcholy striedajú pády, európska miestenka zostáva v hypotetickej rovine. Liverpool sa nielenže musí spoľahnúť na zakopnutia svojich európskych konkurentov, ale sám potrebuje konštantne bodovať. The Reds sa to ale dlhodobo nedarí. V ostatných týždňoch a mesiacoch si držia stabilne nestabilnú bilanciu 6-3-6, respektíve 4-2-4.
    Dokonalou ilustráciou tohtosezónnej výkonnosti LFC bolo posledné stretnutie pred reprezentačnou prestávkou na pôde Southamptonu. Červení tam v polovici úvodného dejstva vyhrávali gólmi Coutinha a Sturridgea už 2:0, no po smršti zo záverečnej polhodiny hry odchádzali Kloppovi zverenci z juhu Anglicka bez bodu. Obrovský podiel viny na strate dvojgólového vedenia a všetkých troch bodov mal kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel, ktorý sa vracal po zdravotnom výpadku a stál pri všetkých góloch Saints i pri nepremenenej Maného penalte.

    Tottenham naopak podáva ďaleko konštantnejšie výkony, v ostatných desiatich dueloch stratil len 5 bodov. Okrem remízy v ostrosledovanom North London derby proti Arsenalu (2:2), Kohúti pustili perie aj na miestnej londýnskej pôde na West Hame (0:1). Inak ale Pochettinovi zverenci bodovali naplno, vďaka čomu si i naďalej držia vedúci Leicester City na dostrel. Na Ranieriho Líšky strácajú zmazateľných 5 bodov, Arsenal pri jednom zápase k dobru stíha Spurs so šesťbodovou stratou.
    Hotspur môžu mrzieť jedine vypadnutia z pohárov. Po FA Cup-e (Crystal Palace 0:1) sa Londýnčania lúčili aj s Európskou ligou UEFA, kde celkom jasne nestačili na Borussiu Dortmund (0:3 a 1:2). Partia okolo najlepšieho strelca ligy Harryho Kanea je ochotná na tento neúspech skoro zabudnúť a znovu sa koncentrovať na svoj majstrovský sen v dlhodobej anglickej ligovej súťaži. Výhra nad LFC by vytvorila ešte väčší tlak na Leicester, ktorý hrá svoje stretnutie až zajtra.

    Vzájomné zápasy:

    17.10.2015; Tottenham – Liverpool 0:0

    10.02.2015; Liverpool – Tottenham 3:2
    (L. Markovič, Gerrard, Balotelli – Kane, M. Dembélé)

    31.08.2014; Tottenham – Liverpool 0:3
    (Sterling, Gerrard, A. Moreno)

    30.03.2014; Liverpool – Tottenham 4:0
    (Kaboul /VG/, L. Suárez, Coutinho, Henderson)

    15.12.2013; Tottenham – Liverpool 0:5
    (2x L. Suárez, Henderson, Flanagan, Sterling)

    10.03.2013; Liverpool – Tottenham 3:2
    (L. Suárez, Downing, Gerrard – 2x Vertonghen)

    Londýnsky celok vyťažil z posledných šiestich vzájomných zápasov jediný bodík za ostatnú remízu z jesene minulého roka.
    Na Anfielde naposledy triumfoval ešte v lete 2011, po góloch virtuózneho dua Luka Modrič – Rafael van der Vaart.

    Absencie:

    Domácim sa dnes vracia viacero nedávnych rekonvalescentov, na čele s Morenom a Robertom Firminom.
    Na maródke zostáva dlhodobo indisponovaná dvojica Ings a Joe Gomez, zdravotný stav Lucasa Leivu je otázny.

    Najdôležitejšou a najpozitívnejšou poreprezentačnou správou z tábora Spurs je návrat stopéra Jana Vertonghena.
    Belgičana absentoval vyše dvoch mesiacov so zraneným kolenom. Mimo hru zostáva jedine alžírsky stredopoliar Nabil Bentaleb.

    Môj tip: 1:1
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak ťa zaujíma futbal, hokej, tenis, basketbal či iné športy a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C), Can, Milner – Lallana, Sturridge, Coutinho.
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Origi, Ibe, Škrtel, Smith.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose – Dier, Dembélé – Eriksen, Son Heung-min, Alli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Davies, Carroll, R. Mason, Onomah, Chadli.

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, A. Halliday – M. Jones.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v červenej sade dresov práve začali písať príbeh nesmierne zaujímavého duelu na Anfielde. Tottenham v bielo-modrej sade v prvej časti zľava-doprava.
     
    2
    Po Dembélého prihrávke zo stredu ihriska sa od Sakha odpútal Son, no jeho nájazdu na Mignoleta zamedzil dobre postavený Dejan Lovren.
     
    3
    Na opačnej strane tu bude štandardná situácia pre Liverpool. Voľný kop z pravej strany bude rozohrávať Jordan Henderson.
     
    4
    Po centri anglického kapitán sa The Reds k zakončeniu nedostali a nezmenil to ani Lallanov center z druhej vlny.
     
    5
    Coutinho sa snažil rozbehnúť ďalšiu ofenzívnu akciu Liverpoolčanov, no jeho kolmicu na Milnera včas zastavil Eric Dier.
     
    6
    Domáci Liverpool je v úvodných minútkach lepší na lopte a snaží sa dobýjať dobre postavené bloky londýnskeho celku.
     
    7
    Alberto Moreno sa na ľavej strane hral so Sonom dovtedy, až mu kórejský futbalista vzal loptu, no podľa Jona Mossa si pomáhal faulom.
     
    9
    Tottenham ako prvý dnes dopracoval svoju kombináciu až k zakončeniu a snaha Kohútov vôbec nebola márna. Po ďalšej interesantnej kooperácii na pravej strane medzi Walkerom a Sonom, ktorí dnes ešte poriadne prevetrajú defenzívu The Reds, sa k lopte vo vápne dostal prvý menovaný. Anglický obranca ešte vyšperkoval parketu pre Christiana Eriksena, ktorý takmer z hranice šestnástky strieľal šikovne cez Kaneov zákryt. Simon Mignolet teda toho mnoho nevidel, no napriek tomu dokázal vyraziť jedovatý pokus aspoň do strany. Následná Eriksenova strela do brvna už neplatila, keďže Son mu na ňu prihrával z jasného ofsajdu.
    9. Christian Eriksen (TOT)
     
    11
    Obe mužstvá si zatiaľ spravodlivo striedajú dirigentskú paličku. Momentálne je na rade liverpoolsky celok búrliváka Kloppa.
     
    12
    No a domáci nesklamali.Najskôr sa k zakončeniu hotoval Milner, ktorého zablokoval Wimmer, aby následnú dorážku Hendersona kryl kapitán Lloris.
     
    14
    Moussa Dembélé v chlapskom súboji pretlačil Emreho Cana, ktorý si navyše podľa Jona Mossa pomáhal v súboji s Belgičanom rukami.
     
    15
    Trošku zbytočný verdikt hlavného arbitra uzavrel úvodnú štvrťhodinu vyrovnaného duelu. O niečo nebezpečnejší zatiaľ hostia.
     
    16
    Coutinho doľava na Morena, ktorého podrazil Son, voľný kop pre Liverpool. Coutinho ale centruje iba do Llorisovej náruče.
     
    17
    Heung-min Son na druhej strane natiahol k strele zo strednej vzdialenosti. Po domácom bloku bude nasledovať londýnsky rohový kop.
     
    18
    Spurs rozohrali nakrátko, no veľmi nepodarene. Napriek tomu sa im podarilo aspoň provizórne zakončil, Alderweireldova hlavička ale nemohla zaskočiť Mignoleta.
     
    19
    Tottenham je zatiaľ v osobných súbojoch agresívnejší, čo mu poskytuje dostatok získaných lôpt na ofenzívne machinácie.
     
    20
    Komunikačná kolízia medzi Mignoletom a Sakhom mohla mať pre Liverpool zásadné následky. Zmätkujúci gólman pod tlakom nastrelil Kana, od ktorého sa lopta takmer odrazila do odkrytej bránky.
     
    21
    Huga Llorisa ako prvý poriadne preveril vlastný spoluhráč Heung-min Son, ktorý vlastencom takmer otvoril skóre stretnutia. Liverpoolčanom najskôr vyšla narážačka na hranici šestnástky, ktorá ale neviedla k priamemu zakončeniu na londýnsku bránku. Lopta sa ale každopádne dostala doľava k Albertovi Morenovi. Španielsky bek sa pokúsil loptu prudko nastreliť do šestnástky. Jeho pas v páde tečoval kórejský krídelník Son tak nešťastne, že guľatý predmet zábavy nasmeroval priamo k pravej žrdi. Lloris bol na zemi včas a loptu dokázal vytesniť aspoň na rohový kop.
     
    23
    Po ňom sa Liverpoolčania k zakončeniu nedostali, v polovici úvodného dejstva pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    24
    Coutinho teatrálne a trápne prepadol cez brániaceho Alderweirelda, namiesto priameho kopu pre The Reds, prichádza žltá karta za simulovanie pre brazílskeho playmakera.
     
    26
    Kyle Walker potvrdil vynikajúcu formu z ostatných týždňov a po odobratí lopty Lallanovi založil priamočiaru kontru londýnskeho celku. Tottenhamu do značnej miery pomohol i chybujúci Sakho, ktorý prepadol na polovici v súboji s Allim. Anglický zázrak okamžite expedoval loptu pre verného parťáka Harryho Kanea, ktorý postupoval od polovice ihriska na Simona Mignoleta. Ešte pred samostnou koncovkou sa najlepší strelec súťaže pozrel doľava na svojich spoluhráčov, no napokon vzal koncovku na seba. Jeho prízemný krížny pokus len o centimetre minul pravú Mignoletovu žrď.
     
    28
    James Milner padol v šestnástke po súboji s Walkerom, Jon Moss jednoznačne rozpažil, jednalo sa o čistý zákrok. Klopp sa celej situácii sarkasticky smeje.
     
    29
    Son sa tlačil k ďalšej lopte od Alliho, no pred kórejským krídelníkom hasil Clyne, navyše ho istil i Mignolet, ktorý napokon prevzal loptu.
     
    30
    Po polhodinke hry pokračujeme bez gólov, no s miernou prevahou hosťujúceho celku. Na šance je to zatiaľ 1:2.
     
    31
    Po Canovom omyle mohli hostia zvýšiť pomer svojich príležitostí, no Eriksen po zachytení prihrávky nereagoval dostatočne pohotovo.
     
    32
    Walker medzitým opäť centroval do červeného vápna, kde tentokrát veľmi isto úradol belgický brankár Simon Mignolet.
     
    33
    Po Dele Alliho invencii na ľavej strane ihriska rozohrávali hostia rohový kop, no lopta sa od Diera odrazila iba za bránkovú čiaru.
     
    34
    Tottenham zatiaľ jednoznačne vedie v počte odobratých lôpt, ako i v percentuálnej bilancii úspešnosti prihrávok. Červení v tomto smere strádajú.
     
    35
    Eriksenom zrazený center Coutinha skončil za bránkovou čiarou, liverpoolsky roh odvrátil výborne hrajúci Eric Dier.
     
    36
    Daniel Sturridge v červenom drese trestuhodne zahodil exkluzívnu príležitosť na úvodný gól šlágra sobotňajšieho programu anglickej Premier League. Domáci konečne vytiahli svoj pressing, čoho odmenou bola strata lopty v podaní Sona, ktorého odzbrojil Emre Can. Nemec následne prihral Coutinhovi, ktorý geniálnou kolmicou našiel rozbehnutého Sturridgea. Anglický útočník mal dostatok času na akúkoľvek koncovku, no loptu lajdácky poslal z desiatich metrov iba do nôh Huga Llorisa. Ďaleko precíznejší bol o niečo neskôr Lallana, ktorého obstrel zo šestnástkového oblúku vyrazil kapitán Spurs do strany. Liverpool teraz priložil pod kotol.
     
    38
    Na druhej strane mal plné nohy práce Dejan Lovren, ktorý skvostným sklzom zamedzil koncovke Harryho Kanea.
     
    40
    Zmätkujúci Sakho v rozohrávke často pomáha Tottenham vytvárať si tlak. Eriksen ho znovu nedokázal potrestať za laxnosť v rozohrávke.
    40. Hugo Lloris (TOT), Adam Lallana (LIV)
     
    41
    Liverpoolčania ale v týchto minútkach začali tvrdiť muziku a Tottenham má v defenzíve taktiež nemalé problémy s vírivým pohybom červených. Po zmätkoch v šestnástke sa lopta odrazila až k Adamovi Lallanovi. Bývalý kapitán Southamptonu pálil z otočky i cez päty Daniela Sturridgea, no koníček anglického záložníka našiel pripraveného Llorisa. Francúzsky gólman sa poriadne natiahol za skákajúcim pokusom, aby ho vyrazil na rohový kop. Krásna koncovka Lallanu i zákrok na strane druhej.
     
    43
    Clyne prišiel príliš neskoro do súboja s Roseom, ktorému poriadne naložil, no pokračovať budeme bez žltej karty na triku anglického pravého obrancu.
     
    44
    Tento súboj je mimochodom aj o priamej konfrontácii dvoch rivalov v boji o post pravého obrancu anglickej reprezentácie. Zatiaľ vedie Kyle Walker.
     
    45
    Eriksen sa i chrbtom k bráne pokúsil nájsť rozbehnutého Alliho, no ten mal k lopte predsa len ďaleko. Odkopávať od svojej bránky bude Mignolet.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na liverpoolskom Anfielde sa hrá zatiaľ vyrovnané stretnutie. Najväčšiu gólovú príležitosť spálil Daniel Sturridge, ktorý v nájazde trafil iba nohy výborne chytajúceho Mignoleta. Na opačnom konci v inom úniku zakončoval Harry Kane len veľmi tesne mimo pravej žrde. Medzihra zatiaľ patrí Tottenhamu, viacej príležitostí si ale vypracoval Liverpool. Dočkáme sa v druhej časti i gólov?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po troch polčasoch vzájomných konfrontácií týchto dvoch celkov stále čakáme na úvodný tohtosezónny gól. Dočkáme sa ho v druhom dejstve?
     
    47
    Obe mužstvá doň nastúpili v nezmenených jedenástkach. V priebehu hry by ale mohli naskočiť Ibe, Origi, respektíve Chadli či Mason.
     
    48
    Kyle Walker pokračuje v zapálenom výkone. Na pravej strane tentokrát zdarne zastavil ofenzívny postup stopéra Dejana Lovrena.
     
    49
    Harry Kane z ľavého kraja veľkého vápna nádherne našiel Dele Alliho, ktorý sa však v šestnástke nezorientoval ideálne, zadovka hlavou nenachádza cieľ.
     
    50
    Pod tlakom sa pri rozohrávke ocitli i hostia, no Spurs z prekérnej situácie dokázali bez úhony vykorčuľovať.
     
    51
    Kyle Walker na ďalšom z ofenzívnych výletov, tentokrát jeho center bezpečne lapil do rukavíc Belgičan Simon Mignolet.
     
    51
    Liverpool dal gól!
    Vyhlásená defenzíva Tottenhamu sa predsa len dá zlomiť, The Reds sa po veľkej drine ujímajú vedenia! Kloppovi zverenci predviedli nádhernú kombináciu, na ktorej začiatku i konci bol brazílsky virtuóz COUTINHO. Ten najskôr krásne vyviezol loptu stredom ihriska až pred šestnástku, kde si ju krásnou narážačkou vymenil so Sturridgom. Coutinho následne z hranice veľkého vápna elegantnou placírkou zamieri priamo do ľavého dolného rohu Llorisovej bránky. Francúzsky kapitán Spurs bol tentokrát prikrátky, Liverpool sa ujíma vedenia!
    51. Philippe Coutinho (LIV) - 1:0
     
    53
    Koncentrujme sa už na dianie na druhej strane ihriska, kde sa po Sonovej aktivite bude rozohrávať od rohovej zástavky.
     
    54
    Liverpoolčania sa ubránili a sami podnikli rýchly protiútok, na ktorého konci bol Daniel Sturridge. Výhodu štandardky majú k dispozícii i domáci.
     
    55
    Tottenham tentokrát vyviazol bez úhony a štandardka sa bude znovu opakovať na druhom konci zeleného pažiťa na Anfielde.
     
    56
    Sonov z polkruhu letel na hlavu rakúskeho stopéra Wimmera, ktorý si podľa Jona Mossa pomáhal v súboji útočným faulom.
     
    57
    Dvojica Daniel Sturridge a Coutinho poriadne zlostí defenzívu Tottenhamu Hotspur, vedenie liverpoolskeho celku sa mohlo zdvojnásobiť. Walker najskôr výborne zastavil na krídkel Milnera, no následne veľmi nepresne rozohral iba na kopačku Coutinha. Brazílsky filigrant odcentroval vonkajškom do šestnástky, kde sa dokázal od súperov odpútať Daniel Sturridge, no hlavou zamieril zo siedmich metrov asi poldruha metra nad bránku Huga Llorisa.
     
    59
    O niekoľko desiatok sekúnd bolo vzrúšo i na druhej strane a to keď pred šestnástkou dostal príliš veľa priestoru vo forme hrajúci Dele Alli. Anglický mladík našiel elegantným oblúčikom uvoľnujúceho sa Heung-min Sona, ktorý sa vyhol ofsajdovému postaveniu, no zoči-voči Mignoletovi vyhorel. Loptu napálil v dobre pozícii ťažkým volejom mimo pravej žrde, možno sa ešte mohol pokúsiť nájsť pred bránou lepšie postaveného Harryho Kana.
    59. Son Heung-min (TOT)
     
    61
    Zápas má v týchto momentoch skutočne spád, hrá sa z jednej strany na druhú. Za dlhší koniec povrazu zatiaľ ťahá Liverpool.
     
    63
    Tottenham dal gól!
    Božská otočka HARRYHO KANA znamená vyrovnanie a nový náboj do záverečnej polhodinky na liverpoolskom Anfielde! Celá situácia započala zdanlivo nepresným nákopom Tobyho Alderweirelda. Ten sa ale Christianovi Eriksenovi zázrakom podarilo udržať ešte na hracej ploche, ba čo viac, prepasírovať loptu na najlepšieho strelca ligovej súťaže. Reprezentačná jednotka na hrot útoku sa zachovala chladnokrvne a po efektnej otočke napálila loptu z nejakých siedmich metrov presne k ľavej tyči bezmocného Mignoleta.
    63. Harry Kane (TOT) - 1:1
     
    64
    Emre Can inkasuje po zbytočnej agresii desiatu žltú kartu v ligovej sezóne a svojim spoluhráčom tak nepomôže v najbližších dvoch stretnutiach.
     
    66
    Harry Kane a Christian Eriksen si pri tejto situácii vymenili úlohy a Tottenham mohol dokončiť svoj bleskový obrat. Harry Kane tentokrát vyčíňal na ľavej strane, odkiaľ poslal prihrávku na os ihriska pre technického Dána. Eriksen si loptu narovnal na strelu a zo zhruba dvadsiatich metrov zamieril do pravého dolného rohu Mignoletovej svätyne. Belgičan sa za loptou tentokrát pohol včas a pekným zákrokom udržal patový stav pri rieke Mersey.
     
    66
    Heung-min Son po vyše hodine hry opúšťa hraciu plochu, na jeho miesto príde očakávaný žolík Mauricia Pochettina – Nacer Chadli.
     
    69
    Ten sa už bude musieť zapojiť aj do defenzívy, Liverpoolčania vybojovali rohový kop, ktorý zahrá dirigent stredu poľa – Coutinho.
     
    70
    Obrovská smola pre Liverpoolčanov, ktorí mohli ísť po druhýkrát v stretnutí do vedenia. Domáci začali akciu rohovým kopom z ľavej strany v podaní fantastického Coutinha. Jeho center odvrátil vo vzduchu stredný obranca Wimmer, neujala sa ani Hendersonova strela z druhej vlny. Potom sa ale o slovo znovu prihlásil agilný Coutinhho, ktorý sa v šestnástke pohral s Walkerom a krížnym strieľaným centrom sa pokúsil dostať svoj celok do vedenia. Ľavú Llorisovu žrď ale minul a loptu do siete nedopravil ani Sakho.
    70. Mamadou Sakho (LIV)
     
    72
    Dobre som odhadol i prvé striedanie domáceho Kloppa. Hraciu plochu opúšťa asistent úvodného gólu – Daniel Sturridge. V žiari reflektorov už kluše Divock Origi.
     
    73
    Nacer Chadi sa snažil využiť rozhodenú defenzívu The Reds, ktorú v poslednej chvíli vykúpil vracajúci sa Alberto Moreno.
     
    74
    Po následnom rohovom kope vo vzduchu premáchol Simon Mignolet, no Kohúti naskytnutú príležitosť nepotrestali.
     
    75
    Rozprávková kombinácia Liverpoolčanov nekončí gólom, Coutinhov center zablokoval Walker, roh pre Liverpool.
     
    76
    Ešte pred jeho rozohrávkou si Jon Moss volá dvojicu Lallana – Alli, ktorá sa až príliš angažovane venovala zápasníckemu súboju v malom vápne.
     
    77
    Mnoho povyku pre nič, pretiahnutý Coutinhov center preletel klbko naskakujúcich hráčov v červenom drese.
     
    78
    Dele Alli nádherne kombinoval s Eriksenom, no po krásnej spolupráci tejto dvojice sa skóre meniť nebude. Mignolet vyštartoval z bránkovej čiary včas.
     
    79
    Pozor na rýchlu kontru liverpoolskeho celku, ktorú zakončil Origi, no Lloris si bližšiu tyč bez problémov postrážil.
     
    80
    Možno si ale privodil nejaký zdravotný problém, pretože rozcvičovať sa vydal holandský náhradník Vorm.
     
    81
    Origi na pravej strane zvládol súboj s nedôrazným Wimmerom, no Eric Dier ho k strele už nepustil, roh pre liverpoolsky FC.
     
    82
    Domáci po druhýkrát v stretnutí striedali. Ihrisko opustil Adam Lallana, na jeho miesto prišiel o niečo defenzívnejšie ladený Walesan Joe Allen.
     
    83
    Sakho hlavičkoval po rohovom kope cez hlavu Diera, no Jon Moss ukazuje na malé vápno Spurs. Rozohrávať bude Hugo Lloris.
     
    84
    Chadli v chlapskom súboji pretlačil Cana, no Jon Moss prerušuje hru pre Belgičanovo ťahanie za Nemcov dres.
     
    85
    Coutinho v obrovskej šanci na vyrovnanie míňa pravú žrď Huga Llorisa, Liverpoolčania centimetre od návratu do vedenia! Joe Allen s Divockom Origim na ľavej strane pretlačili Walkera a vybojovali loptu pre červených. Druhý menovaný Belgičan ju následne posunul azda kompetentnejšiemu Brazílčanovi. Coutinho si krátkou zasekávačkou pripravil parketu, no prízemný pokus nasmeroval len tesne mimo pravej žrde francúzskeho kapitána Llorisa, ktorý nemusel zasahovať.
    85. Philippe Coutinho (LIV)
     
    87
    Stále je dostatok času na to, aby jedno či druhé mužstvo naklonilo misky váh na svoju stranu. Aj s nadstavením sa bude hrať ešte vyše piatich minút.
     
    88
    Anglický objav tejto sezóny Dele Alli opúšťa pľac a na jeho miesto príde o niečo skúsenejší krajan Ryan Mason. Oba celky majú ešte po jednom striedaní.
     
    89
    Harry Kane sa presadil v súboji s Lovrenom, ktorý ho musel faulovať. Hostia dostávajp k dispozícii priamy kop z asi 23 metrov.
     
    90
    Loptu si nepostavil nik iný, než Christian Eriksen a nechýbalo mu veľa. Lopta minula pravý horný roh Mignoletovej svätyne asi o meter.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva k riadnemu hraciemu času ešte tri nadstavené minútky.
     
    90+2
    Moussa Dembélé v nadstavenom čase poriadne vyprášil ľavú rukavicu Simona Mignoleta, no z belgického súboja vyšiel víťazne domáci brankár. Tottenham azda naposledy pritlačil v okolí šestnástky červených. Lopta sa po biliarde dostala k strednému záložníkovi Spurs, ktorý šikovne vystrelil do ľavého dolného rohu Mignoletovej svätyne. Prudký pokus však domáca jednotka stačila s námahou vyraziť do bezpečia.
     
    90+3
    V rámci taktického striedania opúšťa hraciu plochu bojovník James Milner, ktorého na posledné sekundičky nahradí mladý Jordon Ibe.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnané a zábavné stretnutie na liverpoolskom Anfielde skončilo asi zaslúženou deľbou bodov. Po viacerých zahodených príležitostiach na oboch stranách sa po zmene strán dočkal Brazílčan Coutinho, ktorý bol dnes azda najlepším hráčom na trávniku. Londýnčanom trvalo dvanásť minút, kým okamihom duelu vyrovnal Harry Kane. Ďalšie góly sme už napriek početným príležitostiam nevideli, body budú chýbať viacej Tottenhamu, ktorému môže Leicester zajtra odskočiť už na rozdiel siedmich bodov. Liverpool stráca pri jednom zápase k dobru šesť bodov na európske poháre, no toto manko môže zajtra ešte navýšiť výhra Manchestru United proti Evertonu.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám príjemný futbalový zážitok pri sledovaní očakávaného El Clásica. (20:35:21)

    Erik Farkaš

    Góly: 51. Coutinho – 63. Kane

    Karty:   24. Coutinho (LIV), 64. Can (LIV)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 12:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:11.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C), Can – Milner (90+3. Ibe), Lallana (82. Allen), Coutinho – Sturridge (72. Origi).
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Allen, Origi, Ibe, Škrtel, Smith.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose – Dier, Dembélé – Eriksen, Son Heung-min (66. Chadli), Alli (88. R. Mason) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Trippier, Davies, Carroll, R. Mason, Onomah, Chadli.

    Rozhodca: Jon Moss – S. Long, A. Halliday – M. Jones